26 June 2015

~ Anda Hamil Tp x Mahu Amalkan Pengambilan Suplement ? Apa Effect nya?? ~


 Ciqi nak masuk 11 months..alhamdulillah dh berjalan 2-3 tapak...hope dpt berjalan b4 adik kuar k..

2 hari lepas,  mcm biasa saya check up baby kat klinik...so sementara tggu my turn tuh, sempat la memerhati gelagat ibu2 yg bawak baby2 mereka utk injection dan ramai juga ibu2 yg masih dlm berpantang...

Saya?? hanya memerhati dari jauh shj...

Kebetulan di sebelah saya , ada seorg ibu yg baru shj melahirkan baby nya, dan kami hanya senyum mesra shj, sambil2 tuh saya sempat juga menjeling baby yg dikendongnya...Tp die mcm x bg je ngk baby nya...hihi

Pada awalnya, si Ibu bukan main lagi selimutkan baby nya, x mahu org lain melihat keadaan bayi nya , ataupun mungkin Si Ibu selimutkan bayinya sbb keadaan yg terlalu sejuk di klinik tersebut, saya hanya bersangka baik sahaja..

Tp dalam hati, saya tetap nak tahu kenapa die "terlalu" nak sorokkan baby nya...haha x puas hati jgak ni...last2 saya tegur si ibu yg duduk di sebelah saya...

saya : brapa bulan dah kak?

si ibu : baru 4 hari berpantang ni.

saya : ooyeke, bestnyaaa...anak 1st ya??

si ibu: yerrr anak 1st ( sambil tersenyum ), akak preggy anak pertama jugak ke??

saya : eyhhh x la, ni anak ke 5 daaa...

si ibu : ooooyeke?? saya mati2 ingat akak preggy anak 1st, nampak muka akak sgt muda, umo brapa kak??

saya : saya dah 33 tahun daaa...insyallah ni anak ke 5 saya...( sambil tersenyum malu)

si ibu: alhamdulillah, kiranya akak lg bnyk experience laa dari saya ni

saya : huish x de la, boleh je nak share apa2 yg patut, nak ngk baby boleh??

si ibu: boleh kak, ( sambil bukak selimut kat baby nya tuh ) tp baby saya ni lahir sgt kecik la kak...doc ckp x ckup nutrition masa preggy.

saya : laaayeke...masa preggy arituh x ambil apa2 suplement ke? minum susu x??

si ibu: x de ambil apa2 pon kak, just saya jaga pemakanan saya je, tuh pon kdg2 makan x menentu sbb saya keje shift

saya : laaa, x boleh la cmtuh, sbb once kita preggy, suplement tu sgt2 penting tau selain kita jaga pemakanan .

si ibu : tuh laaa, saya nak makan tp saya takut laa, takut baby saya besar bla bla bla

saya : eyh x la, salah fakta tuh yangg, suplement ni penting tau masa preggy utk ckupkan pengambilan nutrition utk perkembangan janin dlm kandungan kita..sbb kita nya pemakanan tuh belum tentu ckup utk perkambangan mereka dlm perut kita, tuh sbb perlunya suplement.

si ibu: tuh la kak, masa preggy pon mmg saya bnyk sgt masalah kesihatan, cpt letih, mudah mengantuk, x cergas, morning sckness buatkan bdn saya lembik sgt..ni baby dh kuar pon, doc kata baby saya sgt kecik, ni saya bawak klinik pon sbb bacaan kuning nya sgt tggi..so maybe kene admit arini...kulitnya pon x cantek mcm baby2 lain yg saya ngk...bersisik n sedikit kasar..cmna ek kak?

saya : ok now susu bdn bnyk x??

si ibu : susu pon belum ada sgt ni kak...tuh sbb saya bg formula milk je...

saya : huishhh awalnya dh bg susu fm...ok cmni, awak ambil lah suplement utk banyakkan susu tuh, nnt akak guidekan, insyallah selain leh bnykkan susu kita, kulit baby pon insyallah akan berubah jugak...ambik bsness kad  + flyers ni ( sambil menghulurkan bsness kad + flyers shaklee kat die )

si ibu : ok akak, balik ni saya call akak yaa...saya nak beli set mcm akak ckp td..nnt akak bleh guidekan saya kan??

saya : insyallah akak guidekan nnt yaa...

x lama pastuh, nama saya pon dipanggil utk masuk ke bilik doctor utk rutin mcm biasa check up baby , now dah pon 7 bln

--------------------------------------------------------------------------------------------------

nampak x apa effectnya jika kita mengabaikan pengambilan suplement ketika hamil?? bukan saya nak takut2 kan utk bakal2 ibu di luar sana tp saya cuma nak kalian sedar betapa pentingnya suplement ni ketika kita hamil...sbb belum tentu pemakanan yg kita makan hari2 tuh belum tentu cukupnya nutrien2...stuju x??

so plzzz laaa, kita ni hamil nak melahirkan anak2 yg berkualiti, bijak, cerdik, kulit cantek, so masa hamil ni laaa kita jgn skip pengambilan suplement2 preggy set tuh...

x tahu cara pengambilan dan jadual yg betul?? jgn risau, setiap pembelian kalian, saya akan guidekan di whatapps/email yaa....

saya percaya masih ramai lagi ibu2 yg takut nak ambil suplement masa dorg pregnant?? sbb apa?? sbb reason paling famous skali yg pernah saya survey2 kan, " takut baby dorg besar" ini reason yg paling x masuk akal langsung...kita ambil suplement utk perkembangan yg sihat utk si manja kita dlm pewut...utk prkembangan otak mereka, utk pembinaan tulang mereka, utk kulit mereka...so jangan takut2 nak ambil suplement ok?? x tahu, kita boleh belajar...


 fullset preggy shaklee + salindah + air 3 liter sehari...wajibun setiap hari tanpa skip sbb saya nak lahirkan anak2 yg berkualiti + bonus skin anak & ibu cantek..amalkan dengan istiqamah...dh abes boleh purchase lagi dengan saya ya...join ahli lebih berbaloi sayang2 smua..

kalau ditnya, mana satu pilihan antara neurogain dan Omega Shaklee ni?? secara jujurnya,saya lebih suke effect omega shaklee ni berbanding neurogain sbb anak2 saya mmg bijak & cpt belajar bila saya amalkan omega ketika mengandungkan mereka...trust me!

inginkan jadual omega ketika hamil?? boleh purchase di email saya ok..

meh saya nak explain kan kebaikan set preggy yg saya amalkan ni :-

Apakah cabaran lazim dialami oleh Ibu Hamil?
Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali Mengandung. Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.

  • Alahan Teruk
  • Morning Sickness
  • Tak boleh makan atau tiada selera makan
  • Muntah dan Loya
  • Anemia – Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah semasa bersalin.
  • Keletihan dn rasa malas
  • Mood swing
 Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan  Shaklee?
  • Kandungan asid folik di dalam B Complex melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang
  • Asid folik jga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok.
  • Vita-Lea Shaklee, mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah.
  • Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan
  • Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan....
  • Omega Guard Shaklee mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi
  • Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, juga mengelakkan kekejangan yang sering berlaku pada ibu-ibu hamil
  • Juga membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat bagi ibu dan bayi
  • Energizing Soy Protein(ESP) adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu.
  • Juga kandungan protein tulen ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.
so dh nampak kan apa effectnya jika kita abaikan pengambilan SUPLEMENT ketika preggy ni...kene ingt, kita mengandung ni nk lahirkan zuriat yg berkualiti , bijak, tulang kuat, sihat sempurna, dan bonus kulit putih gebu kat baby tuh..

so bila kita nak baby kita cmtuh, jgn lah terlalu "berkira" atau "kedekut" nak belanjakan sedikit wang utk beli suplement2...ubah mentaliti kita smua...

bg yg masih belum mengambil apa2 suplement, belum terlambat lagi utk korg amalkan....saya pesan pd ibu2 muda skrg ni...maybe zerrow knowledge but bende tuh smua kita boleh belajar n bertanya pd yg berpengalaman2...insyallah
 nampak x saya amalkan apa tuh??

yesss saya ni mmg jenis yg suka "berleter" kalau ibu2 x pentingkan suplement ketika preggy...hihi..anak2 saya pon dh faham mama nya jenis cmna kalau skip2 ambil vitamin omega & chew c...tuh sbb mereka smpi skrg dh "terbiasa" sbb kan konsep istiqamah yg saya telah terapkan kat umah ni...

soalan lazim yg biasa kat email2 saya ,

" salam akak cpm, saya baru shj preggy ni, boleh x akak suggestkan suplement yg terbaik utk preggy, saya nak set lengkap ya kak...bli skaligus sng, saya nak join ahli skali ya sbb saya nak dptkan guide akak selama2 nya jika ada apa2 kemusykilan"

kak hanny, brapa ya set preggy dan apa item yg terkandung dlm set ni ya..saya nak beli set 1st trimester dlu ya "

akak, set preggy shaklee ni bleh x saya ambil skali dengan ubat yg doctor bagi tuh??"

kak hanny, pm saya set preggy fullset dan set berpantang shaklee ya...saya nak join ahli under akak sbb best cara akak guide, mesra alam gitew"

order : honey_nurhaliza@yahoo.com


24 June 2015

~ Beauty Tips : Set Makeup Simple For Hari Raya ~

Hye Assalamualaikum...

Sihat ke smua?? puasa x arini?? ok arini nak update ttg brg2 makeup basic yg penting utk makeup simple for hari raya since arituh ramai yg bertanyakan di email & suruh saya update brg2 apa yg perlu utk kita guna, i mean nak basic shj.

Ok disebabkan kalian nak tahu, so di sini saya dh siapkan set2 nya...brg2 makeup yg saya guna of cource dari produk2 best Mary Kay..MK menjadi pilihan saya dr dulu lagi sbb ianya tersangatlah best & sgt2 natural...so bila makeup tuh x de la rasa berat semacam je kan muka ni...org nmpk kita pon very light & natural.

Tp jangan lupa tau kalau nak bermakeup2 tuh, make sure skin kita bebas dr segala cela yaa..so biasanya saya akan advicekan client2 saya supaya mengambil set suplement skincare + esp sbulan awal utk dptkan skin yg lebih sihat , nnt bila ditambah dengan makeup, barulah nampak berseri2 & more glowing...gitewww.

basic set makeup...khas utk para newbie2 yg baru nk berjinak2 dlm dunia makeup2 ni...

Ni antara koleksi bake eye trio utk eyeshadow...tp kaler yg paling basic adalah mcm kod neopolitan ya
ok ni for basic makeup simple..so saya sgt2 suggestkan amik kaler mcm kat atas ni..kaler earth giteww...so sng nak match dengan baju2 raya korang...RM 43 SHJ EXCLUDE POSTAGE


ok ni satu lg product best & wajib ada dlm bag makeup korang tau...gel eyeliner x comot pon bila apply , pastuh paling syiokk kan, ianya long lasting...kene sental ngn makeup remover baru ilang...so x yah risau eyeliner comot ke hape masa pi beraya2 tuh....brush comel die tuh sgt2 lembut jee...sng nak pakai n buat wing...rm 69 shj dpt free brush exclude postage..

Set Makeup Simple 1

Biasanya utk set yg 1st ni, brg2 basic yg wajib ada adalah seperti di bawah:-

1) Primer foundation RM 84
2) Foundation ( ikut type skin oily / dry ) RM 76
3) gel eyeliner black ( lasting & waterproof ) RM 69 FREE BRUSH
4) Makeup Remover ( standby utk cuci makeup ketika solat ) RM 68
5) Baked eye trio ( eyeshadow kaler earth utk natural ) RM 43

TOTAL SET 1 : RM 340 + 9 POSTAGE : RM 349

SET MAKEUP SIMPLE 2

1) Foundation ( ikut type skin oily / dry ) RM 76
2) gel eyeliner black ( lasting & waterproof ) RM 69 FREE BRUSH
3) Baked eye trio ( eyeshadow kaler earth utk natural ) RM 43 

TOTAL SET 2 : RM 188 + 9 POSTAGE : RM 197

ok saya dh readykan set2 makeup yg mana ada 2 set ...set 1 tuh lebih detail sket tp still brg2 basic makeup utk hari raya...manakala set 2 adalah set paling basic skali yg mana terdiri dari 3 item shj...so ikut pilihan korang, kalau ada bdget lebih, leh amik set 1, tp kalau x de bdget lbih pon jangan risau, korang ada choice ke 2...still boleh bermakeup simple

tp kalau korang nak beli brg2 kat atas secara loose pon boleh jugak...email je saya ok..

OPEN FOR PRE ORDER : TODAY 24 JUN ---> 29 JUN 2015
POS OUT : 2 JULAI 2015

pastikan di email letak title : order makeup set 1 @ 2 ( contoh )

EMAIL ORDER : honey_nurhaliza@yahoo.com 

update : vitamin skin ( vit c) dh sampai ya..so staff saya akan post out kan arini yaa...tracking no saya akan update di email masing2 yaa...


22 June 2015

~ Adakah Collagen Perlu utk Ibu2 Hamil?? Kami pon Nak Kelihatan Cantek Juga ~



Ramai Ibu2 hamil mengeluh & merungut kulitnya sgt kusam ketika hamil, especially di awal2 1st trimester tuh...ada juga kes2 yg lebih truk lg sampai kuar jerawat nanah2 tuh...yerrr mmg betul faktor perubahan hormon & pembawakan budak tp adakah dengan sbb tuh kita nak biarkan shj tanpa apa2 usaha & tindakan...yesss ibu hamil pon perlu tampil cantek dan kemas, sedap mata memandang mcm muka masa anak2 dara...

Secara amnya, kollagen ni mmg selamat dan diperlukan oleh badan wanita hamil terutama utk mengelak strechmark TETAPI ibu hamil haruslah alert dengan kandungan kollagen yg mereka ambil tuh...x leh laa sembarangan ambil tnpa pengawasan dari doctor...

Mcm saya sendiri, x dinafikan masa di awal2 1st trimester ada sket la kot nampak kusam nya..tp saya x biarkan begitu shj, saya mmg kerap buat masker vit c , masker kollagen dan juga sapukan vit e kat perut utk elak strecmark...effectnya, doc sgt memuji cara saya menjaga perut saya dari strchmark yg hodoh tuh...seyesss, saya lebih suka mencegah dari mengubati...saya x suka biarkan ianya terjadi then baru nak take action...itu bukan cara saya...yerla kan, memandangkan ini pengalaman ke 5 saya mengandung, so saya mesti jaga asset2 saya, itupun tanda2 kita bersyukur jugak tau...:)

Utk dalaman tuh, saya mmg x skip pon walau sehari minuman ESP tuh sbb saya percaya esp bagus utk baiki sel2 kulit yg baru...strechmark, jerawat, jeragat pon segan nak menyinggah kat bhgn muka & bdn ni...seyesss, saya bercakap dari pengalaman saya sendiri, bukan sbb saya jual produk yg bagus ni...

Ok bercakap soal kollagen shaklee ni, bukan x bgus diamalkan ketika hamil tp ada satu jenis herba yg dinamakan pfaffia yg mana ianya x sesuai utk ibu hamil sbb memberi kesan kpd hormon ibu hamil...mksud saya di awal2 preggy la, dan bila dah masuk 7 bulan preggy ni, saya try ambil kollagen shaklee ( consume kunyah2 cmtuh je) sedap plak formulasi kollagen yg baru ni...tp kalian kene dpt refer doctor dlu yaa..jika x de sbrg penyakit yg berbahaya, boleh teruskan pengambilan kollagen shaklee...

 ni skin saya bila keluar , guna day cream nw + loose powder, lipsloss, celak...dah siap!

now, mmg saya dah x perlukan foundation, concealer sbb bila pakai smua2 tuh, saya rasa makeup saya terlalu tebal & berat...so preggy ni saya mmg simple2 shj HANYA DENGAN SUPLEMENT SKIN, COLLAGEN DAN NUTRIWHITE...CUKUP ! ('-')

so since dah 2 mggu amalkan kollagen shaklee, kesan yg dpt saya rasakan n lihat of cource pada skin saya...nampak makin cerah plak..pastuh bhgn pori2 pipi tuh makin kecil & halus...padahal x de la makeup sgt pon masa preggy ni...just simple2 makeup je...tuh pon just apply day cream nutriwhite + loose powder, ckup!

 kollagen ni saya kemam cmtuh shj...sedap formulasi yg baru ni...preggy 7 months...nak cantek b4 raya la katakan ...hihi

Lagi satu ramai bertanyakan saya ttg skincare luaran apa yg saya amalkan skrg ni...yerr skrg ni saya mmg dah fall in love dgn set Nutriwhite shaklee...saya mmg gunakan fullset NW shaklee...mmg ini je yg serasi skrg dengan skin saya...saya mmg obses nak cerahkan kulit...hihih...tuh sbb saya lebih suka gunakan set2 yg ada mengandungi whitening...yg mana ianya mencerahkan skin kita dari dalam lapisan kulit...no peeling2...no hdrokinon mcm sesetngah produk local yg berlambak2 kat psaran2 skrg ni...janji mcm2 leh putih seawal 5 hari...bg saya itu omongan kosong yg mana nak "melariskan produk" tp secara jujur saya ckp, produk yg baik adalah  produk yg tidak mengandungi bhn2 terlarang seperti hdrokinon...biasanya bhn2 tersebut ada kat bhgn toner ataupun night cream mereka...pastuh mulalah skin korang akan mengelupas2 yg "konon2nya " bagus utk buang sel2 kulit mati....heyyyy bahaya tau cara cmtuh, lama kelamaan skin korg akan mulai nipis, nak kene cahaya matahari pon dh mula merah padam muka tuh...btul x?? sape yg ada pengalaman cmni, mereka akan faham betapa seksanya pakai produk2 local yg ada hdrokinon tuh...

ok straight forward, dlm set nw paling saya suka adalah night cream nya...yg mana teksturnya sgt2 smooth dan sng nak absorb kat bhgn skin kita...fuhhhh feeling lembut n nyaman je pakai then terus sleep...jgn lupa consume vit e ( bg yg x preggy )...pagi esok tuh, bestt btul rasa2 kulit bhgn muka ni...sgt2 lembut dan itu yg membuatkan saya x kan berpaling arah ke produk2 lain sbb saya dh jumpe produk yg  sgt2 bgus utk my skin...saya bercerita mengikut pengalaman saya menggunakan & mengamalkannya...

night cream produk favourite saya setiap malam b4 sleep...

ok bg mereka yg ada prob skin, x kesah la cmna prob nya...perlukan guide dari saya, boleh terus email saya ya di honey_nurhaliza@yahoo.com ok...insyallah saya akan guide korang sampai skin anda nampak kan perubahan yg baik...

bg cust2 saya yg dh make payment last weekend arituh, parcel korang dh pon kurier pagi tadi yaa...dah sampai brg, jgn lupa whatapps2 saya ya utk guide jadual pengambilan vitamin...bg yg make payment arini b4 jam 3pm, parcel anda akan di kurier pd sessi petang pula ok...

bg yg belum purchase & berhajat nak purchase set suplement skincare, boleh cpt2 email pada saya ok...jangan malu2..saya akan guide anda dengan baik & berkhemah, insyallah..:)

JOM SAMA2 CANTEKKAN SKIN B4 HARI RAYA NI....
11 June 2015

~ Palace Of The Golden Horses - Percutian 5 Bintang Tajaan Shaklee ~

Assalamualaikum...sihat ke smua?? alhamdulillah saya dh sihat daaa...balik je dari National Conference Shaklee arituh,terus demam 3 hari...maybe terlalu aktif ke sana sini dgn trip anjuran shaklee...balik2 je terus demam...xpe, vitamin shaklee ada...walaupun preggy dh sarat, saya tetap kekal aktif masa conference arituh.

haritu shaklee malaysia minta kami (National Conference Qualifiers) untuk isi form bagi mengesahkan kehadiran masing-masing...tp saya x isi form pon sbb mmg saya budget x nk join sbb memandangkan keadaan saya dh makin sarat ( nk masuk 7 bulan )..tp atas advice my hubby, die nasihatkan agar saya join jugak utk buat kngn2...sbb last year nya NC SHAKLEE pon saya x dpt join sbb itu dh mmg btul2 sarat mengandung jugak..so 2 tahun berturut2 NC SHAKLEE saya preggy...hebatt muu ni...kikiki...rezeki Allah, x kan saya nak tolak kan...alhamdulillah...





so sib baik laaa pihak hq call saya utk mengesahkan kehadiran saya suami isteri...tuh pon bebetul dh last minute...betul la org kata kalau dh itu rezeki kita, tetap jugak dpt...alhamdulillah, walaupun suami x join sbb salah sorg kene jaga anak2 kami...so saya decide. xpe la saya sorg je yg hadir masa NC tuh...so pihak hq akan bg roomate pilih secara random...


so hari yg dinantikan pon telah tiba ...

5 Jun 2015 ( JUMAAT 10 AM PAGI )


Masa ni saya mmg sharp2 sampai kul 10 pagi sbb saya x sabar nak ngk bilik yg pihak shaklee readykan utk kami...after registration pagi tuh, saya terus check in bilik..

 sampai2 je kat bilik, terus letak bag + salin blouse hijau sbb pasni nak join trip shaklee tuh....

ohh lupa, tghari tuh Pihak Shaklee akan bg trip/travel ramai sekitar Kuala Lumpur...pada mulanya, saya mmg x nk join trip tghari tuh tp bila fikir2 balik, apa guna saya join shaklee nc tp x nk join apa yg shaklee dh ready kan utk kami...sgt2 mewah...so saya decide, pergi jugak trip tuh...paling best kan, pihak Shaklee siap bg duit belanja lagi...huishhh mewah betul..


 Time ni kitorg smua mmg panas sgt2...tp Victor Lim said " jangan risauuu ya smua, ini adalah vitamin D utk uolls" sgt2 sporting...best!

time ni saat2 nk berpisah dengan Ciqi...yerla kan selama ni x pernah langsung bercenggang dengan mama, xpe Ciqi duduk dengan papa k...mama nak have fun dengan kawan2 mama...alhamdulillah hubby sgt2 sporting, sbb die tahu impian saya dlm shaklee..



tahun lepas, alhamdulillah saya dpt reward menunaikan UMRAH ISTANBUL TAJAAN SHAKLEE tp menadangkan time tuh saya tgh berpantang bersalinkan Ciqi., so saya bg hadiah Umrah tuh utk ayah saya...

 reward tahun lepas 2-14, Umrah Istanbul Tajaan Shaklee...

tahun ini pula national conference di adakan di palace of the golden horses, seri kembangan selangor selama 3 hari 2 malam. shaklee bagi kami pakej 5 bintang tau. kami akan di raikan ala-ala VVIP gitu. hihihi.

1:30 tghari 

ok time ni kami dikehendaki berkumpul di lobby mengikut group coach masing2...alhamdulillah time ni saya dpt 4 kawan yg sekepala & sporting..so trip yg asalnya saya sangkakan "mesti boring" tp rupanya trip yg sgt2 happening...saya rasa seronok sgt, berbaloi dengan usaha saya selama ni..so masa trip2 tuh, saya sempat whatpps dengan hubby, hubby pesan, x yah risaukan die n anak2, yg penting saya happy dengan kawan2 baru...yerla, saya kan jarang sgt berpisah dengan suami n anak2..tuh yg hubby risau tuh...mcm budak kecik plak kan...padahal dh jd mak kpd 5 org anak ni...kikiki...

ni la 4 sekawan yg sekepala & sporting..dpt 1 floor bilik sesama...so segala2 nya Allah dah atur & mudahkan utk saya...syukur alhamdulillah...time ni saya x terasa langsung mcm org preggy, sbb pagi2 tuh dh siap2 consume ESP , vitalea & b com...tuh yg kekal bertenaga je tuh...nuyun, kak jatt, zana...korang mmg best!

so destinasi kami yg pertama adalah melawat Muzium DiRaja..so smua org pakai baju muslimah yg Shaklee sediakan tuh tp saya, memandangkan ianya x muat sbb dh makin boyot, so saya gantikan dengan blouse preggy, tp tetap hijau shaklee...ada plak tuh kaler yg sama...hihi

kat Muzium tuh kami diberi masa selama 1 jam je sbb banyak lagi destinasi yg kami nak tuju...seronok betul laa..tetibe je rasa mcm anak dara plak sbb pergi lawatan dengan kawan2...:P

ok destinasi seterusnya, kami ke Central Market plak...time ni saya siap2 solat zohor & asar, saya je yg solat sbb 3 org lg kawan tuh "cuti" , so sporting nya dorg temankan & tggu saya solat...Allah hadirkan saya kawan2 yg sgt baik time ni...

 time ni kami melawat ke Central Market...jarang pergi tempat2 cmni tp bila join dengan kawan2, rasa seronok plak...

masa ni tgh tggu bas kami utk next destination...nampak x blkg tuh smuanya pakai baju hijau shaklee...

Aquaria KLCC

ok next destinasi kami adalah melawat ke Aquaria KLCC plak...masa ni x bnyk pic yg kami ambil sbb lighting dlm tuh x berapa cun...hihi...tp ada jugak la beberapa kpg pic utk kngn2 kami...



DINNER @ GRAND HYATT KUALA LUMPUR 

ok after dh penat2 jalan2 area kl tuh, jam 7:30 malam tuh kami smua leader2 Shaklee diberi dinner @ Grand Hyatt Kuala Lumpur...tp masuk2 je, saya terus solat maghrib siap2...then baru lah best nak dinner kan...makanan nya?? huishhh jgn ckp la betapa mewah & sedapnya mereka readykan utk kami leader2 Shaklee...layan gambar je la ek....





lebih kurang jam 11 malam, dah setle dinner kami kat Grand Hyatt, kami smua dihantar pulang ke Golden Palace Hotel smula...

balik2 je ada surprise from shaklee, dorg letakkan atas katil kami...yerla bayangkan laa dh penat2 seharian dengan aktiviti shaklee, balik2 je dapat pulak 2 box collagen tuh...fuhhh bestnyaaa shaklee...segala2 nya saya dpt dengan shaklee...x sia2 usaha saya selama ni...hanya jadi WAHM Shaklee shj, saya dpt memiliki segala2 nyaa...bg yg berminat nak jd mcm saya, leh email saya pasni k...

 
syokkk gilerrr dpt 2 box collagen free...surprise atas katil from shaklee...

Day 2 - 6 Jun 2015 ( Sabtu )

ok ni pic kami pepagi dh turun breakfast...so jam 12tghari tuh kami akan siap2 terus ke Conference Shaklee @ MIECC

ok tghari tuh masa dah sampai je kat MINES, masa ni kitorg pi lunch dlu...ok masa ni dh rasa lain macam , sbb biasanya saya akan consume ESP pagi tuh siap2..tp lupa plak nak bawak kat hotel...biasa la angin org preggy ni lain sket, cpt betul rasa lapar & mudah masuk angin...so sampai2 je kat MINES tuh, crk toilet terus muntah2...ni tandanya angin dh sampai ke kepala...legaaa betulll after muntah tuh...then baru leh terus isi perut...masa lunch pon saya order nasik goreng je...alas sket pewut..

so sampai2 je kat MIECC, saya masuk kejap sbb pastuh suami akan ambil saya utk majlis kenduri mak saudaranya di Bangi...so acara penyampaian award mmg x de amik pic pon...xpe nnt saya snap kan award2 yg saya dpt yaaa..



Dinner malam tuh pon saya x berkesempatan nak join, xpe, malam td dh join dinner yg best...kawan2 yg join dinner malam majestic tuh gtau, dinner kat grand hyatt lagi 10x ganda bestnya...hihihi

ok mcm biasa balik je bilik malam tuh terus x sabar nak ngk gift apa yg Shaklee buat surprise lagi kat atas katil...hihi...yesss ada lagi suprise shaklee...shawl burberry, siap ada tag shaklee lagi...bestnyaaaaaa lahaiiii...lawaaa..

yeayyy dpt 2 helai shawl lagi....syg betul nak guna...:) nnt kita rasmikan pakai shawl ni yaaa

DAY 3 - 8 Jun 2015 ( Ahad )

 Arini merupakan last day percutian 5 Bintang Tajaan Shaklee utk kami smua leader2...so hari terkahir ni kami smua ambil kesempatan utk selfie utk dijadikan kngn2...kenangan yg sgt2 indah buat kami smua leader2 shaklee...3 hari 2 malam di Palace Of The Golden Horses sgt2 bermakna buat kami smua...terasa kejap & pantas masa berlalu...

so after breakfast tuh kami terus salam2 peluk cium smua sbb maybe pasni x tahu lg bila akan jumpe, mungkin next year nya conference ,insyallah..

so event conference tuh sessi petang tuh saya x join sbb dh check out awal sbb ada urusan family plak...so ada beberapa award saya kene pick up sndiri kat HQ..

apa pon saya sgt2 berpuas hati dengan percutian hebat tajaan SHAKLEE ni...segala2 nya mewah dengan shaklee..saya rasa beruntung sgt selain dengan income bonus 5 figure, saya happy buat bisness shaklee ni, mcm2 pengalaman saya timba & belajar dari otai2 & senior2 hebat shaklee...org2 lama shaklee bnyk bg advice pada kami smua leader2 shaklee..

saya harap dengan ilmu yg ada ni, saya nak kembangkan & luaskan empayar Dazzling Diamond di mata dunia...tiada yg mustahil, jangan takut utk bermimpi, itu keyword yg saya pegang selama ni...insyallah saya nak bimbing & fokus utk anak2 Dazzling Diamond saya...saya nak bantu mereka jadi seperti saya juga...amin2

Kepada mereka2 yg berminat terutamanya golongan surirumah inginkan perubahan dlm ur life, boleh terus contact saya ok...golongan2 yg nak tmbah income pon boleh, jangan malu2...saya x makan org, tp saya janji akan bantu kalian utk financial freedom, tp mesti ada semangat yg kuat & kental seperti saya...kita gerak sama2 dlm group..




 


salam sayang dari kami ,
LEADER DAZZLING DIAMOND 
HONEY NURHALIZA & RAJA MOHAMAD RAFIUDDIN

EMAIL : honey_nurhaliza@yahoo.com

NEXT ENTRY : 


COLLAGEN UTK IBU HAMIL???
04 June 2015

~ Anda Hamil?? Jadikan Shaklee & Salindah Teman Setia Anda Sepanjang Kehamilan Anda ~

Assalamualaikum semua...fuhhhhhh lama betul blog ni x berupdate kan?? last update pon januari arituh, ni dh masuk bulan 6, gara2 mood swing akibat morning sckness yg melanda arituh, so bnyk benda yg tertangguh especially nak update blog ...but bsness still berjalan seperti biasa, alhamdulillah permintaan produk shaklee semakin hari semakin diminati ramai, ramai yg ambil peluang utk sign up ahli skali...

Mungkin ada pembaca2 blog yg x tahu lg, alhamdulillah saya kini hamil 6 bulan ++, rezeki kali ni datang awal plak, apa2 pon saya tetap bersyukur dgn rezeki Allah ni...tuh yg lama menyepikan diri tuh...('-')

 dah masuk 2nd trimester ni, so saya dh start consume pengambilan omega setiap hari, yg mana ianya sgt2 bgus utk perkambangan si manja dlm pewut saya ni....arituh masa Ciqi pon saya mmg x skip omega ni...alhamdulillah perkembangan sel2 otak nya berhubung dan menjadikan die baby yg sgt2 bijak...perkembangan cpt, mudah tangkap apa yg diajari...jgn ambil remeh ketika anda preggy ya...suplement wajib ambil...x tahu cara consume , boleh email saya utk pembelian dan guide yg baik ok.

Arituh ramai yg email / pm tnya, set apa yg saya amalkan ketika preggy sbb rata2 ramai yg tegur skin baby Ciqi sgt gebuss dan putih...act x de amalan pape pon cumanya saya x pernah skip ESP shaklee time awal preggy sampailah bersalin, dan masih teruskan esp tuh dari dulu hinggalah skrg sbb bg saya, itu adalah produk wajib saya setiap hari...

 LATEST PIC : Abg Ciqi ( baju kotak merah ) 10 bulan  with adik Dheqa ( aizul marcello's son ) 9 bulan...

Selain ESP shaklee, apa lg yg saya amalkan? mungkin ramai yg dah tahu, selain set2 shaklee, saya juga mmg amalkan pemakanan salindah ketika hamil...dari B1 sampailah B6... apa tuh B1??

Ok meh saya explain kan, set salindah ni adalah produk homepathy, alhamdulillah mmg saya amalkan dari preggy anak pertama sampailah preggy anak ke 5 skrg ni...

 set lengkap Salindah ketika hamil B1,B2, B3, B4, B5, B6 ( 6 item )


preggy set shaklee...1st trimester, 2nd triemster, 3rd trimester


ok ni sedikit info yg boleh saya kongsikan dgn bakal2 ibu di luar sana yaa...kalau kalian dah ambil set shaklee then nak add on set salindah lg bagus...inilah set2 yg saya amalkan dari anak 1st hingga preggy anak ke 5 now...

Salindah-Ceraian B1
Masa Guna: Mulai minggu ke-12 hamil
Khasiat:
Memberi zat besi mudah hadam yang diperlukan oleh setiap ibu mengandung. Menghilang atau mengurangkan muntah dan loya serta alahan. Menolong tumbesaran tian. Mencegah demam, batuk, selsema, sejuk-sejuk, sakit kepala, sakit gigi dan lain-lain. Menghilangkan kesan jatuh atau rebah. Melancarkan aliran darah agar mencegah timbul simpul urat di kaki. Menghilangkan letih lesu.

Salindah-Ceraian B2
Masa Guna: Mulai minggu ke-24 hamil
Khasiat:
Memberi zat untuk tumbesaran tian, menguatkan tulang dan membina otak tian, disamping menambah darah. Menambah selera makan, menghilangkan sengal tulang dan kebas anggota kaki dan tangan. Mencegah serangan sejuk dan sakit gigi. Mencegah osteoporosis.

Salindah-Ceraian B3
Masa Guna: Mulai minggu ke-28 hamil
Khasiat:
Memberi zat untuk pembinaan saraf dan otak anak. Menghilangkan masalah takut, cemas dan bimbang. Mencegah simpul biawak atau krem betis. Mendatangkan ketenangan bagi menghadapi had bersalin.

Catatan:
lbu yang menggunakan Salindah dari item B1 (bermula dari 12 minggu hamil) akan memperolehi anak yang sihat, segar, pintar cerdas, keras tulang dan gigi, subur tumbesaran tubuh, dan sukar didatangi penyakit, Insya’Allah.

Salindah-Ceraian B4
Masa Guna: Mulai 4 minggu sebelum bersalin
Khasiat:
Remedi ini istimewa untuk mengawal alamat sebelum jangkaan alamat palsu, menghilangkan sakit bersalin, sakit urat dan otot, menyediakan saluran peranakan dengan mengendur dan menganjalkan otot-otot pencerut kawasan saluran peranakan. Memudahkan kelahiran bayi. Menghilangkan perasaan takut dan cemas.

Salindah-Ceraian B5

Masa Guna: Mulai 2 minggu sebelum bersalin
Khasiat:
Remedi ini melanjutkan dan menolong tindakan item B4, mengendur dan menganjalkan otot pencerut saluran peranakan dan memberi daya teranan labour sewaktu bersalin.

Salindah-Ceraian B6
Masa Guna: Mulai 1 minggu sebelum bersalin atau semasa dalam ‘labour pain’
Khasiat:
Remedi ini menguatkan teranan, menolong mengurangkan sakit sewaktu bersalin, mempercepatkan dan mempermudahkan keluarnya anak, membuka luas saluran peranakan dan mengurangkan sakit lepas bersalin.

Catatan:
Kalau bayi dalam kandungan songsang, bolehlah minta bidan betulkan. Tapi kalau masih juga berpusing songsang, jangan diganggu lagi, takut nanti tali pusat berpintal pada leher dan anggota bayi. Insya Allah, bila sampai waktu bersalin, bayi akan berpusing betul, kesan daripada remedi item B6.


 inilah 4 org anak2 Salindah & Shaklee saya...insyallah nak masuk baby yg ke 5 x lama lg...alhamdulillah


 Ciqi dah 10 bulan skrg ni...pantas btul masa berlalu...x lama dh nk jd abg daaa...


ANDA BERMINAT UTK DAPATKAN PRODUK SHAKLEE & SALINDAH?? BOLEH TERUS EMAIL KE ADMIN YA honey_nurhaliza@yahoo.com dgn title : 

" berminat nak beli set salindah " @ "berminat nak beli set shaklee" 



PENGHANTARAN KAMI YG SGT2 PANTAS, BANK IN ARINI B4 JAM 11AM, AKAN KURIER PADA HARI YG SAMA YAA...




20 January 2015

~ Cabaran 30 Hari Tanpa Makeup Dengan Nutriwhite ~



Ramai tegur skin saya dh ckup ok so guna produk apa pon mmg menjadi je...act, salah tanggapan korang tuh...yerr jujur saya akui, mmg saya dh guna Marykay selama 7 thn...lama kan?? saya pon x sngka saya boleh setia sampai 7 thn lama nya...mmg saya amalkan produk MaryKay since saya mengandungkan Damia lagi...masa tuh saya try Marykay sbb skin saya sgt2 kusam n dry..x tahu la maybe pembawakan budak kot ( masa tuh tgh mengandungkan Damia )

Ramai ckp, bila kita dh guna sesuatu produk tuh dlm jangka masa waktu yg agak lama, lama2 produk tuh pon dh makin imune dgn skin kita...so mcm dh x de kesan pape...genap 7 thn saya stop Marykay sbb hati ni mmg meronta2 nak guna Nutriwhite...so saya stop Melacep Whitening Marykay, then saya continue dgn Nutriwhite

1st perception saya time tuh, "alaaa mgkin x setanding Marykay kot " namun jangkaan saya tuh totally salah, 1st saya guna die nya clenaser, huarghhhhh sgt bestt howkeyhhh, bebetul rasa moist n bersih after cuci muka tuh...bebetul buat saya rasa bebenar teruja nak teruskan NW ni..paling best kan, cleanser NW sgt gemok dan boleh bertahan sehingga 9-12 bulan mengikut cara penggunaan yaa...tp saya mmg 9 bulan je bertahan sbb kerap cuci muka, even nak solat pon, saya akan pastikan muka saya dicuci terlebih dahulu dgn cleanser gemok NW ni...mmg saya beli spare 2, satu utk travel, satu lg saya guna di rumah...so sng hangkut ke mana2.

My NW set ...Try It, U'll lOVE iT

Seriuosly, saya mmg agak cerewet utk memilih night cream dan essense whitening, sbb dlu saya dah serasi dengan Melacep Whitening Marykay tuh, so bila tukar kpd NW, saya harapkan bende yg sama pada night n essense whitening NW...alhamdulillah It works really well to my skin...night cream pon x very oily, sng absorb kat skin tau...bangun pagi mmg terus cek kat cermin sbb night cream mmg bertindak masa kita tidur...patutlah ramai regular2 cust saya repeat order set NW ni...

Oh ya, suka saya nak ingatkan kat smuaorang, ada yg bertanya, kalau skin bermasalah jerawat yg teruk, boleh x terus guna set NW ni?? ok saya x brapa suggestkan ya NW ni jika skin korang bermasalah, so kalau korang teringin sgt nak guna, rawat dlu problem jerawat tuh dgn set suplement skincare basic atau fullset, then bila skin dh nampak sket perubahan, baru saya akan suggestkan set NW ni ya.

Ok memandangkan saya dh start amalkan NW ni selama setahun, baru saya berani bulan cabaran 30 hari tanpa makeup ni...act bukan apa, bila dh makin berumur ni, yerla nak masuk 33 yo this year, mmg bebetul rasa malas nak makeup2 sgt bila kuar...lagipon concealer, foundation etc tuh mmg saya dh lama x beli n pakai pon...rasa mcm liang2 pori muka ni tersumbat je...x rasa ringan n fresh bila bermake up tebal mcm dolu2..so apa yg saya gunakan b4 kuar rumah tuh, day cream mmg wajib utk lindungi skin dr bahaya sinar uv, then baru saya applykan loose powder, tuh pon pki light2 je...sapu sket2 dh nmpk glowing dengan NW ni...x caya?? sila la amalkan mcm saya...then baru saya applykan eyeliner, dh siap, xsmpi 5 minit pon...

Pernah x korang hadapi situasi yg mana bila nak bersiap2 kuar rumah tuh kan, ambil masa yg lama 30 minit?? sbb apa rasa lama?? sbb bila skin kita terlalu bermasalah, kita akan gunakan foundation, concealer utk tutup smua cela2 kat muka kita tuh...last skali, muka nampak lebih tebal dan x natural sbb pakai foundation terlalu tebal...dan akibatnya pori2 anda tersumbat maka akan tumbuh la jerawat di bhgn muka...sygg nya kulit...tuh sbb skrg ni pon, apa yg penting , utk jaga kulit kita supaya sihat, cntik & cerah, suplement dalaman tuh jgn skip, sbb tuh sgt2 penting kalau nak skin kita sntiasa nampak muda & sihat...dan luaran, gunalah produk yg berasaskan tumbuh2 an dan bukannya bhn2 dr chemical yg tggi...sng je nak tahu produk tuh ada chemical atau tidak, bila korang guna, muka korang akan mengelupas2 pedih...haaa yg tuh jgn guna yaa..sgt2 bahaya kat ur skin.. 

Bagaimana NutriWhite Shaklee Bertindak? Sistem NutriWhite Bertindak Dengan 5 Cara

Mencegah – Melindungi kulit secara aktif daripada sinar UV, cahaya matahari, dan alam sekitar (yang mana dapat menggelapkan kulit)
Mengurangkan – Mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit daripada menjadi gelap. Hasilnya:-
  • Kulit lebih cerah dan berseri
  • Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Dengan penggunaan yang berterusan, kulit wajah kelihatan lebih sempurna
Menyekat – Menyekat pemindahan pigmen hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam
Mencerahkan – Mencerahkan warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam. Juga menyerlahkan warna kulit secara keseluruhan.
Memperbaharui – Memperbaharui dengan menghilangkan sel mati yang mengandungi melanin berlebihan agar kulit cantik berseri.
Set penjagaan kulit NutriWhite Shaklee ini sangat berbaloi-baloi. Ianya boleh bertahan lama. Sangat menjimatkan bila menggunakan NutriWhite Shaklee ni. Ada beberapa pengguna NutriWhite Shaklee mengatakan set ini setanding dengan jenama mahal produk penjagaan kulit yang lain. Malahan, NutriWhite Shaklee lebih hebat dan kesannya lebih baik. Layankan dulu testimoni pengguna NutriWhite Shakle









nak dptkan kulit yg sentiasa sihat, cantek & muda?? bleh hubungi saya utk sbrg consultation ya
email : honey_nurhaliza@yahoo.com