18 December 2009

~ Contest Gaya Makeup Cantek~

CONTEST GAYA MAKEUP CANTEK BY CPM HONEY NURHALIZA...

Salam Sejahtera dan Assalamualaikum...

Uwaaa tetibe plak CPM nak wat contest,act idea ni mmg dh lama CPM fikirkan...memandangkan CPM suke gilerr ngn makeup,so why not kita share bende ni sama2...at least kita dpt ngk camna org lain pulak bermakeup...

So syarat2 nya amat mudah sekali...let's check it out:-

Terma & Syarat penyertaan:

1) contest ini terbuka kpd smua kaum hawa yg gemar bermakeup...x kira sesiapa pon boleh je join...anak dara,mak dara,mak buyung,wanita lps bersalin....yg penting CPM nk ngk gaya makeup anda dan bukannya perut anda...x gitewww??

2) Anda dikehendaki membuat entry di blog anda sendiri yg bertajuk " Gaya Makeup Cantek"...link kan skali contest ini di blog anda...mana tahu org yg terbaca entry anda itu berminat jugak utk mencubanya...jugak x lupe,dlm entry contest tuh,anda haruslah meletakkan pic before & after agar pihak juri dpt menilai hasil kerja anda...

3) Anda juga haruslah menyatakan gaya makeup anda tersebut spt contoh "smokey eyes" ke...apa2 je la...tp make sure kene letak agar smua org tahu jnis makeup anda itu...dan jgn lupe menyatakan brand brg2 makeup yg anda gunakan...

4) setelah selesai membuat entry psl makeup,anda haruslah membuat slogan yg pendek dan ringkas mengenai " CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah........( tidak melebihi dr 15 patah perkataan) dan biarlah slogan itu ikhlas dr hati anda dan bukannya bodek...huhu

5) anda wajib jd follower blog ini....kpd yg dh jd,sila abaikan...

6) Jgn lupa paste kan banner ni di side bar blog anda beserta logo link contest ini...

7) dh selesai smua, sila link kan contest anda di bhgn comment entry ini...atau anda boley lah email to CPM @ honey_nurhaliza@yahoo.com

8) contest ini bermula pada tarikh 19 december 2009 --> 19 januari 2010,so ada masa sebulan utk anda join contest ini...

9) pemenang akan diadili berdasarkan gaya makeup yg cantek dan hasil yg ketara dari pic before & after.

10) pemenang akan diumumkan setelah tarikh contest ini tamat iaitu pd 20 januari 2010...

Hadiah Pemenang

hadiah utk pemenang utama adalah set makeup "mata" from marykay product...( dlm paper bag itulah CPM akan letak hadiah2 nya)
13 December 2009

~Mood Honeymoon~

semoga Allah memberkati cinta kami dunia & akhirat...insyallah amin...


Assalamualaikum buat smua pembaca2 yg CPM kasihi...semakin cepat dan pantas nya masa berlalu kan?? dan hari ini kita smua sudah berada di thn baru 1431....kalau nk dikenang2 kan kembali,bnyk betul perkara yg berlaku pd thn 2009...serius terlalu bnyk dugaan yg saya hadapi dan alhamdulillah dugaan2 itulah yg menjadikan saya kini menjadi seorang insan yg sgt2 tabah dan kuat....syukur alhamdulillah...('-")

oklah,saya x mo berceloteh panjang sbb hari ini insyallah saya ada something yg nk dikongsikan bersama ngn pembaca2 di luar sana...memandangkan saya kini tiada lg di dunia fb,maka nya saya akan berkongsi di alam blog pulak....blog ni mmg dh jd sebahagian dr kehidupan saya....jugak x lupe pd teman karib saya 24 hours...apa2 mst saya nk inform kat die...mcm dh jd teman istimewa pulak....die yg saya maksudkan ialah my twitter....smua apa yg berlaku selain dr 3 insan itu tahu,twitter tuh pon wajib jugak tahu...so kwn2,kalau nk tahu apa2,leh la baca2 kat my twitter ok...('-")

Ok,seperti yg kalian smua maklum....baru2 ini mmg saya dan kekasih dunia akhirat saya telah pergi honeymoon utk hujung thn...dan honeymoon ni mmg dh kami rancang awal2...so alhamdulillah,Allah sekali lagi telah permudahkan urusan honeymoon kami itu dan semuanya berjalan dgn lancar dan begitu happy sekali....sgt2 mendamaikan sbb kami dpt abeskan masa berdue bersama2....tp honeymoon kali ni,mmg bnyk gelak2 sbb bnyk perkara lucu yg mr ruffy buat...dan perkara itu smua sgt2 manis utk saya kenang smpi ke akhir hayat saya....('_")

Dan saya mohon maaf jikalau pic2 honeymoon kali ini tidak bnyk yg saya publish kan di sini sbb ianya telah ditapis baikkk punyaaa oleh mr ruffy...x pe la,yg pnting kalian smua tahu yg saya sudah selamat pergi dan pulang dr honeymoon itu...('-')

Sepanjang honeymoon kami itu mmg bnyk perkara yg kami telah bincangkan...mksudnya ttg masa depan family,anak2...mcm2 lg laaa....dan alhamdulillah perbincangan itu berjalan dgn lancar dan yg penting ianya telus dr hati masing2...itu yg kami mahukan...syukur Allah kurniakan saya pasangan yg sgt2 memahami apa yg saya mahu dlm kehidupan yg Allah pinjamkan sementara ini....('-")

Percutian kami itu tidak lama pon cuma 4 hari 3 mlm tp walaupun ianya sekejap namun ianya sgt2 berkualiti bg kami....sbb saya x pentingkan quantiti hari...yg penting kualiti masa kami bersama tuh....saya x leh lama2 tgglkan putera & puteri kami tuh sbb sepanjang kami berhoneymoon tuh,setiap hari jugaklah irfan call papa & mama nya...mungkin dorg rasa rindu pada kami...tp xpe,insyallah ada masa lain Allah izinkan,maka kami akan berhoneymoon lg...('-')

Akhir sekali,tibalah saat2 yg kami harus pulang utk bertemu dgn anak2 kami...dan Tuhan je yg tahu bagaimana perasaan saya di ketika itu....hati saya meronta2 x mo pulang tp bile difikir2 kan balik 2 org putera & puteri saya itu,saya akur...saya memeluk erat tubuh kekasih dunia akhirat saya itu dan die memujuk hati saya " syg,x mo la cmni,nnt kita pergi lg ok....kita balik jmpe anak2 kita ye syg"....air mata saya mengalir perlahan....('>')

Dan akhirnya kami selamat tiba di KLIA jam 12.30am pada 16 december 2009...maaf pic honeymoon kali ini x dpt nk dipublishkan atas arahan mr ruffy...kpd sesiapa yg berdegil nk ngk jugak,sila hadir ke teratak CPM honey nurhaliza ok...wakakaka...(''-')

p/s: hari ini kita dh masuk ke thn baru maal hijrah 1431...semoga apa yg berlaku pd thn lepas,sama2 lah kita jadikan ianya iktibar dan sama2 kita perbaiki segala kekurangan diri utk menjadi khalifah yg terbaik dunia n akhirat...insyallah...amin

2) saya dgn ini akan menggunakan kata ganti nama "saya" dan bukannya "CPM" lg....sbb peristiwa itu telah merubah caraku....insyallah...

3) saya rindu akan adik2 saya yg lain...saya rindu saat2 mesra seperti dulu2....ya allah,kembalikan lah saat2 itu utk diriku....amin amin amin

4) tibe2 saya terlalu merindui wajah bonda saya....mak,hanny syg mak sgt2...sayang sgt2 smpi hujung nyawa hanny" sbbkan perasaan rindu ini maka wujudlah lagu di blog saya ini....

5) insyallah di tahun baru ini,bisness saya akan Allah permudahkan....semoga saya akan menjadi seorang mama yg hebat di alaf baru ni nnt...semoga dugaan2 yg bakal berlaku,saya dpt tepis dan tempuh bersama2 dgn insan yg saya sayangi....

6) terima kasih yg tak terhingga buat kwn2 yg sentiasa beri saya support dan tq atas doa2 kalian...moga Allah je yg mampu membalasnya....insyallah amin...

saya...CPM honey nurhaliza dulu kini dan selama nya....insyallah...

kalau cinta seseorg itu ikhlas kerana Allah,maka Allah akan panjangkan jodohnya...amin ya Allah

kami happy sepanjang honeymoon itu...alhamdulillah...('-')


everyday i love u sayanggg....jgn takut dgn godaan luar ok...('-")

saya kini lebih tenang....syukur padamu Ya Allah...=)

ini yg saya dpt dr honeymoon tempohari....love diamond ring...sgt2 bermakna...:) "ini lambang cinta abg pd sayang ok"

sbb kan terlalu rindu...maka saya letakkan pic saya bersama ibu tersayang....hanny syg mak sgt2....Tuhan je yg tahu cmna perasaan saya di ketika ini...

kedua insan kerdil ini adalah amanah saya dr Allah....akan kami corakkan kalian dgn didikan yg baik agar dpt berbakti pd agama mu ye syg....irfan jaga adik mya baik2 ok syg....mama & papa syg sgt pd kalian berdua....mmuuuahhhhhhh
11 December 2009

~ Puaskah??~


terima kasih kerna Allah memberi ku peluang utk melihat pelangi....thanks GOD

Assalamualaikum....semoga kalian pembaca2 di luar sana sentiasa dirahmati oleh Allah s.w.t...dan bersyukur kerna Allah masih sayangkan CPM honey nurhaliza...syukur ya Allah...peristiwa itu hampir2 meragut nyawaku....nauzubillah....dan kini setelah saya fikir baik2, maka x jadi lah utk saya men "private" kan blog ini...dan jugak x adil utk pembaca2 yg sudi & suka membaca kisah2 hidup saya selama ini....( peristiwa itu membuatkan saya lebih menjadi low profile)

Kebelakangan ini,bnyk perkara yg berlaku serentak & sekelip mata...maka sekelip mata jugaklah semuanya berubah kpd yg baru....peristiwa itu betul2 memberikan saya sedikit kesedaran & keinsafan...dan saya kini amat bersyukur atas apa yg Allah anugerahkan kpd saya selama ini....lebih kpd Allah mengurniakan saya mr ruffy dan 2 org putera & puteri saya...serius,itulah kekuatan saya selama ini...walau bnyk dugaan melanda dlm hidup saya,tp saya tetap tegar kerna 3 insan ini....Ya Allah,sesungguhnya,aku benar2 ingin lihat mereka smua gembira...walau nyawa skali sanggup kukorbankan....itu janjiku Ya Allah....('_")

Alhamdulillah atas apa yg Allah tentukan sejak kebelakangan ini....dan jikalau peristiwa itu benar2 meragut nyawaku,aku x pasti apa yg akan berlaku pd 3 insan yg x berdosa itu....syukur syukur syukur ya Allah....KAU seolah2 memberikan aku peluang yg ke 2 utk menikmati kehidupan ini bersama2 dgn mereka....alhamdulillah Ya Allah....

Kadang2 bile saya fikirkan kembali apa yg sudah berlaku,bnyk betul hikmahnya...dan kdg2 saya terfikir sudah puaskah makhluk2 Allah yg x abes2 utk menghancurkan CPM honey nurhaliza?? begitu sekali ujian yg Allah turunkan kpd diri saya....tp saya percaya,ada pahala yg DIA janjikan kpd saya seandainya saya kuat,redha dan pasrah akan setiap ketentuan NYA...('-")

Kini,disebabkan peristiwa itu,saya rasa lebih tenang dgn kehidupan yg ada skang ni...dan saya telah berjanji,saya akan hilang di dunia maya seperti friendster,myspace, dan facebook...dan kalian smua x perlulah utk mencari CPM honey nurhaliza....ckup jikalau anda benar2 ikhlas ingin berkawan dgn saya,anda sentiasa mengikuti perkembangan saya di dunia blog....serius,ini sahaja lah peninggalan dr saya utk smua kwn2 di luar sana....

Di sebabkan peristiwa itu jugaklah,saya rasa lebih kuat skang ni....dan saya rasa bersemangat sgt2 utk meneruskan kehidupan saya ini....saya bahagia,dan plz jgn ganggu kebahagiaan yg saya kecapi skang ni bersama2 dgn mereka.....kerna mereka itulah nyawa saya dunia & akhirat...last sekali,saya akhiri entry yg x seberapa ni dgn kalimah Allahukbar....Allah itu Maha Mendengar segala doa2 org2 yg teraniaya....dan jugak Allah itu Maha Berkuasa di atas setiap perkara....insyallah...

p/s: blog saya ni jugak akan ada pembaharuan tidak lama lagi....tgguuuuuuuuuuuu..:)

2) terima kasih kwn2 yg sudi mengambil berat akan diri saya...hanya Allah yg bisa membalas segala jasa2 kalian....

3) saya akan terbang utk berhoneymoon dgn kekasih hati saya dunia akhirat...mr ruffy...doakan saya selamat pergi dan pulang yaaa..:)

4) lagu di blog saya ini khas ditujukan utk pembaca2 yg saya kasihi....jikalau anda faham lirik ini,maka anda faham siapa CPM honey nurhaliza....

5) 2 pic di atas itu adalah nyawa saya dunia akhirat....terima kasih sbb Allah panjangkan nyawa saya pd peristiwa itu....thanks GOD...:)

sekian utk pembaca2 budiman.....

terasa syahdu plak nk tgglkan 2 org nyawa CPM ni....("-")
06 December 2009

~ Apa Azam tahun baru anda 2010??~




jom share apa azam tahun baru anda 2010...dan adakah azam tahun ini sudah tercapai dgn begitu baik skali?? ...('_")