07 February 2010

~ tutorial eyeliner honey~

Assalamualaikum buat smua kwn2 CPM yg dihormati & x lupa jugak buat smua pembaca2 setia blog qasehkuhoney...silent2 reader di mana jua anda berada...semoga kita smua sentiasa dalam rahmat Allah s.w.t...amin..('-")

1st of all,CPM mohon ampun maaf sbb entry ni bebetul lewat dipublish...act video tutorial tuh dh lama CPM amik...last weekend kalu x silap...then masa bebetul x mengizinkan CPM nk publish kan entry tutorial ni...sbb bz yg amat...n now CPM ada kesempatan n alhamdulillah tercapai jugak hasrat CPM penuhi hasrat kwn2 yg x putus2 antar email n msg kat fb suh wat tutorial cmna nk pakai eyeliner....uwahhhh gitchuuuu ( gara2 aizul marcello la ni)

Ok b4 CPM truskan ngn tutorial eyeliner ni...meh CPM nk explainkan dulu psl eyeliner ni...act,kalau anda smua nk pakai eyeliner, terlebih dahulu..bersihkan dulu di sekitar mata anda...i mean kekotoran2 yg melekat di bhgn mata anda...seelok2 nya guna oil free eye makeup remover ye adik2 sekalian...jgn sesekali basuh guna air cmtuh je ataupun guna johnson oil ke...sbb bhgn mata kita kan sensitif rite?? so guna makeup remover yg bagus seperti MAC @ MARYKAY ok?? itu yg CPM gunakan utk bersihkan di bhgn mata...dan jugak ianya boley memelihara mata anda dr cepat nmpk tua...('-")

Ok next...after mata sudah dibersihkan,kalau nk eyeliner tahan lebih lama,sapukan basic eye makeup...ataupun kalau x de bnde alah tuh,leh gunakan foundation..letak sket kat bhgn mata...apply kan eyeshadow then br pki eyeliner ok...sng x??

Eyh act kan,tutorial eyeliner ni mmg cara CPM pakai n ajar kat kwn2...tp x tahu la org lain apply kan eyeliner tuh cmna...yg ni mmg cara CPM pakai...so tutorial ni simple n mudah sgt2 nk apply kan kat mata kita...('-")

Sebelum kita truskan kpd tutorial,ada sedikit tips cmna nk bg eyeliner anda tidak comot...sebaik2 nya kalau x nak comot,gunakan eyeliner pencil dr liquid...n make sure ianya waterproof...tp CPM lebih suke guna eyeliner pencil marykay (waterproof) so mmg kekal smpi mlm...so x comot...nmpk makeup mata anda tuh lebih natural...trust me howkeyhhh...('-")

Eyeliner pencil tuh jugak,anda boley buat pekat2 n jd lah mcm mata minah arab...kalau anda smua lihat minah2 arab,dorg lebih suke makeup n tekankan lebih di bhgn mata...tuh sbb la mata dorg nmpk lebih mengancam...uwaaahhh gitchuuuu...('-")

So simple rite?? pasni anda boley la mencuba yaaa...tp kpd yg baru nk berjinak2 dlm dunia makeup2 ni,sebaik2 nya jgn gunakan liquid eyeliner,tp kalau yg dah mahir & expert boleh je guna...yg pnting tidak comot ok...ni baru je pki eyeliner,tghari kang dh poloh2 (a.k.a peluh...poloh bahasa irfan )...mula la comot sana sini...so better amik yg waterproof yaaa mcm marykay...so x perlu risau makeup mata anda tidak akan comot...('-")

Rasanya dh ckup dh penjelasan psl eyeliner ni...x perlu panjang2 mana pon...sbb nk apply kan eyeliner ni sgt2 simple n mudah...so hrp kwn2 yg req tutorial ni berpuas hati yaaa...CPM hanya berkongsi shj...kalau ada kekurangan tuh kira halal je la yeee...('-")

ok ckup setakat ini dulu & insyallah kita akan bertemu di next entry...daaaaa~

Photobucket


Photobucket

Photobucket

12 CPM's comments:

  1. heh mucuk...kali ni hope kaklyn dapat buat!hehe..

    ReplyDelete
  2. ehehehe....mcmni rupa budak mucuk ni pakai eyeliner!hehehe....senyum tak tinggal!

    ReplyDelete
  3. hehehehe
    kak hani comeyy
    ptt akak xpyh pkai mekap dlu..
    sbb nk tunjuk cara2 pkai eyeliner kan...
    ni mcm xnmpk sgt~~~
    pe pon...tq~~hehehe

    ReplyDelete
  4. suka ati korang janji korang hepi

    ReplyDelete
  5. hehe saya pun suka pakai celak jugaa..cpm gambar semua besar-besar.. cantik laa macam mane nak letak gambar besar macam ni dalam blog eak..? boleh ajarkan saya tak.. ^^ thanksss

    ReplyDelete
  6. wah..nice laa kak..
    but my face allergic when using the foundation.
    huhu..
    can't u give some tips to curb this?
    huhuhu...

    ReplyDelete
  7. akk..awat delete video..dah cukup cun dah tuh..muni layan2 lagu kat belakang video tuh td..huhuhu

    ReplyDelete
  8. salam kenal CPM,
    seriyes.. cun, cute, perfect!!!
    tqvm for sharing!
    mmm, tutorial pakai blusher plak, bleh?

    ReplyDelete