23 June 2009

~I Love My Family~

permata hati CPM...raja irfan & raja damia

papa syg sgt kat kalian berdua..:)

irfan jugak syg pd adiknya,damia..:)

i love u mr ruffy..:)

CPM syg kamu semua..:)

penawar setiap duka & lara CPM selama ni...mmuuahhhh..:)

mama syg kalian berdua...:)

Salam semua...sorry psl lama CPM x update blog ni...ntah la lately ni sgt2 x de mood ok nk berblogging..x tahu nape...mgkin x lama lg CPM akan "pencen" dr dunia blog...mgkin ramai yg suke dan mgkin ramai jugak yg sedey sbb x dpt tahu citer2 psl CPM (ahah perasan howkeyhhh)

Seandainya perkara tersebut berterusan,CPM nekad utk "stop terus" dr dunia blog...dan sape tahu mgkin ini adalah last entry dr CPM...so seandainya anda semua mahu CPM trus berblogging,selalu2 la solat hajat mntk pada Allah agar CPM truskan dlm dunia blog ni...heheh just joking tp itulah hakikat yg sebenarnya...:)

Jom kite truskan dgn entry yg x seberapa ni...anda semua pasti sayangkan family anda bukan?? tipu la kalau anda kata x sayang...btul x?? especially pd yg sudah berumahtangga...mst si isteri tuh sayang gila2 akan husband nya...n of cource anak2 die jugak....betul kan?? dan sy nk bertanya pd isteri2 di luar sana...apa perasaan anda sekiranya suami anda diganggu oleh perempuan2 lain?? sedih atau gembira?? of cource la sedey kan n ada perasaan kecewa di situ...kecewa bukan sbb suami kita berpaling arah...tp kecewa sbb ada jugak perempuan yg x berhati perut snggup hancurkan perasaan wanita lain?? cube kalau perempuan tuh berada di tempat si isteri tuh?? apa perasaan yg die akan rasa ek?? tp perempuan tuh x fikir smua2 tuh...yg die tahu,die minat kat "suami org"...:(

Maybe die x fikir akan baik buruknya die berkelakuan begitu...sy pon x terkejut dgn berita2 sebegini sbb dunia skang ni perempuan2 di luar sana lebey prefer memilih title " suami org" mybe die tgk 'suami org" tuh lebey berpengalaman....lebey romantik....lebey stabil kewangan die...lebey caring...mcm2 laa...so berbeza la kalau nk di compare kan dgn title "lelaki bujang" yg mgkin zerrow bg perempuan2 yg sebegini...:(

Sedikit nasihat CPM kpd2 perempuan2 specis mcm ni..." ingatlah sesungguhnya kalau hari ini anda berjaya meruntuhkan rumahtangga seseorang,x mustahil satu hari nnt Allah akan balas sebegitu rupa pada anda"...Allah Mahal Adil...jgn lupe tuh smua...dan sy berharap agar anda fikirlah sedalam2 nya sebelum anda bertindak di luar batasan...anda snggup ke melihat perasaan betapa kecewanya seorang isteri?? harap anda sedar sebelum terlewat...:)

ok la smpi di sini shj entry CPM kali ini...dan seandainya ini adalah entry terakhir CPM...CPM nk amik kesempatan mohon ampun dan maaf sekiranya selama CPM berada di dunia blogging ni,CPM ada terguriskan perasaan anda atau CPM ada salah & silap...dgn rasa rendah diri nya CPM mohon ampun & maaf...segala yg baik dtg dr Allah dan yg yg buruk itu dr CPM sendiri...
kepada kwn2 yg lain,CPM harap anda akan truskan berblogging ok...mgkin nasib kita x sama...tp CPM ok...x pernah berdendam dgn sesiapa yg pernah buat "jahat" dgn CPM selama ni...Allah lebih mengetahui segala2 nya...:)

p/s: 1) diharapkan adik beradik CPM yg lain akan teruskan dlm dunia blog ini...jgn sesekali sakitkan hati blogger2 yg lain...ingat ni!!

2) tq sgt2 kat kwn2 blogger yg pernah menjalinkan ukhwah dgn CPM selama ni...CPM betul2 menghargainya...tq 4 ur support selama ni...:)

3) mohon maaf pd sesiapa shj yg mengenali CPM.

4) selepas ini,sesiapa yg ingin mengetahui khabar CPM,anda boleh laa msg CPM by phone or email ok..:)

5) CPM kini amat bahagia dgn family CPM...tiada apa yg lebih bermakna dlm hidup CPM melainkan keluarga yg bahagia dunia akhirat...CPM dh dpt itu semua,so jgn ganggu family bahagia ini....plz

6) CPM akan pergi honeymoon dgn Mr.Ruffy dlm ms terdekat ini....:)

7) tq kat mr ruffy sbb bg sokongan yg kuat pd isteri die slama ni..i love u syg..:)

mr ruffy : "sayangggg...syg dh ckup sempurna & cantekkk di mata abg..sesungguhnya abg bangga memiliki dirimu syg....tiada siapa yg dpt pisahkan kita melainkan ajal yg memisahkan kita..pegang kata2 ni ok syg"
utk mengurangkan kesedihan yg melanda,mr ruffy telah adiahkan buku ini...sgt2 bgus isi di dalamnya...dan sy amat syorkan wanita2 di luar sana utk membeli buku ini....x mahal cuma rm49 aje...handbag mahal2 leh bli,buku yg semurah ni x kan kita x leh bli kan?? buku ni bgus sbg pengisian rohani dlm diri kita...selamat membaca..:)

"Jangan Bersedih,Kerana kesedihan anda membuat Musuh anda Gembira"

so sekian utk entry kali ini...:)

tq for ur votes...link anda yg vote smua ada pd rekod CPM...so CPM tahu dahh siapa yg x mo CPM teruskan berblog...tq tq tq...!!

45 CPM's comments:

  1. akak da nak stop blogging ke?
    alaa..cedeynya..

    papepon, sy doakan akak sentiasa bahagia bersama keluarga tersayang n sentiasa berada dlm lindunganNya..

    kalo bole,nak jugak jupe akak skali..huhu.. myb kat butik akak kot? hehe.. nnt sy add YM akak ea..
    take care kak honey.. ;)

    ReplyDelete
  2. farahnadia: tq dear...:)

    miss eliana: moga ukhwah yg terjalin ni diberkati olehNYA..amin..:)nnt kite jmpe ok..:)

    ReplyDelete
  3. saya pun mintak maaf sekiranya pernah terkasar bahasa ya! :)

    ~u r always welcome to come over to our blog:

    www.my-alia.com

    ReplyDelete
  4. zuhaini : sy dh maafkan smua org setiap hari sebelom tdo...itu adalah utk ketenangan hati kita...insyallah..:)

    ReplyDelete
  5. Di kala..nad baru je bersemangat untuk tidak jadi silent reader..

    akk nak stp blogging plak...hurmmm tak bes nye..

    ape2pon keputusan yg akak buat nad sokong k..

    lob u...

    ReplyDelete
  6. ala cpm,,huhu,,sayu plak bace entry ni cpm,,kt windu cpm sgt2,,sms cpm tak reply mayb cpm bz sgt2,,

    pape pon,kt syg sgt2 kat cpm,,kt doakan cpm akan bahagia selamanya dengan femly tercinta cpm k?


    jangan lost contact ea cpm,,kt syg cpm tau,,=)

    ReplyDelete
  7. Alaaaa...jangan la stop blogging...eynda baru nak kenal CPM... :-(

    ReplyDelete
  8. missdiya84:nad,xpe2...ramai lg blogger2 yg best2..:)

    iera: maaf yanggg,cpm x sihat lately ni...x berkesempatan nk reply...insyallah cpm janji kita x kan lost contact ok...love u..:)

    eynda: kita pon nk kenal eynda jugak...:)

    ReplyDelete
  9. hohi. shapewkah mahu caras mr ruffy ituh? jgn bimbang akak shayang, lol pcaya abg ruffy tatap pada cpm. utuh gitew~

    alaaa.. nak setopkah? jgnlorrr.

    ReplyDelete
  10. miss lolly: tq dear...doakan utk cpm ok...:)

    ReplyDelete
  11. akk~!
    sape laa pompan gatal tuh?pape pon...abg rafi tetap abg ipar yg paling tbaik dlam dunia murni pena jumpe ok!!! sgt suke abg rafi jadi abg ipar muni!!!:)
    tol tuh cakap abg rafi..akk gurl paling cantik..tp adik akk lagi cantik!!huaa333:P

    akk..
    we all adik badik marcello..x pena wat owang sakit ati...diowang2 nih je cam pelik smacam perangai..dengki2 dalam senyapp..adoii...x penah pon kite kacau hidup owang lain kan?

    ReplyDelete
  12. irine nadia: yup betol2...tq bg support kat akak...btw,x kesah la apa pon yg org nk wat jahat kat kiter...yg pnting kita x wat jahat pd org lain...:)

    segala yg baik akan dibalas dgn baik...begitulah sebaliknya..:)

    ReplyDelete
  13. waa...npe stop..akak cam sedey je tu..nway sy doakan sgalenye ok ye disana :)

    ReplyDelete
  14. agak tersentap jgk bace entry akak kali nie...

    aduyai..baru je nk kenal, tetibe plak akak nk berundur diri..

    jgn ye kak...lin nk akak trus berblog..

    semangat lin ade di sini...
    :)

    hehehe
    akak je yg tahu semangat lin ape kan...
    :)

    sabo ye kak...biarkan si pedengki tu..

    hati die dh memang busuk..
    akak jgn give up..
    die akan berseronok bile tgk akak give up..

    akak jgn risau,
    ramai penyokong2 akak kt blakang..
    terutama fmly & adik beradik akak...& x lupe jgk kt ahli2 blogger akak..
    :)

    biar die menangis bace komen2 dr kwn2 blogger akak...

    ReplyDelete
  15. hmmm akak..cayalah abang rafi adala sebaik2 suami yg pernah ajoy jumpa..u know whut, smp kan ajoy jadikan abang rafi sebagai idola ajoy utk menjadi seorg suami yang baik taw..

    kepada pompuan gatal nak mampus!! : anda fikir anda siapa..tak guna belajar tinggi, tapi BODOH pon melantun!...kalau kau berani wahai perempuan SIAL, ko masuk! ko jgn cabar kesabaran aku ok! ingt, manusia kalau dah panas, mcm2 dia bleh buat!

    eh aku panas betul laa ngan pompuan spesies mcm nih!!!

    sorry teremo!

    ReplyDelete
  16. salam cpm,jgn pernah mengalah ok,kite isteri2x yg kuat n tabah ok,papehal pon,senang berkawan ngan kamoo...salam ukhwah dr sy...www.firsya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. kak honey,ish..npe smpai nk stop blogging nih..seyesly,anna suke tgk blog akak n irine tuh (si mate bulat2 hehehe)..hopefully jgnla smpai stop blogging ea..

    ReplyDelete
  18. eh jgn la stop blogging...:(

    jd kan blog ni medium kita nasihat-menasihati,kongsi pengalaman.moga dpt pahala yg berpanjangan kelak.amin

    byk dpt pengalaman and nasihat dr sini.....

    ReplyDelete
  19. akk!!sabar la..ni semua dugaan hidup.."allah akn uji umatnye yg die rase boleh menghadapi dugaan tersebut"..kire nye,allah tau akk ni kuat.tu sbb die cube menguji akk!!
    tp..ili percaya,abg ruffy ikhlas syg akk sorang je..
    pd pemp2 yg nak kaya segera ni..jgn la amek suami org yg hidop dgn keluarga yg bahagia!!g la cri yg duda ke..korang tau x,klu korang wat org,nnti 1 satu hari korang akn kena baliK!!percayalah!!
    ALLAH MAHA BESAR!!jgn cuba nak cabar2 kekuasaan allah!!!
    geram betol la pemp cm ni!!huh!!

    ReplyDelete
  20. my God...ain paling benci menyampah pantang betoi bab2 kaco rumah tangga org ni..

    tunang ain pn penah dikacau gak..lg sebulan nak jadi wife ni ain dpt rasekan ape akak rasa..

    akak percaya 1 je..kite wat jahat kt org pasti org lain wat kt kite plak.. Allah kan maha adil..akak byk2 sabar ye..redha..kalo nak teman bercerita ain ade.. =)

    ReplyDelete
  21. honey,

    take care..klu honey stop blogging sedey la...kurang member blog. apa2 pun klu honey sudi leh kita YM ekk.. nanti akak add add honey... :-)

    ReplyDelete
  22. tq smua kwn2 yg bg comment entry kali...n tq sbb doakan utk sy...hanaya Allah yg akan balas semua nya...dun worry about me,Allah sntiasa berada di smping sy...n moga sy bertambah kuat hadapi situasi mcm ni...thanks GOD!

    ReplyDelete
  23. salam honey....
    akak baru jer nak kenal ngan honey...dah nak stop..apapun akak doakan semoga cpm bahagia selalu bersama keluarga.... nak gak tau butik cpm tu kat ner

    ReplyDelete
  24. salam kak..dah lama tak komen akak..naper sampai berenti nak berblogging ni kak..sedeynyer.lama tak dengar cete akak..tup2..dah nak berenti berblogging..banyak masalah ke kak.watever,banyak2 kan bersabar ek kak..moga ketenangan sentiasa bersama ngan akak

    ReplyDelete
  25. Dear hanny,

    kalau hanny stop blogging nanti musih akan pikir dia dah berjaya kaco perasaan hanny..so jangan la berenti..akak tau hanny kuat menghadapi semua cabaran...i know u can do it...jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga..akak doakan yang terbaik untuk hanny satu family,,:)

    ReplyDelete
  26. auni: tq auni...nnt dtg my butik ok..:)

    mrs fadir: x de la...akak ok je la..dun worry ok...masalah tuh biasa la...tuh tnda Allah syg pd kita ...tul x??

    no need to reveal: tq akak ku syg...tq atas segala nasihat2 mu td..mmuuahh cyg akak..:)

    ReplyDelete
  27. Akak kuatkan semangat yer..
    harapan zura akak jgnler stop blog ni..zura slalu baca,suka tengok life akak yg bhgia..n romantik..

    ReplyDelete
  28. tq zura doakan utk akak...akak akan wat keputusan after ngk pd undian kat blog tuh ok..:)

    ReplyDelete
  29. cpm ni klaka la!!sedeh ke nak test market neh?he3!!w/pon sedeh,cpm ttp GLAM gitu!!ha3!!

    ReplyDelete
  30. salam kak hoNEY....
    nape akak nk stop blogging?????
    sy folower setia akak n ur siblings!!!!!
    cdehla camni.........akak jgnla stop blogging!!!!!!!!

    ReplyDelete
  31. pieces of me: tq dear jd follower my siblings selama ni...xpe2,kalau akak x de pon...siblings akak yg lain ttp truskan dlm dunia blog ni..:)

    ReplyDelete
  32. akak.........lin dh vote..!!!
    :)

    afundi masuk..!!

    ~ owh..buku itu sgt best kak..

    LA TAHZAN..hope akak dpt kekuatan dr isi kandungan buku itu..

    :)

    ReplyDelete
  33. lin: jom afundi masuk CPM...:)ada plak yg x bg CPM truskan...tuh mybe org yg dgki la kot..:)

    ReplyDelete
  34. ya..betul..
    terang2 la si pedengki tu yg vote..!!!

    ceit..!!! nyah kau si pendengki..!!!

    ReplyDelete
  35. sbr dear...tuh smua hak individu...CPM x kesah...TUHAN lebey mengetahui segala2nya....relax ok...:)

    ReplyDelete
  36. hehe..sory kak..
    teremo plak..
    :)

    akak pun relex je kan..
    :)

    ReplyDelete
  37. mana lah pulak adik aku ni nak membawa diri...ada lagi ke lalat yg menggangu?? allaaaaa......neway,dunt forget me..and opkos i wont coz we have the same interest!!!hahaha..

    psstt..nanti kaklyn bank in RM untuk organizer tu......

    ReplyDelete
  38. lin: ok dear..relax ok...i'm ok..:)

    katak_78: okies akak ku...dun worry about me ok...miss u la kak...mana pergi lama2 ilang??

    ReplyDelete
  39. salam kak Honey :)

    1st, akak nk stop bloging ke kak...huhu...itu pilihan akak, tp nbil cdgkan, jgn laa, syg tuk stop, huhu, akak mula blog dgn baik n epi, haruslah baik n epi tu berterusan kan, org kata istiqamah, x pon akak honey juz rehat sekejap tuk beberapa lama, nnt ada prasaan kangen kan pastu, bkn akak je kangen pd blogging, tp org lain jg kangen tuk bc blog CPM...hiii :)


    kepada pengganggu rmhtgga org len tu...ckup la...x bek wat org susah ati sbb anda...patut kita trut epi ats kebahagian org len, nnt dlm ati kita pon ikot epi n tenang, siyesly, anda coba dlu k :)


    kakak honeyquh, siapa org plg bermakna n plg penting dlm idop akak, akak hya pedulikan mereka je k, jgn amik kisah terutama fitnah2 dr org yg asing dgn kehidupan kita...yg pasti akak byk ilmu agama, n dkt slaloo dgn Tuhan, slmt dunia akhirat...abg rafii ensem pon syg akak honey bangeett...cewaaahh da org nk g honeymoon lg...hikhik...beshnyaa.... :P

    sokongan keluarga, teman2, bkl ipar mu jg disini, lalalala, owes bsm akak wif famili....hiiii (^__^)

    ReplyDelete
  40. akak!!!!!!!! nape nak stop blogging nih? x besh arr mcm nih.. hmm..
    sape dengki2 tuh?
    meh bg dia jmpa ngan wadie...
    biar wadie lagi cuci fkiran dia yg berkarat tu smpai dia jd lg bguna.. wahh!!

    akak sabar taw, yg penting abg Ruffy ngan akak memang besh..

    ReplyDelete
  41. nabil: tq nabil...tq sbb doakan utk akak n tq sbb sudi jd pendengar yg baik arituh...:)

    wadie: tq wadie...babab kang komen lmbt2 ek?? nnt akak suh org tuh jmpe wadie ok...:)

    ReplyDelete
  42. tgk tuh,ramai sgt support cpm,,kt baawu dpt bace sumenye,,

    cpm syg,jgn risau tau,walau apa pon tjadi,,ramai yg sygkan cpm dan mr ruffy mmg yg terbaik utk cpm dan dia takkan tinggalkan cpm,,insya Allah,,AMIN,,=)

    ReplyDelete
  43. hazirah: aahh ramai support time CPM ngah sedey...insyallah CPM akan jaga family CPM sebaik yg mgkin..:)tq iera cyg..:)

    ReplyDelete