02 September 2009

~We're Moved~

CPM honey nurhaliza...

Raja Irfan yg sedang leka bermain...

Mr.Ruffy yg sgt2 bz...

pandangan dr atas banglo qasehkuhoney...

~"banglo qasehkuhoney" diambil sempena nama blog CPM honey nurhaliza~

Assalamualaikum buat semua kwn2 CPM smua...& x lupe juga Salam Ramadhan buat smua umat2 Islam di luar sana...dan hari ini hari ke 10 kita smua menjalani ibadah berpuasa...dan semoga Ramadhan kali ini,akan menambahkan lg amalan kita bersama...insyallah...:)

1st skali,CPM mohon maaf sbb dh 4 mggu CPM x update blog,kiranya sebulan la kan? bukan apa,dlm tempoh sbulan yg lalu,mcm2 hal & perkara yg CPM perlu selesaikan...dan alhamdulillah smuanya telah CPM selesaikan dgn baik...x lupe juga kpd Mr.Ruffy selaku penyokong tegar di blkg CPM selama ni...hehehe...:)

Maybe entry ni x sepanjang entry2 yg lepas...sbb entry kali ini just ingin memberitahu yg CPM still lg wujud kat dunia blog ni...cuma CPM x berkesempatan je nk update mcm sesetengah org update blog sehari 20kali nya entry...huhu...tp kdg2 terfikir ada baiknya jugak jarang update then org akan tnya n tertunggu2 entry kita...dan buruknya pulak,kalau jarang sgt update,org akan terus melupai siapa CPM...smuanya ada pro n kontra rite? x kesah la,janji CPM x kan berundur diri dlm dunia penulisan blog ni...itu janji CPM!! ('-")

So,berbalik pd entry CPM kali ni just ingin memberitahu yg CPM mgkin akan bz lg buat sementara waktu sbb CPM akan berpindah ke rumah baru...alhamdulillah dgn sedikit rezeki yg Allah limpahkan kpd kami sekeluarga,dpt la kami berhijrah ke rumah yg lebih selesa,bukanlah rumah sebelum2 ni x selesa...mksud CPM,rumah kali ni hasil dr usaha kami selama ni....so CPM akan update sntiasa psl rumah baru kami ni ok...mgkin x bnyk sgt cerita tp insyallah CPM akan sentiasa update...dan rumah baru ni,kami nama kan..."banglo qasehkuhoney"...diambil sempena nama blog CPM ni...hahaha mst Mr Ruffy gelak guling2 baca this enrty ni...('-')

So insyallah jikalau sempat rumah ni siap dlm jgka waktu yg ditetapkan,CPM akan mengadakan "open house & sedikit knduri doa slmt" raya ni nnt...tp x sure lg la raya ke brapa ok..CPM akan war2 kan nnt ok...

lastly,sorry entry yg pendek dr CPM kali ini,dan insyallah CPM akan update sntiasa ok...dan akhir skali ucapan dr CPm utk smua pembaca2 tegar blog ini,"sama2 la kita rebut pahala yg telah Allah janjikan pd Bulan Ramadhan ini...dan jgn lupe rebut 10 mlm terakhir Ramadhan(pesan utk diri sndiri jugak)...dan semoga kita akan bertemu di hari raya nnt...wslm..:)

note honey:

~telah diberi tugasan oleh pengarah terkenal utk buat skrip " Qaseh x terucap"...harap nya skrip ni akan menjadi sebuah drama yg baik skali..insyallah~

36 CPM's comments:

  1. tahniah...!!

    neisya add link ye...:)

    ReplyDelete
  2. neisya: alrite neisya...tq yaa...dr mana ni ek??salam ukhwah

    ReplyDelete
  3. Honey....wahh...nak pindah yer...tahniah....kat mana yer??

    Selamat berpuasa :-)

    ReplyDelete
  4. canteknye umah baru cpm,
    kagumngan cpm taw,
    muda2 dah bOleh dudOk umah banglo,
    ape rahsie?
    hehehehe...
    btw cOngrat!

    ReplyDelete
  5. kAk~
    jEmpUt kITe x kEnduRi nNti?
    hAhA~
    uMah br KatnE?

    ReplyDelete
  6. dah lama baca blog CPM ni...dari blog enyda...

    cantik betul CPM ni....serius!!

    ReplyDelete
  7. wuu kat area mana banglo nih..
    buleh tmpg tido??

    ReplyDelete
  8. waaa tak sbr nak cuci kaki kat rumah baru ituh!!

    kak, alhamdulilah, rezki kita semakin mencurah2..berkat kesabaran kita selama nh kan??

    alhmdulilah sekali lagi!~

    ReplyDelete
  9. best nye kak dpt dduk rmh sendri...besh2... neway congrts,utk skrip qaseh tak terucap tu :)

    ReplyDelete
  10. salam RAMADHAN CPM!!!!!
    rindu nk bace kisah2 CPM
    dh lama sy tunggu entry blog CPM..............(",).....
    tahniah pindah rmh baru!!!!!

    ReplyDelete
  11. hai honey,

    tahniah,moga rezeki honey sekuarga makin murah...Insyaallah:)

    ReplyDelete
  12. salam hunny, ari2 intai dr blog akak mana la hunny p..myepi jek..teringin gak nk 'paksa' update blog ni..hahaha

    alhamdulillah, impian tercapai gak kan? nanti jgn lupa update n3 pasai umah plak..akak suka bc nih..hehe

    selamat bpuasa utk hunny sekeluarga..

    p/s: betui ka nk bt skrip plak ni? wah makin lebar la sayap tuh..bagus2..

    ReplyDelete
  13. Alhamdulilahh~
    rezeki sis dapat pindh umah baru =))

    Nak wat open house jgn lupe asna ek hehe =)

    ReplyDelete
  14. tahniah kak...berbaloi jugak hasil titik peluh kite bertiga..akk,abg rafi n murni..agagagaga:P

    x sabau nak meriah2 kan bagai open house umah akk nnt...yiiipppppiiii!!!!!!

    ReplyDelete
  15. lame betul akak menyepi..tertnye2 gak kenape kan hehe..

    yang penting akak sihat..ceria dan happy selalu k

    neway..congrat'z dengan skrip Qaseh tak terucap tuh..

    ReplyDelete
  16. sangat kagum dengan kehidupan cpm n mr ruffy dan family cpm,,cantik sgt2 banglo tu,,

    tak sabarnye nak tgk drama tu kalo da siap nanti,,mest besh,,


    cpm, kt rindu cpm la,,huhu

    ReplyDelete
  17. salam kak
    wah thniah
    sgt besar n ekslusif
    mrah rzki kak honey
    alhamdulillah
    suke~~`
    nani plak gdik + xcited haha
    kt ner tu kak??
    pggl eric tau kak

    ReplyDelete
  18. Owwh...dah terjawab..patut la menyepi...alhamdulillah semuanya baik..

    Tahniah hanny...syukur apa yg Tuhan kurniakan....

    ReplyDelete
  19. yeay! kak honey dtg lagi. rindu bebeno ngan entry kak honey. lastly ade jgak..dh la ngan membawa khabar brita yg baik..tahniah kak! lpas ni tak duk dmansara lagi la ek ? hee.
    uhm..slam ramadhan buat akak sekeluarga :)

    ReplyDelete
  20. salam buat smua jugak...n terima kasih sbb sudi lg baca blog CPM yg x seberapa ni...n terima kasih kpd sesiapa yg drop komen kat sini...ok lah meh CPM explain kan sket ok..:-

    cmna nk start ek? ok la...btw umah ni x rancang pon sebenarnya nk bli...tetibe nmpk cntek n trus beli...hahah...sbb umah CPM sebelum ni kat area nilai jugak...so bile CPM dh dok rumah tuh nnt,maka nya umah yg lama tuh CPM akan sewakan...so sesiapa yg duduk area nilai n cadang nk sewa umah tuh,boley la contact CPM ok...:)

    banglo qasehkuhoney ni terletak di MARRAKECH KOTA SERIEMAS,NILAI...kwsn yg bebetul startegik n begitu privacy bg CPM...nnt bile dh duduk di sini,insyallah CPM akan buat kenduri doa selamat n open house..insyallah jikalau tiada aral melintang ok...:)

    sekian dulu,apa2 soklan nnt,CPM akan jwb di sini ok...daaa~

    ReplyDelete
  21. wahh..cantik la umah honey. nanti post byk2 lg cete ttg umah ya..alhamdulillah syukur atas segala nikmat & rezeki yg Allah kurniakan...dapat merasa umah cantik..

    ReplyDelete
  22. yup ayu...tq...alhamdulillah dimurahkan rezeki...:)

    ReplyDelete
  23. hye sis.
    kte nk tnya la apa ye mkna cpm tuh ???
    hee.
    kte btl2 tak tau nih sis.
    =))~

    ReplyDelete
  24. cpm tuh...cik puan muda..gelaran yg telah diberikan oleh kerabat sebelah my hsband...iqah kwn irine kan??

    ReplyDelete
  25. akak.. tahniah!!

    cantek umah baru 2..
    alhamdulillah..
    semoga rezeki makin melimpah ye kak..
    amin! ;)

    nnt jgn kupe ajk kte g open house gk taw? hee~

    ReplyDelete
  26. tahniah dik,

    semua ni datangnya dari Allah..bersyukur padaNya...

    cantik dan lawa rumah tuh...ada lagi kosong?nk beli la satu..hehehe..

    jgn lupa update lagi psl umah baru
    n jgn lupa ajak kita open hse yer...

    ReplyDelete
  27. tahniah kak!!

    wahh..bestnyerr~~

    smoge kak honey sentiase berbahagia slalu..

    =)


    ^SyASyA^

    ReplyDelete
  28. waa.. cantiknye..
    CPM jangan lupe jemput saya tau.. hee~ salam ramadhan~

    ReplyDelete
  29. eee... tantek la umah dia... besh... besh... i like...

    congrates dear!!

    ReplyDelete
  30. alhamdullilah....rezeki akak.cantek env dia....

    ReplyDelete
  31. tq pd kwn2 smua yg mendoakan utk CPM sekeluarga...n thiz week insyallah CPM akan berpindah ke rumah baru..:)yippiyyyy

    ReplyDelete
  32. selamat berpindah ke rumah baru...

    ReplyDelete
  33. kak honeyy,xde blog khas utk butik akak ke? bleyy ktorg order on9;))

    ReplyDelete