20 January 2015

~ Cabaran 30 Hari Tanpa Makeup Dengan Nutriwhite ~



Ramai tegur skin saya dh ckup ok so guna produk apa pon mmg menjadi je...act, salah tanggapan korang tuh...yerr jujur saya akui, mmg saya dh guna Marykay selama 7 thn...lama kan?? saya pon x sngka saya boleh setia sampai 7 thn lama nya...mmg saya amalkan produk MaryKay since saya mengandungkan Damia lagi...masa tuh saya try Marykay sbb skin saya sgt2 kusam n dry..x tahu la maybe pembawakan budak kot ( masa tuh tgh mengandungkan Damia )

Ramai ckp, bila kita dh guna sesuatu produk tuh dlm jangka masa waktu yg agak lama, lama2 produk tuh pon dh makin imune dgn skin kita...so mcm dh x de kesan pape...genap 7 thn saya stop Marykay sbb hati ni mmg meronta2 nak guna Nutriwhite...so saya stop Melacep Whitening Marykay, then saya continue dgn Nutriwhite

1st perception saya time tuh, "alaaa mgkin x setanding Marykay kot " namun jangkaan saya tuh totally salah, 1st saya guna die nya clenaser, huarghhhhh sgt bestt howkeyhhh, bebetul rasa moist n bersih after cuci muka tuh...bebetul buat saya rasa bebenar teruja nak teruskan NW ni..paling best kan, cleanser NW sgt gemok dan boleh bertahan sehingga 9-12 bulan mengikut cara penggunaan yaa...tp saya mmg 9 bulan je bertahan sbb kerap cuci muka, even nak solat pon, saya akan pastikan muka saya dicuci terlebih dahulu dgn cleanser gemok NW ni...mmg saya beli spare 2, satu utk travel, satu lg saya guna di rumah...so sng hangkut ke mana2.

My NW set ...Try It, U'll lOVE iT

Seriuosly, saya mmg agak cerewet utk memilih night cream dan essense whitening, sbb dlu saya dah serasi dengan Melacep Whitening Marykay tuh, so bila tukar kpd NW, saya harapkan bende yg sama pada night n essense whitening NW...alhamdulillah It works really well to my skin...night cream pon x very oily, sng absorb kat skin tau...bangun pagi mmg terus cek kat cermin sbb night cream mmg bertindak masa kita tidur...patutlah ramai regular2 cust saya repeat order set NW ni...

Oh ya, suka saya nak ingatkan kat smuaorang, ada yg bertanya, kalau skin bermasalah jerawat yg teruk, boleh x terus guna set NW ni?? ok saya x brapa suggestkan ya NW ni jika skin korang bermasalah, so kalau korang teringin sgt nak guna, rawat dlu problem jerawat tuh dgn set suplement skincare basic atau fullset, then bila skin dh nampak sket perubahan, baru saya akan suggestkan set NW ni ya.

Ok memandangkan saya dh start amalkan NW ni selama setahun, baru saya berani bulan cabaran 30 hari tanpa makeup ni...act bukan apa, bila dh makin berumur ni, yerla nak masuk 33 yo this year, mmg bebetul rasa malas nak makeup2 sgt bila kuar...lagipon concealer, foundation etc tuh mmg saya dh lama x beli n pakai pon...rasa mcm liang2 pori muka ni tersumbat je...x rasa ringan n fresh bila bermake up tebal mcm dolu2..so apa yg saya gunakan b4 kuar rumah tuh, day cream mmg wajib utk lindungi skin dr bahaya sinar uv, then baru saya applykan loose powder, tuh pon pki light2 je...sapu sket2 dh nmpk glowing dengan NW ni...x caya?? sila la amalkan mcm saya...then baru saya applykan eyeliner, dh siap, xsmpi 5 minit pon...

Pernah x korang hadapi situasi yg mana bila nak bersiap2 kuar rumah tuh kan, ambil masa yg lama 30 minit?? sbb apa rasa lama?? sbb bila skin kita terlalu bermasalah, kita akan gunakan foundation, concealer utk tutup smua cela2 kat muka kita tuh...last skali, muka nampak lebih tebal dan x natural sbb pakai foundation terlalu tebal...dan akibatnya pori2 anda tersumbat maka akan tumbuh la jerawat di bhgn muka...sygg nya kulit...tuh sbb skrg ni pon, apa yg penting , utk jaga kulit kita supaya sihat, cntik & cerah, suplement dalaman tuh jgn skip, sbb tuh sgt2 penting kalau nak skin kita sntiasa nampak muda & sihat...dan luaran, gunalah produk yg berasaskan tumbuh2 an dan bukannya bhn2 dr chemical yg tggi...sng je nak tahu produk tuh ada chemical atau tidak, bila korang guna, muka korang akan mengelupas2 pedih...haaa yg tuh jgn guna yaa..sgt2 bahaya kat ur skin.. 

Bagaimana NutriWhite Shaklee Bertindak? Sistem NutriWhite Bertindak Dengan 5 Cara

Mencegah – Melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV, cahaya matahari, dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)
Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap. Hasilnya:-
  • Kulit lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Dengan penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna
Menyekat – Menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
Mencerahkan – Mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam. Juga menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.
Memperbaharui – Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri.
Set penjagaan kulit NutriWhite Shaklee ini sangat berbaloi-baloi. Ianya boleh bertahan lama. Sangat menjimatkan bila menggunakan NutriWhite Shaklee ni. Ada beberapa pengguna NutriWhite Shaklee mengatakan set ini setanding dengan jenama mahal produk penjagaan kulit yang lain. Malahan, NutriWhite Shaklee lebih hebat dan kesannya lebih baik. Layankan dulu testimoni pengguna NutriWhite Shakle









nak dptkan kulit yg sentiasa sihat, cantek & muda?? bleh hubungi saya utk sbrg consultation ya
email : honey_nurhaliza@yahoo.com

06 January 2015

~ Update My Slimming Progress ~


Alhamdulillah hari ni dah masuk 5 bulan lebih slps saya melahirkan baby Rizqi arituh…ramai jugak yg bertanyakan apa rahsia saya bdn cpt nampak kecik after bersalin arituh…apa yg saya makan berat cpt turun?? bertalu2 msg kat whatapps dan juga email…alhamdulillah smuanya saya dah reply yaa dan suka saya nak beritahu, smua order2 kalian, dah pon saya uruskan ya, insyallah dh smpai set2 yg kalian order, jgn lupa whatapps saya utk memudahkan saya utk guide korang tau…dun worry, saya x kan biarkan cust saya terkontang kanting ambil suplement tanpa guide..hihi…

jom saya nak share kan apa yg bestnya omega shaklee utk kurus ni...





 Part 1 ( bhgn dalaman ) :-


Bagaimana Omega Shaklee bertindak? macamana nak kurus dengan omega Shaklee?okey,saya ada jawapannya. Omega Shaklee membantu kurangkan selera makan,kurangkan pengeluaran insulin untuk hadam gula dari makanan.Dengan itu badan terpaksa keluarkan simpanan lemak untuk tenaga(menghalang pembentukan lemak).jika selera makan kita sudah berkurangan,jadi hormon serotonin juga akan kurang.hormon ini menyebakan kita mudah rasa lapar.

Biasanya,bagi mereka yang nak kurus,saya cadangkan pengambilan Omega Shaklee di gabungkan dengan beberap produk Shaklee yang lain.seperti gambar di bawah:

Kenapa saya gabungkan omega dengan produk Shaklee yang lain?

1. Membakar lemak - Lecithin,/ Omega Guard
2. Membuang lemak atau mendetox - Herb Lax / Alfalfa
3. Membina otot dan meningkatkan metabolisma - Cinch / ESP



    Lecithin - Membantu proses pemecahan lemak

    Omega Guard - Membantu proses memecahkan lemak dan mengawal selera makan

    Herb Lax - Membantu membersihkan usus. Segala toksin, lemak dan lendir yang terdapat pada      dinding usus akan dibuang melalui pembuangan air besar. Bila dinding usus dah bersih, barulah tubuh  kita boleh menyerap nutrien secara optimum.

    Alfalfa - Bertindak sebagai fiber yang mengangkut keluar lemak-lemak yang dah dipecahkan

    Cinch - Terdapat dalam tiga perisa iaitu coklat, vanilla dan cafe latte. Membantu mengekalkan otot masa proses kurus jadi takde lah badan anda menggeleber bila dah kurus nanti.
    ESP - Sumber protein. Indeks Glisemik yang rendah membantu proses mengurangkan berat badan

Tapi sebabkan saya masih lagi bf kan baby, so saya x boleh consume cinch, maka saya gantikan cinch tuh dengan ESP...ingin dptkan jadual kurus yg betul?? jgn lupa email saya utk pembelian dan juga guide yaa..

 ini la produk wajib saya skrg ni...sbb kan omega ni la berat saya cpt turun tp mesti consume dgn cara yg betul ok..email saya utk guide yaa...

Jelas x?? jadi anda boleh kurus tanpa berlapar kerana Set kurus Shaklee sangat lengkap dan boleh membantu anda mengurangkan berat badan secara sihat.kalau tengok pada list tu macam banyak je yang perlu di ambil untuk kurus kan?okey,tak perlu risau.Anda boleh pilih mana yang perlu dulu mengikut bajet yang ada.next time,boleh tambah satu-satu apa yang kurang.




Berikut adalah  Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20.Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21.Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22.Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

 Part 2 ( bhgn luaran ) :-

baru 5 bulan , saya dh capai berat angka 5...saya start arituh after bersalin dgn berat 86kg, berat gilosss time tuh...xpe biar lambat janji selamat... gabungan shaklee + ITL lotion

ada 1 lagi yg paling saya nak share kan pada korang smua...selain consume omega + set slimming shaklee, utk luaran pula, saya mmg rajin sapukan intensive toning lotion , mmg bende ni la saya sapu hari2 tnpa skip...bukan sng nak kurus, mesti kene rajin & istiqamah...bukan arini sapu, sok lusa dah kurus, so apa2 yg kita lakukan, mesti kena amalkan, barulah ianya menampakkan hasil...

cmtuh jugak la dgn saya, nak kuruskan bdn after bersalin mmg perlukan kesabaran yg sgt2 tggi...sbb saya ni jenis yg badan naik melampau2 masa preggy tau...no wonder la masa 9 bulan preggy, berat saya boleh mencecah sehingga 90kg dari berat asal 56kg...bayangkanlah nak turunkan berat, mmg perlukan masa, bg saya, biar lambat, janji selamat tnpa sbrg pil2 pelangsing yg jual kat pasaran tuh...

tuh sbb la, selain consume shaklee nya set, saya mmg x tinggal lotion ITL Nawal ni...mmg ni la yg menjadi favourite saya skrg ni, ke mana saya pergi pon, wajib ada dlm handbag saya supaya saya sng nak sapu..mmg best sbb ianya x panas mcm lotion2 pelangsing yg lain yg pernah saya guna sblm ni...bau nya pon mmg sgt2 wangi & harum gitewww...haruman citrus lemon, so x de la org sekeliling kita bau kuat mcm halia tuh kan...hiihi...dan paling penting, harganya bukanlah rm150 sebotol mcm lotion yg jual kat pasaran2 tuh, tp harganya sgt2 mampu dimiliki smua org..dan bertahan 2-3 bulan guna, tp mcm saya, mmg kerap sgt guna, so tahan 2 bulan je laa...

tp secara jujurnya, sbb saya sndiri dah guna & amalkan lotion ni, mmg saya sgt2 recommended kat korang yg nak turunkan berat bdn dan kurangkan inchi tubuh bdn yg besar tuh...mmg nampak ketara sgt sbb ramai tegur bdn saya cpt mengecil...

kalau korang nak beli lotion ITL ni, boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com ya, nnt saya ajarkan cara penggunaan yg betul ya supaya lemak2 dan inchi di bdn cpt turun...







INTENSIVE TONING LOTION HANYA RM 42 SHJ SEBOTOL exclude postage, IF BERMINAT NAK DPTKAN + GUIDE CARA GUNA YG BETUL, BOLEH TERUS EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com ya


so sekiranya kalian bercadang nak beli confinement dalaman shaklee + luaran set Nawal, dlm set Nawal tuh mmg dah include tau lotion ITL ni...tp bg mereka yg nak beli loose item pon boleh jugak, x de masalah...email je kat hanny ya, nnt hanny akan bg more guide ok...('-')



23 December 2014

~ Sharing : Saya Jaga Kesihatan + Kecantikan Kulit Dengan Vitamin ~

Perempuan mana yg x mo kelihatan cantek?? smua org nak nampak cantek...smuanya inginkan kulit yg sihat, cntek tanpa sbrg jenis cela kat muka..btul?? tp sejauh manakah cara yg betul kita menjaga kesihatan & kecantikan kulit wajah kita??

Cuba kita tanya betul2 kat dalam hati , adakah selama ni kita menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dengan betul...atau kita ni ambil jln mudah dengan cucuk vitamin C @ botox kat bhgn muka ?

Secara jujurnya, saya sgt2 kagum dgn idola saya yakni kak Ct , saya suka cara die menjaga kesihatan dan kecantikan kulit wajah beliau, tuh sbb apa yg kak ct buat, smua nak follow, hihi...hampir 16 tahun saya meminati dan mengagumi beliau...lama kan??

ok la saya ceritakan serba sedikit pengalaman kulit wajah saya masa zaman remaja dolu2..nak bg pic pon, album2 lama masa sekolah smuanya ada kat kampung...so xpe, saya share kan kat sini yaa...

Masa saya mula2 menginjak ke alam remaja dolu2 kan, x silap saya masa tuh saya masuk Peralihan Arab selama setahun...so mgkin jugak perubahan hormon menginjak ke alam remaja , jerawat kuar tanpa segan silu di bhgn muka, paling teruk di bhgn dahi laaa, tp sib baik masa tuh pakai serkup kan, so saya ke depankan sket tutup bhgn dahi saya yg penuh dgn jerawat tuh, mmg nampak kulup giler pakai tudung...hahaha...klakar bila teringat2 kan balik zaman remaja dlu...masa tuh smua jenis pencuci muka saya try, x gak baik2 jerawat tuh, makin teruk ada laa...pastuh paling saya x leh lupa kan, saya cuci muka dgn " sabun dettol" sbb saya guna teori yg sabun dettol ni antiseptik kan, so mesti jerawat boleh hilang, hahahaha..hamikkkk kering sgt kulit muka pastuh mengelupas2...pastuh,  balik je sekolah mesti sapukan cream oxy tuh...tp sama je result nya, makin teruk...pastuh plak setiap kali datang period, jerawat wajib mesti ada kat bhgn pipi...besar plak tuh, pastuh akan tggl "nanah"

Perasaan saya ketika tuh?? of cource la down tahap gilerrr punya..tuh sbb skrg ni, bila saya consult cust2 saya yg masih adik2 remaja ni, saya tersangat la faham perasaan mereka bagaimana menghadapi prob jerawat ni...

prob jerawat + kulit kusam yg saya alami mmg sepanjang tempoh sekolah menengah dari peralihan arab hingga la ke form 5, bayangkan lah 6 thn saya hadapi prob jerawat tuh...dh mcm2 ubat saya guna x gak elok2, pastuh kulit makin kusam, kdg2 terpk jugak, sampai bila prob jerawat ni nak setle kan...kalau lah ianya berterusan, habis lah saham saya kan...ikikkiki...muka teruk x de sorg pon nak pandang & tackle, kdg2 rasa cemburu ngk kawan2 sekolah yg lain yg muka licin halus bak kulit telur

ok dipendekkan cerita, masa saya dh masuk kolej, saya dah start amalkan vit e utk kulit, sbb nak baiki balik kulit muka yg teruk ni, mmg banyak betul perubahan2 yg berlaku ke atas skin saya ni, skin mmg nampak lebih bersih dan bermaya, masalah jerawat masa tuh mmg bebetul dh stop, leganya Tuhan saja yg tahu...so confident level dalam diri dah makin meningkat, saya tetap teruskan amalan vitamin kulit tuh sbb time tuh kalau x silap, saya dah nak bertunang..so of cource la kan nak skin nampak lebih shining2 & glowing2...

so tuh la serba sedikit kisah pengalaman saya ttg prob " jerawat' ni...sbb saya pernah alaminya lah, kini saya lebih bersungguh2 nak bantu lebih ramai org yg ada prob jerawat ni...cuma satu je la saya nak pesan, kalau tgh ada prob jerawat skrg ni, tolonglah jgn bertukar2 produk muka, sbb cara cmtuh akan menjadikan kulit muka lg bertambah2 teruk...so cara yg terbaik, rawat dalaman kalian dlu, x tahu caranya?? dun worry, saya akan guidekan

Tuh sbb anak2 saya, saya dah train mereka dari awal utk amalkan vitamin supaya langkah pencegahan awal..so utk mereka, chew C mmg wajib saya bg dan juga omega utk mereka lebih fokus ketika menghafal surah2 dlm Quran..

Saya yakin, masih ramai lagi yg belum saya bantu utk rawat masalah jerawat ni...so saya hrp, dengan pengalaman saya yg x seberapa ni, saya dpt mebantu lebih ramai lagi utk kesihatan & kecantikan kulit, bukan apa tau, bila skin kita sihat tanpa sbrg masalah, mmg menjadi 1 kesyukuran dan kepuasan tau, tuh sbb kena jaga betul2 amanah yg Allah dah pinjamkan kat kita ni..


damia pon saya train die utk jaga kesihatan & kulit dengan vitamin...suke betul die consume omega + chew C...nak kulit cantek mcm mama katanyaaa...

 saya x pernah skip vitamin utk kulit sihat & cantik...paling saya x leh tggl adalah vit e yg mana vit e ni vitamin anti aging tau, so kalau korang nak nampak lebih muda dari usia sebenar, amalkan lah vit e dari skrg...saya dah alaminya, anda bila lagi??

paling best, bila skin kita bebetul sihat, sgt mudah nak makeup2, so x ambil masa yg lama utk bersiap2, simple2 pon dh nampak wowww!


set vitamin utk kulit paling basic skali...nak cara guide yg betul, korang boleh email saya utk pembelian + consultation yaa...

meh saya nak sharekan ilmu tentang jerawat ni, masalah dan punca2 nya;-

Berikut adalah faktor-faktor yg menyebabkan jerawat keluar.Anda boleh mengatasinya sekiranya anda tahu punca jerawat-jerawat anda.

1.Perubahan hormone
Apabila berlaku perubahan hormone seperti zaman baligh remaja, mengandung, datang  haid ataupun menopause bagi wanita, jerawat akan timbul disebabkan hormone dalam badan,iaitu hormone androgen (testosterone) yang ada dalam badan lelaki dan wanita.Kebiasaannya seawal seminggu sebelum kedatangan period sehingga seminggu setelah habis period,jerawat akan mudah naik pada bila-bila masa. Ketidakstabilan hormone ini kadang-kala terkawal dan sekiranya tidak terkawal, masalah ini akan berlanjutan.Majoritinya adalah dalam belasan tahun dan awal 20 ‘an - 40 'an.Selain drpd itu,penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12 juga menyebabkan perubahan hormon berlaku.

2.Tekanan (Stress) 
Sesetengah dari jerawat timbul dari ketegangan dan stress emosi yang dihadapi setiap hari. Ini mungkin dari penghasilan minyak dan sebum dikulit yang bertambah.Tekanan ada dua, sama ada emosi atau fizikal.

Tekanan fizikal:
1.Exercise atau bersukan tanpa rehat yang cukup
2.Tidur yang tidak mencukupi/tidur lewat/tidur tidak teratur
3. Jadual seharian yang sangat ketat
4. Merokok, pengambilan dadah

Tekanan emosi
1.Bimbang atau kerisauan yang berlebihan
2.Buli
3.Masalah hubungan rumah tangga atau kekasih
4.Kerja /study yang banyak

3.Pemakanan
Pemakanan yg tidak seimbang seperti kacang,makanan berperisa,seafood (udang,ketam,sotong,kerang),budu,
belacan,makanan berminyak/bergoreng,telur,daging,ayam goreng,makanan berlemak spt santan,dairy products spt susu lembu,coklat.

4.Toksin
Jika seseorang yang tidak pernah membuang toksin sejak lahir hingga umurnya mencecah 30 tahun, bermakna sudah macam-macam sisa toksin terkumpul dalam badannya.Jika sistem semula jadi tubuhnya tidak mampu untuk membuang toksin tersebut secara semula jadi, itulah yang akan menyebabkan kulit seseorang itu kusam, berjerawat dan banyak lagi keburukan lain

5.Faktor Genetic
Ada keturunan di mana kulit mukanya tidak bermasalah seperti golongan arab yang rata-rata bermuka putih licin, dan tidak berminyak manakala jerawat menghantui hidup golongan asia. Atas sebab itu ubat antijerawat sangat laku dijual di Asia dan tidak mendapat sambutan oleh masyarakat Arab.

6.Allergic atau alahan
Alergic atau alahan apabila menggunakan kosmetik,foundation,cream muka baru atau pencuci muka baru yg ada bahan-bahan chemical tertentu yg tidak sesuai dgn kulit..Cara pembersihan make up yang tidak betul juga menyebabkan liang roma tersumbat.Pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak juga memberi masalah jerawat di kulit.

7. Perubahan biologi badan
Ada segolongan individu kandungan minyak (sebum) di kulit berubah komposisi. Ada pulak golongan yang menghadapi perubahan pada sel kulit muka seperti hyperproliferation of KC  (tak dapat ditafsirkan bagi golongan bukan dalam bidang perubatan)

8.Persekitaran & Pencemaran
Habuk atau udara yang tercemar seperti asap dan bahan kimia terutamanya di bandar-bandar besar,kilang-kilang boleh menyebabkan jerawat dihadapi oleh hampir semua penduduk kawasan tersebut.Bahan-bahan ini menutup liang roma dan menyebabkan inflammasi (radang) kemerah-merahan pada kulit.

9.Jangkitan pada kulit & Resdung

 Kuman (bacteria) jenis propionobacterium acnes boleh membiak di kelenjar sebum di kulit anda dan menyebabkan jerawat. Atas sebab itu jerawat  dinasihatkan tidak dipicit kerana apabila dipicit, kuman di dalam kulit tersebar ke kawasan sekitar dan menyebabkan jerawat di permukaan yang lebih luas. 

10.Faktor Cuaca
Perubahan cuaca serta cuaca panas juga adalah faktor jerawat keluar.



KEDUDUKAN JERAWAT

Sekiranya jerawat berulangkali naik di tempat atau area yg sama,ini menggambarkan area dalaman kita yg tertentu mempunyai masalah,tetapi sekiranya setiap kali ia tumbuh di tempat yg berlainan,itu adalah normal.Tidak semestinya jika kita mempunyai masalah dalaman,jerawat wajib tumbuh di kawasan muka yg tertentu.Ada juga diantara kita ada masalah dalaman tp kulit muka tiada masalah tp lebih baik jika kita tahu apa yg ada d luaran skrg dtgnya dr dalaman supaya kita dpt mengambil berat masalah dalaman tersebut.

DAHI
Haba badan melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan badan, mungkin terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : Pupuk tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah. Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan, menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan lebih baik.

Sekiranya anda tahu punca jerawat anda, ubatilah punca tersebut supaya jerawat tidak berulang lagi.Hanya faktor perubahan hormon seperti period sahaja anda tidak dapat elakkan dari jerawat keluar tetapi cepat-cepatlah tempek dengan Miracle Mask supaya jerawat tersebut lebih cepat kecut dan membantu menghilangkan parut. Untuk merawat masalah jerawat dan resdung,anda digalakkan amal jamu neem untuk cuci toksin dan darah kotor. Jangan risau jamu neem tidak menyebabkan toksin keluar melalui kulit sebaliknya toksin akan keluar setiap kali anda buang air besar,air kecil,peluh dan period bg perempuan.

jika kalian smua mempunyai sebarang masalah @ soalan mengenai set utk kulit, boleh hubungi saya ya di email honey_nurhaliza@yahoo.com

bg regular cust, jika nak repeat order vitamin yg tgh promo skrg iaitu VIT E & VIT C, boleh terus order melalui whatapps ya seperti biasa...bg cust2 baru, kalian boleh email saya terlebih dahulu yaa.

@ boleh pergi sendiri ke branch2 Shaklee yg berhampiran dan order produk shaklee menggunakan id saya 852407 ya, then mcm biasa whatapps atau email resit pembelian utk dptkan guide yg baik dari saya ok.
 

 alhamdulillah saya dpt UMRAH ISTANBUL UTK PRESTASI TAHUN 2014...ANDA INGIN SERTAI GROUP KAMI DAZZLING DIAMOND GROUP?? BOLEH TERUS EMAIL PADA SAYA YA honey_nurhaliza@yahoo.com

16 December 2014

~ Dulu Rambut Saya Gugur Teruk tp Kini Tiada Lagi Dengan PROSANTEE ~

Rambut ni ibarat mahkota seorang wanita, bagi wanita yg sentiasa berhijab, mesti jaga rambut dgn cara yg betul supaya ianya tidak berbau, maklumlah bertudung lama sangat dari pagi sampai ke ptg.

Lain pula dgn surirumah, rambut haruslah disikat & didandan rapi supaya sedap mata sang suami melihatnya...walaupun tidak bekerjaya, jangan jadi ianya satu reason utk kita tidak berhias ya depan suami.


Bagi kaum ibu2 yg baru lepas bersalin seperti saya, mesti x kan lari dari msalah keguguran rambut yg teruk...ini adalah disebabkan perubahan hormon yg berlaku ke atas bdn kita selepas melahirkan bayi...tuh sbb pemakanan + suplement sgt2 penting utk merawat kembali permasalahan rambut gugur ni.

Saya pon tidak terkecuali mengalami masalah rambut gugur ni tp belum tahap teruk lg laaa sbb selain jaga pemakanan, saya juga mmg x skip suplement atasi rambut gugur utk dalaman dan utk syampoo & conditioner luaran, saya mmg x pilih brand lain sbb saya dah jumpe yg paling best iaitu PROSANTEE...seyessss best dan kini makin hari makin berkurang masalah rambut gugur saya..dan pengambilan zinc juga membantu anak2 rambut tumbuh dgn lebat sekali...tuh sbb langkah pencegahan awal sgt2 penting utk merawat masalah rambut gugur dan takut lama kelamaan menjadi botak...hahaha x kan nak nampak "botak" depan suami kot...

So benda baik ni la saya nak share ngn smua org supaya kita smua para isteri dpt memiliki rambut yg sihat + cantek depan suami2 kita...mesti la nak kan?? btul?? so jika kalian ada prob rambut gugur , cpt2 email saya ya, saya akan guidekan cara yg terbaik utk merawat smua prob anda ok.

 mmg betul2 fall in love dgn rangkaian2 PROSANTEE ni...setle masalah rambut gugur selama ni, syukur alhamdulillah...

oh ya lupa plak nak gtau, selain ianya merawat rambut gugur, kulit kepala kita pon jadi wangi tau sbb prosantee ni mmg best n harum, bau natural je, guna sket je dah berbuih satu kepala kita tuh, dun worry, nnt saya akan guidekan cara yg betul utk kalian guna yaa dan jangan lupa utk dalaman pon mesti consume suplement juga ya...so dua2 sama pentingnya jika nak sihat + cantek ok...

 Faktor keguguran rambut 

Menurut sumber daripada www.eh.com.my, terdapat 3 punca keguguran rambut iaitu:

1. Rambut gugur kerana hormon


Hormon seks wanita merangsang pertumbuhan rambut yang tebal. Selain estrogen, setiap wanita turut menghasilkan androgen dalam jumlah yang sedikit.

Tetapi androgen boleh dihasilkan dengan aktif sekiranya seseorang wanita itu berada di dalam keadaan tertekan. Dan ia boleh menjadi faktor masalah keguguran rambut.

Untuk kes yang serius, pakar perubatan akan memberikan pil anti-androgen.  Untuk anda yang suka dengan cara yang lebih semula jadi, anda hanya perlu lebihkan rehat untuk mengurangkan stres.


2. Rambut gugur kerana produk

Sememangnya kita dilahirkan dengan rambut yang kuat. Tetapi masalah akan timbul sekiranya anda sering melunturkan warna rambut, kerap menggunakan produk penggaya rambut seperti melurus rambut atau mengeritingkan rambut.

Ia mungkin tidak menyebabkan keguguran rambut dari akar tetapi akan menyebabkan rambut anda putus. Atasinya dengan menggunakan syampu yang betul, kurangkan mencuci serta hadkan penukaran warna dan stail rambut.

3. Rambut gugur kerana kurang vitamin

Pemakanan yang seimbang sangatlah penting untuk kesuburan rambut anda. Rambut di dalam keadaan sempurna sekiranya kita mengamalkan makanan berkhasiat seperti bijirin penuh, buah-buahan dan sayur-sayuran serta makanan berprotein tinggi seperti yogurt, daging, ikan dan tauhu.

Sekiranya sukar untuk anda patuhi arahan diet ini, ambillah makanan tambahan khas untuk rambut iaitu Biotin, Niasin, Zink, Vitamin B6, B12, A dan E.

Supplement Untuk Rambut Gugur


Disebabkan saya ni ahli Shaklee, jadi supplement bersesuaian tak pernah jadi masalah untuk saya dapatkan. Selain tu, saya juga jaga pemakanan - saya kurangkan memakan makanan yang diproses dan cuba kurangkan stress. Hasilnya? Memang banyak sangat improvement.

Kalau dulu hari-hari rambut banyak betul kat lantai, bersepah sana sini, tp sekarang ni dah makin berkurangan rambut yg gugur kat lantai...Memang lega sangat tau.


atas ni adalah hair treatment prosantee yg mana ianya merupakan produk rambut yg wajib ada di bag saya...setiap kali after mandi, saya akan sapukan pada kulit kepala supaya ianya lebih sihat dan menjadikan rambut saya kuat ( tidak gugur) dan kepala tanpa kelemumur...mmg best, guna sket shj ya...mmg cpt nampak perubahan ke atas rambut kita...

SEBELAH BOTOL HAIR TREATMENT PROSANTEE TUH ADALAH SERUM RAMBUT TAU...JIKA NAK DAPATKAN SERUM RAMBUT TUH BOLEH BUAT ORDER JUGA YA, KINI PROMOSI RM 118 SHJ / BOTOL...TAHAN 3 BULAN GUNA, SGT2 WANGI, UTK BAIKI RAMBUT BERCABANG, ROSAK, GUGUR, WANGIKAN RAMBUT...TERBAIKKKK

NAK DAPATKAN RAMBUT YG SIHAT + CANTIK TANPA GUGUR?? ANDA PERLUKAN GUIDE UTK GUNA CARA YG BETUL?? BOLEH EMAIL UTK ORDER YA...

NO MALAS2 OK...NAK CANTEK KENA ISTIQAMAH !

email order : honey_nurhaliza@yahoo.com
id shaklee : 852407

-xoxo-

next entry : CABARAN  30 HARI TANPA MAKEUP DENGAN NUTRIWHITE


20 October 2014

~ Saya Ibu Bf pon Nak Kurus Jugak..jom baca entry sharing ni ~

Alhamdulillah arini dh 75 hari saya brpantang, ada lg tggl 25 hari shj lagi utk saya tamatkan tempoh berpantang ni...ada org mungkin berpantang 44 hari shj, act brgantung pd individu tuh sndiri tp bg saya, saya mmg amalkan berpantang selama 100 hari...

Apa maksudnya berpantang 100 hari ni? ok meh saya explain kan...100 hari berpantang ni, termasuk lah pantang "bersama" dgn suami, berpantang ais , pakai stokin + baju sejuk bila malam setiap kali nak sleep utk elakkan bdn masuk angin, minum air akar kayu ( tp saya buat amik smggu skali shj ), mandi lulur a.k.a scrub setiap hari dan juga pemakaian bengkung ( tp yg ni saya tukar kpd pakai corset )

ok tuh secara ringkas nya la...saya buat ikut mana yg sempat, cntohnya kalau pagi tuh x sempat berlulur, so saya akan buat pd sessi petang , janji setiap hari saya mesti istiqamah buat smua perkara2 yg saya dh listkan tuh..bukannya apa, time pas bersalin ni la kita nak jaga banyak bende, so x de la nnt skin kita nampak kusam je..try la amalkan, berlulur ni mmg saya amalkan dari zaman anak dara lg, bila kalian rajin amalkan, nnt kan skin korang pon lebih moisture dan pink2 gitew..pokok pangkalnya kena la rajin...

dan paling penting skali, penjagaan berat bdn after bersalin ni..tahu2 je la kan masa mengandung arituh mmg gain weight sgt2 bnyk...ala2 datin Juma dolu2...mmg saya jenis berat naik mendadak bila preggy, x leh nak watpe, masa preggy , saya mmg x amalkan apa2 diet langsung, saya makan ikut selera anak tekak saya ni...kikiki...janji baby saya tuh besar, saya suka baby saya besar, sng nak mandikan nnt masa dlm pantang...itu cara saya laa...mungkin org lain x brapa suka baby nya besar...

ok berbalik pd cerita turunkan berat after bersalin ni, berat saya masa b4 mangandung dlm 56kg dan masa 9 bulan arituh dlm 89kg, bayangkan laaa betapa banyak nya berat saya naik...haha..then after baby keluar je, berat saya dlm 85kg, gemok weyhhh...stress?? mahu x stress bila bdn cmtuh tp saya x laa mengamalkan diet yg ketat sbb still lg bf kan Ciqi tuh..tp saya amalkan diet yg boleh ibu2 bf mcm saya ni ambil...tahu2 je la kan bila kita bf ni mmg cpt sgt rasa lapar, asyik nk mengunyah je...but alhamdulillah saya dpt control dgn omega, so selera mkn tuh x la seteruk mana...hihi..

saya diet biarlah lambat janji turun, saya percaya bila kita bf baby + jaga pemakanan, insyallah kita akan dpt smula berat ideal nnt...yg penting sabar, rajin, konsisten buat setiap hari.

Skrg ni mmg saya x sentuh langsung minuman berais, fastfood lagi la saya haramkan dlu amik sbb fastfood dan makanan2 yg diproses tuh la lagi tggi kalorinya...

Bagaimana cara saya berdiet ketika bf baby ni?? ok meh dgn ikhlasnya saya nak share kan dgn korang smua..mana yg nak follow cara ni boleh follow pelan2 yaa...yg pnting KONSISTEN !

1) Jangan skip waktu makan utama ( breakfast, lunch, dinner) especially waktu sarapan pagi..tp saya x ambil yg berat2 mcm nasik lemak, nasik goreng, mee goreng sbb makanan2 ni smuanya tggi kalori...so saya akan gantikan dgn bskut oatmeal, kuih 2 kpg + air horlicks tnpa gula dan esp with freshmilk...buat sejuk2 sgt sedap bila menikmatinya...

2) ambil healthy snack ( snek sihat ) antara waktu breakfast dan lunch, so bila rasa lapar, saya akan standby kan potongan buah2 an dlm fridge, saya dah sejukkan siap2, so bila rasa lapar je, terus makan snek sihat ni..mmg betul bila kita bf baby ni, mmg brganda2 rasa laparnya..so yg control nya adalah otak kita, jgn ikut sgt hati..kalau lapar lagi, saya amik 1 bancuhan esp..

3) Banyakkan pengambilan air masak di antara waktu makan terutama bila terasa sedikit lapar, so saya dh biasa kan, b4 nak lunch je ataupun nk mkn apa2, saya biasa kan minum 2 gelas besar air suam2 panas, so dgn cara cmni, bila kita makan tuh, kita akan rasa cpt kenyang..so x de la makan tambah 2-3 pinggan...dan sehari saya msti ckupkan minum air 3-5 liter, bila bf ni cpt haus wooo...x sedar minum air banyak smpi cmtuh skali..saya mmg sukat brapa jumlah air yg saya minum setiap hari.

4) Lakukan senaman ringan setiap hari, biasanya saya akan buat sit up utk senaman perut, pas bersalin kan perut kita menggeleber dan sedikit buncit kan, so bila konsisten kan buat senaman perut ni, mmg cpt betul nampak perubahan nya...tp after mandi, saya akan sapukan lotion pembakar lemak..buat 3x sehari KONSISTEN! Early November baru saya start continue smula program workout gym saya tuh..

5) Kerapkan penyusuan & waktu mengepam susu utk menggalakkan penghasilan susu ibu dgn lebih banyak sbb boleh bakar 200-500 kalori setiap hari...sbb skrg ni Ciqi dah nak masuk 3 month kan, so demand susu nya makin bertambah, kalau dlu skali minum 150ml ( 5 oz) tp skrg dh 170 ml dlm 6-7oz skali minum...

6) Saya mmg x ambil sbrg pil2 pelangsing ni sbb takut effect pada production susu ibu dan juga effect baby...so saya akan gantikan dgn bantuan suplement yg mana memudahkan lagi proses utk saya turunkan berat badan di samping ianya x ganggu production susu saya..so saya akan ambil suplement yg ada konsep 3B iaitu Bakar, Buang & Bina...maka suplement yg saya ambil setiap hari omega, alfalfa dan Esp..so pd cust2 yg dh pon mendapatkan set2 ni, dptkan jadual/guide yg betul dari saya ya kat email /whatapps

 set yg saya ambil setiap hari, Bakar, Buang & Bina...sape2 yg ambil set slimming bf ni, mesti jaga juga korang punya gaya pemakanan yaa...nnt saya akan guide kan...

 pastikan 1600kcal itu datang daripada sumber makanan yang berkualiti – pastikan adanya sumber fiber dan protein yang mencukupi. Ini akan membantu anda kawal nafsu makan – Kevin Zahri

tuh sbb I LOVE ESP...membantu mommy yg bf seperti saya yg ingin kekal bertenaga semasa bf dan dlm ms yg sama dpt bantu proses utk turunkan berat badan..

update :-

berat after baby keluar : 86kg
after 2 bulan berpantang mengamalkan set ni : 68kg

saya still lg meneruskan misi utk capai berat ideal saya iaitu 56kg...xpe slow2, janji saya sihat dan tidak menganggu production susu saya...nak kurus bukan sehari dua, mesti take time..mesti sabar dan paling penting RAJIN + SABAR...bukan arini amik, sok lusa dh turun 30kg...salah cara diet cmtuh...

7) Makan ikut kiraan kalori - saya download apps ni dkt iphone, so setiap hari, saya akan notedkan apa yg saya makan, dgn cara cmni, memudahkan utk saya pantau brapa jumlah kalori yg saya dh ambil, dan dgn cara ni jgk, saya mkn lebih berdisiplin dan berhati2 dgn jumlah kalori...sgt2 mudah..:)

 update Baby Rizqi : -

masa lahir : 3.4kg
1 month : 5kg
2 month : 6.7kg

alhamdulillah membesar bagaikan juara dgn susu ibu...

Baby Ciqi now dh 75 days..alhamdulillah.:)










22 September 2014

~SHARING KISAH BREASTFEEDING SAYA ~

8 thn lepas, saya x pernah ambil tahu langsung tentang pump2 susu ni, apa yg saya tahu hanya direct feed shj bg kat Irfan, mmg time tuh saya pon x tahu brapa bnyk ml die minum sehari sbb hanya direct feed shj, tidak pump..

Bila turn Mya lahir, pon sama jugak mcm Irfan, hanya bg direct shj, alhamdulilah laa walaupun cmtuh , mmg genap penyusuan mereka selama 2 thn..

Since saya mengandungkan anak yg ke 3 ( Danish) , saya dh mula cari ilmu tentang pump2 susu ni..cmna nak bg susu jd lg bnyk, buat stok susu etc..bnyk bnde saya blaja dan ada jugak hadiri kursus ilmu penyusuan dlu..tp time danish dlu saya x start beli medela fs lg..time tuh saya beli pump yg biasa2 je, janji boleh pump..tp smgt nya kejap je, saya dah x pump & kumpul stok, tp alhamdulillah ketiga2 anak saya dlu dpt khasiat susu ibu...

 medela freestyle pilihan no 1 saya...sgt2 bgus utk ibu2 yg nak buat stok mcm saya...saya juga ada beli pump spare lg satu brand snow bear, saya beli sbb ianya kaler pink, dh smpi nnt saya share kan yaa...

Ok masuk je anak ke 4 saya ni, saya bebetul nekad nak buat kumpul stok, mmg saya WAHM hanya di rumah, tp sbb kan susu terlalu banyak dan rajin, saya buat kumpul stok, saya jd teruja bila melihat ibu2 yg lain gegeh kumpul stok susu banyak2 dlm freeze, ada yg sampai siap beli freeze khas lagi utk simpan stok2 EBM tuh...tp saya x la kumpul sampai cmtuh, dorg wat cmtuh sbb mereka smua kerja & nak tggalkan baby2 mereka kat babysitter/nursery..tp saya nya buat stok setiap hari...x sempat nak kumpul banyak2 , Baby Rizqi dh abeskan stok2 yg saya kumpul tuh...baby boy cmtuh la, kuat menyusu..

Skrg ni Baby Rizqi nya rate minum 150ml skali minum so dlm 5oz- 6oz cmtuh, tp apa yg saya perhatikan bila time siang die lebih kerap & banyak minum compare dgn waktu malam, bila siang kalau terlalu lapar sgt, die boleh minum 300ml dlm masa 2 jam.. kusss semangatttt nakkk oiii...

 biasanya bila Rizqi dh minum 150ml cmni, dia akan tidur lena selena2 nya, so time ni la saya akan mula pump & kumpul stok balik...

Act, Baby Rizqi bila direct feed,dia rasa mcm x puas bila menyusu, pastuh akan mula merengek2 seolah2 mcm x ckup, die lebih suka menyusu dgn susu yg saya pump , tuh sbb bila pump, saya lebih alert brapa ml die minum dlm sehari..

Jadual waktu pump saya, saya akan konsisten kan buat 3 jam skali, dan setiap kali pump tuh, saya lebih suka berdua2 an dgn baby di bilik aircond, saya psgkan sayup2 alunan zikir2 , saya psgkan aroma therapy lilin flavour rose @ lavender sbb dua haruman ni akan beri effect ketenangan sewaktu sessi mengepam saya...saya suka create kan suasana tuh agar lebih menarik lg "mood saya" utk mengepam...setiap 3 jam skali mmg saya set kan alarm utk saya x lupa jadual waktu mengepam saya.

 yesss, saya akan buat reminder cmni setiap 3 jam skali...so sng nak alert waktu pump saya, pernah skali bila alarm ni bunyik, saya x pump sbb time tuh saya ada hal, then bila next alarm berbunyi, saya rasa bersalah sgt sbb bg saya, saya x tunaikan hak Rizqi...Allah dh kabulkan doa saya utk bg susu yg lebih utk Rizqi, tp mcm seolah2 saya abaikan n x bersyukur...but now smuanya dh konsisten kembali..alhamdulillah

Lagi satu, saya suka shopping brg2 keperluan utk breastfeeding, dan selalunya saya akan beli something yg comel2, of cource brg tuh colournya menarik contohnya pink...hihi...bukan apa, ianya sbg satu 'reward" utk saya lebih kuat lagi utk bf my baby...ini cara saya, cara ibu2 lain saya x pasti..:)

 ini brg2 keperluan breastfeeding yg saya beli utk saya simpan stok2 susu saya...saya pilih ni sbb colournya yg menarik kombinasi pink + blue ..smgt weyhhh tgk stok2 susu dlm bekas ni..

Ramai tnya saya, apa yg saya amalkan pemakanan utk banyakkan susu ibu ni...act, smua bende saya makan, tolak batu & kayu je...kikkiki..walaupun saya "obses" sgt nak turunkan berat bdn, tp saya ketepikan dlu hasrat hati saya tuh dlu demi kepentingan baby saya, saya mmg x boleh start lg berdiet sbb masih full bf baby Rizqi...geram je ngk stok2 Cinch Shake cafe latte kat rumah ni...tp bila fikirkan baby, saya pendamkan dlu niat murni saya tuh, kang dgn baby saya turut kurus, dh la baby Rizqi tgh kusss semangatttt bdn nya...alhamdulillah berkat susu ibu.

Untuk kekalkan susu bdn banyak, lebih pekat, pemakanan ibu mmg sgt2 penting, x boleh la main hentam je mkn tuh..kena tahu apa makanan yg boleh dan x boleh bila kita bf baby ni...lagi satu saya mmg x ambil ais tp kalau teringin sgt, saya sejukkan dlu air tuh dlm fridge..

ini cara saya utk banyakkan susu ibu :-

1) Setiap pagi bangun je tidur, saya akan teguk 1 gelas air suam bg melancarkan pembuangan toksin dlm bdn.

2) after breakfast , saya akan mengambil suplement2 utk breastfeeding, ini penting agar saya kekal bertenaga sepanjang penyusuan saya setiap hari...

3) lunch biasanya, saya akan mengambil 1 senduk nasik , dan saya akan lebihkan sayur2 & lauk2, sesedap mana pon lauk tuh, saya x kan tambah, kalau lapar sgt pon, saya akan ratah lauk2 je..saya takut sgt gemokkk..cukuplah dah gemok masa pregnant arituh ( 87kg)

4) dari segi pengambilan jumlah air, sehari saya akan pastikan minum 3-5 liter air sehari, biasalah bila dh bf baby ni, mmg cpt sgt rasa dahaga nya..x sedar kdg2 dh 5 liter air saya minum...bonus nya skin makin moist, x dry pon mcm preggy dlu...
 
 ini suplement bf set shaklee yg saya consume setiap hari, saya x kan skip sbb saya mmg mmg dh readykan siap2 jadual dari pagi sampailah malam b4 sleep.

pening dgn jadual suplement yg banyak? x tahu mana satu yg perlu diambil?? x tahu jadual smua suplement2?? jom email ur order, saya akan guide ibu2 smua yaa...

5) selain pengambilan suplement, saya juga amalkan pemakanan sunnah agar production susu saya kekal banyak..setiap hari mmg saya akan minum 1 packet susu kambing nutrigoat, saya ada sharekan ttg susu ni di entry kehamilan saya yg lepas...saya suka susu kambng ni sbb rasanya yg manis2, x hanyir langsung mcm susu kambing yg lain, tuh sbb saya suka Nutrigoat...kalau nak leh order mcm biasa ya kat email...

 ESP & NUTRIGOAT PILIHAN SAYA

MEH NK CLOSE UP SKET...NUTRIGOAT SGT2 SEDAP SBB X HAMIS LANGSUNG MCM SUSU KAMBING YG LAIN...RASA MANIS2 SKET SBB DLM NYA ADA CAMPURAN MADU...RECOMMENDED!!..IF NAK, BOLEH EMAIL YA RM46 INCLUDE POSTAGE SHJ

6) dari segi minuman, selain ESP, NUTRIGOAT, saya akan ambil kurma juga dlm menu seharian saya, biasanya kurma ni x de limit pon, saya akan ambil ikut suka hati saya.

7) SHAKLEE BF SET mmg milk booster terbaik yg saya amalkan, tp ada 1 lg tambahan milk booster yg saya ambil setiap hari iaitu RTC, saya amik ni since dari anak 1st lg...hanya 1-2 biji sehari shj dh ckup utk milk booster saya...pastuh mula laaa breast ni membengkak sbb susu dh bnyk...

8) AKSESORI BREASTFEEDING biasanya saya akan pilih & beli di kedai2 yg menjual keperluan baby..so apa shj brg yg ada kaitan dgn dunia penyusuan , saya akan beli & guna sebaiknya2 sbg cara utk saya lebih bersemangat lg utk pump + kumpul stok susu.

 sng ada drying rack bottle ni, so bottle2 yg dh dibasuh, saya akan keringkan terlebih dahulu b4 saya buat simpan stok...so kebersihan mmg sgt2 diutamakan ya bila kita pump & simpan stok susu ni...jgn sesekali abaikan kebersihan ya sbb nnt takut baby kembung.

ok laa, tuh serba sedikit sharing ttg cara utk saya " naikkan mood semasa breastfeeding" saya juga bnyk  belajar dgn info2 yg ada di internet, sbb bg saya, bila kita dh minat, kita akan mendalami ilmu terhadap sesuatu perkara tersebut.

ok bg yg bertanyakan tentang set confinement a.k.a berpantang shaklee, di sini saya ada share kan set2 yg patut kalian ambil ya...tp apa2 pon kalian boleh email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com utk info lebih lanjut lg yaa...

cmna cara nak consume set berpantang ni ya??

jwpn : of cource bila anda membeli dgn saya, maka tanggungjwb saya utk guide & sediakan jadual yg lengkap utk anda consume yaa..jgn risau yaa ibu2.


"KEPUASAN ANDA  ADALAH KEUTAMAAN KAMI"
EMAIL ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com


bg yg ingin COD PRODUK2 SHAKLEE, ANDA BOLEH LA EMAIL SAYA TERLEBIH DAHULU YA UTK KITA SET TIME + LOCATION UTK ANDA COD YA...