16 September 2009

~Salam Tahajjud Cinta & Salam Aidilfitri~

Salam Tahajjud Cinta buat smua pembaca2 blog CPM...uwaaaa dh mcm album terbaru datuk ct plak kan?? hehheee...adakah di mlm2 terakhir2 ini anda smua bangun utk buat solat tahajjud?? jikalau ada,alhamdulillah...dan jikalau sebaliknya,sila perbaiki amalan2 anda...(pesan utk diri sndiri) sbg manusia sesama muslim,amat digalakkan berpesan2 antara sesama kita...('-")

Tinggal beberapa hari je lg kita smua umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri kan??...rasa sedih sbb akan tinggalkan Ramadhan dan x tahu samada Ramadhan thn hadapan,sy sempat atau tidak menyambutnya bersama insan2 tersayang...dan rasa gembira sbb dpt meraikan Hari Raya thn ni bersama suami tersayang & 2 org putera & puteri CPM...dan jugak gembira dpt menyambutnya bersama mak ayah tersayang...alhamdulillah,syukur atas segala nikmat yg Allah berikan....('-")

Raya thn ni,alhamdulillah CPM menyambutnya dgn cara yg besederhana cuma persiapan lebih kpd "villa Qasehkuhoney"...dan jugak persiapan hari raya lebih kpd 2 org anak CPM iaitu Raja Irfan & Raja Damia...alhamdulillah segala persiapan utk mereka telah pon CPM sediakan dr awal lg...happy sbb smuanya udahhh selesaiii...n now CPM bz siap2 kan rumah baru...x sbr rasanya utk beraya di sana bersama insan2 tersayang...kdg2 terfikir seketika,nasib anak2 yatim yg beraya tnpa mak & ayah mereka...nasib ibu2 tunggal yg beraya tnpa suami,nasib org2 yg kurang bernasib baik seperti kita smua...& terbit rasa keinsafan di hati betapa bertuah dan bersyukurnya apa yg telah Allah anugerahkan...syukur alhamdulillah...("-")

Dan dikesempatan ini jugak,CPM ingin menyusun 10 jari utk mohon ampun & maaf jikalau selama CPM berblog ni,ada kata2 CPM yg bisa mengguriskan hati pembaca2 di luar sana...mohon maaf atas segala kekurangan yg ada...dan CPM udah ampunkan dosa2 org2 yg telah menganiyai CPM dulu2...dun worry...CPM bukan jnis yg berdendam...dan CPM dgn rela hatinya akan menerima kalian sbg kwn CPM...dosa sesama manusia haruslah dibersihkan dgn manusia itu sndiri...btul x??marilah sama2 kita bersihkan hati kita smua dr sifat2 yg mazmumah dan terbitkan sifat2 mahmudah dlm hati kita...insyallah kita akan lebih rasa tenang....('-")

Last skali,Salam Aidilfitri buat:

1) Suami tersayang,Mr Ruffy...terima kasih kerna dikau menjaga ku dgn baik skali...mohon ampun ye syg...kad raya nnt amik kat atas meja solek master room ok syg? baca betul2...hehe

2) mak & ayah CPM...mohon ampun & maaf hanny pohonkan...terima kasih sbb jadi ibu bapa yg terbaik utk hanny & adik2...terima kasih kerna mendidik kami menjadi insan berguna...kad raya utk mak n ayah dh dpt lum?? dh pos isnin arituh...('-")

3) family mertua CPM...hanny nk mntk maaf jikalau selama 5 thn hanny jd menantu dlm family mak & abah,hanny ada melakukan sebarang kesilapan...hanny mohon maaf yerr...terima kasih sbb melayan menantumu dgn begitu baik skali...('-")

4) ucapan aidilfitri ini khas utk siblings2 CPM...aizul,irine & aloy radzi...akak mohon maaf ye adik2 ku...tggu kepulangan akak mu di raya ke 2 nnt ok...lmbt kan?? kalau x,pg2 raya dh tergelak2...ala rindunyaaaa kat kalian smua...nk duit gaye dr akak x?? ada bonus skali thn ni...tggguuuuuuu..:)

5) jugak x lupe pd kenalan2 rapat CPM...mohon ampun & maaf ye smua kwn2...jgnlah simpan2 apa2 di dalam hati kalian smua....CPM hanya manusia biasa yg x terlepas dr melakukan kesilapan...('-")

6) last skali,khas utk pembaca2 blog CPM ni yg x jemu2 mengomen setiap entry2 CPM...dan x lupe jugak silent2 reader CPM...terima kasih atas email2 support from uolls smua...CPM appreciate sgt2...('-")

last skali,khas utk anda smua...terimalah lagu "pintu rindu" dr datuk siti nurhaliza...dan kpd sesiapa yg belum lg dapatkan cd tahajjud cinta siti nurhaliza,sila dptkan segera...sbb lagu2 dlm tuh smua berkisarkan ttg dakwah...paling best lagu "pintu rindu" ni laa....so enjoyyyyyyy...jumpe di open house CPM nnt ok....daaaa~ assalamualaikum smua...:)

Lirik Lagu Pintu Rindu - Siti Nurhaliza

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Tidak ku temu mana pintu mu..
Untukku seru rasa rinduku..2x

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Sungguh ku buta dalam cahaya..
Sungguh ku lupa tika bahagia..2x

Sedang kau dekat bukan dimata..
Sentuhku erat di pinggir jiwa

Sedang kau dekat di pinggir jiwa..2x

Biarkan airmata melimpah..
Biarkan luluh cinta tercurah..

Segala kasih rindu tertumpah..
Seluruh hati aku berserah..

Ya Allah....

Ku tunggu waktu bila bertemu..
Hidup matiku hanya untukmu..2x

Hidup matiku hanya untukmu..

"Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri...dan semoga Aidilfitri kali ini akan merapatkan lagi ukhwah antara kita smua,insyallah"


pic CPM & Raja Damia pd hari raya thn lepas 2008...:)


ni pic raya thn lepas 2008...damia setahun lebih time ni...:)


11 CPM's comments:

  1. yaaaeeeayyy!!!!!!!!!

    ada bonus lagik!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. salam dik,

    akak pun sama...mohon ampun dan maaf sepjg persahabatan kita..wpun kita belum pernah ketemu tapi akak anggap hanny dah mcm adik sendiri...

    i'allah ada rezeki kita jumpa open hse umah baru hanny nnt..hehhe..

    semoga persahabatan akan menjadi lebih indah dan harmoni..

    p/s: salam kat ruffy...

    ReplyDelete
  3. aizul: uwaa anda suke sgt pd bonus kan?? hehehe...eyhh bj gaye kaler apa tuh??

    intan: aahh kak...hanny pon sama jugak yer...mohon ampun dan maaf andai terkasar bahasa...jmpe di syawal nnt..insyallah..:)

    ReplyDelete
  4. aizul: uwaa anda suke sgt pd bonus kan?? hehehe...eyhh bj gaye kaler apa tuh??

    intan: aahh kak...hanny pon sama jugak yer...mohon ampun dan maaf andai terkasar bahasa...jmpe di syawal nnt..insyallah..:)

    ReplyDelete
  5. Hanny...eynda nak ucap selamat menyambut hari raya Aidil Fitri buat hanny & family....maaf ye kalau eynda pernah terkasar bahasa..nak buat open house ke?? Nak pegi tapi tak tau kat mana hehe....

    ReplyDelete
  6. yiipppi~!!! ada bonus lagikk taun nih!!! kasi byk2 skit..agaga..demand rasenye~!lala~

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya cpm,,
    ampun kalo ade salah silap,,
    nant gamba raya cpm upload banyak2 ea,,nak tgk gamba si comel 2 org tuh,,irfan ngan damia,,=)


    mish u cpm,,

    take care,,=)

    ReplyDelete
  8. salam,
    kak honey, saya minta maaf pada akak if ada buat akak marah atau terkasar bahasa dengan akak.
    selamat hari raya, maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete
  9. hanny...kaklyn baru g berbuka puasa di istana dgn anak2 yatim...sedeh dgr crita2 diorang beraya tanya ayah atau mak atau kedua2 skali....

    ReplyDelete
  10. sis.
    ada vacancy tak kt cOmpany sis ???
    :D~

    ReplyDelete