29 April 2009

~Fakta~


plz jgn guna oil absorbing sheet ini!!

ini yg CPM guna utk tanggalkan makeup2 kat muka...sgt best!!

Assalamualaikum buat blogger2 smua...harap anda smua sntiasa sihat2 ok...ok sini CPM nk share something ttg 1 fakta yg bagus utk para wanita di luar sana...tp CPM percaya,lelaki juga ada menggunakan oil absorbing sheet ni...

Btw,CPM mmg dh lama tahu info buruk ttg oil absorbing sheet clean & clear ni...cuma malas je nk post entry ttg bnde ni tp baru2 ni,ramai plak kwn2 CPM yg memakai bnde alah ni sbb nk lap mnyk2 kat muka dorg tuh....heyyyy,CPM sgt marah kalau org guna sheet ni...bnyk keburukkan dr kebaikkan howkeyhhh...ok meh nk citer psl keburukkan die..:)

antara keburukkan oil absorbing sheet ni:-

1) bile muka berminyak then korang lap2 guna sheet tuh of cource la korg sapu seluruh muka rite?? tahu x kandungan mnyk n peluh tuh terdapat bakteria2 yg kita x nmpk,pastu korang sedap2 je lap2 kat bhgn muka yg lain especially bhgn hidung...btul x?? cepat ngaku...hehehe..:)

2) sesiapa yg kerap menggunakan sheet ni mmg la mnyk akan x nmpk tp sekejap je...pastuh akan dtg balik mnyk2 tuh semua...pastuh bile kerap sgt menggunakan,akan menyebabkan radiasi kulit seperti ruam2...jerawat sbb korang seret kat seluruh muka...n yg takutnya jeragat....tuh sbb la ada sesetengah wanita yg awal 20an yg dah ada jeragat...so x cntekk la kan??

3) pastuh kesan jgka masa panjang plak,kulit cepat nmpk tua n kedut2...ni fakta howkeyhhh...pastuh bhgn t-zone korang akan cepat naik bntik2 putih a.k.a whitehead...kalau lg truk akan naik blackhead...so x takut ke korang semua?? x sayang kulit ke??

So korang dh baca kan info2 yg CPM bg ni?? pasni apa yg harus korang buat adalah :-

1) campak trus sheet tuh dlm tong sampah atau bakar trus sbb ia penyebab kerosakkan kulit muka korang...:)

2) bile korang dh baca info2 ni plz la sebar2 kan pd kwn2 lain yg telah/sedang menggunakan sheet ni...ataupun kwn2 yg bakal nk try sheet ni....so mencegah lebih baik dr mengubati rite?? sayangilah kulit anda semua ok..:)

ok last sekali,harap dgn adanya info seperti ini akan membuatkan anda tersedar dan plz sayang lah kulit yg Allah beri pd kita semua...CPM amat2 prihatin akan kulit anda smua...:)

ni ada beberapa tips atau petua utk hilangkan minyak2 kat bhgn muka:-

1) wajib minum 8-10 gelas sehari utk buang segala toksin dlm badan anda...bile bnyk minum air,maka dgn sndirinya kulit akan nmpk sihat n cntekkk...:)

2) amalkan pemakanan vit E & vit C utk kulit anda...(itu adalah amalan CPM hari2)

3) selalu menjaga 3 lgkah penjagaan kulit yg betul...cleanser,toner n moiusturiser...bg sape2 yg malas,cleanser n toner sudah memadai...tp jgn la mls2...kata nk kulit cntekkkkk...:)

4) amalkan pemakaian sunblock bile kuar dr rumah...wajibun!!

5) ni sgt2 pnting,bersihkan la kulit anda or tanggalkan makeup2 yg ada b4 nk masuk sleep...ini penting kerana liang2 kulit akan dpt bernafas dgn baik skali n pori2 kulit tidak akan tersumbat...:)

ok CPM rasa ckup setakat ini dulu...n jmpe di lain entry ok...:)
28 April 2009

~Alhamdulillah~

ADAKAH CPM PREGNANT FOR 3RD BABY?? ("-")


damia nk jd kakak yerk??...:) chummill..:)



Pregnancy Tickers from WiddlyTinks.com
27 April 2009

~Irfan & Damia~

Hai semua...sorry entry ni tergendala...ni adalah entry last monday arituh...x pe la just nk update je...last Monday arituh CPM & Mr.Ruffy ada nk jmpe client kat Grand Blue Wave Hotel,so sebelum tuh kami dskuss samada nk bawa irfan & damia skali or x...mula2 kami cadang utk tinggalkan dorg tp bile fikir2 balik,lebih baik bawak irfan & damia sbb sambil kerja leh bercuti skali...sbb kat sana irfan mst suke mandi kat pool...:)

Mr.Ruffy jmpe client sekejap je,selebihnya kami abeskan masa bersama keluarga...sgt seronok sekali...at least,kami boley curik2 masa utk bersama dgn dorg...quality time is the most important howkeyhhh...bile ngk irfan & damia happy so kami pon happy jugak...:) ermmm next time kalau ada jmpe client lg,kami akan bawa lg dorg...jom layan pic2 kat bawah ni..:)



~anak mama,damia sudah besha~


~abg & adik seronok mandi bersama~


~pic b4 nk trun b'fast keesokkan paginya~


~Raja irfan & Raja Damia~


~sgt seronok...irfan sgt suka...:)~


~pic irfan sebelum nk check out hotel~

("-")

~Last Saturday~

Salam semua...meh nk update apa aktiviti kami last Saturday... CPM & Mr.Ruffy telah pergi ke kenduri kahwin cousin ruffy di Tasik Permaisuri,Cheras...setahu CPM,tasik ni dulu pernah menjadi tempat wedding erra-yusry dulu..kalau x silap la..:)

Kami gerak seawal yg mgkin,yerla kahwin cousin kan...so kene la nmpk kan muka sket...lain la kalau kahwin kwn2 ke...mkn n then leh trus balik...hahaha...nk tahu x?? CPM sgt malas bab2 nk pi knduri kendara ni tp masih ingat lg kata2 ayah,"esok jgn menyesal kalau x de org nk dtg kat knduri anak2 ko nnt" uwaaa tersentap beb...that's why gegehkan diri jugak utk pi knduri2 tuh....:)

Setiba je kat sana,smua tetamu masih belum hadir lg...yg hadir cuma sanak saudara je...fuhhhh dah la panas kat tepi tasik tuh,camna la dorg leh terpk nk wat kat tepi tasik cmtuh...x pe la,so sebelum tetamu2 lain dtg,sempat la snap beberapa keping pic...:)

lebey kurang jam 12tghari cmtuh br kami dpt makan...sgt lmbt howkeyhhh...kami tggu smpi jam 2ptg tp pengantin x jugak muncul2 so kami decide utk pulang je psl irfan n damia sudah meragam nk susu n sleep...sian kat dorg...so kami pon trus balik cmtuh je tnpa ngk pengantin...:)

p/s: lauk pengantin x sodap...pastuh panas kat tepi tasik tuh...kalau 10 bintang,i bg -1...hahaha...voleyhh ke cmtuh ek?? sorry pengantin...:)



~permandangan dr jauh khemah pengantin~


~pic CPM with Mr.Ruffy~


~pic kami berdua~


~mama ngan adik damia~


~pic kami sekeluarga ~

~mama ngan Damia sudah tukar baju..panas~
23 April 2009

~Tips Untuk Bibir Yg Cantekkk~

~antara brg2 mary kay yg CPM gunakan~
~pink diamond & starry~

~CPM wearing lipgloss starry..so natural~

Salam...hope anda semua sntiasa di lindungi Allah s.w.t...insyallah amin...dan short entry kali ni berkisar ttg kecantikan...so mmg lumrah wanita mmg x dpt nk dipisahkan ngan kecantikan...smua org nk kelihatan cantik right?? so kat sini nk gtau especially ditujukan khas kat "someone" yg menghantar email tnya apa yg cpm pki kat bibir hari2...sbb nmpk gorgeous sgt...hahahaha...(bukan i ckp howkeyhhh..harap maklum).

So di sini meh cpm kongsikan apa yg cpm pki semenjak dh x bergelar mak andam ni...hehe...trus terang cpm katakan di sini yg cpm mmg x sesuwaiii pki lipstiks...ntah la bibir ni mmg x mo trima lipstik kot...dh bnyk kali try tp x gak masuk arrr...yg x bestnya bile pki lipstik kan,mule2 je excited nmpk cntekkk then x smpi 15 minit trus lap ngan tissue...so alternatif lain cpm mmg guna lipgloss hari2...tp x smua lipgloss sesuai ngan bibir ni...:)

CPM sgt suke n serasi ngan lipgloss mary kay...sgt sedap ok...pki n rasa cam buble gum...so 2 kaler yg best n selalu pki adalah pink diamond & starry...pink diamond tuh kaler cam pink lmbut so bile kene kan kat bibir sgt cntek n look so natural...n kalau kuar nk pi pasar (chettt,pi pasar pon nk guna lipgloss ke??) baru cpm akan gunakan kaler starry...starry ni kaler transparent n ader kilat2 sket...cntekkkkkk jugakkk...so mmg best guna lipgloss psl bibir sntiasa nmpk basah je...:)

Lupe plak sebelah pic lipgloss kat atas tuh adalah lipbalm marykay...tuh mmg x tinggal pki psl bibir tersangat2 la kering...mybe CPM x ckup minum 8 gelas sehari that's why la ianya kering...:)

p/s : sape yg nak lipgloss pink diamond leh gtau CPM ok..:)

22 April 2009

~Welcome Back~

welcome back Pictures, Images and Photos

Salam...Syukur alhamdulillah...akhirnya atas sokongan anda smua,kini cpm akan kembali berblogging seperti biasa...dan apa yg telah berlaku hanya cpm & family je yg mengetahuinya dan berita ini tidak akan disebarkan secara meluas...maaf ye kwn2,blog ni selama 3 minggu terpaksa diprivate kan kerna ini adalah permintaan pihak berkuasa...dan alhamdulillah semuanya telah selesai seperti sedia kala...:) sy amat merindui kwn2 yg lain....:)