16 December 2008

~Preparation b4 Honeymoon~

Salam...hai smua kwn2 yg baik hati jugak x lupe pd musuh2 yg slalu sgt suke dgki2 ngan aku...sorry psl dah lama aku x update new entry n aku terpksa men "private" kan blog aku yang bnyk sgt kontroversi ni...ntah la kan,aku pon x faham nape ader je lg lalat2 yg suke dgki ngan aku...haishh aku bebetul x faham...:)

Ok la,straight to the point,berdasarkan title kat atas tuh aku akan honeymoon berdua ngan MR.RUFFY aku...so perjalanan kali ni tidak ditemani oleh putra & putri aku...irfan & damia la sape lg...so aku akan bahagi tugas menjaga ni sama rata...adil bukan?? psl maid aku x balik2 plak lg nia...terlupe jln pulang ke malaysia ke yangg?? balik cepat,banyak lg keje kat gumah nia...:) so irfan aku hantar ke umah MIL kat nilai,manakala damia akan kuhantar ke umah parents aku yg terletak di Istana Negara Darul Shukor kat mlk...korang tahu kan ktne tmpt tuh?? hahahah

So,mcm biasa b4 nk pegi ni...oh yaa aku akan berangkat pegi honeymoon pd 29,30,31 & 1hb (new year 2009)...celebrate new year skali la tuh kan??..hehehe...so segala urusan jual beli online akan aku setlekan thiz week...so final week ni aku agak bz sket setlekan pyment2 online aku...harus aku setlekan...nnt x de la time wktu honeymoon tuh ada ceti kol mntk hutang kan?? ahhahaha...so pyment utk hari ni aku dh setlekan handbag KVZ yg aku dok idam2 kan slama ni...bg aku sgt cantekk la...x tahu la bg korg kan...so KVZ ni aku dh lama usha2...so td br wat pyment n insyallah KVZ aku akan smpi esok...so kalau uolls smua ada yg berminat,nnt aku gtau web mana yg aku bli thiz bag...ok..:)

So ni la die bag yg aku bli tuh...so preparation lain akan ku update dr masa ke semasa ok...:)

handbag KVZ kaler cream...:)
x sbr rasanya utk aku membelai tubuhmu wahai KVZ
06 December 2008

~Tag From Aizul Marcello~

Salam....act tag ni smlm my brother aizul marcello suruh aku buat...tp bz sgt2 smlm....so pg2 td after mandi aku pon wat la sessi fotografi ngan adik bongsu aku irine nadia marcello...tp irine nya purse dh amik mlm td...tag ttg purse kami...:)

1stly,meh aku story psl purse kesayangan aku ni...aku syg bangat ngan purse ni walaupun ianya nmpk simple...harga toksah la tnya...4 sure la mahal kan???haahhahahah...(lg la org brtmbh dgki ngan aku kan)...ok continue balik...purse aku ni aku bli time aku pegi bandung last 2 month...so 1st time nmpk trus jatuh cinta ngan purse ni...:) suke sgt tuko2 purse...mst purse2 aku yg lain ngumpat sesama dorg kan...ingat i x tahu...:))

ok la,dlm purse tuh aku x snap smua2 tau apa yg ada dlm tuh....bahaya...so ader certain2 je aku snap...sorry..:)

Yg klakarnya time sessi fotografi purse ni kan...x sngka dressing aku & adik bgsu aku sama...adik aku irine amik pic smlm...aku baru pg tadik...irine suke tau tiru baju2 i...apa x nya,main capai je apa yg ada kat butik i...so here we go...enjoy ok my pic...x la cantekkk mana pon...kang ader plak org dgki2...:)
Tag nya mcm ni :-

1.Snap pic wallet korang skang dalam dan luar.
2.Perkenalkan wallet anda, nama die, kat mana beli, berapa hinggit.
3.Keluarkan apa yg patut, snap puas2, minimun 5 item ok. <-- pedulik hape aku khaaannn..haha..sket2 sudeey
4.Snap wallet bersama empunya diri, Kehkeh.
5.Tag plak 5 kenalan anda....

me with my lovely purse...bought from bandung...:)

cantekkk kewww??

brg2 yg ada dlm purse...act,lg banyak tp yg ni je utk tatapan umum..yg lain x ley..:)

try comparing both of us...pakaian yg sama from butik honey_nurhaliza

04 December 2008

~Cik Puan Muda honey_nurhaliza mencari PA~

haiii all...siannya blog i ni dh bersawang truk daa ni...thanks kat kwn2 yg remind kan aku suh update thiz blog...mmg nk update pon...tp bz sgt2...ni pon curik2 masa je ni...:)

So,direct to the point je la ek...malas nk berkias2 cam org dolu2...korang faham kan title atas tuh?? yup,saya dgn ini Fadzlyne Hanny Ab Rahim a.k.a honey_nurhaliza dgn ini ingin mengumumkan kepada smua rakyat2 jelata beta bahawasanya i ingin mencarik PA i sndiri...sbb nya PA yg dulu sudah further study kat overseas...:)

So kat bwh ni ader aku sertakan syarat2 kelayakan utk menjadi PA :- so check it out ok..:)

1) Ader kelulusan dlm acc...(kiranya kalau pandai math pon bley dipertimbang kan laa..)
2) Boley bersikap jujur & amanah...(mmg kene jujur psl PA ni akan dimanahkan menyimpan segala rahsia2 cik puan muda honey_nurhaliza...huhu
3) baik & boley mndengar segala bntuk suruhan & arahan...( tp x dela aku buli2 ok)
4) boley & sanggup ikut aku ke mana sahaja aku pergi especially shopping2...:) (tolong angkat brg2 aku ek)
5) sediakan jadual seharian aku...especially bab2 meeting..:)

Benefit2 bile menjadik PA aku :-

1) akan disediakan tempat tggl & transport
2) ikut ke mana shj cik puan muda honey pergi...:) (kecuali pi beraks & kencings..hahaha)
3) diberi gaji 2k sbulan & bonus tahunan kalau prestasi baik..:) ckup kot aku rasa psl keje nya x berat mana pon..:)
4) bnyk lg kot benefit2 die...x tersenarai la sygku...:)

ok itu je la kot yg aku mahu bile nk jadi PA aku ni...so sape2yg berminat utk PA sila beri resume kat email aku ok...honey_nurhaliza@yahoo.com...daaaaa~