01 November 2008

~Pangkor vs Teluk Batik~

Hai all...today kite ader post entry ok...hahaha...tingat plak zaman aku jd cikgu dolu2...best tul kngn tuh...smua anak murid "takut" ngan "ustazah honey" ops off topik plak,act,topik ni nk citer psl percutian kami sekeluarga yg x dirancang tuh...best jugak kan...anyway aku akan citer bagaimana percutian x dirancang ni berlaku...:)

Sebenarnya aku mmg ader niat nk bwk irfan & damia jln2 round mesia last year ni...cuma kene adjust aku nya schedule la kan?? so,ari ahad lepas 26/10/08 balik dr melaka Mr. Ruffy tnya aku nk pegi perak ke x...sbb kebetulan nk antar bakal abg ipar die balik perak...so aku pon trus setuju..tp dlm hati still lg berfikir sbb kalau nk pegi kene bwk dua2 budak comey tuh la...mana leh tinggal...sian plak dorg asyik kene tinggal je...mama ader urusan sayangg...tp for this time mama akan bwk kalian berdua pi bercuti ok...:)

So,percutian ni mmg x dirancang...so kami pon berkemas2 apa yg patut untuk di bawa ke sana...baju2 dorg,pampers,botol susu,baju mandi,arghhhh banyak lg la kene bwk...x yah citer ok...tp b4 pergi tuh ader something yg aku rasa x best nk pergi...tahu x apa die? tibe2 aku lihat kaki aku dah naik merah2...seakan2 ruam tp bukan ruam...n then abg trus bwk ke clinic,doc gtau aku terkene jgkitan "scabies" urgwaaaa omg!!..tibe2 aku teringatkan wajah adikku irine nadia marcello...aku dpt penyakit ni dr die...psl die pon kene scabies jugak...br aku tahu bagaimana die rasa...so doc beri ubat tahan gatal,krim siang n krim scaboma...irine,ubat kita sama...hahaha (bangga beb)...:)

So dipendekkan citer,after dh selesai kemas2 brg,kami pon bertolak lebey kurang kul 12 tghari...so yg drive tuh bakal abg ipar suami aku la...sebelah die bakal isteri die...(nk jugak ikut tuh) dlm perjalanan tuh aku sempat snap beberapa pic dlm otway kami ke sana...:)


pic mama & irfan (adik damia dok depan)

to be continue ok citer ni..psl scabies dh mule menyerang aku...harus aku menyapu ubat skang ni...so let's check it out...:)

0 CPM's comments:

Post a Comment