06 November 2008

~Anak2 ku ke Kebun Haiwan~

Salam...meh nk update sket aktiviti anak2 ku last weekend arituh...akibat kebosanan yg melanda kami sekeluarga,aku pon suggest kan la kat papa bwk dorg ke "Kebun Haiwan"...tahu enggak mkna kebun haiwan?? tuh la ngk citer indon lg...kebun haiwan bermaksud "zoo" laaa...tp cam best je dorg guna kebun haiwan...so let check it out aktiviti kami...:)

So,pagi2 tuh siap2kan la dorg...then kul 9pg cmtuh kami bertolak ke kebun haiwan...tp bukan kebun haiwan kat kl tuh tp kat mlk je...ala lebey kurang sama je...tp aku rasa mlk is the best la....(wahhh wahhh meh promote mlk)...so smpi2 je,kami org 1st masuk kat situ...best gak x ramai org...mule2 skali irfan jmpe bird ni...pandai betul bg salam...subhanallah!!...manusia pon kdg2 jmpe sesama manusia jarang bg salam...so amik pengajaran ok...sdgkan binatang boleh bg salam,inikan pula kita manusia...:)


Assalamualaikum....eh bird leh ckp la dik...:)

so kami truskan aktiviti kami...cam biasa la irfan & damia happy sgt bile ngk binatang2 dlm tuh...melonjak keriangan...mama pon happy gak tp coverr arr x kan nk melonjak plak kat situ....wakakakaka...so bwh ni pic papa yg rajin ngan 2 org anak2 nya...:)


papa,perutmu makin boroi...x pe cover2..:)

kebetulan kitorg smpi tuh ader show utk binatang...mmg seronok sgt bile ngk dorg happy...mama happy bile kalian smua happy..:) so 1st show dr marina(nama urang utan tuh laa) fuhhh bijak giler mcm manusia...tuh smua dh lama kene didik n ajar...pandai la die...mcm kita jugak,kalau kita rajin blaja,maka kita akan jd pandai...hokeyyy??...pesan utk adikku...huhu


ni la die marina tuh...pandai tp ushukkk badan die...dh lama x mandi ek??


sempat mama posing ye?? teserlah ketembamam aku...pregnant kah aku?? hahaha

show binatang2 tuh ada la dlm setengah jam lama nya...n then kitorg truskan lg melihat binatang2 yg ada dlm tuh...malas nk naik train dlm tuh...jln kaki lg puas ngk binatang2 dlm tuh..(fuhhhh padahal penattt gilerrr ni..cover..cover)



irfan yg kehausan...muka dh penat tuh...banyak lg ni dik nk jln..:)


pic irfan atas kura2...berani x?? (kura2 batu la mmg arr berani kan??


damia jugak yg berani naik kura2...:)

setelah puas berjalan2 dlm tuh ngk binatang...hampir 2 jam jugak laa...irfan ngan damia pon da penat...so aku pon ajak hubby balik...(padahal dah x tahan penattt ni...makeup smua da cair)...irfan mula2 x mo balik...nk ngk elephant lagik...penat la yangg...kite balik dulu ok...nnt ptg kita jln lagik ok...:) mama promise,nnt bile papa n mama free kita pegi lagi ok syg??...:)...so walaupun kepenatan,rasa puas dpt bwk dorg jln2 ke "kebun haiwan".....ngeeeeee~
terpancar wajah kepenatan anak2 ku...:)

3 CPM's comments:

  1. yaa ampunnnnn...anak2 babah makin comelll!!!

    ReplyDelete
  2. ngk la mama die sape yangg....hehee..:)

    ReplyDelete
  3. ya ampunnn...anak2 mama ushu makin ensem n cantikk~!!!

    ReplyDelete