24 July 2014

~ Makeup Simple For Hari Raya ( versi makeup Mama Beranak 4 ) ~

Views
Alhamdulillah arini 24 Julai 2014 so bermakna dh 26 hari kita smua menyambut Ramadhan kan?? so cmna puasa kalian? mama2 yg preggy mcm saya cmna puasa tahun ni?? penuh x??

Bg yg bertanyakan kat email samada saya dh bersalin ataupun belum, saya masih lagi menanti saat2 indah nak melahirkan zuriat yg ke 4 ni...baby ni x mo gak kuar2..selesa agaknya dok dlm pewut mama die ni...tp dh bnyk kali daa alami false contraction, ingtkan bebetul la dh nak bersalin, pastu sakit tuh hilang...baby nak main2 kan mama yaa...xpe la mama tetap sabar menanti saat2 baby nk kuar ok...

Ok sambil2 menanti detik2 melahirkan baby saya ni, dgn rasa rendah dirinya, saya suka nak share kan makeup simple utk hari raya kali ni, rasanya dh lama sgt x buat entry sharing ttg makeup2 kan..bukannya x mo buat, tp komitmen anak ramai cmni la...hihih...kene setlekan yg penting2 dlu...tambah2 dh anak 4 x lama lg ni...lg la kene jd supermommy...terkejar sana sini uruskan bsness & family...tp saya happy sbb saya dpt buat 2 benda yg saya suka..bsness sndiri + family...smuanya dr umah...nak tahu cmna nak create income mcm saya, nnt kalian boleh email yaa...

Ok berbalik tentang entry kali ni...makeup ni terlalu simple but dlm masa yg sama, still boleh nampak perubahan kat muka kita masa hari raya nnt...x de la nampak kusam & x bermaya je kan...tp cara makeup mesti betul yaa...so x de la nampak terlalu tebal & capuk2 nnt...

Kalau korang nak hasil makeup yg cntek & nampak lebih sihat/fresh kan, cntekkan skin kita dulu...trust me, bila skin kita sihat, automatik kita x perlu brg2 makeup yg terlalu banyak utk tutup segala cela kat bhgn muka kita...bila skin sihat, makeup simple2 pon nampak lebih smooth, cpt & lebih fresh...

So cmna nak dptkan skin yg sihat?? suplement skin sgt2 saya tekankan + mesti istiqamahkan amalkan setiap hari dan paling penting air mesti minum ckup yaa...bg yg ingin tahu suplement skin apa yg terbaik yg saya amalkan, boleh emailkan after korang baca entry ni yaaa...

ok b4 saya mulakan guide makeup simple ni, meh saya listkan dlu ya brg2 makeup yg perlu korang ada :-

1) cc cream ( saya x guna foundation ya )
2) mineral powder foundation Mary Kay
3) gel liner ( bobby brown )
4) brow pencil ( mac)
5) maskara ( mac)
6)blusher pink natural ( nars )
7)lipstick ( anna sui )
8) brush2

haaa nampak x brg2 makeup kat atas tu?? x de pon concealer , foundation kan?? sbb skin yg dh sihat, xperlu lg nak conceal2 cela kat muka..tuh sbb kena jaga kulit muka supaya sihat...

tp bg yg ada cela, korang leh gunakan concealer / foundation yg more coverage yaa..tp jgn letak banyak2 tau...nnt capuk2 bila korang peluh2 masa hadiri open house..:P

step2 nya ialah:-

1) bersihkan muka dr segala kekotoran, seelok2 nya after mandi tuh b4 makeup dh siap2 guna toner n moisturiser ya utk kekalkan kelembapan kulit...so x de la nnt bila makeup tuh nmpk skin kita dry

 ok ni contoh muka yg telah saya sapukan toner, moisturiser + primer ya...biarkan kering jap ok then baru kita apply CC CREAM
 
2) jika ada makeup primer pon bgus sapukan ke seluruh muka agar makeup kita tuh td nampak lebih smooth , rata n more natural...saya suka gunakan makeup primer marykay tuh...so makeup lebih lasting...nk order after raya yaa...

 Ok ni makeup primer paling best yg pernah saya guna...so makeup nmpk lebih smooth, natural n lasting...sebelah tuh foundation marykay tp tutorial arini saya x guna foundation ya sebaliknya saya applykan CC CREAM


3) After muka dh siap2 sapukan cc cream, then sapukan mineral powder, x kesah brand apa pon tp tutorial ni, saya gunakan mineral powder marykay sbb lebih halus & lasting..jika dh apply foundation, seelok2 nya guna mineral powder ya, jgn sapukan 2 way cake sbb nnt nampak makeup lebih tebal..dan tips yg bagus, gunakan brush powder...saya recommend kan brush bobby brown ataupun MAC ya...mmg la seketul brush tuh ratusan ringgit tp kualitinya sgt2 bgus n tahan lebih lama.

4) next seterusnya, lukis kening...so bg kening yg agak tebal mcm saya, jgn cukur tau, so kalian bleh gunakan teknik sapuan concealer bawah kening utk nampak kening kita lebih kemas...mula2 tuh lukiskan dlu brow pencil ya..saya lebih sukakan kaler brown sbb nampak lebih more natural, jika guna kaler black, takut nampak solekan kita td lebih garang...nak raya umah org mesti la nak nampak mcm ayu2 kan...hihihi...so solekan kita mainkan peranan.
 

ok ni contoh kening yg dh pon siap, saya gunakan brow pncil mac kaler brown ya..bawah tuh yg selerak2 saya applykan concelaer agar nampak lebih kemas..ingat ya JANGAN CUKUR, BERDOSA!

5) Dah siap lukis kening, kita pergi bhgn solekan mata plak...ok bg saya kalau nak natural, korang boleh sapukan eyeshadow kaler2 earth contohnya brown / gold...boleh je nak apply kaler2 lain, tp x jd la nnt solekan natural...so solekan natural ni bagus utk waktu siang, jika solekan malam, korang leh guna kaler2 yg lebih gelap sket utk effect di bhgn kelopak mata.. ermmmm faham x ni?? :P

6) then ambil gel liner sapu di bhgn mata atas dan bawah ya...depends la korang nak apply pekat2 ataupun samar2 je...tp kalau solekan natural, kita lebihkan eyeliner pekat di bhgn mata...so nampak mata lebih memukau gitew..sbb eyeshadow kita td dh kaler2 natural kan..so eyeliner tuh buat pekat2 sket nmpk cntek..kali ni saya guna gel liner bobby brown, so x de la nampak smudge ataupun eyeliner td luntur bila terkena cahaya matahari...tetap nampak lasting...

7) sapukan maskara utk bulu mata atas & bawah ya...solekan kali ni mmg x guna eyelashes ya sbb mana sempat nak pakai2 bila dh ada anak 4 ni...smuanya nak kena cpt2...so maskara pon dh ckup daaa utk effect bulu mata panjang tp pilih brand yg elok2 ok...


 ok ni contoh solekan natural utk kening & mata yg telah pon siap..

8) dh siap bhgn mata, applykan blusher pink natural ya, kali ni saya lebih suka gunakan NARS..sbb pink die sgt2 natural n solekan kita td nmpk lebih fresh n hidup...:)

9) ok bg tutorial kali ni, saya gunakan 2 jnis kaler lipstick, kali ni saya pilih jnis matte lipstick ya supaya x perlu touch up banyak2 kali...touch up pon after solat je nnt...so ada 2 pilihan, utk natural saya guna kaler NUDE & HOT PINK..so ikut la korang nak apply kaler yg mana...tp dua2 kaler ni mmg favourite saya...


kiri tuh saya applykan NUDE LIPSTICK manakala belah kanan, saya applykan hot pink, so nampak solekan lebih fresh n berani selain merah..
 
 NUDE LIPSTICK

 HOT PINK NATURAL LIPSTICK



10 ) Ok last skali , kemaskan makeup kita td dgn mineral powder ke seluruhan muka yaa..seelok2 nya guna brush powder yg besar tuh ya, so sapuan lebih sekata

so korang boleh compare kan sedikit perbezaan antara makeup dan juga tidak bermakeup...walaupun gaya solekan kita td natural, tp setidak2 nya ianya memberikan effect muka yg nampak lebih fresh bila nak menghadiri rumah saudara mara serta rakan2 kita di hari raya ni...so x dela muka kita nmpk sugul n kusam je kan....

SELAMAT MENCUBA....

BG YG INGIN ORDER SUPLEMENT,  KALIAN BOLEH MEMBUAT ORDER SEPERTI BIASA YA, STAFF AKAN POSKAN SMUA ORDER2 KALIAN...TERIMA KASIH

DOAKAN SAYA SELAMAT BERSALIN YA, X LAMA JE LG NI SEDANG MENGHITING HARI...




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

18 June 2014

~ Set Preggy Shaklee Terbaik - Kulit Anak Saya Cantek & Bersih !~

Views

Di Awal kehamilan lagi " akak, saya dah pon preggy, so suplement shaklee apa ya yang bagus utk saya consume ketika mngandung ni?? akak boleh guidekan saya x dari awal sampai bersalin nnt?? "

Alhamdulillah pantas betul masa berlalu, dgn berkat amalan set preggy shaklee & juga izin Allah, my customer a.k.a my downline dah pon dpt hasil yg sgt2 baik dgn set preggy shaklee ni...x rugi pon die mengamalkan set preggy fullset & dptkan guide yg betul dari saya...

tgh malam td dh received die nya msg kat whatapps tp saya dh sleep awal dan pagi ni baru berkesempatan "msg2" ngn die..dari apa yg kami borakkan, ternyata die begitu teruja & gembira dgn skin anaknya yg putih bersih a.k.a gebu...saya pula yg teruja...bersihnya ya Allah...syukur dpt khasiat yg baik dgn set preggy shaklee...happynya saya pagi tidak terkata...sbb bg saya, kepuasan pelanggan adalah keutamaan kami, alhamdulillah...

 jom kita lihat testimoni dari my customer...

 subhanallah cntekkknya kulit baby ni....



testimoni preggy mommy yg ambil ESP...:)

 


FUNGSI VITAMIN 

Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah : 

♥ Protien : untuk bina sel. Sel terbina dari protien. Tanpa protien, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut. 

♥ Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. 

♥ B complex : penting untuk pembinaan sel darah, sarah dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala. 

♥ Vitamin C : pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi. 

♥ Kalsium : pembinaan sel darah merah serta tulang bayi.

 ♥ Omega : membantu pembentukan sel otak. 

------------------------------------------

ANDA INGIN MAKAN SUPLEMENT DGN GUIDE YG BETUL?? NAK DPTKAN HASIL YG BAIK MCM CUSTOMER2 SAYA YG LAIN?? 

SILA EMAIL UR ORDER KE : honey_nurhaliza@yahoo.com

--------------------------------------------------------------------


Nak join DAZZLING DIAMOND by Cpm Honey Nurhaliza??
*****************

Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?

Walau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu utk bayar reload.

Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sekolah tadika anak.

Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.

Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali.

Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.

Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.

Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja dari rumah..

Ramai yg dah berjaya. U all yang lain tak nak ke?

--------------------------------------------
Untuk BERJAYA, kita perlu BERMULA.
--------------------------------------------

✔ Ingin mencari pendapatan sampingan?? NAK BISNES TAPI TAKTAU NAK BUAT APA?? Ayuh lah bersama-sama Shaklee. Team DAZZLING DIAMOND sentiasa diberi bimbingan oleh group2 leaders muslimah yang hebat. Anda akan diajar cara berbisnes A-Z. Hanya perlu RAJIN untuk BERUSAHA je lagi.

✔ TAK CUKUP MODAL? - Bisnes Shaklee modal RM75 saja bg Semenanjung dan RM85 bg Sabah/Sarawak untuk seumur hidup.. Nak modal RM0? Boleh! PM saya kalau nak tau caranya. Tak perlu maintain2 point atau renew2 keahlian pun.

✔ Tak Perlu Stok Bertimbun - Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Lagi pulak sekarang ni sistem online dah beroperasi. Mudahnya berbisnes dengan Shaklee, kan?? Selain itu, anda juga boleh buat DROPSHIP dengan saya. Caranya akan saya kongsi bersama setelah anda bersama-sama Group saya nanti. Lebih mudah dan pantas. Semua urusan ambil, bungkus dan pos barang saya yang akan uruskan.

✔ Tiada apa yang mustahil. Jangan jadikan angan untuk buat Umrah, pergi melihat negara asing, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan RM terkubur begitu sahaja. Do not live with your dreams. Turn it into reality.

✔ Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya dengan Shaklee.

✔ Sekiranya anda berminat hendak bersama-sama saya, berazam untuk membantu meningkatkan ekonomi keluarga, emailkan butir2 anda ke honey_nurhaliza@yahoo.com


-------------------------------------------------------------------

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

16 June 2014

~ Pregnancy Skincare - Ibu Hamil pon Nak Melaram Jugak ! ('-') ~

Views
The first few weeks pregnant, kulit saya tak banyak berubah, mcm selalu, gebu je sntiasa...ececech...haha...but due to the hormones racing through my body, skin terus jadi kering sekering2 nya...tp saya tahu ini smuanya akibat dari hormon mengandung la ni...so nak x nak, mesti terima walaupun hakikatnya sakit mengelupas2 sbb terlampau dry sgt...

Dgn cuaca el-nino lagi skrg ni, no wonder la kulit lagi bertambah2 kering..dh mandi lotion + minum air bergelen2 pon still rasa kulit ni sgt2 kering

So sepanjang 34 weeks pregnant memang mengaku laaa kulit saya kering. Untung bg ibu yg time pregnant kulit makin cantek dan gebu. Based on that, saya trpksa tukar melacep Whitening Marykay ke produk yg mmg anti-dehydrate, utk bg kulit lagi moist..

Sepanjang preggy ni, saya mmg mengamalkan rangkaian skincare ENFUSELLE..ini mmg serasi betul dgn kulit yg tgh dry skrg ni...die nya moisturiser die sgt2 best, mmg menepati citarasa betul utk kulit kering2 cmni...mmg saya letak lebih sket kat kulit ni setiap hari..hasilnya sgt BEST!

rangkaian set enfuselle...best!

Ok dh setle bab2 skincare muka kan, utk kulit bdn pula x la terlalu dry cumanya sepanjang preggy ni, mmg saya alah pada bau2 yg wangi2 ni...nak2 masa 1st trimester arituh...teruk betul sampai x leh bau something yg wangi2...seyesss nak pandang perfume pon rasa "menyampah" walhal saya la kaki perfume...itulah org kata penangan hormon mengandung kan...

Ok utk badan pula, saya lebih serasi dgn brown soap TANAMERA tuh, bau die x de la wangi mana tp yg bestnya ada mcm scrub2 halus, mmg bagus utk sental & scrub ke seluruhan bdn, dan mungkin ianya salah satu sbb saya tiada " strechmarks" kat bhgn perut sbb saya start guna masa awal2 prgnant lagi sehinggalah skrg dh masuk 34 weeks...di samping boleh scrub bdn, mmg kulit bdn pon jadi lebih moist + halus...mana x nya, guna 2-3x sehari...so saya sgt2 recommended utk kalian gunakan sabun TANAMERA ni..


ok after scrub bdn, saya akan gunakan pula mandian "peach bath", bau ala2 baby...rasa fresh sgt2 after mandi tuh...

utk hindari "strechmarks" muncul, mmg start dr awal pregnant, saya dh mula start sapu vit e shaklee + amalkan esp utk dalaman, sbb ESP bagus utk baiki sel2 kulit, so 2 bnde ni mmg saya x pernah skip, sbb saya mmg takut parut " strecmarks" tuh ada kat pewut...dan utk mlm pula b4 sleep, saya akan sapukan "bio oil & gly derm" yg mana 2 item ni mmg khas utk hindari parut2 strechmarks serta gatal2 di bhgn perut...alhamdulillah sehingga hari ini, perut saya bersih dari parut hodoh strechmarks tersebut sampaikan Doc Ummul dan Doc Siti slalu bertanyakan saya gunakan produk apa sbb tiada kesan strechmark di perut saya...so inilah rahsia saya...


Saya masih lagi ada mood nak bermakeup tapi simple, very based make up, Tak nak lah nampak pucat lesi je kan, So saya gunakan set ini shj, kalau dlu b4 preggy, saya lebih gemar gunakan matte lipstick jnis matte, tp preggy ni saya gantikan matte lipstick dgn moist lipstick dari  Anna Sui sbb ianya sgt2 moist utk bibir dry mcm saya.

brg2 makeup simple utk preggy mommy mcm saya...x de foundation, concealer smua...

 34 weeks now...Doc ckp kepala baby dh turun daaaa...


Anda Berminat utk dptkan produk2 terbaik Shaklee?? nak dptkan guide yg baik utk anda amalkan dlm kehidupan seharian anda?? Anda berminat utk join Ahli Shaklee di bawah organisasi Dazzling Diamond Group?? smua ni anda boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

p/s: smua email admin dh pon reply ya, sila cek di bhgn inbox/ spam box email kalian yaaa...tiada yg terkecuali, smua admin dh pon reply pesanan order kalian smua...dijamin servis pghantaran yg terbaik buat masa ni...alhamdulillah...:)

bg yg ingin COD produk2 SHAKLEE, anda juga boleh emailkan saya terlebih dahulu utk mengetahui lokasi COD ya...sekitar Setia Alam, Shah Alam, Subang Jaya ( area empire subang )

------------------------------------
selingan : bg anda yg telah membuat order serum breast ni, pihak kami akan mengeposkan order anda smua pada hari ini 16 Jun 2014 ya...x menang tangan dibuatnya order shaklee dan juga serum breast ni...

kpd yg nak booking hrga promo utk breast serum ni pon boleh juga email kpd saya yaa...


 
next entry update : dah hampir nak bersalin? Sudah Siapkah bag keperluan ke hospital...tggu ya saya update entry sharing ni...


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

22 May 2014

~ Bagaimana Nak Dptkan Zuriat Yg Genius ?? ~

Views

Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah s.w.t dgn segala nikmat yg telah dipinjamkan...pantas betul masa berlalu, rasa mcm awal je pregnant arituh..loya x hingat dunia yg pernah saya alami...tp xpe, tuh smua pengalaman terindah dlm life saya as a "mama" ..bak kata hubby saya, " Allah nak bg pahala lebih kat syg tuh, sabar ya"

Tp mujurlah morning sickness tuh x lama...3 bulan pertama shj sbb sepanjang 3 bulan mmg saya doa sungguh2 supaya Allah kurgkan loya ni ataupun stopkan terus...x tertanggung rasanya..mmg benar Allah mengikut doa & sangkaan hambaNYA yg meminta...Allah x pernah mungkir akan janjiNYA, so saya train diri saya, "always bersangka baik pada ketentuan Allah "

Dan skrg usia kandungan saya dah pon masuk 30 minggu...mmg selama ni saya check up 2 tempat, ngn doc Siti & Doc Ummul ( Umra)..alhamdulillah saya dpt doctor yg sgt2 baik melayani saya sepanjang tempoh kehamilan kali ke 4 ni...sbb ni pon mmg doa saya di awal2 kehamilan arituh, agar dikurniakan doctor yg baik2...

So far rekod kesihatan saya sepanjang kehamilan sgt2 bersih, i mean x de penyakit kencing manis, darah tggi, hb rendah ke hape...perfect! alhamdulillah syukur...

Lagi satu setiap kali check up doc siti dan doc ummul mesti tegur akan perut saya yg bersih tanpa sebarang calit / kesan strechmark...dorg seboleh2 nk tahu apa yg saya amalkan sehingga perut saya cerah jernih...

haaa buat pembaca2 blog juga, meh sini saya nak share kan apa yg saya amalkan utk elakkan strechmark, ni sket2 je la ya...lain2 kalau nak tahu, boleh dptkan guide saya di email/whatapps

ok utk elak kan strechmark, setiap pagi start dr awal 1st trimester saya dh start jaga, saya akan sapukan vit e shaklee, saya pecahkan then saya akan sapukan setiap pagi & mlm...so 1 biji tuh ckup utk pg n mlm...pernah guna lotion2 strechmark kat pasaran2 tuh but mcm x de kesan je...tuh bg saya la...bg org lain saya x tahu...mgkin saya x serasi mungkin...dan saya jadikan amalan esp setiap hari tnpa skip..sbb itu mmg boleh jadikan perut mommy2 lebih bersih tanpa sbrg kesan strechmark...ni part of usaha saya, apa yg saya amalkan...

ramai tnya, saya x de kene gatal2 ke masa prgnant?? tipu la kalau saya kata x de gatal2...gatal tp saya hanya garu2 manja je...x de la keruk2 mcm hape je kan...tuh yg  tgglkan kesan n parut buruk nnt....tuh sbb saya sapukan vit e shaklee dan amalan minum esp tnpa skip..wajibun!

ok saya stop kan ttg sharing tuh...jom ke main sharing saya " cmna nak dptkan anak2 yg genius..." susah ke nk train anak2 utk menjadi genius??" 

frankly speaking, nak dptkan anak yg genius a.k.a berkualiti mst bermula dari sikap/perangai kita sndiri terlebih dahulu , i mean sikap/ tingkah laku kita sepanjang kita hamil...apa yg kita lakukan?? so kalau korang ada sifat2 mazmumah tuh cpt2 la ubahkan diri sbb setiap perangai tuh mmg akan membentuk "janin / bayi" yg kita kandungkan tuh....

tuh sbb masa pregnant, perlu nya jaga adab..perlunya banyakkan amalan baca / dgr Quran dari lagu2 yg lagha tuh...so diri kita train dlu utk membentuk janin yg hebat a.k.a genius...ngerti?? 

Since b4 saya mengandungkan Raja Irfan, mmg saya banyak blaja bagaimana nak dptkan anak2 yg berkualiti n genius ni...time tuh saya masih lagi student KUIS, so saya banyak refer ustazah/ustaz2 yg banyak pengalaman...so dari situ saya blaja...selain tuh saya banyak search2 baca kat internet...dan abes je blaja dan saya ditawarkan menjadi ustzah b.arab, time tuh la rezeki saya sampai, saya mengandungkan anak 1st saya, Raja Irfan...

Memang betul, selain dari amalan2 rohani yg kita lakukan dpt membentuk peribadi & otak si bayi, pemakanan juga memainkan faktor yg sgt2 penting..selain dr amalan sunnah kurma, kismis, badam, sumber protein, saya juga mmg x skip pengambilan suplement ketika preggy...saya mmg amalkan salindah + shaklee set setiap kali pregnant...so ketiga2 anak saya dlu, mmg inilah yg saya amalkan...x pnh skip sbb saya nak smua anak2 yg saya lahirkan berkualiti & genius...jd anak soleh n solehah....

so yg ke 4 ni pon, mmg still amalkan..omega paling penting utk membentuk otak si bayi, tp jgn berlebihan ya, ada guide yg betul..so jika kalian nak beli, pastikan dpt guide yg betul, bukan sembarangan makan tnpa jadual n guide...

 
Selain mengamalkan ESP Shaklee, lagi satu amalan yg saya akan lakukan setiap kali pregnnat, masuk je 6 bulan ke atas, saya akan start amalan minum susu kambing yg mana ianya sgt baik utk elakkan baby joundis, alhamdulillah smua anak2 saya tidak pernah kene joundis, syukur alhamdulilah sbb saya mmg mengambil berat bab2 cmni... so kali ni saya ambil susu kambing nutri Goat, insyallah mmg x hamis langsung sbb saya mmg alah sket kalau bau hamis2 ni...so saya akan susun jadual ESP dan juga pengambilan nutri Goat ni...

kesimpulannya nk dptkan anak genius ,anda mesti amalkan :-

1) doa yg berterusan sepanjang hamil
2) banyak lakukan solat2 sunat
3) amalan baca Quran
4) banyakkan mkn makanan sunnah kurma, kismis, badam, sumber protein
5) pengambilan set salindah + set shaklee ( omega jgn skip )
6) jgn malas2 ketika hamil sbb nnt anak akan jd pasif 



bawah ni Raja Irfan & Raja Damia...kalau dulu mesti korang selalu ngk pic dorg kecik2 di blog adik2 saya iaitu irine nadia & aizul marcello kan? so ini pic latest dorg dah besar...Irfan darjah 2, mya pula darjah 1

  

 Raja Irfan 5 thn, Raja Damia 4 thn..time ni tgh pregnant kan si kecil Raja Danish...


x lama lagi saya akan ada 3 hero...

 yg ni Raja Danish yg nak masuk 3 thn pada 2 ogos ni...due date sama dgn baby yg dlm pewut ni...

 Anda Berminat utk dptkan produk2 terbaik Shaklee?? nak dptkan guide yg baik utk anda amalkan dlm kehidupan seharian anda?? Anda berminat utk join Ahli Shaklee di bawah organisasi Dazzling Diamond Group?? smua ni anda boleh terus email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

p/s: smua email admin dh pon reply ya, sila cek di bhgn inbox/ spam box email kalian yaaa...tiada yg terkecuali, smua admin dh pon reply pesanan order kalian smua...dijamin servis pghantaran yg terbaik buat masa ni...alhamdulillah...:)

bg yg ingin COD produk2 SHAKLEE, anda juga boleh emailkan saya terlebih dahulu utk mengetahui lokasi COD ya...sekitar Setia Alam, Shah Alam, Subang Jaya ( area empire subang )

------------------------------------
selingan : bg anda yg telah membuat order serum breast ni, pihak kami akan mengeposkan order anda smua pada hari ini 22 hb Mei 2014 ya...next postage utk serum adalah pada isnin 26 hb Mei ya...x menang tangan dibuatnya order shaklee dan juga serum breast ni...

 



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

05 May 2014

~ Why I Love Shaklee?? ~

Views
 Why I Love Shaklee?? kenapa saya suka shaklee? life saya banyak berubah dgn shaklee, selain saya dpt tingkatkan tahap kesihatan saya, saya rasa happy bila dpt bantu smua org utk dapatkan skin yg lebih sihat n cantek, tgkatkan tahap kesihatan smua org, dan yg bestnya dpt bantu downline2 utk ekonomi yg sgt hebat, MasyaAllah...mmg itu impian saya selama ni...so jikalau nak tahu lebih lanjut, abestkan baca entry sharing saya ni yaa...

 testimoni kat atas ni adalah testimoni latest set kesuburan...alhamdulillah dgn izin Allah, customer yg saya telah guide cara pemakanan yg betul utk set kesuburan , telah pon berjaya hamil...syukur alhamdulillah..

anda teringin hamil tapi sukar?? apa kata anda usaha dgn set kesuburan shaklee, insyallah saya akan guidekan set kesuburan ni dgn cara saya...jom cpt2 email...


1) Set Kesuburan ( Suami Isteri )
2) Set Ibu hamil
3) Set Berpantang
4) Set Penyusuan Susu Ibu
5) Set Suplement Skincare
6) Set Resdung / Asma/ Alergik/ Ekzema
7) Set Kanak- kanak
8) Set Kesihatan Sendi
9) Set Diet ( slimming )
10) Set Weight Gain
11) Set Gout
12) Set Migrain

Kami juga menyediakan set mengikut bajet anda. Tak perlu mau2 utk bertanya dan kami sedia utk membantu.

Promosi MEALSHAKE BUY 6 FREE 1 untuk bulan Mei dah pon bermula yaa, dptkan hrga yg sgt2 berbaloi utk anda nikmati...

Sharing :

saya baru shj dpt email dari customer lama. dia baru shj beli set berpantang dari pengedar lain dan telah mengadu "tidak dpt kesan / hasil seperti customer2 saya yg lain " 

peliknya dulu mmg beli dgn saya masa berpantang anak yg 1st tuh dan kesannya mmg dia sndiri merasai perubahan yg mana bdn lebih bertenaga dan dpt menyusu anaknya dgn baik,luka bersalin pon sembuh cpt..

so die inginkan saya guide die smula dgn harapan agar die dpt kesan/ hasil sama mcm saya guide anak 1st nya dlu, saya pon berterus terang dan mohon maaf kerana tak dapat memberikan cara pemakanan yg tepat kerana ia hak ekslusif customer yg hanya membeli dgn saya SAHAJA.

Mungkin ada sesetengah org beranggapan " x baik kedekut ilmu" tp dari aspek kami sbg seorg peniaga, bukan isu kedekut ilmu.

Sejauh mana pembeli diberi kebebasan utk membeli dgn sesiapa shj yg mereka suka, sejauh itulah kami juga ada hak utk beri konsultasi pada customer2 yg beli dgn kami shj...

So, sebelum membeli pastikan pengedar anda memberikan free consultation selepas pembelian ya...i mean servis after purchase, dan bukan membiarkan anda terkontang kanting x tahu jadual mkn yg betul...so akibatnya anda makan tanpa ilmu...hasilnya anda x dpt apa yg anda inginkan ...betul?? sbb itu adalah hak anda sbg seorg pembeli...

sekadar berkongsi...('-')


Nak join DAZZLING DIAMOND by Cpm Honey Nurhaliza??
*****************

Apa yang Shaklee boleh bantu kita masa ekonomi tak berapa baik?

Walau anda dapat RM100 sebulan pun, ia bantu utk bayar reload.

Kalau dapat RM200, dapat bantu bayar duit sekolah tadika anak.

Kalau dapat RM500 dapat juga bantu tampung duit rumah sewa.

Kalau dapat RM1000, takde lah tersekat anak nak makan sedap sebulan sekali.

Kalau dapat RM2000 dapat juga cari rumah sewa yang selesa.

Kalau dapat RM10,000 dapat juga beli kereta idaman.

Kalau dapat RM20,000 boleh resign dan kerja dari rumah..

Ramai yg dah berjaya. U all yang lain tak nak ke?

--------------------------------------------
Untuk BERJAYA, kita perlu BERMULA.
--------------------------------------------

✔ Ingin mencari pendapatan sampingan?? NAK BISNES TAPI TAKTAU NAK BUAT APA?? Ayuh lah bersama-sama Shaklee. Team DAZZLING DIAMOND sentiasa diberi bimbingan oleh group2 leaders muslimah yang hebat. Anda akan diajar cara berbisnes A-Z. Hanya perlu RAJIN untuk BERUSAHA je lagi.

✔ TAK CUKUP MODAL? - Bisnes Shaklee modal RM75 saja bg Semenanjung dan RM85 bg Sabah/Sarawak untuk seumur hidup.. Nak modal RM0? Boleh! PM saya kalau nak tau caranya. Tak perlu maintain2 point atau renew2 keahlian pun.

✔ Tak Perlu Stok Bertimbun - Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Lagi pulak sekarang ni sistem online dah beroperasi. Mudahnya berbisnes dengan Shaklee, kan?? Selain itu, anda juga boleh buat DROPSHIP dengan saya. Caranya akan saya kongsi bersama setelah anda bersama-sama Group saya nanti. Lebih mudah dan pantas. Semua urusan ambil, bungkus dan pos barang saya yang akan uruskan.

✔ Tiada apa yang mustahil. Jangan jadikan angan untuk buat Umrah, pergi melihat negara asing, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan RM terkubur begitu sahaja. Do not live with your dreams. Turn it into reality.

✔ Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya dengan Shaklee.

✔ Sekiranya anda berminat hendak bersama-sama saya, berazam untuk membantu meningkatkan ekonomi keluarga, emailkan butir2 anda ke honey_nurhaliza@yahoo.com
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

alhamdulillah sepanjang preggy ke 4 ni, saya mmg kekal bertenaga, tahap dan rekod kesihatan sepanjang hamil mmg sgt2 alhamdulillah...x de masalah hb rendah, darah tggi, kencing manis dan sbg nya....syukurnya Ya Allah sbb inilah masalah ibu2 yg preggy...so dgn preggy set shaklee yg saya amalkan, ianya mmg banyak membantu kesihatan saya dan juga baby dlm pewut ni...smuanya membesar bagaikan juara...xpe janji baby dlm ni sihat2 smuanya....another 3 months to go...nampak gayanya kali ni baby syawal plak...danish dlu "baby ramadhan" hihi

 next enrty sharing : bagaimana nak dpt kan anak2 yg genius?? tunggu yaaaa

BERITA BAIK !!!

satu lagi produk yg saya ingin kongsikan...kpd kaum wanita , kaum2 ibu terutamanya yg ada problem payudara kendur/ kecil/ tidak bermaya, selain anda consume suplement shaklee, anda juga boleh amalkan sapuan serum breast ni utk luaran ya...penggunaan 2 serum best ni mmg mampu membesarkan, menganjalkan payudara anda yg kendur, bg yg nak besarkan juga boleh gunakan 2 serum best ni yaaa...skrg set ni saya open utk promotion yaa, xperlu pre order sbb ianya mmg ready stok dgn saya...penggunaan set ni thn 3-4 bulan ya...so sgt berbaloi utk anda dptkannya...
 

kpd yg berminat , sila emailkan dgn title " saya berminat nak beli serum breast"..email ke honey_nurhaliza@yahoo.com

kpd yg dh pon email, saya dah pon reply ya...sila cek bhgn inbox / spam box email yaa...tq customer..('-')

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

23 April 2014

~ Tiada Lagi Alasan utk Minum Air 3 Liter Sehari ~

Views

Saya percaya ramai antara kita skrg ni yg sdg mengalami masalah "catuan air " di kwsn / tmpt tinggal masing2...tp sejauh mana kita pandang permasalah seperti ni di sudut yg positif... i mean walaupun masalah catuan air ni hampir 2 bulan, tp boleh ke kita tetap " bersangka baik ?" sbb smua masalah ni adalah ujian dari Allah...Dia turunkan ujian seumpama ni tanda Allah sygkan akan smua hamba2 NYA...tuh baru je Allah nk "jentik " sket je...so bersyukurlah...

Walau sesukar mana pon , Allah tetap rancangkan yg terbaik utk kita smua dan alhamdulillah masalah "catuan air " akan ditamatkan mulai minggu depan...tq Allah.

ok saya sndiri turut mengalami masalah "catuan air" di tmpt saya, 2 hari ada, 2 hari x de...so arini & esok turn kawasan rumah kami x de air...tp saya tetap mengambil langkah berjaga2 utk simpan air di dlm tong2 air , x mo lg jadi mcm last month, air tangki kering kontang so akibatnya terpaksa lari ke hotel2 yg berdekatan...

Biasalah kalau ada masalah catuan air cmni, bila time air mulai dtg kat paip2 tuh, mesti airnya sgt2 kotor...walau dh ditapis dgn penapis air tp saya tetap ragu2 utk minum, yela nak2 skrg ni tgh mengandung , so air bersih sgt2 pnting utk saya minum setiap hari...saya risau jika saya minum air yg tidak bersih, tekak saya mula lah sakit & perit...so saya akan pastikan di rumah saya ada "GET CLEAN WATER SHAKLEE " ni...so saya x kan risau utk saya seisi keluarga minum air yg sgt2 bersih setiap hari...

so apa yg saya lakukan setiap hari?? saya akan pastikan air dlm get clean water tuh penuh sentiasa , siap ditapis sebersih2 nya , dan letakkan atas meja agar smua org dpt minum air secukupnya setiap hari...anak2 saya pon mmg saya train dorg dari kecik agar minum air kosong secukupnya...no air manis2, kalau teringin sgt pon, saya akan pastikan less sugar...

Setiap hari saya akan minum air 3-5 liter, saya x boleh kurg air sbb saya mengambil suplement ibu hamil...so utk penyerapan yg lebih baik, saya akan pastikan 3 liter sehari tuh wajib saya minum setiap hari...bonus nya skin saya tidak lagi dry , lebih moist + guna skincare enfuselle...mmg kombinasi terbaik semasa preggy ni.

Shaklee suplement  vs Salindah 


ramai mommy2 to be email saya , bertanyakan apa yg saya amalkan sepanjang kehamilan ni...act since dari anak 1st lagi mmg saya amalkan Salindah + Shaklee preggy set... 2 set ni mmg x pernah saya skip setiap kali saya preggy...contoh set seperti picture di atas yaa

ni antara kebaikan yg saya dpt hasil dari consume 2 set ni :-

SEMASA HAMIL : 

1) Walaupun masa 1st trimester mengalami morning sickness, tp saya tetap bertenaga dan boleh buat kerja smua
2) tidak mengalami sakit2 kaki, cramp ataupun sakit pinggang
3) x mudah letih
4) ujian hb setiap bulan alhamdulillah cntekkk
5) mudahkan bersalin

HASIL UTK ANAK2 :-

1) perkembangan anak2 lebih cepat
2) mudah fokus bila blaja something
3) bijak
4) sng jaga, tidak cerewet
5) kulit cntek

alhamdulillah tuh smua pon dgn izin Allah jua, tuh sbb ibu2 yg preggy mesti banyakkan doa + baca quran agar anak yg kita bakal lahir nnt , jd org yg soleh, bijak dan sbg nya...ubat / suplement tuh hanya part of usaha kita shj...selebihnya Allah yg tentukan...

so jika kalian merancang nak preggy, so persiapkan diri anda dgn segala ilmu agar kita dpt consume yg terbaik baby dlm perut nnt...

ADAKAH ANDA HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT KETIKA HAMIL?? INGINKAN GUIDE CARA MAKAN YG BETUL UTK ANDA CONSUME SEPANJANG HAMIL?? 

SILA EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial