01 November 2008

~Facial Wash apa yg Anda gunakan~

Salam...sorry entry ni just nk wat servey utk my frens yg sudi berkongsi je...so sape2 yg nk share ngan sahabat2 blogger yg lain...sila2 kan la ok...jgn malu2...mungkin ada antara di antara shbt2 kat cni mempunya mslh kulit muka berjerawat, kering, berminyak etc..
jd shbt2 sekalian..apa kata kita berkongsi pencuci muka yg kita guna..
klu blh bgtau kebaikan pencuci muka tu n kesannya pd muka si pemakai..
mudah2an shbt2 yg ada mslh spt yg di sebutkan blh buat rujukan..hehehe..
mulakan dgn aku sendiri..

ni citer benar...tiada yg benar melainkan yg benar2 belaka...i just want to share with uolls kat luar sana..ni pengalaman aku la...ni dolu2 punya citer la...act,aku ni jnis yg x kesah sgt psl penjagaan kulit muka ni...lgpon kulit aku x de bermasalah sgt...so aku jd teruja nk jaga kulit muka after aku ngk kulit best frens (nk mention nama ke?? x yah la ek) aku yg putih,gebu n licin bak putih telur...ramai yg memuji kulit die...yerla kan x de sebijik jerawat pon muka die...muka aku plak time tuh (sek men ok) fuhhhh jerawat kat dahi x hingat punya...nak2 time peod ...fullamakkkk rs tensen je ngan kulit cmtuh...pastuh berminyak2...(boleh goreng ikan lg)...hahaha

pastuh meh aku citer kan produk2 yg pnh aku gunakan smpilah aku jmpe produk yg bebetul sesuai ngan kulit aku skang...kalau nk ikutkan kulit time anak dara n kulit org pas kawen n yg dah beranak pinak ni lain kan?? ahhahaha...x pe la aku citer jugak...:)

sek men dulu muka aku yg penuh ngan jerawat n berminyak2 tuh aku gunakan "hazeline snow" org kata kulit leh gebu pki tuh so apa lg..aku try...berbotol2 hazeline snow tp masalah kulit muka x jugak ilang2...tensen2...pastuh aku try "eversoft" ( antara produk2 yg famous time zaman aku dulu)...pon x jalan jugak...pastuh aku diperkenalkan ngan krim "safi" boleh la kan...sbb time tuh x keje lg...masih sek...so pakai je la apa yg ada...eheheheh..:)

aku ingat lg time form 5 kalau x silap,fuhhh aku nya smgt nk melawa menjadik2...ehhehehe...mcm2 aku beli...mengalahkan mcm org keje plak...x pe jnji aku cntek...hahaha...kalau nk tahu form 5 dulu aku pi sek siap pki faundation lagi...(bodyshop beb)...so ramai la yg dok tnya aku pki apa kulit nmpk licin...ehehhehe...secret2..mana leh gtau...:)

pendekkan citer la ek...panjang plak nnt...so mmg banyak sgt produk muka yg aku telah gunakan...smuanya x memuaskan hati aku...smpilah skang aku jmpe produk yg bagus skali...(bukan nk promote ok..just nk share je)
so skang aku menten guna rangkaian produk estee n MK je...so kpd kwn2 yg lain,leh la share produk apa yg uolls smua gunakan...kalau baik,boleh la share ngan org lain kan??

~ni feedback dr kwn2~
aizul said...

kita guna air semayang jer..alhamdulilah kulit muka licin mcm puteh telur..hahahahaha

~honey_nurhaliza~ said...

bagus2...tuh la yg sebaik2nya kan??:)

Zuhaini said...

kita pakai neutrogena.. mary kay ok gak.. but neutrogena dia mild lagi.. so jerawat tak leh survive! :)

syayassir said...

disebabkan muka memang tak ada masalah jerawat, dari dulu sampai sekarang guna ginvera je. sebab takut nak tukar yang lain, nanti tak pasal2 naik jerawat plak.. heheheh... tapi, guna moisturizer hazeline snow.. (hik hik, nak letak jugak moiturizer walaupun tak ditanya..)

~honey_nurhaliza~ said...

waaa sya gune hazeline snow ek?? produk tuh la hanny gune time sek men dulu...hehehehe..:)

Irine Nadia MaRceLLo said...

saya pon gune air semayang jgk..Alhamdulilah Wasyukrillah,muke murni bsinar2 macam kulit telorrr...agagaga:D

eryna said...

salam..hye..cmne kite nak kasi lubang pori2 tertutup ek..dah mcm2 sgt sy try product tau..tak menjadik jgk..
skrg ni sy pakai nv..=)

sery said...

estee lauder ke? MK tu hape?
mahap le..xtau sgt bab2 nih..
hehhe



0 CPM's comments:

Post a Comment