30 January 2009

~Cinta Kain Putih~


Hari ni aku rasa terlalu sedih...aku pon x tahu mana perginya smgt aku yg kental dulu...nape Allah uji aku sebegini rupa...yaaa aku tahu Allah uji hamba2 NYA itu tandanya Allah sygkan seseorang...x mo hambaNYA lupa kepada NYA...Ya Allah..:(

Aku nk nangis saat2 ni...maaf kalau entry ni tidak menyenangkan smua pembaca2 setia blog ni...tp mmg aku tgh bersedih dan berduka di kala ini...sekuat mana aku pon,kdg2 aku tewas jua...Hanya aku akan serahkan segala2nya ni pd Allah...:)

Ya Allah Ya tuhanku,kuatkanlah & kembalikanlah semangat aku yg telah Kau beri satu tika dahulu...sesungguhnya aku dah x berdaya utk melawan segala ketentuanMU...:(

Mgkin aku perlukan ketenangan di saat2 ini...& mgkin jugak aku akan biarkan blog ni bersawang riang dan sunyi tnpa sebarang perkhabaran...maafkan aku,aku terpaksa berbuat sedemikian...mgkin aku akan ke satu tmpt utk aku tenangkan diriku yg sedang berduka ni...last but not least,dgr kan lagu "cinta kain putih-putra" mgkin korang akan faham...:)

Ku jalan sendiri tiada tempat
Untuk menanti
Tiada mu aku menyepi
Bayanganmu aku mencari...

Ku sangkakan hujan
Tapi taufan datang melanda
Ku mencari tanpa pegangan
Dan tersungkur di ketepian

Kain putih yang kuberi padamu
Kini pudar warna-warnanya
Kuselimut di atas ikal rambutmu
Kian jatuh terus cecah ke bahu...

Ku mencari bayangmu tiada
Di langit biru di lautan api
Kau hilang dan semakin jauh
Hujung dunia kita berjumpa

Bila ku lihat kau dihancur
Bagaikan luruh bunga yang gugur

Kusunting dirimu
Kan kugenggam hatimu itu
Kan kujaga wahai bungaku
Kau kan tumbuh subur mewangi

Kau mekarlah wahai mu bunga
Subur menguntum ditaman hati
Kau hilang dan semakin jauh
hujung dunia kita berjumpa

20 CPM's comments:

  1. nape ni yang? jgn la sedih2..doa byk2 ok..semoga tabah selalu..hanny kan kuat org nyer..

    ReplyDelete
  2. akk OIii~!!! nape nihhh???????
    gtau murniii deyhh..???:(

    ReplyDelete
  3. kenapa ni hanny, jangan sedih2 ye.. kawan kan ramai....

    suka tengok bila hanny gembira...

    ReplyDelete
  4. meh story kat benjoy meh..

    bia benjoy geli2 montot akak smp akak tenang!~ hehehe

    ReplyDelete
  5. aiyyoo...
    sape lah yg bertanggungjawab buat cpm along ni bersedih...?

    ReplyDelete
  6. nape akak sedih sedih nie...??
    erm,,
    tuhan tak akan uji umat DIA di luar kemampuan umatNya..
    nanti rindu nak baca perkembangan akak..
    :(

    ReplyDelete
  7. honey..nape ni? InsyaAllah semua kelukaan akan berlalu...semasa menghadapinya, hanya Allah yg tahu..sabarlah Honey....

    ReplyDelete
  8. salam honey..nape ni?jgn sedih2 sgt tau..ingat Allah sentiasa ada di samping kita. Bila kita sedih..senang pulak syaitan mengusik kita.

    Honey senyum kn comel:)

    ReplyDelete
  9. Jgn dibiarkan kesedihan menguasai jiwa..ingatla pd org2 tersayang pasti ia kan mengubat kelukaan diri..inshaallah dik

    ReplyDelete
  10. kak...
    sabar n bnyk2 berdoa agar diberi ketenangan....
    yanie doakan agar akak kuat semangat k...

    ♥Yanie Putrajaya♥
    *********************************

    ReplyDelete
  11. Hanny? Y? Dah lama kaklyn tak masuk cni coz bz..tetiba cenggini? I love the song too..and I think I know y...ermmmm

    ReplyDelete
  12. :((....hanny pergi utk mencrk kekuatan diri...:((

    ReplyDelete
  13. akk~!!! jgn lewww pergi membawaaa diri~!! nnt adikmuh nih nak g shopping2 smpai abish duit ngn sape lagi kalo bukan ngn akk die sndiri CPM HONEY NURHALIZA :"(( :"((


    nak ngis guling2 laaaaa:"( :" ((
    hehehehehehee.....

    sape punye????MAN BELONNN PUNYEWWWW~!!!ekekeke

    ReplyDelete
  14. x de ms nk gelak guling2 howkeyhhh...i'm sorry!! (nada amir sengal)hahahhaha...gelak tp hati sedey lg arrr...:((

    ReplyDelete
  15. ramai yang care pasal hanny kan?

    hanny,

    leen nak ckp cemane ekk...

    yang marah2 dan memain2kan kita selalunya syaitan. bila kita diuji, sama ada kita akan bersahabat dengan syaitan atau kita terus dekat dan melekap dengan Allah...

    Dia..
    segala2nya bagi kita.
    Ragu2 itu tak layak utk mereka.

    sementara kita masih ada masa...
    diberi ruang utk berbuat pahala..
    jgn kita cari ruang utk mengisi dosa..

    hari ini, hanny kene 'tarik' sikit kat 'sini' sbb Allah nak dekatkan 'sikit' hanny pada Dia..

    jangan risau hany.
    kalau Allah nak hilang kan sume ni, sekelip mata je dia boleh buat.. tp dia nak kita terus sabar... kan?

    p/s:terpaksa diedit la.. sbb karang bg hint pulak kan? take care.. =)

    ReplyDelete
  16. akk oii~!!
    lamenye membawa diri..x penat kew??hahaa..:)

    mmuahhh!! windu nak baca entry bawu akk!!:)

    ReplyDelete
  17. honey... napa ni yang?.. tell me.. sori akk lewat buka blog honey ni... anything? remember i'll be there ok...dulu akak ada prob honey ada.. so anything.. cari akak ok...

    ReplyDelete
  18. kte sebaya?
    xpe yana suke lagu nih....

    ReplyDelete