08 January 2009

~Shawl Cik Puan Muda honey_nurhaliza~


Salam smua...fuhh bnyk plak entry aku utk arini...x pe la kan,drpd ianya bersawang riang,better aku edit bnyk2 entry...barulah meriah smbutan new year kannnn?? hehehe...entry kali ni x de apa,cuma aku nk bantu ader segelintir kwn2 aku yg x tahu nk pilih shawl kaler apa...btw,bg aku,x kesah ianya kaler apa pon,tp yg penting uolls smua kene pandai mix & match la & jugak kene pandai pilih material shawl tuh...aku suke material gorget & chiffon...barulah nmpk gaya kita tuh nmpk lain dr yg lain & vogue...tp kene ingat,jgn pilih shawl yg terlalu pendek sbb nya takut x dpt tutup di bhgn dada...:) haaa kan,ustazah hanny dh bg ceramah..uhuhu..:)

Aku dulu pon x reti sgt pki shawl2 ni...tp meh aku story camna aku leh terjebak utk pki shawl2 ni...seingat aku perkara ni berlaku last year...butik shawl online yg mula2 aku bukak adalah "lovelyaustere"...so kat situ aku blaja cr2 pki shawl ni...smpailah aku terdetik utk meng 'order' shawl tuh...mule2 skali aku bli shawl shocking pink kalau x silap...tp kat sini aku x update laa aku pki shawl tuh...haaa dr situlah aku dh mule mengumpul shawl2 ni...skang dh ader 2 bag kot rasanya...paling bnyk aku bli shawl adalah dr butik "edasthomyshop" tuh...aku rasa kalau dikira2 mahu 5 rts aku abes kat edast...x gitu edast?? hehehe...ermmm selain dr butik edast,butik shawl2u pon best gak design2 die...kene pandai pilih corak n design..barulah cantekkk kann...:) ok selain tuh,meh aku list kan butik2 shawl online yg pernah aku bli...:-

1) lovelyaustere (mule2 skali bli ngan die ni laa)
2) love de shawl ( the latest aku bli shawl painting...sgt cntek..tggu aku update)
3) edasthomyshop (paling bnyk bli ngan die ni)
4) shawl2u ( bnyk bli shawl yg bercorak)
5) kodai eden ( die ni bnyk design kan shawl2 manik utk i )
6) crazeshawl ( bli shawl pink bunga2)
7) shawlchantek ( bli shawl pink bunga jugak..cantekkkk)
8) yellowprestige ( ada 3 kaler aku bli ngan butik ni)
9) rrbotique ( shawl nya belum smpi lg)

so aku rasa cukup utk setakat ni dulu...so enjoy pic2 shawl ni ok..kalau uolls ader berkenan,tnya la aku,aku akan suggest kan butik2 shawl utk uolls ok...daaaaa~


white shawl yg baru smpi td...from "edasthomyshop"

shawl sweet purple ni aku bli dr butik "yellowprestige"

suke sgt shawl bercorak rainbow ni...bli dr butik "shawl2u"
pd sape2 yg berminat ngan shawl rainbow ni leh refer kat
sini

shawl2u & yellowprestige

dr edasthomyshop...black shawl sesuai utk smua baju

dr shawl2u...material yg sng dibentuk...:)

19 CPM's comments:

  1. wow~
    kak honey kter rndu blog ni..
    nape mcm nmpk elok jek akk pki shwl tu
    kter pki huduh r

    ReplyDelete
  2. to nanie : oooyeke yanggg rinduu...sorry sgt2 ok...arituh private sbb bnyk org dgki2 arr...oo psl shawl tuh mybe nanie salah pki kot..kene lilit kemas2...br cantekkkk yangg..:)

    ReplyDelete
  3. ohh
    org dgki??
    mst akk tnsion thp gaban ek..
    tu lar kot...
    lilitan xbraper kreatif

    ReplyDelete
  4. x pe2..akak still lg kuat utk tepis smua2 tuh...lg org dgki,bertambah2 rezeki Allah Taala utk akak sefamily...huhu..:)

    nk blaja lilit2 shawl,meh akak ajarkan..:)

    ReplyDelete
  5. hanny cantik, pakai apa pun canteek...heee...thanks hanny coz selalu shopping kat blog eDast. Syg lebey lah! muahss:)

    ReplyDelete
  6. mmm nk jgk
    tp kiter rse tgk org la kak
    akk pki aper2 pon mmg always gojes=}

    ReplyDelete
  7. ko memang makin meletup skang...

    eh, aku nak pakai susuk gak la..gahahahha

    ReplyDelete
  8. to nanie : x de la dik..smua org sesuwaii la pki yangg...kalau mahir akan jd cntekk n nmpk kemas..:)

    to edast : tq laling...mmg hanny sng berurusan ngan edast je...psni update shawl yg cntek2 lg ok..tq.:)

    to aizul : weyy susuk haram la sygku...aku natural je tnpa susuk...kurniaan Ilahi...syukur2...yg pnting bile kite buat baik ngan org akan terpancar "nur" kat wajah kite tuh...:)

    ReplyDelete
  9. dear,
    meh le dtg umah aku ajar pakai shawl ni.
    upah nya.... aku masakkan nasi lemak marbeles...
    makan lah ko sampai lebam..hehehe ;)

    ReplyDelete
  10. to nizza-abira : ooo minat jugak ek nk pki shawl ni..ok2 nnt aku dtg umah ko...apa?? bg nasik lemak?? ooo sorry azam thn baru ni kalau leh x mo amik yg berlemak2...i nk kuruskan badan..heheh..:)

    ReplyDelete
  11. akkk oiiiii...semeKOOoOOommm~!!ngeee...

    akk..cantik gileww seyhhhh~!!!
    akk...shawl shocking pink camtuh laa murni nakkk...tolon orderkan tuk muni kat kak edast tuhh:):):)taww..tawww...

    rainbow tuh cantikk tuhhhh..kalo muni pkai cam buwok jeww..adeyhhh...

    ReplyDelete
  12. to irine adik guwe: tu bukan shocking pink la yanggg...tuh pepel...mybe sbb cahaya kot...tuh yg nmpk cam shocking pink...so nk kaler apa?? nnt akak order kat edast..:)

    ReplyDelete
  13. hi honey..wah..pakai shawl ye..hehe..eila pun ske gak..tp skang dah mula suke ngan tudung ekin palk..hehe

    ReplyDelete
  14. to eila : tudung ekin x brapa minat sgt...minat lg shawl...:)

    ReplyDelete
  15. hYe KaK..
    aKaK mEmAng SeLaLu MeLetOpssS PoM..pom..pOm..La..
    sAnGaT ChAntEk BiLa aKaK PaKai ShAwL tU..
    iTeW RaSe CaM TaK SeSuAi Ja uNtOk iTeW SeBaB mUkE itEw BuLaT n TaK TaHu MeNaHu PaSaL tReNd ShAwL ni..
    BoLeH BaGi PaNduAN CiKiT TaK??
    iTeW seRiUs CkP,aKaK n SiBliNgs aKaK MeMAnG BaEk+SpOrTiNg+kAmCiNg SeSaNgAt..
    bTw iTeW BaRu LaGi Dlm duNiE bLoG2..HaRaP sEmUa DaPaT BeRi tuNjUk AjAR.. gRaSiaS..=)

    ReplyDelete
  16. eh..i just jumped here..umo awak bape ekk..so comei even dah ada 2 kids...wa..apa rahsia..btw..ur shawls look nice esp yg colourful tu....i want to add u in my blog!

    ReplyDelete
  17. akak honey.
    numpang tanye.
    shawls tuh kaen hape?
    ade x yg jenis jalur nye.
    n jnis yg xlekat kt muke?
    hee.
    do rep ea?
    tx:D

    ReplyDelete
  18. honey tomei..wanna aks..suka pakai tierack scarf? takddek plak honey mention kat sini u suka pakai tierack...

    ReplyDelete
  19. comelnye.

    kucing + panda + koala bear = awk

    ReplyDelete