18 January 2009

~Janji Seorang Anak~

This Entry khas utk my lovely mum...tetibe je saat2 ni rindu kat mak walaupun hari2 kami ber msg2...kalau nk ingatkan kngn dolu2,mak mmg bnyk berjasa sgt2 dlm aku melayari kehidupan sbg anak dara...segala masalah mesti aku share ngan mak...begitu jugak ngan mak,apa2 problem mak kat office mst mak akan ngadu kat aku,especially puan "Z" sengal yg suke marah2 mak x tntu pasal...aku adik beradik mmg cukup "anti" ngan "Z" ni...tp nk wat camna kan...die tuh bos mak aku...so berlagak arr...nape ek ader golongan2 manusia yg seperti "ini"...baru diuji naik pgkat sket dah nk berlagak2...tuh belum lg diuji jd jutawan...camna la agaknya perangai golongan2 "camni" kan?? just forget it..malas aku nk pk2...:)

So,aku sbg anak...thn ni seandainya Allah beri sedikit rezeki yg lebih pd aku,aku nekad akan suruh mak berhenti keje...mak aku ni mmg jnis yg x suke dok diam...tuh sbb la die x mo amik pencen awal...tp bile ader 'rezeki tuh" nnt,mak mmg akan berhenti ok...kita bg surat resign kat puan "Z" tuh...ataupun si "Z" tuh biar aku amik jd pekeje aku...ok x?? sbg pengajaran buat die...tp aku x la sekejam tuh...aku x suke nk balas2 dendam kat "musuh" aku...bg aku biar je la Allah yg menentukan segala2nya...Allah Maha Adil right??

So,ini adalah luahan yg tulus ikhlas dr anak mu yg jauh di mata...insyallah ader kelapangan nnt anakanda akan pulang ke kampung halaman ok..chet!! budget cam dok oversea je..padahal dekat je nia...hahaha...suke hati la kan nk bg ucapan cmtuh...so "alyne"(panggilan dlm family aku adalah alyne)... harap mak dpt doakan yg terbaik utk alyne...nnt alyne akan suruh mak berhenti keje ok...dh smpi masanya mak dok rehat2 di Istana Negara Darul Shukor kite tuh...so take care...last but not least,i have something 4 u my dear...tggu alyne bwk balik ok..:) daaa~

maktok yg penyayang...irfan with maktok...tomeyyyyyy!!



6 CPM's comments:

  1. mak akak sgt sweet howkeyh...!!!
    diriku terpegoda...
    huuuu...

    ReplyDelete
  2. Kaklyn takble bayangkan hidup tanpa mak......cukup la Tuhan dah amek nyawa satu2nya my eldest brother..hmm..kita hanya ble merancang......Tuhan menentukan..kan!kan!

    ReplyDelete
  3. cayunk' aunty...

    bertuah aunty dapat anak2 yg baik nih... hhehehe

    ReplyDelete
  4. to izy: ooyeke dh terpegoda??heeheh nnt i inform pd mama ek??awet muda..:)

    to kak lyn: betul tuh akak,x bley hidup tanpa mak...sedey n terharu segala pengorbanan die besarkan kite kan??

    to reena: yup cayunk aunty reena jugak..ehehe

    ReplyDelete
  5. walaupun dah kawen, nama mak tetap dlm hatiku. Kasih syg nya pd kita tiada gantinya...

    aku pun ghindu mak aku,
    tak sabau nak balik cuti ni... ;(

    ReplyDelete