16 January 2010

~ Ya Allah~




Assalamualaikum buat semua pembaca2 blog qasehkuhoney,my follower yg x sebarapa nk bnyk tuh...ngeh2..ehhhe...tp alhamdulillah follower2 itu lebih ramai mengenali siapa CPM honey nurhaliza melalui "facebook " saya...:)

CPM mohon maaf sbb thn baru 2010 ni...entry ni merupakan entry pertama di tahun baru...bukan sengaja lewat meng update ye kwn2...tp siapa yg kenal CPM,die akan tahu cmna sibuk nya rutin seharian saya...tp alhamdulillah saya dpt manage masa saya dgn baik iaitu antara kerjaya bsness dan jugak my sweet family...alhamdulillah saya masih tidak abaikan tanggungjwb saya sebagai seorg isteri kpd mr ruffy,tanggungjwb saya sbg seorg mama yg hebat utk kedua2 anak saya...alhamdulillah thn baru ini,sy dh susun smua jadual2 saya dgn baik....saya amat mementingkan kualiti masa dgn family saya...('-')

Sebagai yg smua sedia maklum,CPM ada buat contest gaya makeup cantek kan?? so alhamdulillah feedback yg CPM terima sgt2 menggalakkan...mana org x suke...dh contest ni psl makeup2 kan?? gegurl2 of cource la suke makeup2 kan?? so ramai jugak la yg join...n mcm2 slogan yg CPM terima...ada yg klakar pon ye jugak...btw,thanks kpd sesiapa yg sudi menyertai nya...dan insyallah contest ni akan tutup pd tarikh 19 januari 2010 ( selasa) dan CPM akan hubungi pemenang yg bertuah itu melalui email ataupun CPM sndiri yg akan pergi ke blog pemenang tersebut dan tulis " tahniah,anda adalah pemenang contest gaya makeup cantek by CPm honey nurhaliza,sila tuntut hadiah anda dan berikan segala details2 anda ok"...so sama2 lah kita tggu ok..('-')

Di kesempatan saya menulis entry kat blog saya ini...ingin saya meluahkan sesuatu perkara dan saya rasa perkara ni smua org sedia maklum yg irine nadia marcello itu adalah adik kandung bongsu CPM...apa yg CPM nk tegur di sini adalah,jikalau anda smua ingin berkawan,biarlah ianya ikhlas datang dr hati anda sndiri dan jgn berkawan itu ada niat buruk yg tersembunyi..tidak kiralah samada irine,aizul,benloy...kerna 3 org itulah adik2 saya dunia & akhirat,,,saya berhak pertahankan adik2 saya...dan plz jgn lah ada pihak2 yg cube nk porak perandakan hubungan kami adik beradik...yaaa kami mmg sgt2 close each other,that's why la ramai sgt yg dgki akan keakraban kami....so kpd pihak2 berkenaan,thanks a lot apa yg telah kamu buat...kerna perbuatan2 kamu itu lagi merapatkan kami smua...alhamdulillah....CPM akan jaga adik2 CPM smpi ke akhir hayat ...insyallah..('-')

CPM rasa ckup setakat ini dulu dan insyallah kita akan berjumpe di next entry yaa...yg baik itu smua dtg dr Allah dan yg buruk itu dtg dr kekurangan saya sebagai seorg hamba Allah yg daif...dan insyallah segala kekurangan2 itu akan saya perbaiki utk menjadi seorang manusia yg selalu dihormati dan terhebat...insyallah...('_')

p/s: komitmen saya lg bertambah sbb raja irfan & raja damia sudah mula bersekolah....sgt chummil bile melihat dorg bwk bag berat2...mmuuahhh,mama syg sgt kalian berdua dan mama & papa akan berikan didikan yg sempurna utk kalian dunia & akhirat..insyallah...('-")

27 CPM's comments:

  1. persahabatan atas dasar jujur dan ikhlas akan kekal sampai bile2..

    sgt sweet if ade fren yang camtuh..but skang nih ssh nak jumpe fren yg betol2 jujur and sanggup wat pe je tuk kite mcm kite sanggup wat pe je tuk mereka..

    neway..u are my fren too..irine pownn..kekal sampai bile2 k :):)

    ReplyDelete
  2. sis

    tabah sis..
    jg adik2 sis sume baik2 tau

    take care!

    ReplyDelete
  3. fatin: btul tuh fatin..susah kan nk jmpe kwn yg bebetul jujur...tp fatin,akak bukan setakat fren je lg...akak leh jd kakak yg boleh fatin nk mntk pndpt atau pun nasihat..insyallah...:)

    friend forever yaa..:)ngn irine skali..:)

    ReplyDelete
  4. huda ;una: ok dear..mmg CPM jaga dorg sebaik yg mgkin...itu adalah amanah dr Allah utk CPM jaga mereka dgn baik..insyallah..:)))

    ReplyDelete
  5. Salam kak,
    Dni kan baca tiap2 bait ayat akak macam akan ada sesuatu yang terbeban.. Macam akak susah hati.. Dni baru je jadi follower akak..dni ada juga jenguk2 entry lama akak..harap akak tabah ye dalam setiap dugaan.

    Ikhlas dni nyatakan, akak adk bradik ada keistimewaan. Mungkin itu ujian Allah tapi, biarlah yang hasad dan dengki itu jadi 1 benteng untuk hbgn akak adk bradik lebih utuh. Pedulikan mereka..tak ada manusia sempurna.. Yg pnting, akak punya khdpn bahagia :-) biar je mereka rasa derita dengan kebahagiaan akak. Sebab, jika benar-benar kawan, kebahagiaan kawan tu akan jadi kebahagiaan dia. Tapi kalo dia derita atas bahagia orang lain, itu maknanya ada yg x kena pada hati dia..


    Akak hepi2 taw ;-)

    'siapa yg mghiburkan orang yang ditimpa musibah maka dia mendapat pahala sama dengan penderita itu'. Riwayat attirmidzi...

    ReplyDelete
  6. kak CPM,

    org2 sebegitu mmg akan ada. dimana2 saja.

    qarl sgt xpaham if ada yg nk jelez menjelez. patutnye mereka jadikan kak CPM & siblings sbgai contoh tbaekk how siblings shud be like.

    qarl sdiri kagum dgn keakraban kalian adik beradik.

    jgn pedulikan sgt lalang2 tuh k

    njoy & chill

    salam

    ReplyDelete
  7. sabar ye kak..
    dh jadi lumrah org berhasad dengki bile tgk kesenangan org laen..
    tp sy sgt suke tgk akk adek beradek yg close..
    pedulikan saje org2 yg dengki tu taw..sy peminat akk adek beradek..suke sgt tgk..hee..
    sabar ye sys ;)

    ReplyDelete
  8. ada jugak ke yg jelez dgn hbngan adek bradek?? humm.. manusia kan.. ape la..

    ignore je org2 yg dgki tu..
    =)..
    Take care ye!

    ReplyDelete
  9. salam sis..

    dalam hidup nie kita xkan terlepas dari org2 yang x puas ati ngan kebahagian atau kejayaan seseorg..sudah lumrah hidup manusia mempunyai hasad dengki..

    tapi saya doakan moge sis tabah menjalani hidup ini..semoga matahari yang hilang akan di gantikan dengan pelangi yang lebih indah tuk mewarnai kehidupan sis n adik beradik..amin...

    take k! =)

    ReplyDelete
  10. hanya kita sendiri yg kenal adik beradik kan kak? :)
    biar org nk kata mereka apa pun, tp kita dah kenal mereka sejak mereka lahir lagi.

    ReplyDelete
  11. selalu doakan yang terbaik utk cpm dan keluarga tersayang,,=)

    ReplyDelete
  12. cantiknye tdung CPM..bli kat ne?hehehe

    ReplyDelete
  13. kak cpm
    sedap la lagu blog akak
    lagu ape eh
    nnt bgtau kat blog sy eh

    plz plz plzzz
    sukaaaaa

    hehe

    ReplyDelete
  14. akk.
    mmg rencah kehidupan kn bila kita bahagia & senang msti ada yg iri hati.
    tp kita xyah ambk pusing smua itu
    yg pnting kita tak kacau mrk.
    btol x akk??

    btw.rndu la dgn stiap entry akk :)

    ReplyDelete
  15. irfan dgn damia dah berapa tahunn? aaa comelnyeee dorg da besaaar! dapat bayangkannn >.<

    ReplyDelete
  16. yeeaayyy!!!atin dapat kakak..asyik jd kakak tuk adik2 jeww slame nih..haha ;p

    sayang lah akak!!
    mmwwaahh!!tuk akak!!
    mmwwaahhh! tuk irine skali..nnt die jeles lak x bg die..haha

    ReplyDelete
  17. air di cincang xkan putus kan sis...

    ReplyDelete
  18. biarla apa org nak buat hanny...mereka2 tak takut Tuhan..kadang2 Tuhan bayar cash supaya mereka sedar cepat..tapi kesian pada yg kena tunggu di hari pembalasan..nauzubillah...

    ReplyDelete
  19. kawan biarla wt cara kawan kn kak..
    shaz suke sgt nengok akk adek badek very close together..
    kte un rse bhagie je tgk..
    :)

    ReplyDelete
  20. betul tuh laling!!

    for d outsiders..sila ke neraka..lalalala


    kak..benjoy syg akk! muah30x!!

    ReplyDelete
  21. betol2..kawan biarlah jujur..penat rrr diorang nih.

    kawan2 aku sumenyer adik bradik and mak ayah je.sorry to say la..huhu

    ReplyDelete
  22. hany yg akak kenal adalah kakak yang baik n rapat2 ngan adik2...so jagalah keluarga hanyb baik2 sebab mereka darah daging kita..itu harta kita dunia akhirat..

    jgn sedih2 ye dik, itu semua ujian dari Allah...Allah nak uji famili hany sekejap jer...tp alhamdulilah semuanya dah ok...amin...

    ReplyDelete
  23. org yg dengki sgt tuh sbnrnya xde adek beradek..! tu yg jeles tgk keakraban famili ni..pe pon tahniah buat hanny kerana berjaya menjd sorg kaka yg hebat.. im proud of u la dear..

    *sgt windu la kt hanny..rasa lama btol x ramas mesra..hehehe..take care..

    ReplyDelete
  24. Allah berikan ujian dlm kehidupan kau kerana Dia tahu kau mampu menghadapinya....

    Dan...
    aku juga amat yakin kau kuat utk mengatasinya

    Moga kalian sekeluarga dilindungi Allah selalu :)

    ReplyDelete
  25. cntik lorh wajah dlm cermin tu..so sweet..awk, letak la ga,bo irfan n damia g skool..nk tgk..leh x?..msti kiut miut kn?..

    ohyer..just nk tanye jek..erm, ritu kate tuko kata nama CPM as 'sy'..but now?..back to CPM erh?..

    nyway..tke cre dear..may Allah bless ur life.. :)

    ReplyDelete
  26. manusia2 busuk ati mmg cenggitu hani..yg pentin trust each other n support each other...

    u guys rawk~

    ReplyDelete
  27. moga tabah dik menghadapi dugaan yg mendatang...
    manusia mmg xpenah senang tgk kita senang..
    terpkir dalam hati kenapa ada manusia macam nie kat dunia niey..

    p/s: ~akak pun sedang melalui saat itu,hanya kekuatan iman,takwa n suppporting from family la menjadi benteng utk suma perkara yag terjadi niey..
    betul2 dugaan akak disaat akak tengah sarat mengandung niey..
    ~org tgk kita gelak2 tp dalam hati sapa yg tau..kan dik?

    ReplyDelete