11 December 2009

~ Puaskah??~


terima kasih kerna Allah memberi ku peluang utk melihat pelangi....thanks GOD

Assalamualaikum....semoga kalian pembaca2 di luar sana sentiasa dirahmati oleh Allah s.w.t...dan bersyukur kerna Allah masih sayangkan CPM honey nurhaliza...syukur ya Allah...peristiwa itu hampir2 meragut nyawaku....nauzubillah....dan kini setelah saya fikir baik2, maka x jadi lah utk saya men "private" kan blog ini...dan jugak x adil utk pembaca2 yg sudi & suka membaca kisah2 hidup saya selama ini....( peristiwa itu membuatkan saya lebih menjadi low profile)

Kebelakangan ini,bnyk perkara yg berlaku serentak & sekelip mata...maka sekelip mata jugaklah semuanya berubah kpd yg baru....peristiwa itu betul2 memberikan saya sedikit kesedaran & keinsafan...dan saya kini amat bersyukur atas apa yg Allah anugerahkan kpd saya selama ini....lebih kpd Allah mengurniakan saya mr ruffy dan 2 org putera & puteri saya...serius,itulah kekuatan saya selama ini...walau bnyk dugaan melanda dlm hidup saya,tp saya tetap tegar kerna 3 insan ini....Ya Allah,sesungguhnya,aku benar2 ingin lihat mereka smua gembira...walau nyawa skali sanggup kukorbankan....itu janjiku Ya Allah....('_")

Alhamdulillah atas apa yg Allah tentukan sejak kebelakangan ini....dan jikalau peristiwa itu benar2 meragut nyawaku,aku x pasti apa yg akan berlaku pd 3 insan yg x berdosa itu....syukur syukur syukur ya Allah....KAU seolah2 memberikan aku peluang yg ke 2 utk menikmati kehidupan ini bersama2 dgn mereka....alhamdulillah Ya Allah....

Kadang2 bile saya fikirkan kembali apa yg sudah berlaku,bnyk betul hikmahnya...dan kdg2 saya terfikir sudah puaskah makhluk2 Allah yg x abes2 utk menghancurkan CPM honey nurhaliza?? begitu sekali ujian yg Allah turunkan kpd diri saya....tp saya percaya,ada pahala yg DIA janjikan kpd saya seandainya saya kuat,redha dan pasrah akan setiap ketentuan NYA...('-")

Kini,disebabkan peristiwa itu,saya rasa lebih tenang dgn kehidupan yg ada skang ni...dan saya telah berjanji,saya akan hilang di dunia maya seperti friendster,myspace, dan facebook...dan kalian smua x perlulah utk mencari CPM honey nurhaliza....ckup jikalau anda benar2 ikhlas ingin berkawan dgn saya,anda sentiasa mengikuti perkembangan saya di dunia blog....serius,ini sahaja lah peninggalan dr saya utk smua kwn2 di luar sana....

Di sebabkan peristiwa itu jugaklah,saya rasa lebih kuat skang ni....dan saya rasa bersemangat sgt2 utk meneruskan kehidupan saya ini....saya bahagia,dan plz jgn ganggu kebahagiaan yg saya kecapi skang ni bersama2 dgn mereka.....kerna mereka itulah nyawa saya dunia & akhirat...last sekali,saya akhiri entry yg x seberapa ni dgn kalimah Allahukbar....Allah itu Maha Mendengar segala doa2 org2 yg teraniaya....dan jugak Allah itu Maha Berkuasa di atas setiap perkara....insyallah...

p/s: blog saya ni jugak akan ada pembaharuan tidak lama lagi....tgguuuuuuuuuuuu..:)

2) terima kasih kwn2 yg sudi mengambil berat akan diri saya...hanya Allah yg bisa membalas segala jasa2 kalian....

3) saya akan terbang utk berhoneymoon dgn kekasih hati saya dunia akhirat...mr ruffy...doakan saya selamat pergi dan pulang yaaa..:)

4) lagu di blog saya ini khas ditujukan utk pembaca2 yg saya kasihi....jikalau anda faham lirik ini,maka anda faham siapa CPM honey nurhaliza....

5) 2 pic di atas itu adalah nyawa saya dunia akhirat....terima kasih sbb Allah panjangkan nyawa saya pd peristiwa itu....thanks GOD...:)

sekian utk pembaca2 budiman.....

terasa syahdu plak nk tgglkan 2 org nyawa CPM ni....("-")

18 CPM's comments:

  1. sedihlah bace n3 cpm ni..apepun yg terjadi..
    ma doakan cpm bahagia selalu..tabah harungi ape sahaja.
    suspen lah..

    jnglah ilangkn diri,kita baru nk kenal..:)

    shahdunyaa...cute sngt gambar ank2 cpm:)

    ReplyDelete
  2. m@,CPM x menghilangkan diri tp peristiwa itu benar2 meragut nyawaku...syukur Allah masih sygkan CPM...dan syukur jugak CPM still lg dpt melihat 3 insan yg teristimewa itu...alhamdulillah..:)))

    ReplyDelete
  3. akak cpm
    semoga akk sntiasa tabah dlm idup akk.
    msih ada keceriaan disebalik kesedihan akk buktiny ad 3org insan yg akk sygi 2.

    sedihny dgr lgu kt blog akk ni.
    sayu j rse.hmm

    ALLAH bri pahala dlm stiap kesabaran akk.insya-ALLAH.

    BTW,xsbr nk tgk pembaharuan blog akk ni 6t.hihi

    ReplyDelete
  4. kak cpm...sedey gak nie..sbr je lah..suma tu dugaan jer...take as challenge...slmt berhonneymoon...ngeh2

    ReplyDelete
  5. salam kakak..
    patutlaa...
    tgok fb akak daa xadee...

    apepon..
    setiap yg terjadi
    pasti ade hikmahnya
    Insya-ALLAH...

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah, akhirnya kau kembali. risau bila kenangkan keadaan kau. syukur, sahabat aku ni dah kembali.

    aku sentiasa menyokong apa jua tindakan dan keputusan yg dibuat oleh kau. sebab yg paling penting adalah kebahagiaan kau...

    ReplyDelete
  7. cpm sayang,
    kt sentiasa doakan yg terbaik dan kebahagiaan sentiasa bersama cpm dan insan2 yang cpm sayang

    AMIN,,=)

    ReplyDelete
  8. salam..akak, hope kita lost cntct yea(akak ckp nk del fb,sedeyhh)..huhu
    n Jga dri akak,wlu kat mne pn akak berada keh, coz u r really worth 2 everyone..
    lastly,nk ckp entry ini sangat syahdu..bole nangis..serious,..

    ReplyDelete
  9. itsuki: tq sbb bg kata2 smgt utk CPM....really2 appreciate...moga kebahagiaan sntiasa milik kita smua hamba2 yg sntiasa bersabar...:)

    suria: waaa sedey ke? x de apa la dear....jikalau peristiwa itu benar2 berlaku,kesian pd 3 insan itu...tul x??

    cik haA: yup dear...fb dh delete...kini hanya tinggal blog ini shj....x pe kan?? kita still lg boley berhubung..:)

    ReplyDelete
  10. nizza: tq dear...aku dh kembali pg td....trus dakap kedua2 anak aku...syahdunyaaa..:))

    hazirah: tq iera doakan utk CPM...nnt free kita ym ok....:)

    aena: entry ni bukan meraih simpati pembaca blog yahng....peristiwa itu benar2 berlaku dan dorg hampir2 kehilangan CPM....syukur Allah sygkan CPM lg....uwaaaa nk nangis....
    yup fb dh selamat delete ....

    ReplyDelete
  11. touching nye CPM...
    semoga tabah menjalani hidup yaa..
    tak sabar menanti kemunculan belog baru.. heheh

    hee~ nak berhoneymOon.. bestnye.. take care and have a nice trip..

    ReplyDelete
  12. salam hunny, akak masih blur..peristiwa apa tu..leh share dak?
    anyway, take care ekk

    ReplyDelete
  13. atiqah adnan: tq dear sbb mendoakan yg terbaik utk CPM...doakan kami selamat pergi dan pulang dr honeymoon yaa...mcm sedih nk tgglkan dorg...huhu

    my little family: akak blur ek?? ok nnt balik dr honeymoon,kita ym then hanny citer kan ok...pada sape2 yg blur jugak...leh add CPM kat ym...honey_nurhaliza...saya akan ceritakan psl "peristiwa itu"

    ReplyDelete
  14. masyaAllah...rsnyaa sungguh berat dugaan yg kak hany terpaksa tempuhi...sabarlaa kak..setiap dugaan yg Allah berikan itu tanda kasih dan cinta NYA kpd kita...harap akak akn trs kuat n tabah menghadapinya...demi org2 yg akak sayangi..

    pttlaa izni cr akak kt fb dh takde,huhuhu...takpelaa kak,maybe itu jln terbaek...tp jgn berhenti mencoretkan sesuatu dlm blog nih ye kak...wish u gud luck...

    ReplyDelete
  15. salam my dear,
    sorila akak lama tak menulis komen kat blog honey...akak jugak hilang mood untuk menulis blog kerana akak baru kehilangan ayah tersayang...pada 9.11.2009...
    akak selalu baca blog honey kalau ade update sebab akak letak blog honey kat bloglist akak..harap honey tabah..akak kalau pakai lipstick mary kay selalu akak ingat honey hehe...semoga honey terus kuat..chaiyok chaiyok..:)

    ReplyDelete
  16. dear..tabahkn hati okeyh..kena kuat..biar ape pon dorg wat kt kita, kita kena berusaha utk lebih kuat..jgn kita lemah kerana itu yg akan membuatkn org tu lebih seronok dan bertepuk tgn dgn kelemahan kita..

    sorg lukakan hati hanny, tp 100 org menyayangi hanny.. =))

    owh ya..slmt berhoneymoon..semoga percutian ityu akan membuatkan hanny lebey ceria.. lebiu dear..

    ReplyDelete
  17. Allah sentiasa menyayangi hamba2 nye...syukur ke hadrat ilahi hani d lindungi dari 'peristiwa' itu...

    ReplyDelete
  18. dik, apa peristiwa yg buat hany 'akan' kehilangan dorang tu?terkejut akak tau..hr tu baru je kita ber YM..tak sangka hany buat entry ni tp lum jelas apa ceritanya...

    dik, akak gembira dpt baca blog hany..n hany hepi sekarang..itu yg akak nk..akak nk adik akak hepi with yr family..pedulikan org lain n yg penting hany jaga fam hany baik2 dan selalu mohon perlindungan dari ALLAH hanya DIA yg MAHA BERKUASA


    p/s:bila nk jumpa ni?arap kali ni jadi k...

    ReplyDelete