29 January 2010

~ kuiz kekasih hati~

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smua pembaca2 blog CPM...semoga anda smua sntiasa dirahmati oleh Allah s.w.t...semoga ukhwah sesama saudara Islam kita bertambaik baik...insyallah...('-")

Ok sebenarnya x de apa pon kat entry kali ni just nk share apa yg CPM dpt dr hasil kuiz "kekasih hati" ni....bulan februari mmg smua sedia maklum adalah bulan utk kekasih...sebenarnya bg CPM,tiada hari atau bulan2 tertentu yg dianggap "hari kekasih"...bg CPM,setiap hari adalah hari kekasih dan terpulang pd individu atau pasangan2 utk meraikannya cuma kita sbg umat Islam wajib tahu batas2 nya ok...('-")

So smlm CPM & Mr Ruffy ada masa yg terluang,so CPM amik kesempatan yg ada utk die jwb smua kuiz2 yg CPM bg tuh...act,kuiz tuh CPM terjumpe kat salah satu my favourite magazine...so CPM just copy je die nya soalan2 dan selebihnya jwpn itu mr ruffy harus jwb dgn ikhlas dan jujur...dan kita lihat adakah die benar2 kenal akan psgn nya...ehehe...('_")

Tanpa berlengah kan masa lagi,ayuh kita mulakan...

1) Tabiat CPM setiap pagi??

kata ruffy : cuci muka n gosok gigi dulu br mandi
komen CPM: ye betul,harus bersihkan diri especially wajah

2) Pencuci muka yg CPM gunakan??

kata ruffy : whitening set marykay
komen CPM: yaa betul,mmg dh serasi ngn whitening set marykay,sumpah x nak tukar2 lagi...kulit lebih gebu..:)

3) Jenis kulit CPM??

kata ruffy : dry skin..eh betul ke??
komen CPM : betul sygku,yup kulit CPM sgt2 kering ok...dulu time sek oily skin...dh kawen dry skin plak...tuh sbb moisturiser mmg sntiasa dlm handbag je...

4) Syampu apa CPM gunakan??

kata ruffy: L'Oreal pink
komen CPM : yup L'Oreal pink utk rambut lebih lembut.

5) Benda paling bnyk kat atas meja solek CPM??

kata ruffy: brg2 makeup paling bnyk...
komen CPM: yup betul,alat makeup paling bnyk sbb CPM suke makeup...

6) Warna gincu kesukaan CPM??

kata ruffy: pink
komen CPM : salah,hanny x suke gincu laa,suke lipgloss pink diamond marykay...

7) Kosmetik terbaru dibeli oleh CPM ??

kata ruffy: arituh sy yg belikan compact powder utk die...
komen CPM : aahh mmg abg yg belikan slalu pon...sbb kita slalu kuar bersama...:)

8) Perkara terakhir yg CPM slalu lakukan sebelum tidur??

kata ruffy: mkn ubat,minum jamu n minum segelas susu
komen CPM : ehehhehe..betul...itu rutin harian sy yg wajib skali

9) Perbezaan CPM dulu masa bercinta & selepas berkahwin??

kata ruffy: dulu x pandai makeup...after kahwin die semakin cantek sbb dh pandai makeup2 utk saya...
komen CPM: ooyeke..itu perbezaan yg abg nmpk yaa?? malu...

10) CPM x boley keluar rumah tanpa memakai??

kata ruffy: of cource la hijab kan??
komen CPM: yaa mestilah wajib memakai hijab..:)

11) 3 produk yg mesti ada dlm tas tgn CPM??

kata ruffy: compact powder,moisturiser n lipbalm
komen CPM: smua betul sbb syg slalu check...ehhe

12) CPM suka bulu mata palsu atau maskara??

kata ruffy: maskara
komen CPM : salah la yanggg,kan hanny suke fake eyelashes...hahah

13) Tempat pertama kali date dulu??

kata ruffy : act,kami kenal melalui internet kat #kisdar...time tuh CPM guna nick siti^^ nurhaliza then rupanya kami satu kuis...1st time jmpe kat block A asrama puteri...ehhehe
komen CPM : betul...indahnya kngn dolu2 kan syg??

14) Haruman perfume kesukaan CPM ??

kata ruffy : gucci rush 2
komen CPM : x kan satu je yanggg...bnyk lg yg hanny suke...

15) mana pilihan CPM antara handbag & perfume??

kata ruffy: die akan pilih handbag sbb die suke kumpul koleksi handbag...
komen CPM : ye betul...pandai syg..mmg syg bebetul faham hanny kan??

yaaa tamat sudah kuiz "kekasih hati" yg CPM bg kat mr ruffy...n so far bnyk gak soklan yg die betul jwpn nya....tahniah syg...abg btul2 faham kat hanny...

so kalau korg nk tahu psgn korg bebetul faham & alert akan psgn nya...try la buat kuiz ni...bg die soklan2 tuh utk die jwb...n lihat bape yg die betul jwb...:)

ok guys,i've to go now...n insyallah CPM akan update entry psl makeup2 seperti yg kwn2 kat fb request yaaa....daaa~

11 CPM's comments:

  1. semoge CPM bahagia ngan hubby smpai akhir hayat ~~~~

    ReplyDelete
  2. sweet nye..

    semoga kekal bahagia nga mr.ruffy ye kak..
    :)

    ReplyDelete
  3. swetnya la hai.. kalau saya, maunya en suami dapat teka 1 / 10 je.. ahahaha :)

    eh lama x dgr citer.. hang sehat...? :)

    ReplyDelete
  4. huhu

    nk suh mr ruffy buat quiz la plak..

    dis time around, kak CPM kne jwb plak

    ho ho ho

    ReplyDelete
  5. hai..takkan dua je kot salah jawapannya???

    ReplyDelete
  6. wahhh...
    sgt2x sweet..
    hehe..
    hope akk happy slalu gn org2 tersyg oke.

    ReplyDelete
  7. cpm np remove kite kt fb? :((

    ReplyDelete
  8. sweetnye akak.. cnfirm da lme bercinta..kasi ptua ckit bole??

    ReplyDelete
  9. sweet nyer..nak petua skit.. =)

    moge akak n mr.ruffy kekal bahagia hingga akhir hayat..amin..

    ReplyDelete