26 May 2009

~Shawl with anak tudung Dubai~

anak tdg dubai sgt sng bile dipakai bersama ngan shawl..:)

inilah rupa anak tdg dubai yg CPM gunting tuh...bley dipakai dgn shawl..:)

CPM pki anak tdg dubai ni dgn shawl soft pink..:)

Salam semua...skang ni jam menunjukkan pukul 11.34p.m...walaupun mengantuk giler tp kugagahkan jugak mata ni utk update enrty yg dh mcm nk "basi" ni...hehehe...maaf sgt2 psl CPM x sempat2 nk update n abeskan short enrty ni...x de apa pon yg istimewa just nk share pd gegurl2 yg kat luar sana yg "addicted to shawl".

Ok seperti yg CPM janjikan,entry ni just nk share cara2 atau tknik2 yg boleh kita pki bersama dgn shawl...so CPM pon x de la expert mcm kwn2 yg lain kan...cumanya CPM sgt suke berkongsi apa yg CPM minat dgn kwn2 lain...:)

Ok cmni,skang ni mcm2 fesyen rite kite ngk org pki...dah mcm2 trend tudung kat pasaran skang ni...dan jugak mcm2 shawl yg kita jmpe kan?? so kat sini selain dr pki shawl mcm biasa tuh...korang pon leh jugak pelbagaikan cara pemakaian shawl2 ni...shawl2 ni boley jugak dipakai bersama ngan anak tdg syria (skang sgt2 famous),anak tdg biasa,anak tudung dubai n inner scarf yg corak2 tuh...:) kalau dulu kita asyik kumpul koleksi tdg2 bawal kan?? so apa kata skang ni kita cube ubah penampilan sket...x de la nmpk old fesyen rite? (x de niat utk menyindir mana2 pihak ok..sila bersangka baik dgn semua org)...so CPM cuma berharap di samping kita berfesyen2 tuh jgn lupe tutup aurat anda semua...boley bergaya tp labuhkan tudung & menutup bahagian dada...("-")

Dan kat bwh ni ada cntoh pemakaian shawl bersama anak tdg dubai...act,tudung dubai ni CPm beli 2 psg sbb sgt cntek n boley dijadikan anak tdg...sehelai CPM beli on9 n sehelai lg CPM jumpe tdg ni kat shah alam,so apa lg rembat la...yg sehelai lg tuh CPM gunting amik die nya anak tdg je...n sehelai lg CPM pki tdg dubai mcm biasa..beli anak tdg ni psl ianya sng nk match ngan smua shawl2 CPM yg ada...n mostly ianya adalah pink color...so bwh ni adalah step2 die ( ditujukan kat kwn2 yg request):-

1) 1st skali pki anak tdg dubai mcm biasa...n kalau x mo nmpk bulat di bhgn muka...sila muncungkan anak tdg tuh...:)

2) then amik shawl pilihan anda & letakkannya di tengah2 anak tdg dubai td...dan jugak pastikan shawl td sebelah panjang & sebelah lg pendek...dan jgn lupe pin kan agar nmpk lebey kemas..:)

3) step seterusnya bawa bhgn shawl yg panjang td n lilitkan seperti biasa...dan sekiranya shawl anda panjang,boleh jugak dililit 2 kali...:)

4) bhgn yg pendek td di pin kan n sile kemaskan kedudukan shawl...ok siap!! rasanya step2 ni dh bnyk owner2 yg jual shawl letak kat dorg nya blog...n entry ni pon CPM ada buat dulu...tp x pe laaaa...ni CPM buatkan entry yg baru tp dgn anak tdg dubai..:)

ok rasanya x de apa mau diceritakan lagik & CPM akan update sekiranya CPM free nnt ok...dan CPM betul2 mntk maaf psl entry ni lmbt utk CPM abeskan & buat org ternanti2...("-")

Last sekali sebelum terlupa,tq to all my silent reader blog qasehkuhoney...& tq 4 ur support utk CPM terus berada di dunia blogging ni...jasa anda amat CPM hargai...:)

p/s: 1) congrats to my lovely sister,irine nadia marcello sbb menang contest kat 'arnie boutique".

2) terima kasih kpd peminat2 misteri blog qasehkuhoney smpi nk dengki2...hairan kenapa kalau anda x suke dgn blog saya tp still lg nk baca n bukak blog ni setiap hari n nk dgki2...ingat kalau anda lepas kat dunia ni,jgn harap kat akhirat anda akan terlepas..."sesungguhnya Allah s.w.t amat mengetahui segala perbuatan hamba2 NYA"

3) terima kasih pd ziera red kerna sudi muncul dlm life CPM.

4) tetibe rasa rindu kat "seorang sahabat lama" yg agak lama menyepikan diri...sesungguhnya aku tahu ko slalu baca blog aku ni...x tp x sudi utk meng"komen"...it's ok...aku sedey apa yg berlaku pd 'persahabatan" kita yg sudah lama terjalin...tq sbb buat aku mcm ni...tp aku x de la smpi nk buang sahabat...ingat tuh..:) (harap2 ko akan baca)

5) mama amat merindui Raja Damia Adriana...cepat pulang ye syg...mama tggu..:) sian abg irfan main sorg2...:)

ok jmpe di next entry CPM ok...("-")


35 CPM's comments:

  1. ni bukan tdg tp anak tdg...dipakai bersama ngan shawl..:)

    ReplyDelete
  2. gebunye pipi akak..cumil..kalo kakak ain mst salu kene cubit dgn ain..hihi~

    ReplyDelete
  3. gebu apa nya...sgt tembam howkeyhhh....nk kuruskan pipi la skang nih...:)

    ReplyDelete
  4. lawa la anak tudung tu..pink gitu..hehehe

    ReplyDelete
  5. CPM ku cayang,,
    CPM pakai ape pon sgt2 comel dan cantik,,
    tp skang pink da begabung tenaga dengan merah kan kan kan??hehe,,

    waitin for ur update,,cayang CPM sgt2,,muax!!~~

    ReplyDelete
  6. salam,aiii cpm...nice la ank tdung tue,muehehehe...npe xde shoutbox kat page kamoo?salam kenal ye,sy dh link kan kamo

    ReplyDelete
  7. yerp... nak scarf ni.. mane nak cari... :D

    ReplyDelete
  8. umie: lawa kan anak tdg ni?? semestinya ianya adalah pink color..:)

    ziera cayang: tq yanggg...anak tdg tuh la yg lawo...ehheh...cpm sudh giler ngan kaler merah howkeyhhh...tp pink tetap no 1..merah no 2..:)

    firsya: tq link kite...btw,my blog mmg x leh letak shoutbox...itu adalah arahan pihak berkuasa...sekian dilaporkan..:)

    truly: scarf ni sgt sush mau jmpe...sib baik dh rembat 2 lai..kaler yg sama...ni anak tdg dubai...tp sy guntingkan amik anak tdg je..:)

    ReplyDelete
  9. akak...kt serupaa..ummi skrg pun dh fanatik ngan red colour okeyhhh...sgt awesome kan syg...n scarf yg akak pakai nih sgt chantek ngan akak..

    ReplyDelete
  10. lame sangat cari tudung tubai n scarfnye belang-belang macam ni..
    tapi tak pernah jUmpe.. nak laaahh~~~
    (aksi sambil gUling-gUling...)

    btw selamat menOntOn dear CPM!!!

    ReplyDelete
  11. cpm cantik,,mesti nak tgk syurga cinta kan?

    yeye,,merah da no 2 di ati cpm,,sgt ske,,


    eh,,ummi pon da fanatik jugak dengan merah,,wa,,sangat ske jugak,,=)

    (menempel jap yew cpm,,)

    ReplyDelete
  12. owh mahu tgk curga cinta ngn pak ruffy ya akak? hehehhee.

    ReplyDelete
  13. owh aku tau cite pe yg ko nak ngk tuh!~ hahaha

    ReplyDelete
  14. kak honey taw x tudung muq'tada???

    mama eyra beria tanye.. eyra xtaw nk cr manew..

    ReplyDelete
  15. owhhooo ! tesangat laa sOmelsss nyeee..

    tak menyabOr nak tggu hapdet.. ;]

    ReplyDelete
  16. nape aku slalu jadi owang yg lambat tuk mengoment-ngoment!!!! x pasan entry akk yg bawu nih...huhu..sowy2=)

    cpm mmg owez cantik!!! x tembam laa kak..normal je..cantikk je muni ngk..kuwos howkeyhh pipi tuh:):)

    Akk!!!! murni ada something news yg heppy gilew2~!!haha..baca blog murni..dah hupdate..:)

    ReplyDelete
  17. salam,morning cpm,suke sgt tgk u n famili,cute lorr,muehehehehe...actually,pnt i tggu u hapdet blog unie kol 2 smlm,tp....akhirnye...apdate juga...terharu...lalalalala~~~lawa la shawl tue

    ReplyDelete
  18. MasyaAllah..cantik !

    Thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  19. thanx cpm letak nama kt kat no 3 tuh,,terharu sgt2,,jom jumpa,,,huhu,,,=)

    ReplyDelete
  20. hek2...akk sgt cantikkk akk pkai..akk pkai ape2 jew mmg cantikkk:);):) akk..jap lagi nk pick up present dress or tops kat arnie boutique..hehehe:) sgt heppy:)
    akk..jgn lupe bawak dara.com ok..akan ku gemparkan seluruh umat2 dalam dunia nih nnt akan kemunculan kuh..ekkekekek..

    x saba nak jumpe akk...x saba nak g jb..yahoooo!

    ReplyDelete
  21. cpm, yang no berapa tu tuju kat ika ke? wawawawa!! kalo ya, mane ade menyepi kan diri...cuma bz jer...huhu....ape2 ika mtk maaf k..=)

    ReplyDelete
  22. mane ade tembam..cntik la akak..damia g mane..

    ReplyDelete
  23. rupe2nye ika perasan je..(T__T)

    ReplyDelete
  24. tinta merahati: yup skang giler btul ngan kaler red...cntek sgt kan??

    truly: ada 2 helai,1 bli on9...1 lg bli kat shah alam...kebetulan jmpe corak yg sama...apa lg re,bat je la kan...sbb yg satu tuh dh gunting jdkan anak tudung..:)

    ziera: yup dh jatuh cinta ngan kaler merah...gara2 ziera la ni..ngeh2..:)

    miss lolly: yup kuar berdue ngan mr ruffy ngk "syurga cinta"

    ReplyDelete
  25. aizul: mmg la ko tahu psl aku dh gtau ko arituh kan citer apa yg kitorg nk ngk..:)layan beb ngk berdue je..:)

    nazeyra: oo x tahu la tdg muq'tada tuh...tdg saji tahu la..ngeh2...ehehehe

    cik adek manis: tq sbb tggu entry ni...sorry la lmbt...:)

    irine: ko mmg slalu komen lmbt2 kan?? nk babab?? hehehe..:)

    hamparan hatiku: aahh akhirnya update jugak kan?? tq sbb sabar menanti entry yg x seberapa tuh..:)

    topsy turvy mum: tq...awak pon chantek jugaks..:)

    iqa: cpm x maksudkan iqa la...org lain bukan iqa..:)

    ReplyDelete
  26. ainbutterfly: ngk depan2 tmbam la sygku...:)damia pi perak..:)

    miss eliana: damia pi perak...mengembara seorang diri..ngeh2..:)

    zuhaini: tq...anak tdg je cntek...:)

    ReplyDelete
  27. honey..kalau tuan cantik..tak kira pakai apa pun lawa...cantik sgt skin honey...honey guna produk apa yer...gebusss

    ReplyDelete
  28. mane nk bli ank tudung belang2 camni??
    cantik sgt..

    ReplyDelete
  29. k.honey , entri sal kawen awal tuh bile mahu publish ?? xsabau nunggu nihh . hik8 . cantek ok pakai cmtuh . belang2 lagi . cun8 :)

    ReplyDelete
  30. "hepi blated besday to irfan"
    moga irfan sentiasa sihat & membesar dgn jayanya... :)

    ReplyDelete
  31. kak ela,hanny pengguna setia marykay..:) tuh yg gebus tuh..:)

    ReplyDelete