26 May 2009

~Shawl with anak tudung Dubai~

anak tdg dubai sgt sng bile dipakai bersama ngan shawl..:)

inilah rupa anak tdg dubai yg CPM gunting tuh...bley dipakai dgn shawl..:)

CPM pki anak tdg dubai ni dgn shawl soft pink..:)

Salam semua...skang ni jam menunjukkan pukul 11.34p.m...walaupun mengantuk giler tp kugagahkan jugak mata ni utk update enrty yg dh mcm nk "basi" ni...hehehe...maaf sgt2 psl CPM x sempat2 nk update n abeskan short enrty ni...x de apa pon yg istimewa just nk share pd gegurl2 yg kat luar sana yg "addicted to shawl".

Ok seperti yg CPM janjikan,entry ni just nk share cara2 atau tknik2 yg boleh kita pki bersama dgn shawl...so CPM pon x de la expert mcm kwn2 yg lain kan...cumanya CPM sgt suke berkongsi apa yg CPM minat dgn kwn2 lain...:)

Ok cmni,skang ni mcm2 fesyen rite kite ngk org pki...dah mcm2 trend tudung kat pasaran skang ni...dan jugak mcm2 shawl yg kita jmpe kan?? so kat sini selain dr pki shawl mcm biasa tuh...korang pon leh jugak pelbagaikan cara pemakaian shawl2 ni...shawl2 ni boley jugak dipakai bersama ngan anak tdg syria (skang sgt2 famous),anak tdg biasa,anak tudung dubai n inner scarf yg corak2 tuh...:) kalau dulu kita asyik kumpul koleksi tdg2 bawal kan?? so apa kata skang ni kita cube ubah penampilan sket...x de la nmpk old fesyen rite? (x de niat utk menyindir mana2 pihak ok..sila bersangka baik dgn semua org)...so CPM cuma berharap di samping kita berfesyen2 tuh jgn lupe tutup aurat anda semua...boley bergaya tp labuhkan tudung & menutup bahagian dada...("-")

Dan kat bwh ni ada cntoh pemakaian shawl bersama anak tdg dubai...act,tudung dubai ni CPm beli 2 psg sbb sgt cntek n boley dijadikan anak tdg...sehelai CPM beli on9 n sehelai lg CPM jumpe tdg ni kat shah alam,so apa lg rembat la...yg sehelai lg tuh CPM gunting amik die nya anak tdg je...n sehelai lg CPM pki tdg dubai mcm biasa..beli anak tdg ni psl ianya sng nk match ngan smua shawl2 CPM yg ada...n mostly ianya adalah pink color...so bwh ni adalah step2 die ( ditujukan kat kwn2 yg request):-

1) 1st skali pki anak tdg dubai mcm biasa...n kalau x mo nmpk bulat di bhgn muka...sila muncungkan anak tdg tuh...:)

2) then amik shawl pilihan anda & letakkannya di tengah2 anak tdg dubai td...dan jugak pastikan shawl td sebelah panjang & sebelah lg pendek...dan jgn lupe pin kan agar nmpk lebey kemas..:)

3) step seterusnya bawa bhgn shawl yg panjang td n lilitkan seperti biasa...dan sekiranya shawl anda panjang,boleh jugak dililit 2 kali...:)

4) bhgn yg pendek td di pin kan n sile kemaskan kedudukan shawl...ok siap!! rasanya step2 ni dh bnyk owner2 yg jual shawl letak kat dorg nya blog...n entry ni pon CPM ada buat dulu...tp x pe laaaa...ni CPM buatkan entry yg baru tp dgn anak tdg dubai..:)

ok rasanya x de apa mau diceritakan lagik & CPM akan update sekiranya CPM free nnt ok...dan CPM betul2 mntk maaf psl entry ni lmbt utk CPM abeskan & buat org ternanti2...("-")

Last sekali sebelum terlupa,tq to all my silent reader blog qasehkuhoney...& tq 4 ur support utk CPM terus berada di dunia blogging ni...jasa anda amat CPM hargai...:)

p/s: 1) congrats to my lovely sister,irine nadia marcello sbb menang contest kat 'arnie boutique".

2) terima kasih kpd peminat2 misteri blog qasehkuhoney smpi nk dengki2...hairan kenapa kalau anda x suke dgn blog saya tp still lg nk baca n bukak blog ni setiap hari n nk dgki2...ingat kalau anda lepas kat dunia ni,jgn harap kat akhirat anda akan terlepas..."sesungguhnya Allah s.w.t amat mengetahui segala perbuatan hamba2 NYA"

3) terima kasih pd ziera red kerna sudi muncul dlm life CPM.

4) tetibe rasa rindu kat "seorang sahabat lama" yg agak lama menyepikan diri...sesungguhnya aku tahu ko slalu baca blog aku ni...x tp x sudi utk meng"komen"...it's ok...aku sedey apa yg berlaku pd 'persahabatan" kita yg sudah lama terjalin...tq sbb buat aku mcm ni...tp aku x de la smpi nk buang sahabat...ingat tuh..:) (harap2 ko akan baca)

5) mama amat merindui Raja Damia Adriana...cepat pulang ye syg...mama tggu..:) sian abg irfan main sorg2...:)

ok jmpe di next entry CPM ok...("-")


22 May 2009

~Nur Barakah~

irine marcello & honey marcello

Align CenterSalam semua...semoga hari jumaat ni kita akan mendapat keberkatan yg lebih dlm kehidupan kita...insyallah amin....semoga kalian semua sihat2...sebelum tuh tq sgt2 kat silent2 reader yg menghantar email pd CPM...tengsss 4 ur support...CPM still ok lg...dun worry ok...n tq jugak kat kak anis yg x jemu2 bg advise kat hanny...jugak x dilupakan pd kak intanq77...tengsss tau...CPM amat2 menghargainya...:) oh lupe plak pd yg mghantar msg kat hp...especially nad84,edast,fieza...uwaaa bnyk plak nk list kan nama...tq la kat semua ok...:)

Ok entry ni just nk promote blogshop ka
kak angkat CPM...kak julia yg chummil tuh...ermmm blog die ni jual tdg nur barakah...ala2 tdg ekin jugak la kot....ekceli,CPM b4 ni ada gak la bli tdg2 ala2 cmni tp smua x sesuai sbb muka CPM sgt2 bulat ok...so bile x sesuai CPM just buat tdg nk pi siram pokok bunga je la...leh ke cmtuh ek?? whatver la kan?? ok continue balik,ermmm tdg "Nur Barakah" ni mula2 takut gak nk try n beli...tp bile ngk kak julia pki cam cantekk je trus la order...apa lg of cource la CPM amik kaler pink...n bile dh dpt n CPM try...mmg betul2 terletak n kat bhgn muka tuh x nmpk bulat howkeyhhh...sgt2 nice bile pki...x caya,leh try selai dulu....:)

Tp skang mmg bnyk kan org jual tdg2 ala2 ekin ni...tp kene pandai sesuai kan ngan muka...mcm CPM nya muka bulat so x sesuai kot ngan tdg ekin tuh...nur barakah sesuai...ehhe..tp mana pergi CPM tetap ngan shawl...:)

ok that's all 4 today...jmpe di next entry ok....last but not least,tq kat silent2 reader CPM...n tq jugak kat kwn2 yg drop kat blog ni tp x berkesempatan utk men"komen"...it's ok dear...CPM x kesah n x marah pon tau...hak masing2...ehhehe..:)

p/s: CPM x ke overseas kerna mengalami masalah kesihatan...so postpone awal jun 2009..."ALLAH BERI KITA SAKIT N UJIAN ITU TANDANYA DIA SENTIASA INGAT PADA KITA...& SENTIASALAH BERPRANGSANGKA BAIK PADA SEMUA ORG"

daaaaa~pandangan dr sisi tudung nur barakah...:)


CPM memakai NBP038


sudah jatuh cinta ngan nur barakah...:)

nur barakah black...:)

~irine nadia marcello - nur barakah dark grey~

20 May 2009

~Sedikit Peringatan~

SEDIKIT PERINGATAN
Hanya Ingin Mengingatkan ...


Kubur Setiap Hari Menyeru Manusia Seba
nyak Lima (5) Kali ...

1. Aku rumah yang terpencil,maka kamu akan senang dengan selalu membaca Al-Quran.
2. Aku rumah yang gelap,maka terangilah aku dengan selalu solat malam.
3. Aku rumah penuh dengan tanah dan debu,bawalah amal soleh yang menjadi hamparan.
4. Aku rumah ular berbisa,maka bawalah amalan Bismillah sebagai penawar.
5. Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir,
maka banyaklah bacaan
"lah ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah", supaya kamu dapat jawapan kepadanya.



Lima Jenis Racun dan Lima Penawarnya .....

1. Dunia itu racun,zuhud itu ubatnya.
2. Harta itu racun,zakat itu ubatnya.
3. Perkataan yang sia-sia itu racun,zikir
itu ubatnya.
4. Seluruh umur itu racun,taat itu ubatnya.
5. Seluruh tahun itu racun,Ramadhan itu ubatnya.


Nabi Muhammad S.A.W bersabda:

Ada 4 di pandang sebagai ibu ", iaitu :

1. Ibu dari segala UBAT adalah SEDIKIT MAKAN.

2. Ibu dari segala ADAB adalah SEDIKIT BERBICARA.
3. Ibu dari segala IBADAT adalah TAKUT BUAT DOSA.
4. Ibu dari segala CITA CITA adalah SABAR.


Berpesan-pesanlah kepada kebenaran dan kesaba
ran.
Beberapa kata renungan dari Qur'an :



Orang Yang Tidak Melakukan Solat:

Subuh : Dijauhkan cahaya muka yang bersinar

Zuhor : Tidak diberikan berkah dalam rezekinya
Asar : Dijauhkan dari kesihatan/kekuatan
Maghrib : Tidak diberi santunan oleh anak-anakny
a.
Isyak : Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya

* salah satu muka mayat di da
lam kubur adalah Mayat yang kukunya mengcengkam dan meliliti seluruh tubuhnya. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengata orang dan mengumpat orang.

*"seandainya anda ingin berbuat jahat pd seseorang,Cuba ingat tentang mati...kerna

(Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila-bila masa)
"

*Ibnu Abbas berkata:
"Sesungguhnya kebajikan itu memberi cahaya kepada hati, kemurahan rezeki, kekuatan jasad dan disayangi oleh makhluk yang lain. Man
akala kejahatan pula boleh menggelapkan rupa, menggelapkan hati, melemahkan tubuh, sempit rezeki dan makhluk lain mengutuknya." (ingat ni!!)

p/s: semoga kita semua sentiasa dilindungi oleh Allah s.w.t...semoga kehidupan kita semua diberkati oleh Allah...amin...("-")semoga CPM sekeluarga sentiasa dilindungi oleh Allah s.w.t

kita pasti akan dijemput satu hari nanti....di sinilah tempat kita nnt...adakah kita sudah bersedia??
19 May 2009

~no title~

salam...just short entry psl Cik Puan Muda Honey Nurhaliza x de mood arini...just nk tnya pd kwn2 blogger yg lain...soalannya berbunyi begini " PERLU KE KALAU SESEORANG TUH KAYA MENUNJUK2 APA YG DIA ADA?? PERLU KE KALAU SESEORANG TUH KAYA MENUNJUK2 KAN YG BAJUNYA BRANDED2?? PERLU KE KALAU SESEORANG TUH KAYA MENUNJUK2 DI MANA RUMAHNYA DAN KERETA APA YG DIPAKAI?? DAN PERLU KE KALAU SESEORANG TUH KAYA MENUNJUK2 AKAN KEHEBATAN YG DIA ADA??

"INGATLAH SESUNGGUHNYA ALLAH TIDAK MEMANDANG AKAN DARJAT SESEORANG MALAH ALLAH AKAN MEMANDANG SETIAP AMALAN HAMBA2NYA"

"BARANG SIAPA YG MENGERJAKAN KEBAIKAN SEBERAT ZARAH PUN,NESCAYA DIA AKAN MELIHAT BALASANNYA DAN BARANG SIAPA YG MENGERJAKAN KEJAHATAN SEBERAT ZARAH PUN,NESCAYA DIA AKAN MELIHAT BALASANNYA PULA" (SURAH AL-ZALZALAH: 7-8)


"DAN ALLAH AMAT MENCINTAI ORANG-ORANG YG SABAR" (AL-IMRAN :146)


~..Ukhwah yang dibina antara kita, Biarlah seperti seutas tasbih, Ada awal, Tiada penghujungnya, Dicipta untuk mengingatiNYA, Dibahagi untuk cintaNYA, Diratib demi redhaNYA..~

kita adalah apa yg kita fkirkan
kita adalah apa yg kita percaya
semua yg kita fikirkan dan percaya - di install dalam mindan dibawah sedar...
dan tubuh akan bertindakbalas dengan arahan dari minda...

Jilid 1. Hadis Nombor 0059.
Abdullah bin Mas'ud r.a. mengatakan bahawa Rasulullah saw. bersabda, "Jangan merasa iri hati, kecuali kepada dua orang: 1. Orang yang diberi Allah harta, kemudian dipergunakannya untuk yang hak, dan 2. Orang yang diberi Allah hikmah (ilmu yang hak),

SEKIAN TERIMA KASIH....('-')
11 May 2009

~Hot Issue - Kahwin Awal Di kalangan Remaja~

CPM dpt bnyk email bertanyakan pendapat ttg "kahwin awal di kalangan remaja" insyallah CPM akan wat 1 entry khas ttg tajuk ini...nantikan yaa..:)
p/s: entry khas ni tidak siap lg...heheh..:)
08 May 2009

~Good News~

Salam semua...harapnya blogger2 lain sntiasa sihat2 aja ya...ok di sini CPM nk gtau good news utk semua especially kpd penggemar2 perfume...so smua org of cource suke pd pfume rite?? ok entry kali ni nk gtau yg CPM & Mr.Ruffy will fly to Australia soon...mybe dlm 2 mnggu dr skang...n good news nya ialah CPM akan pergi utk mengambil stock2 original perfume utk di bawa pulang ke malaysia...so di kesempatan ini,kpd sesiapa yg berminat utk membeli @ meng'order" perfume from CPM,amatlah di alu2kan...sbb nya ianya murah dr harga pasaran...sgt2 murah...dan yg pnting ianya adalah ori bukan immitation hokweyhhh....CPM x pki immi2 ni...gatal2 nnt...( bak kata aizul marcello)
ahahhahaha..:)

So kpd sesiapa yg berminat utk mengirim kat CPM,sila berikan detail2 perfume yg anda ingin beli n brapa ml...dan jugak sket deposit...balance seterusnya boley dijelaskan sekembalinya CPM ke tanah air....anda semua boley email pd CPM ...honey_nurhaliza@yahoo.com...n beri detail2 seperti berikut..:-

NAMA ANDA:
ADDRESS:
NO PHONE:
EMAIL ANDA:
NAMA PERFUME:
JUMLAH ML PERFUME:

06 May 2009

~3 weeks to go~


Lilypie Next Birthday PicLilypie Next Birthday Ticker

yaaa....3 weeks to go...birthday anak mama,irfan yg ke 3 thn....x sbr nk tggu...semua org menantikan tarikh
31 may 09...:)