18 December 2009

~ Contest Gaya Makeup Cantek~

CONTEST GAYA MAKEUP CANTEK BY CPM HONEY NURHALIZA...

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum...

Uwaaa tetibe plak CPM nak wat contest,act idea ni mmg dh lama CPM fikirkan...memandangkan CPM suke gilerr ngn makeup,so why not kita share bende ni sama2...at least kita dpt ngk camna org lain pulak bermakeup...

So syarat2 nya amat mudah sekali...let's check it out:-

Terma & Syarat penyertaan:

1) contest ini terbuka kpd smua kaum hawa yg gemar bermakeup...x kira sesiapa pon boleh je join...anak dara,mak dara,mak buyung,wanita lps bersalin....yg penting CPM nk ngk gaya makeup anda dan bukannya perut anda...x gitewww??

2) Anda dikehendaki membuat entry di blog anda sendiri yg bertajuk " Gaya Makeup Cantek"...link kan skali contest ini di blog anda...mana tahu org yg terbaca entry anda itu berminat jugak utk mencubanya...jugak x lupe,dlm entry contest tuh,anda haruslah meletakkan pic before & after agar pihak juri dpt menilai hasil kerja anda...

3) Anda juga haruslah menyatakan gaya makeup anda tersebut spt contoh "smokey eyes" ke...apa2 je la...tp make sure kene letak agar smua org tahu jnis makeup anda itu...dan jgn lupe menyatakan brand brg2 makeup yg anda gunakan...

4) setelah selesai membuat entry psl makeup,anda haruslah membuat slogan yg pendek dan ringkas mengenai " CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah........( tidak melebihi dr 15 patah perkataan) dan biarlah slogan itu ikhlas dr hati anda dan bukannya bodek...huhu

5) anda wajib jd follower blog ini....kpd yg dh jd,sila abaikan...

6) Jgn lupa paste kan banner ni di side bar blog anda beserta logo link contest ini...

7) dh selesai smua, sila link kan contest anda di bhgn comment entry ini...atau anda boley lah email to CPM @ honey_nurhaliza@yahoo.com

8) contest ini bermula pada tarikh 19 december 2009 --> 19 januari 2010,so ada masa sebulan utk anda join contest ini...

9) pemenang akan diadili berdasarkan gaya makeup yg cantek dan hasil yg ketara dari pic before & after.

10) pemenang akan diumumkan setelah tarikh contest ini tamat iaitu pd 20 januari 2010...

Hadiah Pemenang

hadiah utk pemenang utama adalah set makeup "mata" from marykay product...( dlm paper bag itulah CPM akan letak hadiah2 nya)

56 CPM's comments:

  1. bloghoping
    cam menarik jek
    ..nk try join la nt
    hehe

    ReplyDelete
  2. lyn: boley je dear nk join..mana tahu menang ke...:)

    ReplyDelete
  3. CPM ku sayang,mahu join tp kt make up biasa2,tak reti make up mcam CPM lor,,hoho

    ReplyDelete
  4. hazirah: ala yangg...x kesah janji ianya makeup...mana la tahu iera leh menang ke kan....bukannya byr pon nk join contest ni...:)

    ReplyDelete
  5. all d best ya ladies2 ke mak ladies ke yg nk join contest CPM nih

    hohoho

    contest tuk kaum adam bile plak

    gagagagaga

    ReplyDelete
  6. karl: hoho setakat ni br 6 org yg antar email pd CPM...xpe lgpon ms panjang lg sebulan...

    contest utk kaum adam insyallah...eh ada ke org nk join yg utk adam tuh karl??

    ReplyDelete
  7. insyaAllah fida nak masuk :)
    tapi brand make up x semahal mane ..
    segan lak :(

    ReplyDelete
  8. fieyda: x kesah la dear kalau brg makeup x jenama pon...kalau pandai gayakan makeup tuh,of cource ianya akan jd vogue...:) kalau segan nk letak kat blog...leh antar kat email mcm yg dorg antar arini tp dorg yg antar kat email tuh sbb dorg x de blog...so dorg nk join jugak..:)

    ReplyDelete
  9. kalo adik or ahli keluarga sndiri boleh x?sah x?hehehe

    ReplyDelete
  10. salam.. mcm best je contest ni...tapi tak pandai sgt lar makeup yg cantik2...hehe tak per ker?
    brand make up pun biase2 jerk...tak per jugak ker?
    hehe...

    ReplyDelete
  11. huhuhu..cop2.besh gilewww hadiah marykay.benda alah yg slama2 nih murni nak..nih yg nak join nih!~haiya.hehe

    ReplyDelete
  12. nak tanya..sorang pemenang aje kewww....

    ReplyDelete
  13. irine: masuk je dik...pengadil die bukan akak la...tp kwn2 akak...sila la join mana tahu menang ke....adiah lumayan beb..:)

    are'ja: join je...ttg brg2 tuh x kesah ianya brand ataupun tidak...contest ni terbuka utk smua wanita2...:)

    katak_78: yup nk crk sorg pemenang je....nk join kasi nama ok...x nk wat kat entry blog pon x pe...leh bg kat email...;)

    ReplyDelete
  14. cpm da join!

    ni link dia,,

    http://ierazirared.blogspot.com/2009/12/contest-gaya-makeup-cantik.html


    suka dapat join contest cpm

    t cpm tgk k,,=)

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. i joined it already! hikssss

    http://msturh.blogspot.com/2009/12/contest-gaya-make-up-cantek.html

    ReplyDelete
  17. kaseh mucuk: x pandai makeup kene la blaja yangg...pahala makeup utk suami kita..:)

    cik epal: yup ada contest..nk join sila la...:)

    hazirah: uwaaa dh join ek...ok dear..tggu nnt CPM umumkan pemenang die ok...:)tq dear

    ReplyDelete
  18. are-long: ok nnt ym CPm ok..honey_nurhaliza

    mastur-abd: ok laling...nnt tggu tarikh tutup die ok...mana tahu pemenang bertuah ke...:)thanks

    ReplyDelete
  19. mel laki leh join ke ? mel mekap kakak mel amacam? hihi

    ReplyDelete
  20. mel: ok boley je..jnji yg join contest ini adalah perempuan...nnt mel makeup kan la kakak mel okies..:)

    ReplyDelete
  21. Salam Ukhwah...

    hye CPM, I dh join ur contest

    here's the link,

    http://owhhsnap.blogspot.com/2009/12/contest-gaya-make-up-cantek.html

    thnks 4 the contest, sgt best dpt join..
    nnt cpm tgk2 ehh
    ^_^

    ReplyDelete
  22. syarifa: ok dear...good job from u...tggu due contest ni tamat ok...kita ngk siapa yg kene...hehehe..:)

    salam ukhwah

    ReplyDelete
  23. Sis, I got this info dari teman blog yang bernama eny kiut. http://enykikilaladediamond.blogspot.com

    Dia suggestkan I masuk contest. I yg xpnah masuk pun da jd minat kes tengok dia duk join contest. Hehe..

    Skali... I terkujat kujat tengot template kita sama. Waaaa, segan I coz myblog sangat la tahap kampung dan penganggur yang tiada pendapatan. Huhu :'(

    I suka template ni sebab dia beshhh..

    Hoho, I akan cuba mekap. Tapi I xreti mekap. Adakah I layak masuk juga? Uhu...

    ReplyDelete
  24. ardinihumaira: uwaaa tmplate kita sama...suke sbb tmplate ni sgt chummil kan?? tp CPM dh nk tuko tmplate dh...new year la katakan..:)

    eyh kalau nk join contest tuh dialu2 kan...sila2..nnt bg link kat komen entry ni ok..:)

    ReplyDelete
  25. dear kak CPM..

    http://noranazreene.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-makeup-cantek.html

    ni penyertaan tak seberapa dari saya :)

    ReplyDelete
  26. dear kak CPM,

    hehe.blaja area nilai.
    thanks sudi review.
    hehe..aah.time tu bulan puasa.
    masa kak CPM ngn hubby kelam kabut nk cr port buka pose.

    romantik,berdua2 je.
    hehe.
    kak cpm dok nilai gak ke?

    ReplyDelete
  27. hye
    sy nk join jgak
    :)
    jom singgah


    http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/gaya-makeup-cantek.html

    ReplyDelete
  28. durianjawa: ok dear...nnt sama2 kita tggu due date contest ni ok..19 januari ni...:)surprise..sape la yg menang agaknya kan??

    iena: iena pon sama jugak...good luck ok...kalau menang leh dpt set mekaup mata marykay tuh..:)

    ReplyDelete
  29. harap2 ley la dapat set mekap mata marykay tu kn kn..hehe
    yg lain mekap cantek..gmbr pn cun cun ..iena ltak jer pic yg ade..nti klu sempat nk amek pic bru la..haha
    boley tak kak CPM..

    ReplyDelete
  30. wahh...
    marraketch nilai???
    lawa tu rumah kt situ...

    segan la.
    masa tu tgok cpm mcm kelam kabut je nk berbuka.sy x de la nk tgur.
    comel cpm ni eh.tgok dlm pic lain.kt luar nampak ayu habis la..
    nti kalo jmpe lagi, sy tegur kak cpm ea?
    don worry :)

    ReplyDelete
  31. iena: boley2 yangg...nnt nk letak pic yg baru pon boley...jnji ianya x lari dr syarat2 contest ok...doa2 la mana tahu leh menang ke..:)

    durianjawa: aahh dok situ..nnt jmput2 la ke rumah CPM yaa...dh dekat dh tuh...kalau jmpe CPM kat nilai or mana2 tegur2 la yer...x mo sogan2...ahahah...CPM biasa2 je la yangg...:)

    ReplyDelete
  32. hye kak CPM
    saye nk join jgak

    http://deqnor2u.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-makeup-cantik.html

    ReplyDelete
  33. i am your new follower.
    Btw, nak join jgk. bila pics dah siap i tell u ya.
    TQ~

    ReplyDelete
  34. tuan rumah, nak tanya... kalau nak masuk ni hasil mekap diri sendiri ker atau mcm mana? ko kalo orang lain mekapkan kira aci tak?

    ReplyDelete
  35. salam... kak cpm honey.. sy dh follow akak.. nk tanya ni kalo masuk 2 penyertaan buleh ker.. 1 utk wajah sy, satu lagi tuk wajah model saya? huhuhu kalo xleh let me know yer... anyway nice to know you.. :)

    ReplyDelete
  36. adoi....saya xreti sgt makeup la kak....xlh nk join contest nih~~~huhu

    ReplyDelete
  37. nk try join gak~tp tak terer mane pon mekap =p

    ReplyDelete
  38. saya dh join!;)
    http://merahjamboo.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-make-up-cantek.html

    ReplyDelete
  39. deqnor: okies dear...tggu due date die ok...:)

    lalalovy: ok yangg,dh siap nnt bg link ok..:)

    chooyaya: kene hasil makeup sndiri dear...kalau org lain makeup kan tidak dikira...n pic pengantin juga tidak dikira ye yangg...sbb tujuan contest ni adalah utk melatih diri sndiri bermekap...:)

    episode cinta kita: ermm better yg penyertaan satu lg tuh adalah hasil makeup dr tuan punya diri ye dear..:)

    ReplyDelete
  40. murnimahyum: ok dear...kalau x reti dgn contest cmnilah kita dpt mahirkan cara kita bermekap rite?? :)

    cik ery: ok dear...dh siap nnt contest tuh,bg link kat sini ye..:)

    merahjamboo: yaa i dh ngk daa...cntekk...good luck dear..:)

    ReplyDelete
  41. salam kak cpm..
    akak ade butik eh?
    kat mane?

    ReplyDelete
  42. hye! Dah post entry tu.. Terjah ye?


    http://lalalovy.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-make-up-cantek-by-cpm.html

    ReplyDelete
  43. : Ok sis.. I am 18 lah.. =).. Takpe, 8 jugak lah kiranya,. 28 and 18..
    =)

    Makeup tu dah ok? Kalau ada syarat yang x dipenuhi, bitau k??

    ReplyDelete
  44. dah! Kira lame jgk la dah jd folower..~=)

    ReplyDelete
  45. i want to join the contest....
    check me out.... =)

    link :: ~~ :: contest gaya makeup cantek :: ~~

    url :: http://littlehuge.blogspot.com/2010/01/contest-gaya-makeup-cantek.html

    (^_^)

    ReplyDelete
  46. thanks tgk penyertaan i...

    i love to makeup tp yg biasa2 jer sbb xreti sgt makeup...tgn besi.. =)

    risau juga sbb org lain yg tolong makeup kan i tp sbb u x bgtau dlm rule u yg kena makeup sendri, sbb tu i post gmbar yg tu...as long as org lain boleh try the style right... btol x?? n reason u pon nak tgk pelbagai style of makeup.. =)

    ada gak part yg i buat sendri utk makeup tu which is lipstick part... xla 100% member i yg buat & d stuff tu mostly is mine... =)

    ReplyDelete
  47. kak law sy makeup kan mak sy blh x jd model???

    ReplyDelete
  48. kak law kiter jdkan mak kiter model blh join x kontes ni????hehehe

    ReplyDelete
  49. cpm honey ni puteri sultan mane2 ke?
    maafkan saya, saya tak kenal
    muka akak sangat cantik.hehe
    anak2 pon comel.

    ReplyDelete
  50. hye CPM..
    sy baru join..hehe
    sila singgah blog sy k..;)

    http://queeny-wany.blogspot.com/2010/01/blog-contest-gaya-makeup-cantek.html

    ReplyDelete
  51. emailed ya~

    n leave a link here as well ^^

    http://ohbudakhitam.blogspot.com/2010/01/gaya-makeup-cantek-oh-malunya.html

    ReplyDelete
  52. Salam! Ya Allah, alhamdulillah! terkejut sangat sebab menang contest ni..

    Thanks sis!=)

    Nanti dyla emaail ye details dyla..
    Thanks sis! seronok sangat dapat menang Mary Kay!!

    yahooo..!!=)

    ReplyDelete