12 January 2009

~Shawl part 2~

model shawl soft pink ni adalah anak ke 2 cik puan muda honey_nurhaliza

model : adik guwe,irine nadia marcello
Salam uolls...entry kali ni adalah request dr smua kwn2 yg mntk aku upload kan teknik2 @ cara2 memakai shawl...b4 that,sorry model di atas bukan lah dr cik puan muda honey_nurhaliza tp model tuh adalah adik aku,irine nadia marcello...so kat bwh ni adalah cara2 memakai nya step by step :-
1) Pastikan selendang itu sebelah panjang dan sebelah lg pendek,kemudian pin kan di dagu mcm biasa.

2) Kemudian ambil bhgn yg pendek td & pinkan di bhgn bahu

3) bhgn yg panjang td dililit & di bawa ke bhgn blkg.

4) pin kan kat bhgn atas kepala ( kalau yg expert tuh x yah pin2 lg )

5) kemaskan lilitan2 td.

6) ok siap...amat mudah bukan...balik ni uolls smua boley cube...:)
Dulu aku & adik aku irine,slalu je pki tudung biasa...ala tudung bawal tuh la..so after kami dh tahu cara2 memakai shawl ni,trus kami bertukar imej...tp still lg dpt bergaya & menutup aurat...n makesure material shawl yg di pilih itu tidak lah terlalu jarang...takut2 nnt kaum adam ternampak di bhgn leher kita pulak kan...so be carefull dlm bergaya tuh haruslah menitik beratkan bab2 aurat kite..:) ok kat bwh ni ader penerangan sket ttg shawl tersebut..:)
jenis tudung : selendang panjang a.k.a shawl
material : chiffon @ jojet
range harga : rm15-rm25
corak : ada yg plain & corak
panjang : 1.5m
ok sekian utk class tutorial hari ini...:) selamat mencuba...:)

5 CPM's comments:

  1. hanny, nampak cantik dan simple.. nanti lah nak try.. kena carik shawl dulu... :)
    thanks ye hanny... lebiu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. hai honey! hihi.. lama x jenguk.. aritu jeguk, tp diprivatekan..

    anyway, cantik shawl... :) sungguh terpikat rasanya. honey jual ke..? sekali dengan skaf / serkop kepala tu.?

    ReplyDelete
  3. to zuhaini : x de la,hanny x jual shawl...just bli on9 je dear...yg skarf dlm tuh ada terdapat di butik honey_nurhaliza...:)

    ReplyDelete
  4. chantek anak tudung tu...

    shawl pun nampak lembut jer...

    (^_^)

    ♥Yanie Putrajaya♥


    *********************************

    ReplyDelete