05 October 2009

~Landskap qasehkuhoney~

Sebelum korang smua baca entry ni,apa kata kita layan dulu pic2 raya kami arituh...ada bnyk sebenarnya tp ni je yg sempat CPM upload...kalau nk ngk lelebih,jom dtg ke rumah CPM ok...('-")

pic irfan di pagi raya...salam mntk duit gaye ngn atoknya...

irfan otw nk pi beraya time ni...kejap je pki baju melayu...pastuh udah rimas..huhu

pic anak dara ku...CPM raja damia...hahha

pic kami berempat di pagi syawal 2009...('-")

~Pic raya kami thn ni...syawal 1430hijrah...thank my prince charming~

CPM with aizul marcello raya pertama arituh...('-")

banglo qasehkuhoney...teratak kami...("-)


Assalamualaikum smua kwn2 blogger...bertemu lg kita di entry kali ini tp entry kali ni bukan psl raya ok...tp nk citer psl landskap CPM...lama gilerr x update blog ni...arituh dh smgt nk update tp tetibe plak Mr.Ruffy nk cepatkan urusan pindah ke banglo qasehkuhoney...so hajat utk meng"update" terpaksa ditangguhkan utk sementara waktu...so lama jugak la x update...lebey kurang 2 minggu cmtuh...ni pon sib baik ada celcom broadband,nk tggu streamyx punya la lembab...nk tahu x sbb apa jd lembab?? meh CPM story kan cket...('-")

Sebelum kami berpindah ke qasehkuhoney tuh,Mr.Ruffy telah uruskan bab2 landskap utk CPM beriadah ptg2 nnt...so dipendekkan cerita,org yg bertanggungjwb tanam rumput karpet tuh telah tercangkul & terpotong skali wiyer & kabel telefon yg pihak pemaju telah tanam kat bhgn dlm tanah tuh (agak2 faham x ek ayatku ini?)...so,bile pihak streamyx nk psg wiyer telefon,dorg pelik sbb x jmpe kabel telefon tuh...pelik jugak....

3 minggu selepas menanam rumput karpet...

Pihak pemaju telah mghantar org2 nya utk cek apa2 yg patut...so rumput karpet CPM yg gebu2 tuh terpaksa dorg cangkul balik utk crk wiyer yg terputus tuh....fuhhhh rasa cam nk marah sgt2 sbb rumput yg gebu n segar bugar tuh telah dirosakkan...tp bile fikir2 balik,nnt x de streamyx kat umah ni lg patah sayap dibuatnya...CPM x leh hidup tnpa tenet howkeyhhh...elehhh bukan CPM je...korang smua pon ye jugak kan?? hehehe..("-')

So,dipendekkan crita lg...kesemua kesulitan telah selesai dan kini CPM rasa tenang & bahagia skali hidup di sini...eyhh ada lg x setle...CPM x puas hati ngn landskap bunga & pokok yg dorg tanam tuh...tp x pe,insyallah dlm 2-3 hari lg,CPM dh panggil org yg lg terror bab2 landskap ni...so die akan dtg utk ubah apa2 yg patut di bhgn landskap tuh nnt...uwaaaa x sbr rasanya....('-")

ok smua,ckup setakat ini dulu ek entry yg x seberapa ni...nk update pic2 raya rasa mcm dh basi kot...kalau nk ngk,ngk kat fb CPM ok...tp kat sini ada la sket2 pic2 raya CPM tempohari...

1) insyallah dh setle smua,CPM akan buat open house yaaa..:)

2) irine: akak akan balik dlm next week utk amik "botchi" ok...esok abg rafi kata nk crk sangkar utk botchi...bestnyaaaa...:)

3) syukran jazilan kat kwn2 Mr Ruffy yg baru balik from mesir yg telah menjayakan majlis bacaan yassin & doa slmt di rumah CPM pd raya ke 7 arituh....thanks

4) thanks pd kwn2 yg sudi dtg ke teratak CPM honey nurhaliza...

p/s: nnt CPM update lg psl landskap CPM bile dh siap nnt ok...tgguuuuuuu..:)





ni pic sebelum tanam rumput karpet...harus diratakan & dibersihkan agar rumput karpet gebu2 nnt..('-")

proses menanam rumput karpet...besttttnyaa

ni after 2 weeks rumput karpet ditanam....gebu kan?? syiokkkkk..('-")

pandangan dr sudut dalam rumah...('-")
sini tmpt CPM crk idea utk bekarya menulis skrip "qaseh tak terucap"

ini adalah sebahagian bekas pelajar2 Tahfiz Jugra...kwn2 Mr Ruffy yg telah menjayakan majlis bacaan yassin & doa selamat di rumah CPM...tq guys..('-")

ini pula adalah bakal CPM Raja Damia...yg mewarisi smua perangai2 CPM time kecik2 dulu...

damia suke sgt lepak sini kacau CPM buat keje...("-")

CPM time ni otw balik raya melaka...off topic sket...huhu

damia ngah layan montot cik minnie die..khayallll...("-")

pic raya CPM with irine nadia marcello...dik,tggu akak balik amik si "botchi" ok...

25 CPM's comments:

  1. seronok tgk ur life..jeles tul i tgk rmh u..besar kn..

    ReplyDelete
  2. waahhh..camteknye umah baru sis..raya umah baru gitu..hehe

    ReplyDelete
  3. umi ayu: ala jgn la jeles yanggg...biasa2 aje tuh...jmput dtg ek...:)

    kaseh mucuk: tq aida...nnt dtg rumah sis ok ...leh kenal2 lg..:)

    ReplyDelete
  4. Hanny....rumah lawa...tuan rumahnyer pun lawa.... :-)

    ReplyDelete
  5. eynda: aiyooo eynda...ada2 je la..hehehe...rumah eynda pon lawa jugaks..nk dtg bley??

    ReplyDelete
  6. honey, bestnye tgk rumah baru u..

    syok gyler.. !

    ReplyDelete
  7. akak..gamba dak irfan yang comeyy tuh tamau letak ke..nak gak tengok die pakai baju melayu..mesti comeyy

    ReplyDelete
  8. CPM kuw,,
    umah sangat cantik,,
    bila la leh dtg ni yew,,huhu,,


    selamat hari raya cpm,,
    harap x terlambat wish,,ngee


    mish u cpm,,take care n selamat siapkan skrip qaseh tak terucap tau,,=)

    ReplyDelete
  9. cik adek manis: tq dear..meh la dtg rumah..:)

    missdiya84: aahh lupe plak nk letak pic anak bujang akak sorg tuh...nnt akak upload k..:)

    iena hamdi: tq akak...ala akak hanny pon cntekkk jugak...akak sihat??

    hazirah: tq yangg...eyhh jom la dtg..nnt CPM pick up la kat mana2...hehehe...tp kene kol dulu la ok yang??

    ReplyDelete
  10. nak wat open house ke sis?
    jgn lupe jemput asna yea ;)

    ReplyDelete
  11. slm aidilfitri hunny, rindu tul nk bc n3 dia..

    bila tgk pg td dah update, cepat2 tinjau..hehehe...

    nk p beraye pun akak dok jauh, jadi beraya dr jauh je la ekk..:-)

    p/s xsabar nk tgk n3 umah baru tu lagi..hehe

    ReplyDelete
  12. hai dik,
    selamat hari raya..cantik rumah hany....

    tuan rumah pun bertambah cantik, nampak kurus skit..heheh...

    jgn lupa ajak kita yer open hse nnt...

    ReplyDelete
  13. asnacute: insyallah kalau cpt setle rumah CPM ni,CPM akan wat open house secara besar2 an...ahahah..x de la..sederhana je...x mo membazir2..:)

    little family: aahh kak,selamat hari raya jugak utk akak...akak kalau dtg kl leh jmpe2...tggu ek n3 landskap baru hanny nnt k..:)

    kak intank: ok kak...tq atas pujian itu..hahaha makin kurus yaa?? kan hanny dh gtau akak apa rhsia nya kan?? hehehehe...nnt jmput dtg open house hanny k..:)

    ReplyDelete
  14. ya ampunnn...yang penting kak, toilet akak yang meletup gedabas gedebus tuh aku dah rasmi kan dgn berak! hahahahahaha...sowey off topic!

    kak, rumah ko chanteq..nak tinggal kat situh barang 5,7 tahun bolehkah?? hahahaha

    ReplyDelete
  15. aizul: ooyeke dh berak?? bile ko berjaya cemarkan ek toilet akak tuh?? ahahaha..off topic...

    apa?? nk tinggal brg 5,7 thn?? buleyyy yoooo...akak akan jaga ko smpi ko tua nyanyok skalipon...baik x akak?? ahahahha

    ReplyDelete
  16. Lama nya tak hapdet..nak tanya..jadi keww beli kete mcm hanny crita dlm blog aritu???

    ReplyDelete
  17. yay!
    t cuti nak dtg la jumpa cpm ngan nengok uma banglo cantik cpm tu,,=)

    ReplyDelete
  18. cantik umah akak..

    camat hari raya kak honey..

    maaf zahir batin..
    open house jgn lupe ajak ain ye.. =)

    ReplyDelete
  19. katak78: off topic sudah kakak ku ini..hehehe

    ReplyDelete
  20. hazirah: ok roger yang...nnt cuti sem calling2 la ok...kita lepak umah CPM ok??hehhe

    aloy: apa yg comel nya bnloy?? kakak mu ini kaah??ehhehe

    ainbutterfly: ok ain tq...nnt akak wat open house akak jmput ain n anas skali ok..jgn x dtg plak nnt..:)

    ReplyDelete
  21. nape murni slalu tlepas ngn entry2 baru u all sume nih!!:((
    adakah sbb pc yg lembabs kat ats nih?akk!!! belikan pc baru!!x shuke!hahaha

    * cantik kan umah akk..suke2...sgt2 suke..x sabau nih nak dok umah akk nnt..x lame je lagi kan?leh muni jaga Botchi kat belakang umah nnt..hahahhaa:D

    * akk...murni abis Spm, 4Hb Doblas tawww..!! :) baru dapat jadual td..ngee

    ReplyDelete
  22. beautiful house, beautiful owner, beautiful family!! what a beautiful life that u have!!it is sooooooooooo awsome!!!!

    ReplyDelete