21 March 2009

~Selamat Ulang Tahun Sayang~

Salam...kita layan lagu ni dulu ok..."Selamat Ulang Tahun Sayang" imran ajmain...sempena birthday cpm yg ke 27 thn 2009...:)


Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala di
rinya di balas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu
Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa
Prechorus
Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja ser
pihan calar derita

Chorus

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah lang
it cita cita mu
Harap nanti kita kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tingga
l, selamat jalan

(Strings Bridge)
Prechorus

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagia mu

Chorus

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah la
ngit cita cita mu
Harap nanti kita kan bertemu
Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal,selamat jalan

Pada 27 tahun yg lalu 21 mac 1982 maka lahirlah seorang baby gurl yg sgt tomey n gebu...seluruh pelusuk dunia sgt gembira di ketika itu dgn kelahiran bayi tersebut sbb ianya dikatakan membawa tuah kpd family Hj Ab Rahim & Puan Nornajirah...:) Dan bayi tersebut telah diberi nama FAZDLYNE HANNY AB RAHIM (a.k.a cik puan muda honey nurhaliza)

Hari berganti hari,bulan berganti bulan & tahun berganti tahun aku membesar dgn jaya nya...hasil didikan yg diberikan oleh kedua org tuaku akhirnya aku berjaya menjadi seorang manusia yg berguna...alhamdulillah & ucapan terima kasih yg x terhingga kpd kedua org tuaku kerana menjaga & mendidik aku selama ini...kini segala tanggungjawab mak & ayah aku telah beralih arah kpd suamiku tersayang,Mr.Ruffy...dan kini sudah 5 thn usia perkahwinan aku bermakna selama 5 thn itu jugak la Mr.Ruffy mendidik,menjaga aku...aku diibarat bagai ditatang mnyk yg penuh...segala perhatian & kasih sayang dr die x dpt aku nk ungkapkan dgn kata2 cumanya apa yg mampu aku balas adalah dgn menjadi seorang isteri yg baik & solehah...:)

Aku masih ingat lagi,waktu aku di zaman remaja dulu...setiap kali hadirnya tarikh 21 mac tuh,
aku akan sambut bersama2 teman seperjuangan aku...tp sekarang dan saat ini tarikh 21 mac mmg akan aku nanti2 kan setiap tahun sbb nya akan ada surprise dr Mr.Ruffy...dan selama 5 thn aku berkahwin dgn nya,setiap kali hadirnya tarikh keramat tuh maka akan ada lah surprise dr nya...aku masih ingat lagi surprise yg die buat masa smbutan yg pertama birthday aku after kami berkahwin...walaupun di tika itu kami masih lg study kat KUIS,yerla masa tuh kan masih lg study so kewangan kami ckup2 utk yuran pengajian...tp die tetap bg surprise pd aku...aku ingat lg adiah pertama bsday aku after kami berkahwin ialah sebuah camera i yg 2 pixel tuh..time tuh kan x de lg camera digital2 ni...so aku sgt happy...:) (camera tuh ada aku simpan lg tp dh gosak)

Tepat jam 12mlm 21 mac,Mr.Ruffy buat surprise bg sejambak bunga & coklat...dan sebuah kotak jam...sgt cntek...tp jam tuh x de la cecah 250k sepertimana datuk k beri pd ct...dan pd keesokan harinya,sambutan birthday aku disambut di RAFAZ HOLDINGS bersama2 stuff yg lain & pd mlm nya plak Mr.Ruffy telah mengajak aku utk smbut berdua di BURGER KING...so smlm perut aku dh sarat ngan kek...after dh celebrate,die buat kejutan lg...nk tahu apa kejutan nya?? tungguuuuuuuuu...baca lg bawah ni..x abes lg citer..:)

Sebelum jari2 ku ini penat,aku nk wish kan something sempena birthday aku kali ni...aku harap Tuhan panjangkan umur aku utk aku buat lebih bnyk lg pahala utk suami aku,anak2 aku...mak ayah aku,siblings aku & jugak kenalan2 aku...dan aku harap semua pembaca2 setia blog ni dpt mendoakan kejayaan RAFAZ HOLDINGS...semoga ianya berjaya di dunia & akhirat..insyallah...amin...:)

love note: 1) impian cpm utk memiliki c200 akan dikabulkan pd JUN 2009...tq dear..:)

2) terima kasih kpd peminat2 cpm yg pos kan gift2 besday & kad2 birthday...insyallah ada kelapangan cpm akan reply ok...dan terima kasih jugak kpd yg menghantar ucapan birthday kat email n sms...sgt2 terharu...tq dear.

"Happy Birthday Sayang"

Sweet Birthday cpm yg ke 27 thn...:)

~Sweet gift from Mr.Ruffy~

surprise yg telah Mr.Ruffy janjikan...akan keluar pd JUN 2009...gambar hiasan..:)

22 CPM's comments:

  1. kak hany...happy burfday to u too..huhuhu..moga2 akak sentiasa success n always awet muda..cyggg kak hany!!!

    ReplyDelete
  2. honey....happy bufday...moga akan terus maju dlm hidup, moga tercapai impian hani dan moga idup sentiasa bahagia didunia dan akhirat...maintain chantek ok!!!!

    ReplyDelete
  3. heppi birthday sis....punya la kaklyn tak sbr nak tunggu entry pasal birthday hanny....cepat upload tau!

    ReplyDelete
  4. yeyeaahh~!!! syg~!! heppy besday~!!
    besh celebrate tengah2 malam td..ekkeek:)

    ReplyDelete
  5. owh kat honey!!! camat ulang thun yaaaa!!!! moga sentiasa bahagia!

    ReplyDelete
  6. hehehehe moga happily ever after okies...

    ReplyDelete
  7. epi bufday kak honeyy :)))))

    ReplyDelete
  8. syokk tuh dapat kete..

    yg fentingg..pink kahh
    kete ituhh nantii?

    ngeee ;D

    ReplyDelete
  9. happy birthday hanny...
    semoga bertambah2 bahagia dengan husband dan anak2 yang tersayang.. :)

    ReplyDelete
  10. WA.. BERTUAHNYER HANNY.. THNLEPAS DPT NAZA RIA KAN.. THN NI C200 PULAK.. NEPI BELATED BDAY HANNY..

    ReplyDelete
  11. ya amPunnn~!! siyessly x pasan akk da letak pic kat entry nih..
    Akk~!!! sgt cantik n ensem k akk n abg rafiQuh..ngee:)

    yeaahhh!!! kalo uOls nak tau, byk2 abg ipar dalm dunia nih, abg ipar irine a.k.a abg rafi a.k.a husband CPM Honey Nurhaliza laahh paling ROMANTIC SGT2 Howkeyhh~!! BAik sgt2~!!! adiknya nak carik jenis genetic cam abg rafi tuk dibuat bakal suami..ekekeke:P

    moga heppy2 kak:)

    ReplyDelete
  12. Wowwieee...tahniah...sungguh jeles katak_ayu nie...huhuhu

    ReplyDelete
  13. uiks...bile plak dpt naza ria yangg?? naza citra la...ehehe...skang kete tuh jd kete company rafaz holdings..:)

    tq kat smua kwn2 yg wish besday cpm..:)

    ReplyDelete
  14. waaaa..nak jugak itu c200!!!! hahahahah

    happy bufday sayang..moga apa yang akak impikan slama ini tercapai ok!

    ReplyDelete
  15. akk
    sgt best jdik akk
    da la cun,pndi,
    dpt plak husbnd yg bgtu loving n pmurah..
    ank2 yg kiut miut plak tu
    wah~~suke99x ngn keidupan akk...

    ReplyDelete
  16. salam lyn,
    sabtu lepas dgn penuh semangat aku anta sms utk wish ko. tp keciwa bila sms tu ditendang semula. Berkali-kali aku cuba tp hampa! awat hang tak habaq no baru ko? aduhai! aku tak mo ko kata aku lupakan ko. nak online tp aku ada kat mlk.
    Jadi aku nak wish ko hepi blated besday! moga ko sentiasa sihat supaya dpt lagi memberi kan rafi anak2 yg comel. dimurahkan rezeki juga moga rafaz ko berjaya hendaknya. :)

    note: JGN LUPA SMS NO BARU KO!!! ;)

    ReplyDelete
  17. honey
    hepi buffday ya dear..semoga sentiasa cute n anggun..

    semoga bussines makin maju..rajin2 la update n3 k..ramai yg tunggu n3 honey tau...


    btw, nak tanya leh tak...banyak kali honey mention pasal rafaz holding..citer la skit..nak tau la...

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. salam... kak, thanks 4 opening your blog for public view. i was down when u personalised ur blog. anyway, nice template. really love your blog . happy birthday, may Allah bless u.

    ReplyDelete
  20. happy belated birthday honey
    may ur dreams come true n may Allah bless u & ur family

    ReplyDelete
  21. tq kat kwn2 yg wish bsday...mmuuahhh...:)

    ReplyDelete