15 November 2008

~Insaf lah~

Salam all....act,entry ni request from my kwn2 yg menyuruh aku supaya letak kat blog...x de apa pon,bukan niat nk besar2 kan perkara yg kecik...tp just sbg pengajaran utk kita2 smua...:) aku bukan menggelabah ok kene2 cmni...act,blog lama dulu pon ader org dgki jugak...hishhh x faham betul laa...

Sebenarnya niat aku berblog2 ni bukan niat nk menunjuk2 dan jauh skali nk bermegah2 apa yg aku ada...just niat aku nk crk ramai kwn blogger yg boleh kita share something yg baik kan...so mmg itu lah niat aku tp bile ader sesetengah pihak & golongan yg suke mengutuk2 org...aku x kesah kalau ianya komen yg membina...Rasulullah sendiri pon ada ajar kita kan camna cara utk kita menegur org....dgn cara yg berhikmah la kan?? bukan dgn cara kutuk2 org...

Aku n my siblings pon turut kene jugak kutuk2 ni...aku x faham la apa sebenarnya motif org2 yg suke dgki2 & kutuk2 org ni...bebetul x faham....pastuh dh kutuk2 pandai plak takut x mo bg identiti die...fuhhhh mmg sah2 la penakut & pengecut!!...tp jgn risau,dunia skang ni makin hari makin canggih beb....so ip org yg kutuk2 tuh smua leh detect...tq sgt2 kat kwn i "bob" yg dpt mengesan ip "org" tuh...x pe bob,i bg peluang kat org yg kutuk2 i tuh mntk maaf secara personal kat i ok"....:)

So aku harap pasni kejadian seumpama ni x kan berulang lg...aku x pnh skali nk kaco life org...so sebaliknya la...kan bagus kalau kita ramai kwn2 blogger...share apa2 yg patut...x yah la nk dgki2 ok...cube lah fikir sket,apa la yg ko dpt kalau dgki2 ngan org ni....aku x rugi apa2....dpt pahala lg ada laa...so think about it ok...Allah kurniakan kita tgn utk menulis bnde2 yg baik...bukan utk menulis mengutuk2 org....so aku harap sgt org ni dtg mntk maaf secara personal kat aku...:)

p/s : aku bg peluang kat ko utk dtg sndiri mntk maaf pd aku...kalau ko segan,ni email aku...honey_nurhaliza@yahoo.com....kalau ko x ngaku,PA aku akan setlekan....tq so much!!

20 CPM's comments:

  1. kesian kak honey,,,kak irine pun kene gak...
    mmg sengal ituw org...
    taw nak cari pasal jerkk..
    mesti hidup dia x bahagiaa...

    -fadhilah-

    ReplyDelete
  2. x pe...just wait n see ngk org tuh mntk maaf ke x...akak harap dpt setle cr baik...:)

    ReplyDelete
  3. x pe...just wait n see ngk org tuh mntk maaf ke x...akak harap dpt setle cr baik...:)

    ReplyDelete
  4. bukan kak hanny ngan irine jer kener..benjoy pon penah kene dgki gak!~

    ReplyDelete
  5. to berry : i mmg suke berkwn dr berlawan...tp i x faham dorg ni nk dgki2 ngan i n my siblings...

    to aizul : nape smua nk dgki2 ek?? x pe...org dgki tuh x kan ke mana...dunia Allah Taala ni kecik je...:)

    ReplyDelete
  6. i know who's the culprit. and i've sent u an email. do reply.

    ReplyDelete
  7. Allah mmg Adil & Maha Mengetahui akan apa hamba2 NYA lakukan....thanks god!! just wait n see je ok..:)

    ReplyDelete
  8. lorrrrr, cam takder pegangan ajer diaorang nak dengki mendengki ni..nak tambah lagik dosa ker??

    ReplyDelete
  9. betol2 cakap cendawananintim tuh...cam x der pegangan hidup jeww dowang yg dengki mengki nihh..tape kak..kite owang teraniaya..last2 dapat tau gakk:):)

    ReplyDelete
  10. to cendawanintim : ntah la,ye kot nk tmbhkan dosa dorg lg kot...dh x de keje la tuh nk kutuk2 i...xpe2...i cool je...:)

    to irine nadia marcello : sesungguhnya doa org2 yg teraniaya dimakbulkan Allah...akak nk org tuh sndiri mntk maaf bukan bg pihak org lain..!!

    ReplyDelete
  11. kite pon penah kena gak yang...dia owang tuh pikir cam lah dia owang bagus sgt...jeles lah tuh....

    jgn dilayan manusia yg ampes nih yang...

    janji kite hepi...

    senyom skettt... sabo k yang...

    ReplyDelete
  12. to reena : ok laling...i ikut ckp u...aahh kan dgki + jeles la tuh...tq support i laling ku..:)

    ReplyDelete
  13. JOM KITA BOM OWANG YG SUKE DENGKI MENGKI BAGAI NIH..!

    ReplyDelete
  14. to irine : relax dear...kita ngk dulu ok org tuh sndiri mntk maaf ke x...huhu

    ReplyDelete
  15. bnyk2 bsbrla honey..myb der something special y der kat honey tp xde kat org 2

    ReplyDelete
  16. sabar banyak2 ye honey...
    manusia nie mmg suka dengki mendengki...
    akak pn xpaham kenapa.....

    kalu xsuka blog kita,jgn tengok kan...

    akak pn dah kena....
    tp biar je la..lama2 dia diam la tu..

    ReplyDelete
  17. anyway,org yg tulis tuh dh ngaku n hantar email mntk maaf pd i...i harap bnde2 cmni x kan berulang lg n x kene pd blogger2 lain...

    ingatlah,sesungguhnya Allah telah mengurniakan kita tgn & jari untuk kita menulis bnde2 yg baik....so think about it!!

    p/s: lagi suke kalau kita smua dpt mengeratkan silaturrahim antara kita..:)

    ReplyDelete
  18. dah settle ke hanny? kalau dah settle, Alhamdulillah.. harap2 lepas ni dah tak ada lagi...

    ReplyDelete
  19. to sya : yup dh setle...harap2 x de org dgki lg cam arituh...x faham la dorg ni...dgki x abes2..ada mslh hati kot!!

    ReplyDelete