29 April 2009

~Fakta~


plz jgn guna oil absorbing sheet ini!!

ini yg CPM guna utk tanggalkan makeup2 kat muka...sgt best!!

Assalamualaikum buat blogger2 smua...harap anda smua sntiasa sihat2 ok...ok sini CPM nk share something ttg 1 fakta yg bagus utk para wanita di luar sana...tp CPM percaya,lelaki juga ada menggunakan oil absorbing sheet ni...

Btw,CPM mmg dh lama tahu info buruk ttg oil absorbing sheet clean & clear ni...cuma malas je nk post entry ttg bnde ni tp baru2 ni,ramai plak kwn2 CPM yg memakai bnde alah ni sbb nk lap mnyk2 kat muka dorg tuh....heyyyy,CPM sgt marah kalau org guna sheet ni...bnyk keburukkan dr kebaikkan howkeyhhh...ok meh nk citer psl keburukkan die..:)

antara keburukkan oil absorbing sheet ni:-

1) bile muka berminyak then korang lap2 guna sheet tuh of cource la korg sapu seluruh muka rite?? tahu x kandungan mnyk n peluh tuh terdapat bakteria2 yg kita x nmpk,pastu korang sedap2 je lap2 kat bhgn muka yg lain especially bhgn hidung...btul x?? cepat ngaku...hehehe..:)

2) sesiapa yg kerap menggunakan sheet ni mmg la mnyk akan x nmpk tp sekejap je...pastuh akan dtg balik mnyk2 tuh semua...pastuh bile kerap sgt menggunakan,akan menyebabkan radiasi kulit seperti ruam2...jerawat sbb korang seret kat seluruh muka...n yg takutnya jeragat....tuh sbb la ada sesetengah wanita yg awal 20an yg dah ada jeragat...so x cntekk la kan??

3) pastuh kesan jgka masa panjang plak,kulit cepat nmpk tua n kedut2...ni fakta howkeyhhh...pastuh bhgn t-zone korang akan cepat naik bntik2 putih a.k.a whitehead...kalau lg truk akan naik blackhead...so x takut ke korang semua?? x sayang kulit ke??

So korang dh baca kan info2 yg CPM bg ni?? pasni apa yg harus korang buat adalah :-

1) campak trus sheet tuh dlm tong sampah atau bakar trus sbb ia penyebab kerosakkan kulit muka korang...:)

2) bile korang dh baca info2 ni plz la sebar2 kan pd kwn2 lain yg telah/sedang menggunakan sheet ni...ataupun kwn2 yg bakal nk try sheet ni....so mencegah lebih baik dr mengubati rite?? sayangilah kulit anda semua ok..:)

ok last sekali,harap dgn adanya info seperti ini akan membuatkan anda tersedar dan plz sayang lah kulit yg Allah beri pd kita semua...CPM amat2 prihatin akan kulit anda smua...:)

ni ada beberapa tips atau petua utk hilangkan minyak2 kat bhgn muka:-

1) wajib minum 8-10 gelas sehari utk buang segala toksin dlm badan anda...bile bnyk minum air,maka dgn sndirinya kulit akan nmpk sihat n cntekkk...:)

2) amalkan pemakanan vit E & vit C utk kulit anda...(itu adalah amalan CPM hari2)

3) selalu menjaga 3 lgkah penjagaan kulit yg betul...cleanser,toner n moiusturiser...bg sape2 yg malas,cleanser n toner sudah memadai...tp jgn la mls2...kata nk kulit cntekkkkk...:)

4) amalkan pemakaian sunblock bile kuar dr rumah...wajibun!!

5) ni sgt2 pnting,bersihkan la kulit anda or tanggalkan makeup2 yg ada b4 nk masuk sleep...ini penting kerana liang2 kulit akan dpt bernafas dgn baik skali n pori2 kulit tidak akan tersumbat...:)

ok CPM rasa ckup setakat ini dulu...n jmpe di lain entry ok...:)

13 CPM's comments:

  1. ahhaha...

    aku tau sapa yg giler babun suka pakai bender nih!!!

    nak bgtau nama tak?? haha

    ReplyDelete
  2. tq akak..memang berkesan sekali nasihat akak tuh..saya pun guna oil sheet tuh...

    ReplyDelete
  3. tq kak...berguna betul akaknyer info kat kami sebab sume orang tak tahu apa kesannya oil sheet tu pada kita

    ReplyDelete
  4. yeke..nasib tak gune..hehe..akak nnt bg lg petua2 tau..ain tak pndai sgt bab2 ni..

    ReplyDelete
  5. aizul: x yah mention nama laa...smlm die ngajuk ngan aku...skang aku plak ngajuk ngan die...suh die pujuk aku skang..:(

    mrs fadir: ooyeke pki jugak...dh buang lom tuh??heheh..nnt rosak kulit sygku..:)

    ain: jgn guna ok..:)

    ReplyDelete
  6. haha..aku pon terpengaruh..siot punye *****..

    ReplyDelete
  7. ada 5 star tuh loy....sape tuh?? jgn pki lg ok...nnt sian kulit gebu ko tuh..:)

    ReplyDelete
  8. yg pasti aku tak pakai..lalala...

    RE: apa lah yg ada pada kata-kata. Yg penting hati kita.... :)
    so jgn amik hati tau info no 5 skit sgt. Nanti lain2 entry aku tulis panjang2 about kita2... :)

    ReplyDelete
  9. sheet apa tuuuu..slalu gak tgk org dok guna sheet tu..mmg shit la???hahahahha....

    Apa2 pun...mcmne nak ilangkan kedut di muka? KAklyn mmg suka tdo lewat and terlalu aktif kuar sana n sini..aircond?byk terdedah ngan matahari...kulit pun nampak cam tak best ajer...

    ReplyDelete
  10. ok kwn2...jgn pki sheet ini ok...ni info yg dpt CPM bg...:)utk kebaikan kita bersama..:)

    ReplyDelete
  11. kak, macam mana nak hilangkan whitehead or blackhead ea?huhuh..dah cuba macam2 produk..tapi x hilang pown.. -_______-

    ReplyDelete
  12. then mcm ner nk hilangkan oily skin kalo takde absorb sheet itu?

    ReplyDelete