13 December 2009

~Mood Honeymoon~

semoga Allah memberkati cinta kami dunia & akhirat...insyallah amin...


Assalamualaikum buat smua pembaca2 yg CPM kasihi...semakin cepat dan pantas nya masa berlalu kan?? dan hari ini kita smua sudah berada di thn baru 1431....kalau nk dikenang2 kan kembali,bnyk betul perkara yg berlaku pd thn 2009...serius terlalu bnyk dugaan yg saya hadapi dan alhamdulillah dugaan2 itulah yg menjadikan saya kini menjadi seorang insan yg sgt2 tabah dan kuat....syukur alhamdulillah...('-")

oklah,saya x mo berceloteh panjang sbb hari ini insyallah saya ada something yg nk dikongsikan bersama ngn pembaca2 di luar sana...memandangkan saya kini tiada lg di dunia fb,maka nya saya akan berkongsi di alam blog pulak....blog ni mmg dh jd sebahagian dr kehidupan saya....jugak x lupe pd teman karib saya 24 hours...apa2 mst saya nk inform kat die...mcm dh jd teman istimewa pulak....die yg saya maksudkan ialah my twitter....smua apa yg berlaku selain dr 3 insan itu tahu,twitter tuh pon wajib jugak tahu...so kwn2,kalau nk tahu apa2,leh la baca2 kat my twitter ok...('-")

Ok,seperti yg kalian smua maklum....baru2 ini mmg saya dan kekasih dunia akhirat saya telah pergi honeymoon utk hujung thn...dan honeymoon ni mmg dh kami rancang awal2...so alhamdulillah,Allah sekali lagi telah permudahkan urusan honeymoon kami itu dan semuanya berjalan dgn lancar dan begitu happy sekali....sgt2 mendamaikan sbb kami dpt abeskan masa berdue bersama2....tp honeymoon kali ni,mmg bnyk gelak2 sbb bnyk perkara lucu yg mr ruffy buat...dan perkara itu smua sgt2 manis utk saya kenang smpi ke akhir hayat saya....('_")

Dan saya mohon maaf jikalau pic2 honeymoon kali ini tidak bnyk yg saya publish kan di sini sbb ianya telah ditapis baikkk punyaaa oleh mr ruffy...x pe la,yg pnting kalian smua tahu yg saya sudah selamat pergi dan pulang dr honeymoon itu...('-')

Sepanjang honeymoon kami itu mmg bnyk perkara yg kami telah bincangkan...mksudnya ttg masa depan family,anak2...mcm2 lg laaa....dan alhamdulillah perbincangan itu berjalan dgn lancar dan yg penting ianya telus dr hati masing2...itu yg kami mahukan...syukur Allah kurniakan saya pasangan yg sgt2 memahami apa yg saya mahu dlm kehidupan yg Allah pinjamkan sementara ini....('-")

Percutian kami itu tidak lama pon cuma 4 hari 3 mlm tp walaupun ianya sekejap namun ianya sgt2 berkualiti bg kami....sbb saya x pentingkan quantiti hari...yg penting kualiti masa kami bersama tuh....saya x leh lama2 tgglkan putera & puteri kami tuh sbb sepanjang kami berhoneymoon tuh,setiap hari jugaklah irfan call papa & mama nya...mungkin dorg rasa rindu pada kami...tp xpe,insyallah ada masa lain Allah izinkan,maka kami akan berhoneymoon lg...('-')

Akhir sekali,tibalah saat2 yg kami harus pulang utk bertemu dgn anak2 kami...dan Tuhan je yg tahu bagaimana perasaan saya di ketika itu....hati saya meronta2 x mo pulang tp bile difikir2 kan balik 2 org putera & puteri saya itu,saya akur...saya memeluk erat tubuh kekasih dunia akhirat saya itu dan die memujuk hati saya " syg,x mo la cmni,nnt kita pergi lg ok....kita balik jmpe anak2 kita ye syg"....air mata saya mengalir perlahan....('>')

Dan akhirnya kami selamat tiba di KLIA jam 12.30am pada 16 december 2009...maaf pic honeymoon kali ini x dpt nk dipublishkan atas arahan mr ruffy...kpd sesiapa yg berdegil nk ngk jugak,sila hadir ke teratak CPM honey nurhaliza ok...wakakaka...(''-')

p/s: hari ini kita dh masuk ke thn baru maal hijrah 1431...semoga apa yg berlaku pd thn lepas,sama2 lah kita jadikan ianya iktibar dan sama2 kita perbaiki segala kekurangan diri utk menjadi khalifah yg terbaik dunia n akhirat...insyallah...amin

2) saya dgn ini akan menggunakan kata ganti nama "saya" dan bukannya "CPM" lg....sbb peristiwa itu telah merubah caraku....insyallah...

3) saya rindu akan adik2 saya yg lain...saya rindu saat2 mesra seperti dulu2....ya allah,kembalikan lah saat2 itu utk diriku....amin amin amin

4) tibe2 saya terlalu merindui wajah bonda saya....mak,hanny syg mak sgt2...sayang sgt2 smpi hujung nyawa hanny" sbbkan perasaan rindu ini maka wujudlah lagu di blog saya ini....

5) insyallah di tahun baru ini,bisness saya akan Allah permudahkan....semoga saya akan menjadi seorang mama yg hebat di alaf baru ni nnt...semoga dugaan2 yg bakal berlaku,saya dpt tepis dan tempuh bersama2 dgn insan yg saya sayangi....

6) terima kasih yg tak terhingga buat kwn2 yg sentiasa beri saya support dan tq atas doa2 kalian...moga Allah je yg mampu membalasnya....insyallah amin...

saya...CPM honey nurhaliza dulu kini dan selama nya....insyallah...

kalau cinta seseorg itu ikhlas kerana Allah,maka Allah akan panjangkan jodohnya...amin ya Allah

kami happy sepanjang honeymoon itu...alhamdulillah...('-')


everyday i love u sayanggg....jgn takut dgn godaan luar ok...('-")

saya kini lebih tenang....syukur padamu Ya Allah...=)

ini yg saya dpt dr honeymoon tempohari....love diamond ring...sgt2 bermakna...:) "ini lambang cinta abg pd sayang ok"

sbb kan terlalu rindu...maka saya letakkan pic saya bersama ibu tersayang....hanny syg mak sgt2....Tuhan je yg tahu cmna perasaan saya di ketika ini...

kedua insan kerdil ini adalah amanah saya dr Allah....akan kami corakkan kalian dgn didikan yg baik agar dpt berbakti pd agama mu ye syg....irfan jaga adik mya baik2 ok syg....mama & papa syg sgt pd kalian berdua....mmuuuahhhhhhh

15 CPM's comments:

  1. kemane destinasi?
    selamat ber'HONEymOOn'~

    ReplyDelete
  2. fuyyyoooo..g honeymoon..beshnye...cepat2 hupdate entry honeymoon!!

    ReplyDelete
  3. wah..sonok yer kak CPM...
    appy hunny moon....!!

    ReplyDelete
  4. moga dgn honeymoon ni dpt mbri akk cpm ketenangan drp. sbrg pemasalahan :)

    ReplyDelete
  5. CPM..
    hepi honeymoonnnn...
    smge ceria2 slalu..
    =)

    ReplyDelete
  6. hahaha wat lagi entry terpnjang lawan aku! hahah

    ReplyDelete
  7. semoga selamat pergi dan kembali..kaklyn doakan yg terbaik buat adik kaklyn yg tersayang....

    ~muahks!dari katak_yu~

    ReplyDelete
  8. hey!sy dayahslalu jgk folow kak cpm pnya blog.so hr tu xdpt coz kak cpm private kn kot,so...xpyh prvte kan ek?blh??sbb seronok dan sgt enjoy folow kak cpm nye blog. ^_^

    ReplyDelete
  9. semoga cpm ngan mr ruffy bahagia sampai akhir hayat,,
    semoga irfan dan damia pon menjadi anak2 terbaik wat cpm dan mr ruffy,,AMIN,,=)

    ReplyDelete
  10. aku masih menanti kau
    hari2 aku menanti sms/ym dr kau
    aku juga nak kongsi citer dgn kau

    aku tak nak ganggu percutiaan kau,
    tu sebab aku pendam apa yg aku nak cakap dgn kau

    dan lastly....
    aku sedih baca entry kau ni
    betapa besar nya kesan yg kau hadapi akibat kejadian tu. apapun aku doakan kau semakin tabah hadapi dugaan idup ini. moga tahun baru menjanjikan kebahagiaan yg berpanjangan buat kita

    ReplyDelete
  11. klu akk nk bahasakan diri akk 'sy'.
    nani ttp nk pggil akk CPM boleyh kn?

    wlupon sy xtau ap kejadian yg menimpa CPM,
    namun sy percaya ALLAH xkn uji hambanya diluar kemampuan hambaNYA kn CPM?

    Go CPM n fmily !!

    ReplyDelete
  12. Wah!! Hanoemoon kat mana ni Hanny?

    ReplyDelete