06 July 2009

~My Weekend~

Salam buat pembaca2 blog CPM...hope anda smua sentiasa dirahmati oleh Allah s.w.t...insyallah...dan semoga hari ini lebih baik dr hari semalam...amin..:)

Eh,CPM x pergi honeymoon ke?? kata arituh nk pi honeymoon ngan Mr.Ruffy kan?? mesti anda semua bertanyakan sebegitu kan? ok la,let me explain...act plan honeymoon CPM ngan Mr Ruffy adalah pada tarikh 4 July-7 july 09...yaa mmg itu tarikh yg telah kami tetapkan tp last2 minute Mr Ruffy ada hal bsness urgent yg perlu disetlekan...so CPM pon dh stuju agar honeymoon kami ini di postpone pada tarikh 11 July-14 July 09 iaitu this weekend...insyallah & CPM harap agar honeymoon kali ini berjalan seperti yg kami rancangkan...:)

So memandangkan plan honeymoon kami x jadi this week,maka nya weekend ni kami abeskan masa bersama family...sbb weekdays CPM & Mr Ruffy sgt2 bz so weekend adalah masa utk family kami...bg sy,quality time is better than quantity...di saat2 irfan & damia nk membesar ni,mereka amat perlukan perhatian kami...nnt bile mereka dh besar,CPM pasti akan merindui saat2 mereka kecik2 dulu...:)

Pada hari sabtu yg lepas,CPM & Mr Ruffy keluar utk mencari brg2 utk honeymoon kami nnt...so masa tuh laa kami crk barang sama2...tp brg surprise utk CPM nk bg pd Mr Ruffy x sempat lg nk beli...cumanya Mr Ruffy adiahkan guess tote bag utk CPM...then kami truskan misi pencarian brg2 kami...:)

1 jam kemudian...

CPM dh beli beberapa brg utk honeymoon kami nnt iaitu 3 psg lingerie english style,2 helai pyjamas pink & light brown,black legging lubang2...(bukan 18sx ok)

CPM dh bli brg2 utk irfan & damia jugak...sbb mereka mmg x pergi ikut kami...dh nama pon honeymoon kan?? so ms ni la kami ingin abeskan masa berdua2 an...sbb hasil dr pembacaan kami,utk menyemarakkan & memupuk sayang & cinta sesebuah perkahwinan adalah "pergi honeymoon" ataupun dlm erti kata lain...abeskan masa berdua2 an di tempat yg sungguh privacy...CPM mmg amik berat bab2 mcm ni,sbb cinta & kasih sayang after berkahwin perlu disemarakkan & perlu dikekalkan seperti mcm mula2 kawen dulu...ini penting agar setiap pasangan x rasa hambar selepas berkahwin...so barulah setiap pasangan tuh x kan ada rasa jemu dalam perkahwinan...stuju x kwn2 yg lain?? so kpd sesiapa yg telah berumahtangga ataupun yg ingin berumahtangga,plz take a note ok...:)

So smbung balik my quality time ...

Keesokkan harinya iaitu ahad,kami bawak irfan & damia main2 & abeskan masa bersama2 di Mines...sungguh x leh nk gambarkan perasaan CPM bile ngk dorg smua happy....bile kita ngk situasi sebegitu,dlm hati berdoa..."Ya Allah,terima kasih sbb kurniakan aku sebuah family yg bahagia"...syukur alhamdulillah....semoga keluarga kami bahagia smpi bile...amin...:)

Sungguh singkat masa yg kami ada utk anak2 kami,tp CPM x kesah,yg penting ianya amat berkualiti bg kami sekeluarga...so setelah penat irfan & damia main2,Mr Ruffy perlu lunaskan segala janji2 nya pd irfan...iaitu ngk movie citer "ice age"...dlm tuh x ramai pon budak2 yg ngk,mak bapak budak yg ramai ada la...so kedengaran hilai tawa irfan & damia bile ngk ice age tuh...."mama suke bile ngk irfan gelak2...x suke bile angin kus kus irfan dtg...." akhir sekali,mama tnya pd irfan...:-

mama: "anak mama ngk citer apa td ngan adik mya??"
irfan : "ngk dinosour kan maa?? beshaaaa...(besar)
mama: aahh besha kan syg...irfan suke x??
irfan: "maa,shukeew laaaaa...nk ngk lg buleyyy x??(ngan nada die)
mama:" boleyyy syg,tp kene jd budak apa??"
irfan: ok,budak baikk....smbil melemparkan senyuman nya yg ensemmm...:)

So akhir sekali,masa bebetul amat mencemburui kami...weekend ni plak kami berdue dh tentu2 akan tinggalkan irfan & damia utk honeymoon kami...("-")

oh ya,rabu ni parents CPM dtg sini utk menghantar adik CPM yg aloy tuh balik ke sydney...cepatnya masa berlalu...aizul plak dh kembali ke utm utk study seperti biasa...so rabu ni irine je laa yg pergi...bukan ponteng sek ek...CPM dh kol pengetua sek irine utk bgtau yg die x dpt nk hadir ke sek sbb nk antar abg nya ke klia....:) x sbr nk gelak2 ngan irine...cepat dtg tau dik..:)

ok la,jmpe lg di next entry CPM...mybe after sekembalinya CPM dr honeymoon...daa~

p/s: CPM beli long dress candylight dinner yg lain...sbb dh berkenan.. cntekkk sgt....:)

* hati2 ngan sorg blogger ni yg menggunakan nama marcello di hujng nama beliau...n mengaku dia adalah siblings kami...sian beb,mybe x de adik beradik agaknya...:)

Mr Ruffy adiahkan Tote Bag Guess...tq dear...:) nnt bli lg ok..:)


Raja Irfan & Raja Damia seronok bermain bersama...:)

maaa,irfan pegang adik mya...:)

Mr Ruffy,irfan & adik mya..:)

adik,jom kita lari nak?? biar mama carik kite nnt...jom dik..:)

aksi irfan & damia ketika Mr Ruffy leka crk cd..:)


jom jln2 crk barang kite plak dik...asyik brg papa n mama je kan??

mama,irfan peluk adikkk...baik x irfan maa??


abg syg adik tau...pegang kata2 abg ni...abg x buli lg ok??

best la maa...:)

sebelum ngk movie...bukan tranformers tau tp ice age..:)

aksi irfan & damia dlm wayang....happy..:)


gift from australia ...dr uncle irfan & damia yg study kat sydney...tq pakloy tomey...:)

25 CPM's comments:

  1. ok syg...jgn lupe honeymoon kite ok this week...abg nak ianya berjalan seperti yg kita rancang ok...:)

    ReplyDelete
  2. masyaAllah..tak sabar rasenye nak ade family sndiri..nak ade anak2 yg baik dan kiut.. =)

    ReplyDelete
  3. mr ruffy: ok syg...this week kita akan honeymoon...x sbr nk berdue dgn mu syg..kerna berdue itu lebih baik..:)mmuuahhh syg

    ainbutterfly: mst x sbr kan?? ain x lama je lg kan?? akak doakan ain pon akan bahagia jugak nnt n dikurniakan baby2 yg cute2...amin..:)

    ReplyDelete
  4. akak..
    comeynye irfan n damia tue..
    irfan makin segak!
    nak cop wat menantu r..hehe..

    suke tgk family akak..
    semoga bahagia selalu..
    amin! ;)

    ReplyDelete
  5. akk!!suke ngk kehidupan akk..hehehe:P
    love ur family!!!!!! idola murni tawww..ngeee:P
    doakan kehidupan murni bahagia cam akk ok in future..:)

    yesss!! ari rabu murni datang umah akk lagi!!yihhaaa

    mmuuuaaaaaaaaaaah!!

    ReplyDelete
  6. erm..kiutnye la..dak nit2 dua org tuh..

    baik2 je..jalan pon pegang2 tangan hehe..

    hope anak2 nad ti jadi macam budak dua org ni lah saling menyayangi antara satu sama lain..

    ReplyDelete
  7. miss_eliana: irfan makin segak?? heheh...toce2...erm nk cop wat menantu?? dh ada bby ke sygku?? ngeh2...:)

    irine: suke ngk ek?? bnyk kali ko ckp cmtuh...akak pon harap murni akan dpt bahagia mcm family akak jugak...amin...:)x sbr nk tggu ko dtg rabu ni..:)

    missdiya84: nk dpt anak2 cmtuh ek?? akak dh bg buku amalan ibu mengandung tuh kan?/ nng baca n amalkan ok...n amik kesempatan time prgnant ni doa bnyk2 ok...:)

    ReplyDelete
  8. syg,abg nak syg pki dress yg br kita crk smlm tuh ok...tuh lg nice pilihan abg..:)

    ReplyDelete
  9. mr ruffy: ok syg...nnt hanny pki dress yg bli smlm pilihan syg tuh ok...ngah mghitung hari ni..hehe...syg dh lunch??

    ReplyDelete
  10. suke tgk fmly akk bahagia. hope kebahagiaan nie kekal toq selama-lamanyer k kak.

    in future irfan mst jd abg yg leh protect adk dye. :)

    ReplyDelete
  11. afeeqa: ok feeqa...tq doakan kebahagiaan utk kami sekeluarga...:)

    yup btul,in future irfan mmg akan jd seorang abg yg baik utk adiknya damia..:)

    ReplyDelete
  12. wahh,happy family!
    dbah pun suka nengok family kak honey..bahagia je! hehe ;))
    ngan anak yang nsem+cutee..ngee
    moga kekal hingga akhir hayat...

    ReplyDelete
  13. adibah: tq dibah...dibah pon akan dpt family yg cmni jugak 1 hari nnt...amin...tq atas doa dibah tuh..:)

    ReplyDelete
  14. waaa...sungguh tak sabar nak tunggu hanny balik dari honeymun..mesti ramai yg jeles ni..kira2..balik2 honeymun, ipan n mya dapat adik la ekkk..ejkekekekekke...

    ReplyDelete
  15. katak_78: hahahahahahahahaha...tergelak beb baca komen kak lyn ni...hamboi2 sudah pandai skang??hehehe...just wait n see ya akak ku...:)

    ReplyDelete
  16. what more can i say cpm..
    ur life,ur family like so perfect,,bahagia sangat2,,

    sangat ske tgk irfan dan damia,,comel sgt2,,=)

    ReplyDelete
  17. hauhauhauahauhau...comel gle baban ble ngk irfan n damia pakai baju sama kaler!! suka lah!!

    geram nak buli2 irfan!!!

    ReplyDelete
  18. hazirah: iera thanks...syukur CPM dh dpt family yg bahagia cmni...harapnya ianya akan berkekalan hingga akhir hayat...amin...:)

    aizul: yg comel itu adalah anak2 babah jugak kan?? heheh...irfan dh baik skang x buli damia lg...:)

    ReplyDelete
  19. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat di samping anak2 yg comel itu :-)

    Boleh bayangkan kebahagian CPM :-)

    ReplyDelete
  20. eynda: tq doa2 tuh...moga kebahagiaan akan jd milikmu jua...:)

    ReplyDelete
  21. bestnye.boleh tiru cara akak menyemarakkan cinta lepas kawin and prktik kan bila dh kawin nnti. akak duk kl kan? wajib makan nasik minyak sarah yeh nanti.hehehe

    ReplyDelete
  22. sarah: of cource pas kawen mmg kene semarakkan cinta n kasih syg tuh agar setiap psgn x kan rasa jemu atau bosan...tul x??

    oo sarah nk kawen ek?? bile?? nnt bg vvip kad jmputan pd CPM ok...??

    ReplyDelete
  23. salam cpm,wahhh nak g honeymoon yek berdua,hehe,slmt berhoneymoon ye,smoga sumenye berjalan ngan lancar hendaknye,insyaAllah...amin...

    ReplyDelete
  24. firsya: aahh CPM nk pi honeymoon arini...jumaat 10/7/09...after jumaat kami gerak...doakan kami selamat pergi n pulang ok..:)

    ReplyDelete
  25. selamat g honeymoon hany....ai dah dapat purse organizer tu..tq....

    ReplyDelete