28 June 2009

~My Candylight Dinner Dress~



INI ADALAH DRESS YG CPM BELI SEMALAM UTK DIPAKAI TIME CANDYLIGHT DINNER WITH MR RUFFY NNT THIS WEEKEND....SGT BERDEBAR2 HOWKEYHHH...& NK TNYA PENDAPAT KORANG SMUA...MANA LG BETTER CPM PAKAI...HITAM OR MAROON DRESS NI?? :)

Then CPM teruskan pencarian kasut plak...n of cource ianya adalah high heels bcoz CPM rendah...so high heels barulah sesuwaiii dipadankan ngan long dress tuh...irfan je tahu cmna kasut yg mama beli ,kan?? hehehe...irfan yg pilih kasut mama kan??

So my candylight dinner ada ms dlm beberapa hari je lg...CPM sgt2 berdebar skang ni...ok la x mo tulis bnyk2 lg...ckup je la entry setakat ini dulu ok...:)

x lupe juga CPM nk ucapkan terima kasih bnyk2 kat smua kwn2 yg email CPM...suh CPM treuskan dlm dunia blogging ni...jasa anda semua amatlah CPm hargai sgt2...& terima kasih jugak kat kwn2 yg votes agar CPM x truskan dlm dunia blog....sorry guys nmpknya CPM terpksa meneruskan dunia blog ini disebabkan undian anda x dpt menandingi kwn2 yg vote agar CPM teruskan berblog...:)

terima kasih yg x terhingga buat suami tersayang,mr ruffy yg jaga CPM sepenuhnya ketika CPM sakit tempohari...alhamdulillah kini,Allah telah berikan kesihatan yg baik buat CPM agar CPM leh teruskan ibadat & amalan seperti biasa...thanks GOD!!

23 June 2009

~I Love My Family~

permata hati CPM...raja irfan & raja damia

papa syg sgt kat kalian berdua..:)

irfan jugak syg pd adiknya,damia..:)

i love u mr ruffy..:)

CPM syg kamu semua..:)

penawar setiap duka & lara CPM selama ni...mmuuahhhh..:)

mama syg kalian berdua...:)

Salam semua...sorry psl lama CPM x update blog ni...ntah la lately ni sgt2 x de mood ok nk berblogging..x tahu nape...mgkin x lama lg CPM akan "pencen" dr dunia blog...mgkin ramai yg suke dan mgkin ramai jugak yg sedey sbb x dpt tahu citer2 psl CPM (ahah perasan howkeyhhh)

Seandainya perkara tersebut berterusan,CPM nekad utk "stop terus" dr dunia blog...dan sape tahu mgkin ini adalah last entry dr CPM...so seandainya anda semua mahu CPM trus berblogging,selalu2 la solat hajat mntk pada Allah agar CPM truskan dlm dunia blog ni...heheh just joking tp itulah hakikat yg sebenarnya...:)

Jom kite truskan dgn entry yg x seberapa ni...anda semua pasti sayangkan family anda bukan?? tipu la kalau anda kata x sayang...btul x?? especially pd yg sudah berumahtangga...mst si isteri tuh sayang gila2 akan husband nya...n of cource anak2 die jugak....betul kan?? dan sy nk bertanya pd isteri2 di luar sana...apa perasaan anda sekiranya suami anda diganggu oleh perempuan2 lain?? sedih atau gembira?? of cource la sedey kan n ada perasaan kecewa di situ...kecewa bukan sbb suami kita berpaling arah...tp kecewa sbb ada jugak perempuan yg x berhati perut snggup hancurkan perasaan wanita lain?? cube kalau perempuan tuh berada di tempat si isteri tuh?? apa perasaan yg die akan rasa ek?? tp perempuan tuh x fikir smua2 tuh...yg die tahu,die minat kat "suami org"...:(

Maybe die x fikir akan baik buruknya die berkelakuan begitu...sy pon x terkejut dgn berita2 sebegini sbb dunia skang ni perempuan2 di luar sana lebey prefer memilih title " suami org" mybe die tgk 'suami org" tuh lebey berpengalaman....lebey romantik....lebey stabil kewangan die...lebey caring...mcm2 laa...so berbeza la kalau nk di compare kan dgn title "lelaki bujang" yg mgkin zerrow bg perempuan2 yg sebegini...:(

Sedikit nasihat CPM kpd2 perempuan2 specis mcm ni..." ingatlah sesungguhnya kalau hari ini anda berjaya meruntuhkan rumahtangga seseorang,x mustahil satu hari nnt Allah akan balas sebegitu rupa pada anda"...Allah Mahal Adil...jgn lupe tuh smua...dan sy berharap agar anda fikirlah sedalam2 nya sebelum anda bertindak di luar batasan...anda snggup ke melihat perasaan betapa kecewanya seorang isteri?? harap anda sedar sebelum terlewat...:)

ok la smpi di sini shj entry CPM kali ini...dan seandainya ini adalah entry terakhir CPM...CPM nk amik kesempatan mohon ampun dan maaf sekiranya selama CPM berada di dunia blogging ni,CPM ada terguriskan perasaan anda atau CPM ada salah & silap...dgn rasa rendah diri nya CPM mohon ampun & maaf...segala yg baik dtg dr Allah dan yg yg buruk itu dr CPM sendiri...
kepada kwn2 yg lain,CPM harap anda akan truskan berblogging ok...mgkin nasib kita x sama...tp CPM ok...x pernah berdendam dgn sesiapa yg pernah buat "jahat" dgn CPM selama ni...Allah lebih mengetahui segala2 nya...:)

p/s: 1) diharapkan adik beradik CPM yg lain akan teruskan dlm dunia blog ini...jgn sesekali sakitkan hati blogger2 yg lain...ingat ni!!

2) tq sgt2 kat kwn2 blogger yg pernah menjalinkan ukhwah dgn CPM selama ni...CPM betul2 menghargainya...tq 4 ur support selama ni...:)

3) mohon maaf pd sesiapa shj yg mengenali CPM.

4) selepas ini,sesiapa yg ingin mengetahui khabar CPM,anda boleh laa msg CPM by phone or email ok..:)

5) CPM kini amat bahagia dgn family CPM...tiada apa yg lebih bermakna dlm hidup CPM melainkan keluarga yg bahagia dunia akhirat...CPM dh dpt itu semua,so jgn ganggu family bahagia ini....plz

6) CPM akan pergi honeymoon dgn Mr.Ruffy dlm ms terdekat ini....:)

7) tq kat mr ruffy sbb bg sokongan yg kuat pd isteri die slama ni..i love u syg..:)

mr ruffy : "sayangggg...syg dh ckup sempurna & cantekkk di mata abg..sesungguhnya abg bangga memiliki dirimu syg....tiada siapa yg dpt pisahkan kita melainkan ajal yg memisahkan kita..pegang kata2 ni ok syg"
utk mengurangkan kesedihan yg melanda,mr ruffy telah adiahkan buku ini...sgt2 bgus isi di dalamnya...dan sy amat syorkan wanita2 di luar sana utk membeli buku ini....x mahal cuma rm49 aje...handbag mahal2 leh bli,buku yg semurah ni x kan kita x leh bli kan?? buku ni bgus sbg pengisian rohani dlm diri kita...selamat membaca..:)

"Jangan Bersedih,Kerana kesedihan anda membuat Musuh anda Gembira"

so sekian utk entry kali ini...:)

tq for ur votes...link anda yg vote smua ada pd rekod CPM...so CPM tahu dahh siapa yg x mo CPM teruskan berblog...tq tq tq...!!

18 June 2009

~Contest Ibu Hamil Menawan 2009~

Hai semua....hope anda semua sntiasa sihat2 ok...ermmm title entry kali ni cam gempak je kan?? adakah CPM menang contest "Ibu Hamil Menawan 2009" tuh ke?? layak ke CPM nk menang contest2 yg mcm tuh?? hahaha...dah2 jgn nk mengarut n mimpi...ok let me explain..:)

Now CPM & my partner Ummi from Ratuhati ada menganjurkan contest ataupun pertandingan wajah "Ibu Hamil Menawan" bg thn 2009...tujuan pertandingan ini dianjurkan adalah utk memberi smgt kpd ibu2 yg hamil agar tetap menjaga penampilan diri walaupun sdg hamil dgn perut yg memboroi...uwaaaa sgt indah & seksi hokwkeyhhhhh pengalaman hamil CPM dolu2...dan jugak utk memberi peluang kpd ibu2 yg hamil agar tetap menjaga badan after bersalin nnt....so ibu2 hamil akan dpt kuruskan badan after bersalin nnt dgn menggunakan "Honey's Bodysuit"( promote la sket howkeyhhh)

So let me explain hadiah2 yg bakal ibu2 hamil tuh dpt nnt :-

Hadiah pertama: Honey's Body Suit bernilai RM395!! Kalian semua.... ini hampir 400 tau! Nanti boleh la slim lepas bersalin kan kannn...
Bukan tu aje.. ada lagi!! ada hadiah iringan.. hadiah misteri, istimewa daripada cik puan muda honey nurhaliza Mesti best. Hanny ni kan kaki shopping.

Hadiah kedua: satu set jamu - Honey's Jamu bernilai RM150!!! Wah bertambah-tambahlah mudah kurus ibu-ibu ya lepas bersalin! Tapi sayang, anda boleh menang hanya satu hadiah Jangan tamak okess...

Hadiah ketiga: baucer diskaun 30% Honey's body suit !!


Hadiah akan dipackagingkan khas from Honey's Boutique!!

Syarat dan terma, dan tarikh tutup akan kita beritahu minggu depan... tunggu ya... sabar

so sekiranya anda adalah ibu yg sedang hamil bg thn 2009...maka anda layak utk menyertai pertandingan tersebut...dan anda dikehendaki mendaftar ahli di website Ratuhati.

syarat2 penyertaan akan CPM update later ok...tggu my partner siapkan dulu...

update :-

TARIKH TUTUP
Kronologi
19 Jun anda boleh mula menghantar gambar
1 Ogos gambar mula disiarkan setelah approval - selepas pertandingan bulan Julai 2009 (Bayi Cinta Alam) berakhir
1 Ogos juga undian mula dijalankan
15 Ogos 2009 tarikh tutup hantar gambar
25 Ogos Pengumuman pemenang

TERMA & SYARAT

Nampaknya ibu2 dah tak sabar.
Okay ni terma & syarat,
1. Anda ahli Ratuhati.com - mestilah kan
2. Anda hamil dalam tahun 2009 (dah bersalin bulan 2 pun boleh masuk)
3. Gambar tidak diletakkan hiasan menggunakan kaedah digital seperti kerawang, teks dan sebagainya. Scrap juga tidak dibenarkan.
4. Aksi & pakaian adalah sopan. Lebih baik kalau menutup aurat.
5. Perut anda mesti nampak. Ya, seperti mengandung.
6. Kelebihan kepada ibu dengan penampilan menarik & menawan. Menarik dan menawan tak semestinya cantikkan (kata penaja). Kan ibu mengandung selalunya berseri....

sila klik di sini
11 June 2009

~Pre-Order Purse Organiser~





Do you ever get frustrated looking inside your purse for your phone, wallet, keys or other daily necessities? Have you ever wished that there were more handy pockets inside your handbag so your essential items won't keep getting buried underneath the clutter at the bottom of your purse?

~ PRE-ORDER PURSE ORGANISER 4 UR BAG- RM69.90-KINI ANDA TIADA MASALAH LAGI UTK MENCARI BRG2 YG ADA DI DALAM HANDBAG ANDA...KPD SESIAPA YG BERMINAT UTK MENEMPAH PURSE ORGANISER INI,SILA BERI DETAIL2 ANDA DI BHGN COMMENT THIS ENTRY OK...LIMITED STOCK...TQ..~

1. Sarah Al-Idrus
2. yana -paid
3. fara_ayu- paid
4. gyna- paid
5. ruby- paid
6.kak lin katak 78-paid
7. milin -paid
8. farahinarah -paid
9. nana-paid
10.

~YM Raja Irfan & YM Raja Damia~

~ INI ADALAH NYAWA2 CPM HONEY NURHALIZA DUNIA & AKHIRAT- MAAF TIADA CERITA DI SEBALIK GAMBAR~







01 June 2009

~Happy Birthday Raja Irfan-31/5/09~

time ni irfan 9 bulan..br nk blaja jln..:)

irfan time ni 6 bulan..:)

irfan & adik damia...("-")

Masih segar lagi dlm ingatan mama,3 tahun yg lalu...saat2 mama dpt tahu yg mama prgnant kan mu sayang...terpancar wajah kegembiraan papa time tuh...sbb selama setahun lebih mama & papa menunggu kehadiran cayaha mata...tp masih belum ada rezeki lagi...Allah punya perancangan sgt2 baik syg,sbb time tuh mama & papa masih lagi study,so Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hamba2NYA...dan masih mama ingat lagi saat2 mama dpt tahu yg mama prgnant kan irfan...ye time tuh mama baru je 2 bulan abes berpantang...sedih masih lagi menyelubungi hati mama saat2 tuh...tp sbb kan papa bnyk bg smngt kat mama,mama jd kuat utk truskan hidup time tuh ( tp betulll weyyy aku sedih mcm org gila sket2) sedih sbb 1st time pgnant tp gugur x de rezeki...then after 2 bulan mama berpantang,pastuh Allah beri rezeki utk mama prgnant lg time tuh...fuhhh masih mama ingat lagi time tuh doc amat jaga kandungan mama,sbb takut gugur lagi...n so far alhamdulillah,sepanjang mama prgnant kan mu syg,kamu sgt2 aktif dlm pewutttt mama...(komain lagik bersilat2 ek dlm pewutt mama..ngeh2) dan mama ingat lagik time mama prgnant kan irfan dulu,mama adalah seorang ustazah b.arab...(ustazah hanny paling garang kat sek tuh..heheh..) so time mama pgnant kan irfan tuh,mama sgt2 aktif...x pernah ponteng ngajar pon...n time tuh mama sgt suke tasmi' anak murid mama utk hafal vocab2 b.arab...sbb mama tahu bile mama buat mcm tuh,irfan mst blaja skali dlm pewutt mama kan?? n irfan akan jd budak yg bijak n genius...alhamdulillah..:)

Masa berlalu begitu pantas skali,berat mama sebelum prgnant 55kg naik mendadak ke 92kg...hahahaha ni makan ke menterdaghah ni?? tp mmg btul ms mama 7 bulan mmg btul2 dh x larat nk pi ngajar lg...n yg klakarnya rupe mama time tuh btul2 dh mcm penguin...merayappp je..hahaha...sgt klakar...pastuh mama ingat lagi time 7 bulan tuh x larat,mama antar surat utk mohon cuti awal...reason yg sgt2 kukuh n alhamdulillah permohonan cuti mama diluluskan oleh pihak sek...gilaaaa arrrr...mama je yg bnyk songeh kan...ngada2 cuti awal...tp mmg btul x larat..bukan wat2 x larat howkeyhhh....:)

Dan selama mama cuti tuh sementara nk tggu irfan kuar dr pewutt mama ni,mama abeskan masa ngan ym2 ngan kwn2 mama...( sbb time tuh kalau on9,tahu bukak ym je)...hehehe...dan time 7 bulan tuh jugak,mama & papa setlekan kelengkapan utk smbut irfan kat dunia ni nnt...:) terlampau excited sbb nk smbut irfan...smua mama nk beli...:)

Dan masih mama ingat jugak time 8 bulan kot,mama tingin nk mandi laut...n kebetulan time tuh mama ajak papa tdo hotel kat Seri Bayu Port Dickson...n pagi esoknya mama trus ajak papa mandi laut...mula2 mmg papa risau tp sbb kan mama dh desak2,papa pon ikut kan je...mandi mmg x ingat yg awak tuh sdg pgnant....smua org kat situ pandang mcm aku org gila je...(tp btul la kan,tgh2 sarat gatal nk mandi laut)...pastuh mlm tuh mama rasa lain mcm sgt kat pewuuttt mama....btul2 sakit...x tahan...dlm hati mama terdetik,aku nk bersalin ke...tp br je 8 bulan...baby ni ok ke?? gerak x die?? mmg risau sgt2 time tuh....mama takut kalau kehilangan lagi...so mlm tuh mama mmg sakit gila2...then mama kol papa sbb time tuh papa tgh jmpe client die...so bile papa smpi je..ngk mama dh nangis2 sbb x tahan sakit...:( then trus bwk jmpe doc...doc scan baby...tp mcm x gerak je...rupa2nya irfan ngah lena tdo...hahaha wat suspen je...n then doc check kedudukan kepala baby masih x trun2 lg...then doc suh dtg lagi 2 hari utk check kepala baby...:)

Dipendekkan cerita,tibalah saat2 mama nk lahirkan irfan...masa tuh mmg x rasa sakit apa2 pon...cuma kuar tanda2 lain...then papa trus bwk mama ke hospital utk check up...doc kata masa baby nk kuar dh smpi...perasaan mama time tuh x takut lgsung...excited lg ada la...maklumlah 1st time kan...x de pengalaman..tuh sbb x takut...n time tuh ketuban dh doc pecahkan tp bukaan utk baby kuar still 3cm je...sakit hanya Tuhan je yg tahu...masa tuh insaf sgt2...sbb baru aku tahu camna payah nya mak lahirkan aku...tibe2 air mata aku mengalir...dan akhirnya doc tekad utk operation sbb takut baby lemas dlm pewuttt ni...time tuh aku dh x kesah,janji baby ni selamat dikeluarkan....dan mmg kuasa Allah,saat2 doc nk operation tuh,doc check bukaan rahim...n wowwww...dh 10cm...so doc x jd utk operation then suruh aku teran...fuhhhhhhh,sakitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt...:(( dan baby still x mo kuar walaupun beberapa kali aku dh teran...then doc suh aku relax tennagkan hati...mengucap2 bnyk2 sbb doc nk vacum baby...then aku ckp x perlu smua tuh...aku mampu teran...dan akhirnya allahukabar!! baby yg aku tggu selama ni telah selamat dikeluarkan...:))
walaupun sakit tp bile aku ngk wajah baby aku,mengalir air mata aku skali lg...x sngka aku dh bergelar seorang mama!!

Haaa kini tibe plak bab2 nk jahit2 ni....fuhhh time ni la mama paling x leh lupakan...boleh plak nurse pelatih tuh main salah2 jahit...ingat ni baju ke apa?? ngeri sgt2...n pas 1 jam dh siap dijahit,tibe2 nurse serahkan my baby...wangi n abes comot2 dorg bedakkan irfan time tuh...:) n bile 1st time irfan kat pangku mama,sgt2 kekok utk mama nk setle2 kan irfan tp nasib baik nurse kat situ smua baik2,dorg yg bnyk bg tnjuk ajar kat mama...tp bile irfan dh balik rumah,doc yg checkup irfan tuh kata irfan kene jugak masuk wad...sbb jaundis irfan sgt2 tinggi...so dlm berpantang tuh laa mama ulang alik ngan papa dr rumah atok ke hospital...selama 4 hari irfan ditahan di hospital...sedey sgt2...tp sbbkan keselamatan & kesihatan irfan,mama kene akur jugak...dan selama irfan kat hospital tuh,mama bentan( ni ayat org2 tua) mybe sbb ulang alik ke hospital...:)

So bile irfan dh kembali ke rumah,mama menjalani proses berpantang dgn begitu baik skali,smua tuh mama aku yg bnyk setlekan...tq mama...ermmm rasanya setakat tuh je aku leh ingat,lain2 dh x ingat daa psl urat aku dh bnyk putus...hahaha..:)

So smbutan birthday anak mama kali ni dismbut kat Air Terjun Kota Tinggi,Johor sbb kebetulan time tuh kami semua telah pergi kenduri my cousin...so balik tuh kami singgah kat air terjun kota tinggi...x de la best mana pon sepertimana yg digembar gemburkan oleh aizul marcello....puas lah akak dok bayangkan air terjun tuh best mcm sunway lagoon...hahaha...guper2nyerr biasa2 sajorkkk...tp layan je laaa kan...so kat bwh ni ada amanat dr papa & mama sempenan birthday irfan yg ke 3 :-

papa : selamat menyambut ulang tahun yg ke 3 anak ku...moga irfan jd anak yg baik...dgr ckp papa n mama,jd abg yg baik..jgn buli2 damia adikmu,papa janji papa akan hantar irfan amik tahfiz nnt...ok syg??

mama: happy birthday syg yg ke 3...cepat btul anak mama membesar...syukur irfan dpt membesar dgn begitu baik skali...irfan sgt2 bijak2...irfan jd anak yg soleh,jd abg yg baik dan dpt jd cntoh pd adik2 mu nnt ok....jgn suke babab2 adik damia ye syg...jaga adik baik2...mama akan cube bg didikan agama yg secukupnya agar irfan dpt jd anak yg baik...dpt jd seorang hamba Allah yg bertaqwa...dpt jd insan yg berguna pd agama ye syg...mama sntiasa doakan yg terbaik utk irfan n adik damia ok...dh besar nnt x mo melawan ckp mama n papa ok syg..:)

adik damia : happy besday abg...x de apa cuma damia harap abg x buli damia lg pasni..ingat damia kan adik...ingat tau,papa n mama sntiasa syg kat kite berdue...so abg kene jd abg yg baik utk adik ok...:) mainan abg, damia dh kemas2 kan td..mama yg suruh...:)

ok that's all entry ttg besday irfan kali ni...so meh kite layan pic2 irfan dr kecik smpi la skang ni...dh besar 3 thn..:)
ni pic time irfan 7 bulan...muka mama sgt tembam n gemok...lom berjaya kurus lg time ni...eh tp mama pgnant kan damia tau time ni..:)
ni plak pic saleha sahabat mama tgh pangkukan irfan...time ni irfan sebulan lebih...:)

time ni plak irfan br dpt adiknya,raja damia...sgt suke cocok2 mata damia..:)
ni pic celebrate besday irfan arituh kat air terjun...papa tgh bacakan doa time ni..:)comel x irfan baca doa??


aksi irfan tgh tiup lilin...sebelah tuh adalah atok irfan..:)ni adalah koleksi2 pic irfan dulu,kini dan selamanya...:)

the latest pic mama & adik damia last week...udah kurus dongg..:)

p/s: sambutan birthday irfan akan dicelebrate lagi di sunway lagoon thiz weekend...so sape2 yg dpt invitation card tuh,silalah hadir utk sama2 lagi memeriahkan majlis ini...:)