16 September 2009

~Salam Tahajjud Cinta & Salam Aidilfitri~

Salam Tahajjud Cinta buat smua pembaca2 blog CPM...uwaaaa dh mcm album terbaru datuk ct plak kan?? hehheee...adakah di mlm2 terakhir2 ini anda smua bangun utk buat solat tahajjud?? jikalau ada,alhamdulillah...dan jikalau sebaliknya,sila perbaiki amalan2 anda...(pesan utk diri sndiri) sbg manusia sesama muslim,amat digalakkan berpesan2 antara sesama kita...('-")

Tinggal beberapa hari je lg kita smua umat Islam akan menyambut Hari Raya Aidilfitri kan??...rasa sedih sbb akan tinggalkan Ramadhan dan x tahu samada Ramadhan thn hadapan,sy sempat atau tidak menyambutnya bersama insan2 tersayang...dan rasa gembira sbb dpt meraikan Hari Raya thn ni bersama suami tersayang & 2 org putera & puteri CPM...dan jugak gembira dpt menyambutnya bersama mak ayah tersayang...alhamdulillah,syukur atas segala nikmat yg Allah berikan....('-")

Raya thn ni,alhamdulillah CPM menyambutnya dgn cara yg besederhana cuma persiapan lebih kpd "villa Qasehkuhoney"...dan jugak persiapan hari raya lebih kpd 2 org anak CPM iaitu Raja Irfan & Raja Damia...alhamdulillah segala persiapan utk mereka telah pon CPM sediakan dr awal lg...happy sbb smuanya udahhh selesaiii...n now CPM bz siap2 kan rumah baru...x sbr rasanya utk beraya di sana bersama insan2 tersayang...kdg2 terfikir seketika,nasib anak2 yatim yg beraya tnpa mak & ayah mereka...nasib ibu2 tunggal yg beraya tnpa suami,nasib org2 yg kurang bernasib baik seperti kita smua...& terbit rasa keinsafan di hati betapa bertuah dan bersyukurnya apa yg telah Allah anugerahkan...syukur alhamdulillah...("-")

Dan dikesempatan ini jugak,CPM ingin menyusun 10 jari utk mohon ampun & maaf jikalau selama CPM berblog ni,ada kata2 CPM yg bisa mengguriskan hati pembaca2 di luar sana...mohon maaf atas segala kekurangan yg ada...dan CPM udah ampunkan dosa2 org2 yg telah menganiyai CPM dulu2...dun worry...CPM bukan jnis yg berdendam...dan CPM dgn rela hatinya akan menerima kalian sbg kwn CPM...dosa sesama manusia haruslah dibersihkan dgn manusia itu sndiri...btul x??marilah sama2 kita bersihkan hati kita smua dr sifat2 yg mazmumah dan terbitkan sifat2 mahmudah dlm hati kita...insyallah kita akan lebih rasa tenang....('-")

Last skali,Salam Aidilfitri buat:

1) Suami tersayang,Mr Ruffy...terima kasih kerna dikau menjaga ku dgn baik skali...mohon ampun ye syg...kad raya nnt amik kat atas meja solek master room ok syg? baca betul2...hehe

2) mak & ayah CPM...mohon ampun & maaf hanny pohonkan...terima kasih sbb jadi ibu bapa yg terbaik utk hanny & adik2...terima kasih kerna mendidik kami menjadi insan berguna...kad raya utk mak n ayah dh dpt lum?? dh pos isnin arituh...('-")

3) family mertua CPM...hanny nk mntk maaf jikalau selama 5 thn hanny jd menantu dlm family mak & abah,hanny ada melakukan sebarang kesilapan...hanny mohon maaf yerr...terima kasih sbb melayan menantumu dgn begitu baik skali...('-")

4) ucapan aidilfitri ini khas utk siblings2 CPM...aizul,irine & aloy radzi...akak mohon maaf ye adik2 ku...tggu kepulangan akak mu di raya ke 2 nnt ok...lmbt kan?? kalau x,pg2 raya dh tergelak2...ala rindunyaaaa kat kalian smua...nk duit gaye dr akak x?? ada bonus skali thn ni...tggguuuuuuu..:)

5) jugak x lupe pd kenalan2 rapat CPM...mohon ampun & maaf ye smua kwn2...jgnlah simpan2 apa2 di dalam hati kalian smua....CPM hanya manusia biasa yg x terlepas dr melakukan kesilapan...('-")

6) last skali,khas utk pembaca2 blog CPM ni yg x jemu2 mengomen setiap entry2 CPM...dan x lupe jugak silent2 reader CPM...terima kasih atas email2 support from uolls smua...CPM appreciate sgt2...('-")

last skali,khas utk anda smua...terimalah lagu "pintu rindu" dr datuk siti nurhaliza...dan kpd sesiapa yg belum lg dapatkan cd tahajjud cinta siti nurhaliza,sila dptkan segera...sbb lagu2 dlm tuh smua berkisarkan ttg dakwah...paling best lagu "pintu rindu" ni laa....so enjoyyyyyyy...jumpe di open house CPM nnt ok....daaaa~ assalamualaikum smua...:)

Lirik Lagu Pintu Rindu - Siti Nurhaliza

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Tidak ku temu mana pintu mu..
Untukku seru rasa rinduku..2x

Telah ku daki puncak tertinggi..
Telahku turun lembah dan gurun..2x

Sungguh ku buta dalam cahaya..
Sungguh ku lupa tika bahagia..2x

Sedang kau dekat bukan dimata..
Sentuhku erat di pinggir jiwa

Sedang kau dekat di pinggir jiwa..2x

Biarkan airmata melimpah..
Biarkan luluh cinta tercurah..

Segala kasih rindu tertumpah..
Seluruh hati aku berserah..

Ya Allah....

Ku tunggu waktu bila bertemu..
Hidup matiku hanya untukmu..2x

Hidup matiku hanya untukmu..

"Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri...dan semoga Aidilfitri kali ini akan merapatkan lagi ukhwah antara kita smua,insyallah"


pic CPM & Raja Damia pd hari raya thn lepas 2008...:)


ni pic raya thn lepas 2008...damia setahun lebih time ni...:)


02 September 2009

~We're Moved~

CPM honey nurhaliza...

Raja Irfan yg sedang leka bermain...

Mr.Ruffy yg sgt2 bz...

pandangan dr atas banglo qasehkuhoney...

~"banglo qasehkuhoney" diambil sempena nama blog CPM honey nurhaliza~

Assalamualaikum buat semua kwn2 CPM smua...& x lupe juga Salam Ramadhan buat smua umat2 Islam di luar sana...dan hari ini hari ke 10 kita smua menjalani ibadah berpuasa...dan semoga Ramadhan kali ini,akan menambahkan lg amalan kita bersama...insyallah...:)

1st skali,CPM mohon maaf sbb dh 4 mggu CPM x update blog,kiranya sebulan la kan? bukan apa,dlm tempoh sbulan yg lalu,mcm2 hal & perkara yg CPM perlu selesaikan...dan alhamdulillah smuanya telah CPM selesaikan dgn baik...x lupe juga kpd Mr.Ruffy selaku penyokong tegar di blkg CPM selama ni...hehehe...:)

Maybe entry ni x sepanjang entry2 yg lepas...sbb entry kali ini just ingin memberitahu yg CPM still lg wujud kat dunia blog ni...cuma CPM x berkesempatan je nk update mcm sesetengah org update blog sehari 20kali nya entry...huhu...tp kdg2 terfikir ada baiknya jugak jarang update then org akan tnya n tertunggu2 entry kita...dan buruknya pulak,kalau jarang sgt update,org akan terus melupai siapa CPM...smuanya ada pro n kontra rite? x kesah la,janji CPM x kan berundur diri dlm dunia penulisan blog ni...itu janji CPM!! ('-")

So,berbalik pd entry CPM kali ni just ingin memberitahu yg CPM mgkin akan bz lg buat sementara waktu sbb CPM akan berpindah ke rumah baru...alhamdulillah dgn sedikit rezeki yg Allah limpahkan kpd kami sekeluarga,dpt la kami berhijrah ke rumah yg lebih selesa,bukanlah rumah sebelum2 ni x selesa...mksud CPM,rumah kali ni hasil dr usaha kami selama ni....so CPM akan update sntiasa psl rumah baru kami ni ok...mgkin x bnyk sgt cerita tp insyallah CPM akan sentiasa update...dan rumah baru ni,kami nama kan..."banglo qasehkuhoney"...diambil sempena nama blog CPM ni...hahaha mst Mr Ruffy gelak guling2 baca this enrty ni...('-')

So insyallah jikalau sempat rumah ni siap dlm jgka waktu yg ditetapkan,CPM akan mengadakan "open house & sedikit knduri doa slmt" raya ni nnt...tp x sure lg la raya ke brapa ok..CPM akan war2 kan nnt ok...

lastly,sorry entry yg pendek dr CPM kali ini,dan insyallah CPM akan update sntiasa ok...dan akhir skali ucapan dr CPm utk smua pembaca2 tegar blog ini,"sama2 la kita rebut pahala yg telah Allah janjikan pd Bulan Ramadhan ini...dan jgn lupe rebut 10 mlm terakhir Ramadhan(pesan utk diri sndiri jugak)...dan semoga kita akan bertemu di hari raya nnt...wslm..:)

note honey:

~telah diberi tugasan oleh pengarah terkenal utk buat skrip " Qaseh x terucap"...harap nya skrip ni akan menjadi sebuah drama yg baik skali..insyallah~