23 April 2014

~ Tiada Lagi Alasan utk Minum Air 3 Liter Sehari ~

Views

Saya percaya ramai antara kita skrg ni yg sdg mengalami masalah "catuan air " di kwsn / tmpt tinggal masing2...tp sejauh mana kita pandang permasalah seperti ni di sudut yg positif... i mean walaupun masalah catuan air ni hampir 2 bulan, tp boleh ke kita tetap " bersangka baik ?" sbb smua masalah ni adalah ujian dari Allah...Dia turunkan ujian seumpama ni tanda Allah sygkan akan smua hamba2 NYA...tuh baru je Allah nk "jentik " sket je...so bersyukurlah...

Walau sesukar mana pon , Allah tetap rancangkan yg terbaik utk kita smua dan alhamdulillah masalah "catuan air " akan ditamatkan mulai minggu depan...tq Allah.

ok saya sndiri turut mengalami masalah "catuan air" di tmpt saya, 2 hari ada, 2 hari x de...so arini & esok turn kawasan rumah kami x de air...tp saya tetap mengambil langkah berjaga2 utk simpan air di dlm tong2 air , x mo lg jadi mcm last month, air tangki kering kontang so akibatnya terpaksa lari ke hotel2 yg berdekatan...

Biasalah kalau ada masalah catuan air cmni, bila time air mulai dtg kat paip2 tuh, mesti airnya sgt2 kotor...walau dh ditapis dgn penapis air tp saya tetap ragu2 utk minum, yela nak2 skrg ni tgh mengandung , so air bersih sgt2 pnting utk saya minum setiap hari...saya risau jika saya minum air yg tidak bersih, tekak saya mula lah sakit & perit...so saya akan pastikan di rumah saya ada "GET CLEAN WATER SHAKLEE " ni...so saya x kan risau utk saya seisi keluarga minum air yg sgt2 bersih setiap hari...

so apa yg saya lakukan setiap hari?? saya akan pastikan air dlm get clean water tuh penuh sentiasa , siap ditapis sebersih2 nya , dan letakkan atas meja agar smua org dpt minum air secukupnya setiap hari...anak2 saya pon mmg saya train dorg dari kecik agar minum air kosong secukupnya...no air manis2, kalau teringin sgt pon, saya akan pastikan less sugar...

Setiap hari saya akan minum air 3-5 liter, saya x boleh kurg air sbb saya mengambil suplement ibu hamil...so utk penyerapan yg lebih baik, saya akan pastikan 3 liter sehari tuh wajib saya minum setiap hari...bonus nya skin saya tidak lagi dry , lebih moist + guna skincare enfuselle...mmg kombinasi terbaik semasa preggy ni.

Shaklee suplement  vs Salindah 


ramai mommy2 to be email saya , bertanyakan apa yg saya amalkan sepanjang kehamilan ni...act since dari anak 1st lagi mmg saya amalkan Salindah + Shaklee preggy set... 2 set ni mmg x pernah saya skip setiap kali saya preggy...contoh set seperti picture di atas yaa

ni antara kebaikan yg saya dpt hasil dari consume 2 set ni :-

SEMASA HAMIL : 

1) Walaupun masa 1st trimester mengalami morning sickness, tp saya tetap bertenaga dan boleh buat kerja smua
2) tidak mengalami sakit2 kaki, cramp ataupun sakit pinggang
3) x mudah letih
4) ujian hb setiap bulan alhamdulillah cntekkk
5) mudahkan bersalin

HASIL UTK ANAK2 :-

1) perkembangan anak2 lebih cepat
2) mudah fokus bila blaja something
3) bijak
4) sng jaga, tidak cerewet
5) kulit cntek

alhamdulillah tuh smua pon dgn izin Allah jua, tuh sbb ibu2 yg preggy mesti banyakkan doa + baca quran agar anak yg kita bakal lahir nnt , jd org yg soleh, bijak dan sbg nya...ubat / suplement tuh hanya part of usaha kita shj...selebihnya Allah yg tentukan...

so jika kalian merancang nak preggy, so persiapkan diri anda dgn segala ilmu agar kita dpt consume yg terbaik baby dlm perut nnt...

ADAKAH ANDA HAMIL?? PERLUKAN SUPLEMENT KETIKA HAMIL?? INGINKAN GUIDE CARA MAKAN YG BETUL UTK ANDA CONSUME SEPANJANG HAMIL?? 

SILA EMAIL KE : honey_nurhaliza@yahoo.com



Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

01 April 2014

~ Tiada Lagi Cramp / Sakit Pinggang Ketika Hamil ~

Views
Syukur Alhamdulillah kandungan saya skrg dh nak masuk 6 months...kejap betul masa berlalu, zaman morning sickness dh lama ditinggalkan & now selera makan masyaAllah...tp xpe la kalau gemok pon sbb yg pasti saya makan secara sihat utk " 1 nyawa" dlm pewut ni...

Now, baby dlm pewut dh mula bersilat2 dlm ni...dah semakin aktif, alhamdulillah arituh masa check up dgn doc Siti pon everything ok...setiap kali check up , doctor mesti tnya samada saya ada x mengalami sakit kaki, cramp atau sakit2 pinggang ni...saya mengatakan alhamdulillah sepanjang preggy ni mmg x de mengalami cramp atau sakit pinggang...sbb saya mmg amalkan ostematrix start masa masuk 2nd trimester arituh...so far jln jauh2 pon alhamdulillah steady lagi, org yg x preggy pulak yg sakit2 kaki bila jln jauh ( my hubby )

Bila preggy ni, saya mmg titik beratkan soal2 pengambilan suplement...alhamdulillah bila agak2 rasa mcm malas / terlupa je, mst saya akan rasa bersalah dgn "baby" ni...so saya akan ambil jugak megikut jadual yg telah ditetapkan...bila smua perkara kita dh amalkan secara rutin, so ianya x de masalah utk kita sntiasa istiqamahkan perkara tersebut..tuh sbb disiplin tuh sgt2 pnting dlm life saya as a "supermama" bukan sng nak uruskan 3 org anak + hubby + bsness + dgn preggy lagi, alhamdulillah Everything is going so well for me right now..syukur bila smuanya kita bersikap " bersangka baik" Allah akan permudahkan smua urusan kita...

Bercerita bab suplement ni, ada juga certain2 mommy yg preggy yg saya lihat x endahkan langsung bab2 cmni...mgkin ianya agak leceh bg nya utk consume tp sebaliknya mereka x tahu akan 1001 kebaikan utk dirinya & baby..alasan yg mereka berikan, makanan seharian yg mereka makan dh ckup " complete" utk baby dlm pewutnya

TAPI

bg pndgn peribadi saya ( sama pndpt dgn doc siti ) apa yg saya makan setiap hari x cukup keperluan vitamin yg baby perlukan, kdg2 je saya ambil sayur & buah2, kdg2 je saya ambil protein, maka dgn sbb itulah saya mengambil langkah utk amalkan suplement setiap hari agar zat yg baby perlukan setiap hari cukup...

so bg mommy2 di luar sana yg masih belum atau takut2 nak amalkan suplement shaklee ketika preggy ni, bukalah minda anda seluas2 nya...lihat 1001 kebaikan utk diri anda & juga bayi yg anda kandungkan....

so istimewa bulan April 2014 ni, mmg sgt2 best sbb ada promo OSTEMATRIX tau yg mana bila kalian beli 6 botol OSTEMATRIX, maka anda akan dpt free 1 botol...so ostematrix ni bukan hanya utk wanita preggy je tau...utk org2 tua mmg sgt bgus sbb ianya kaya dgn kalsium...utk org yg mengalami sembelit pon mmg saya sgt2 suggestkan pengambilan ostemtrix ni..

 KENAPA OSTEMATRIX PIL KALSIUM TERBAIK?

Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil osteomatrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! 

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIX?

  • Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi.
  • Individu yang sering mengalami kebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam.
  • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki.
  • Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi. 
  • Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan. 
APAKAH MANFAAT OSTEMATRIX?
  • Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf. 
  • Ia juga boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah
  • Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas. Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis. 
  • Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala. 
  • Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil. 
  • Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik
  • Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.
Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpuf

Antara faedah-faedah yang boleh didapati daripada pengambilan Pil Kalsium Ostematrix Shaklee adalah :


1) Membina tulang dan gigi yang kuat.
2) Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal.
3) Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf.
4) Membantu mengurangkan simptom-simptom senggugut (PMS) seperti perut kembung (Bloating), kekejangan (Cramps), retensi air(water retention), mudah meradang(irritability) dan kemurungan(moodiness).
5) Membantu proses penyimpanan dan pelepasan  sesetengah hormon.
6) Membantu perkembangan tubuh badan normal.
7) Merendahkan kandungan fosfat bagi mereka yang mengidap penyakit buah pinggan kronik

Shaklee Ostematrix Membekalkan :

1) 1000mg (100% Pengambilan Harian) unsur Kalsium  daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semulajadi.
2) 400mg (100% Pengambilan Harian) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
3) 400IU (100% Pengambilan Harian ) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium. - See more at: http://naturalvitaminshop.blogspot.com/2013/01/kalsium-shaklee-ostematrix-melegakan.html#sthash.OOYwNTlB.dpu 
OSTEMATRIX SHAKLEE RM 61
120 biji 

BERMINAT UTK DPTKAN HRGA AHLI, ANDA BOLEH REGISTER YURAN KEAHLIAN SHAKLEE RM 75 SEUMUR HIDUP, MAKA ANDA AKAN DPT MENIKMATI HRGA AHLI...

EMAIL KE : honey_ nurhaliza@yahoo.com

 


Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

~ Tiada Lagi Harga Ahli Bermula April 2014 ~

Views
PENGUMUMAN

Currently Shaklee Malaysia Sdn Bhd dah strict kan penyelarasan harga serta merta.
Harga Ahli ➡ Untuk SID atau Ahli Shaklee yang berdaftar sahaja
Harga Retail ➡ Untuk yang selain SID / Ahli Shaklee berdaftar

So kalau kalian ingin menikmati keistimewaan membeli dengan HARGA AHLI, kalian sangat dialu-alukan untuk mendaftar sebagai Shaklee member di bawah organisasi Dazzling Diamond Group kami.

Banyak ke beza HARGA AHLI dengan HARGA RETAIL? Around 20-30% juga, banyak tuu...
Tak minat nak register?

It's okay but please do respect our privilege as a Shaklee Distributor, tak nak lah mintak discount melampau-lampau. Yang penting, we serve and consult you on our very best.

As for me, customers saya mendapat HAK KEISTIMEWAAN untuk contact saya terus secara Whatsapp or Message anytime untuk follow up or untuk bertanya apa sahaja.

Bagaimana cara mendaftar?
Member Fee cuma RM65 + postage RM10 to Semenanjung Malaysia or postage RM20 to Sabah / Sarawak. Ini untuk seumur hidup, no need to renew yer.

Kebaikan lain yang uols boleh dapat sebagai Shaklee Member:
✔Bonus dalam bentuk cash
✔Kalau tiba tiba nak ubah fikiran dari MAKAN SENDIRI kepada NAK BUSINESS, uols dah ada dalam group yang sedia bimbing uols untuk berjaya
✔Nak MAKAN SENDIRI jer? Pun boleyyyh, takde hal laa..
PM untuk mendaftar sebagai SID dan menikmati harga ahli


Berkuatkuasa SERTA MERTA, semua PENGEDAR SHAKLEE diWAJIBKAN menjual semua produk Shaklee dengan HARGA RUNCIT; tiada lagi HARGA AHLI atau HARGA KASIH SAYANG selepas ini.

Buat pelanggan yang ingin mendapatkan HARGA AHLI, jom ramai-ramai kita daftar ahli. Walau sekadar untuk makan sendiri, dapat harga ahli yang super duper murah dan layak untuk dapat bonus



INGIN MENDAFTAR DGN GROUP DAZZLING DIAMOND BY CPM HONEY NURHALIZA?? SILA EMAIL KE honey_nurhaliza@yahoo.com

KHAS UTK REGULAR CUSTOMER SAYA TERUTAMANYA, JOM DAFTAR AHLI DI GROUP DAZZLING DIAMOND...KEBAIKANNYA WALAUPUN ANDA NK MAKAN SNDIRI PON, TETAP DPT GUIDE EKSLUSIF DARI SAYA "SEUMUR HIDUP" 'SAMBIL CONSUME, ANDA JUGA LAYAK DPT BONUS APATAH LAGI JIKA KALIAN SERIUS UTK CREATE INCOME 5 ANGKA SEPERTI SAYA?? JOM SAYA GUIDEKAN DI GROUP TERBESAR KAMI" 




Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

10 March 2014

~ Sharing : Kenapa Saya Suka Amalkan ESP ketika Preggy?? ~

Views
Lumrah smua ibu2 @ mama2 yg sdg pregnant pasti mahukan yg terbaik utk bayi yg dikandungkan nya...selain kesihatan baby dlm perut, paling yg ibu2 suka amalkan adalah "makanan / minuman " yg boleh menjadikan kulit bayi putih gebu...mksud saya skin baby putih bersih...betul x??

Saya pon cmtuh jugak, since dari anak 1st lagi, perkara ni yg menjadi fokus utama saya sbb saya sedar, saya x la putih mana tp x salah kalau saya berusaha utk dptkan yg terbaik utk smua anak2 saya...

Now kandungan saya dh mencecah 20 weeks , bermakna baru masuk 5 bulan, so ada lg 4 bulan sblm saya melahirkan baby ni...morning sickness mmg dh x de lg daaa, selera makan skrg pon alhamdulillah dh makin improve, tp saya x de la guna istilah " makan utk 2 org " mcm yg dolu2 saya amalkan....kalau dulu, 9 bulan prgnant je, berat mst 88kg - 92kg...bayangkan lah dh serupa penguin merayap je..so far setakat ni berat saya x naik mendadak...

Ramai jugak bertanya , makanan / suplement apa yg saya amalkan lagi ketika pregnant ni...ok meh saya nak share utk bakal2 mommy di luar sana...

1) set preggy shaklee fullset ( wajib )
2) buah delima pure ( smggu 2x )
3) air zam-zam ( wajib setiap hari )
4) minuman ESP ( utk skin baby putih gebu )
5) neurogain ( option dgn omega shaklee khas utk pembinaan sel otak baby , cerdik )

 apa yg saya nak sharekan di sini adalah amalan ESP ketika preggy, saya akan pastikan yg saya x kan skip ESP setiap kali saya preggy sbb bg saya selain ianya memberikan tenaga utk saya, ianya juga sgt2 bgus utk skin baby...tuh sbb kalau saya jmpe ibu2 preggy, saya mesti nak share kan bende ni...saya mesti nak share kan kebaikan esp agar mommy preggy yg lain pon akan dpt skin anak yg cntek nnt...

kalau korang perasan la kan, Leuniey wife apek pon mmg amalkan esp ketika die pregnant dulu....alhamdulillah saya suka sgt2 ngk skin baby nya kayla elena tuh...



ni wajah si comel kayla, baby leuniey natasha...pic credit to her.

sharing apa yg leunieynatasha amalkan ketika preggy, iaitu set preggy shaklee...esp terutamanya...cntek kan skin kayla??  

ni pula wajah si kecil danish, masa ni baru smggu dilahirkan...alhamdulillah berkat amalan esp ketika preggy..
 

bg saya, ESP x la semahal yg kita sngka kan kalau nak dibandingkan dgn khasiatnya yg sgt2 bagus...lagipon bulan ni ada promo ESP tau...ramai jugak laa mommy2 yg preggy grab promo esp ni yg mana beli 6 canister, akan dpt free 1...so ckuplah bekalan mommy2 smua amalkan sepanjang preggy tuh...untung kan beli time promo ni...sape2 yg berminat nak beli promo esp bulan ni, leh email cpt2 kat email saya yaaa...nnt saya guidekan skali cara consume ESP mengikut cara saya ok...

manakala utk luaran pula, jujur saya nyatakan , since preggy ni skin saya kali ni sgt2 sensitif, x leh silap sket mulalah naik bintik2 merah sana sini...jika b4 preggy saya mmg pengamal tegar melacep whitening marykay, tp since preggy ni, saya beralih seketika kpd skincare enfuselle shaklee set...

b4 ni, saya hairan knapa cust2 saya sgt suka meng "order" skincare enfuselle shaklee ni sehinggalah saya telah mencubanya sendiri masa 1st trimester arituh....apa yg boleh saya katakan ianya mmg "masyaAllah sgt2 best" patut laaa cust2 saya kejap2 order set enfuselle ni...

alhamdulillah since preggy ni, set enfuselle ni sgt2 serasi dgn skin saya yg sensitif ketika ini...saya guna fullset lgkap agar skin luaran dpt nutrien yg lgkap...walaupun pregnant ni saya x boleh mengambil vit e shaklee ( vitamin favourite saya ), tp saya x risau lagi sbb dlm enfuselle sendiri dh ada kandungan vit e...patut la skin saya x dry lagi....paling suka balance moisturiser nya...sbb sesetengah moisturser kan die mcm oily kan bila apply kat muka tp enfuselle nya tidak sama skali...cpt sgt absorb kat skin kita...mmg sgt2 smooth...

toner nya pula menjadikan pori2 saya makin lama makin mengecil dan halus...saya x meggunakan kapas , tp saya hanya gunakan tapak tangan then dap dap kan ke seluruh muka & leher supaya toner td tuh lebih menyerap ke skin saya...hasilnya mmg best...x caya?? sila cube....

pregnant ni kali ni, saya mmg x suka ber makeup..berbeza masa saya mengandungkan irfan & danish dulu, yg mana saya sgt2 suka bermakeup...tp lain pula kali ini...

bg saya cukup hanya memakai moisturiser + powder baby shj sudah cukup utk saya...kalau dlu nak eyeshadow2 bagai, tp kali ni saya x suka memakainya...saya lebih suka muka saya fresh & bebas dr segala makeup... haaa baby gurl kot ni...

bg yg berminat utk dptkan set preggy shaklee ataupun pembelian ESP dgn promo..boleh emailkan ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

12 February 2014

~ Tips Ikhlas Dari Saya Bagaimana Ingin Cpt Hamil ~

Views

Secara jujurnya, saya dpt menyelami perasaan seorg wanita yakni isteri yg terlalu menginginkan "zuriat" a.k.a cahayamata...

10 thn yg lalu, saya adalah salah seorg wanita yg lambat hamil...ada laa lbih kurg setahun lbih saya menanti...tp saya bersyukur sbb saya tidak diuji sebegitu lama mcm teman2 yg lain 7-8 thn masih lg x dpt cahayamata

Secara ringkas nya, saya pon hamil setelah pelbagai usaha yg kami lakukan...tp di saat saya happy utk pertama kalinya, 1 bln prgnant x silap saya , saya diuji lagi iaitu bleeding dan kandungan saya x dpt diselamatkan...

Bayangkanlah saat2 saya sdg happy mndpt berita yg saya hamil, kandungan saya hilang sekelip mata dan saya redha walaupun hakikatnya saya hampir2 meroyan...mujur ada suami yg banyak give support...

" Allah sygkan kita syg, tuh sbb Dia bg ujian hebat cmni" ayat ni lah selalu suami ucapkan setiap hari dgn harapan utk saya kuat kembali.

2 bulan slps berpantang tanpa baby, saya kmbali aktif dan saya tetap x berputus asa utk usaha prgnant smula...akhirnya bulan tuh jugak period saya x dtg, dan saya trus buat upt dan positif 2 line...Allahuakbar! Allah jwb doa2 saya yg terlalu inginkan cahaya mata

Pregnant kali ke 2 ni ( slps gugur) , saya ditatang bagai minyak yg penuh oleh ahli keluarga dan suami...smuanya semata2 nak jaga kandungan ni agar jgn gugur lg mcm yg 1st dlu...suplmnt saya start ambil dari awal, saya banyakkan membaca ilmu2 dunia kehamilan, banyakkan solat hajat + amalan rohani utk baby...alhamdulillah masa tuh saya seorg ustazah dan seawal 7 bln, saya start nekad utk resign guru tuh sbb mmg btul2 dah x larat nak bawak kandungan tuh...berat tuh ( 7 bln ) dah mencecah 88kg dan 9 bln capai 92kg, bayangkan la mcm apa...kikiki

Dipendekkan cerita, dpt la seorg baby boy time tuh yg diberi nama "Irfan" yakni yg cerdik...dah besar pon haa, darjah 2 skrg ni...sebelah tuh mya, satu2 nya anak perempuan saya, beza hanya setahun je sbb mmg time tuh nk dptkan sorg lg baby perempuan supaya irfan ada jugak kawan...☺️


Cumanya saya nak pesan kat sini , kalau kalian benar2 nak plan hamil, kena get ready awal2, i mean dari segi ilmu smua...banyak bnde kalian kena tahu...

Jom saya share kan tips2 pnting utk cpt hamil :-

1) download apps "my days" kat smartphone kalian

2) kena bincang dgn suami terlebih dahulu, bg yg blum ada baby, of cource x yah bincang sbb dah tentu2 kalian nak baby kan...

Bg yg dah ada 2-3 org anak, jika plan nak tmbh ahli baru, mst bincang dgn suami..tnya pndpt suami...mcm saya, mmg saya bncg dan bila bg greenlight, saya trus usaha sama2 ngn suami...sbb ianya lbih berkat bila kita dahulukan suami dlm sgl hal...trust me! 

3) start mkn folic acid dari awal contoh mcm b com shaklee, set kesuburan shaklee...mula dr skrg..jgn berkira bab duit, kalau kita terlalu berkira, bagaimana rezki nak dtg kat kita...

4) banyakkan bersedekah - cara ni sgt2 ajaib...sbb smua kesulitan dan kesusahan yg kita alami dpt dibersihkan dgn sedekah...jadi lah seorg yg pemurah...

5) redha - setiap usaha yg kita lakukan mst ada yg berjaya dan x berjaya dan bila x berjaya tuh, jgn trus2 give up...usaha lagi sampai berjaya..cek balik mana silapnya...saya slalu buat cmni so that kita leh bermuhasabah diri

Jom kita cek jadual kat bawah ni :-



Ok berdasarkan jadual kat apps my days saya setiap bulan...bulan 10 thn 2013 , saya start period pada tarikh 25 oktober dan berakhir pada 29 oktober 2013


Ok yg warna kuning tuh pula adalah hari subur saya...aplication ni sgt2 bgus so that saya tahu bila tarikh subur saya

Ok berdasarkan jadual kat atas tuh, jadual subur saya jatuh pada tarikh 9-14 hb november...penting ya bg mereka2 yg ingin plan hamil, yg jnis susah nak melekat tuh, bagus buat cara cmni...buat ketika hari subur so percentage nak dpt baby lbih tggi dari buat pada hari biasa...trust me! 


So hjg bulan 11 bila period saya lambat, saya jadi debar2 utk cek upt...bukan apa, takut saya frust tp aturan Allah sgt2 cntek buat kami...

Tghari jumaat tuh saya trus buat upt dan hasilnya Alhamdulillah...

Kita akan dpt bila kita sntiasa sabar n usaha...yg pnting jgn lupa Dia sbb dekat Dia la kita nak mintak apa shj...so jika kita jaga Dia, insyallah Dia x kan lupa kita...trust me! 

4th pregnancy kali ni saya benar2 excited nak sambut ahli baru..

Bg yg ingin plan hamil, jika nak dptkan set kesuburan seperti yg saya consume, bolehlah trus email order kalian ke honey_nurhaliza@yahoo.com...dun worry, saya akan bg panduan / guide skali nnt...��

Note : kpd smua customer2 trsayang , saya dah pon reply smua email2 kalian ya...so kalau x de kat inbox, sila cek di ruangan spam email ya..kdg2 takut masuk spam box email...

Tiada yg terkecuali, smua yg email saya dah reply ya��

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

Adakah Anda Ibu Hamil yg Ada Masalah HB Rendah?

Views

ANDA HAMIL?? 
MASALAH HB RENDAH?? 
CUBALAH VITALEA SHAKLEE.. 


Hot Testimoni :-

Saya sendiri alami... masa pengalaman anak pertama,kedua dan ketiga..

dulu masa anak pertama HB hanya 9 ke bawah sahaja ... Sejak consume VITALEA secara konsisten dan Istiqamah Alhamdulillah HB paling tinggi range 14 ke 13 dan paling rendah 10.5.. 

VITALEA..CUBALAH SEKARANG!!

Jangan Ambil mudah HB rendah. DAN Tips tingkatkan HB semasa hamil

Apa itu Anemia?
Kurang darah ialah keadaan di mana kepekatan darah merah adalah kurang daripada biasa. Dalam istilah perubatan, seorang yang mengidap kurang darah mempunyai kepekatan darah merah kurang dari 9 gm peratus hemoglobin. Hemoglobin merupakan pengakut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan. Oleh itu, apabila anda mengalami anemia, tisu seluruh badan menjadi hipoksia (kurang kandungan oksigen) dan kurang tenaga.

ANEMIA BOLEH MEMBAWA MAUT!

Ibu hamil dan menyusukan anak memerlukan zat besi yang cukup untuk proses kehamilan dan penyusuan yang baik, lebih-lebih lagi bagi ibu hamil yang mengalami pendarahan, dan ibu menyusu yang sudah kedatangan haid.

Tanda2 kekurangan zat besi:

Badan letih dan lesu
Kulit kelihatan pucat
Sering hilang fokus
Semput
Sakit kepala da pening
Jantung berdebar dengan cepat
Sering lupa
Tersangat kurus
Loya

Anemia sangat bahaya kerana boleh menyebabkan kesan kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

Kepada ibu :
Keguguran
Bersalin Awal
Kematian janin dalam kandungan
Tumpah darah semasa & selepas bersalin

Kepada Janin :
Kurang berat ketika lahir (kurang 2.5kg)
Lahir tidak cukup bula
Lemas semasa lahir
Pertumbuhan bayi terbantut

Tahap anemia
< 6.9 Sangat Teruk

6.9-8.0 Teruk

8.0-9.5 Sederhana

9.5-10.5 Ringan

10.5 - keatas bagus

# Khasiat Utama Vita-Lea Shaklee

- Sebagai penambahan tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian

- Pelengkap Nutrisi, kerana kita sering kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan ANEMIA

- Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

- Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

- Elemen penting pada sel tubuh, kerana ia menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

- Melindungi organ seperti buah pinggang, jantung dan hati

Anda ingin mencuba multivitamin dari kami? Email ur order ke honey_nurhaliza@yahoo.com





Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial