23 March 2010

~ Shooting 6th Anniversary HoneyRuffy~

Salam Sejahtera...sari berita pengantin....haahaha...('-")

Amacam surprise x tunggu pic wedding shooting anniversary CPM kali ni...?? hahaha mmg sengaja je buat anda tertunggu2...x keruan kan?? hahaha ala2 artis gitchuu...

Oh ya,sebut pasal artis,serius saya dh rasa kan perasaan itu time shooting arituh...nk tahu kenapa?? jom teruskan pembacaan enrty kali ini...('-")

Ok seperti yg anda semua sedia maklum la kan,mmg impian CPM utk memakai gown wedding telah pon Mr Ruffy sempurnakan dgn sebaik yg mungkin...syukur alhamdulillah...Tahun ni merupakan sambutan yg sgt2 istimewa dlm hidup CPM...& thanks sgt2 to my prince charming sbb faham naluri wife nya...hahaha...('-")

Dan seperti yg anda smua maklum jugak,tahun ni CPM menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke 6...alhamdulillah saya bersyukur dgn life yg saya ada skang ni...cuma niat dihati saya,saya nak tmbah ahli keluarga lagi tahun ini...sbb ye la kan,umur CPM pon dh 28 so ingt nk stop produce2 baby ni before umur 35thn...insyallah...doakan yg terbaik utk saya yaa..('-")

Ok berbalik pada cerita wedding shooting saya arituh,serius tarikh itu berlaku betul2 pada tarikh birthday saya yg ke 28thn iaitu 21 mac 2010...maka dengan ini,umur saya telah meningkat ke 28 thn...dan alhamdulillah bnyk pengalaman2 yg saya pelajari dan hingga ke hari ini,saya still lg belajar...yaa belajar utk memperbaiki kelemahan2 yg ada utk jd yg terbaik lg...insyallah...amin..('-")

So bnyk jugak la preparation yg kami kene siapkan...& Mr Ruffy telah decide utk mengambil khidmat "Khalis Photography" & kami amat2 berpuas hati dgn layanan2 dari mereka...('-")

Anda nk tahu x citer2 lucu di sebalik pengambaran itu berlaku?? ok la,CPM citer sket je ek...nk tahu lebih2,meh dtg umah...

Malam sebelum tarikh 21hb tuh,mmg Mr Ruffy dh arrangekan utk our candylight dinner @ bukit tinggi...so mlm tuh mmg kami pakai serba hitam...so waitress2 kat restoran tuh smua ckp eyh mcm muka juma la...ada sorg ni..eyh bukan la,iras2 dato' ct pon ada jugak...dah2 korg jangan nk cebik2 bibir ek?? bukan saya perasan tp itulah komen2 dorg yg saya terima pd mlm candylight dinner mlm tuh...('-")

So selepas candylight dinner,kitorg just shoot kwsn2 kat situ je...tp mmg best la...smua mata tertumpu ke arah kami....heheheh gila glamour tuh beb...dlm hati saya berkata," ni belum pakai gown wedding lg ni" eehehe

So hari yg kami nanti2 kan telah tiba....kunci jam seawal jam 5pagi utk bangun...excited+takot smua ada...mcm2 perasaan hadir time tuh...setelah 2 jam sessi makeup2 by puan norly,kini saya siap dgn gown wedding saya...& nk tahu x tibe2 saya rasa mcm nk nangis...nk tahu sbb apa?? sbb nya saya terharu apa yg Mr Ruffy telah lakukan dlm life saya selama 6 thn saya hidup dgn nya....& saya x dpt nk bayangkan camna hidup saya kalau tanpa nya...ahahhaah tibe2 plak sedih...tp jauh di sudut hati saya,benar2 rasa bertuah & bersyukur sbb Allah hadirkan die dlm hidup saya....thanks GOD!!!

So bile saya turun je bawah,smua mata tertumpu ke arah saya....cmna saya nk cover2 cun ni....ahhahaha...tp dh lama2,saya dh biasa dgn glamour itu...cayalahhhh...& sepanjang shooting itu jugak,ramai foreigner2 yg wish "congratulations...wow u look so beautiful dear...have a nice day..mcm2 lg la...mybe dorg ngk budaya org melayu pakai gown & bertudung...so dorg excited...& time tuh kitorg satu2 nya psgn yg shoot ala2 wedding....maybe sbb itulah smua mata tertumpu ke arah kami...('-")

Alhamdulillah shooting tuh smuanya berjalan dgn lancar & begitu baik skali...& ucapan terima kasih yg x terhingga kpd Khalis Photography sbb layanan yg diberikan begitu baik skali...nnt next time boley ikut kami ke Korea plak erk utk shooting2 lg...('-")

So saya rasa stop kat sini dulu ok...dan pic2 yg disediakan hanyalah sedikit shj tp utk tidak menghampakan anda smua maka CPM upload la jugak kan?? so pic2 seterusnya kalau anda nk ngk sndiri boley jumpe dgn CPM ok...CPM pon tggu sebulan lagi utk lihat album2 kami tuh....so enjoy yaaa...mmuuahhhhhh

Photobucket

ni pic time candylight dinner...sementara tggu photographer sampai...=)

Photobucket


ni pic kami sedang bersiap2 utk candylight dinner...


Photobucket

gaya wanita muslimah gitchuuuu...=)



Photobucket

ni pic after candylight dinner...suke sgt pic ni...ada feel laahhh..

Photobucket


happy 6th anniversary honeyruffy!!

Photobucket

ni pic gown wedding saya...ok x??

Photobucket

love this pic jugak...so romantic..:)

Photobucket

ala2 barbie doll die nya gown wedding

Photobucket

abg sayang hanny x?? tuh dialog pic ni...

Photobucket

suke jugak pic yg ni...i likeeeeeee

Photobucket

uwaaa feel gitchuuu kene kiss...

Photobucket

menuju ke hall

Photobucket

ada ke patut mr ruffy ajak menari time ni... ehhe

Photobucket

moga ikatan perkahwinan kita akan lebih diberkati..amin..

Photobucket

I praise Allah for sending me you my love...

p/s: pic yg lain2 saya akan update later yaa..so jgn lupe skodeng2 my fb yaa..hahaha

28 CPM's comments:

  1. Teruja ni! Tak sabar nak tengok gambar :-)

    ReplyDelete
  2. sweet nya kakak. adoi. nak berangan jap :P

    ReplyDelete
  3. eynda: sabar ye laling...tuh pic mlm candy light dinner kami...bj gown putih hari esoknya...so tggu yaaa..:)

    bunga: hehee hom berangan2 lg...ehheeh..:)

    ReplyDelete
  4. aihh...
    nak gugur jantung tengok...
    :))...
    akak ni comel la..:)
    tahniah untuk tahun yg ke6..:)
    May ALLAH bless both of u..:)

    ReplyDelete
  5. salam akak,,
    saya baru folow..
    b4 dis jd silent reader je..
    ni dah wat blog baru folow..
    new blogger, mintak tunjuk ajar ye..

    p/s: xsabar tgk entry akak nt.. u r so sweeeettttttttttttt=)

    ReplyDelete
  6. cpt la upload !!! hehehe :)
    dee ta sabar na tgok neh , btw .
    HAPPY 6th ANNIVERSARY sys ;)

    ReplyDelete
  7. hepi anniversary ye hanny..tu nape mcm tahan gelak je..hihi

    ReplyDelete
  8. alahai sweetnyeeee dear...romantik gitu..x sbr nk tgu hanny update.. =)

    ReplyDelete
  9. wah wah..so shweeettt..
    tetiba rasa nak kawen lak..
    ekekeke..
    slmt berbahagia sis..

    ReplyDelete
  10. can't wait..romantik u all ni..best la lagu background ni, buat teruja nk tnggu cpm upload..

    ReplyDelete
  11. kak..upload la cepat3..can't wait..na tgk pic2 romaktik yg len..hehe..:))

    ReplyDelete
  12. meletopppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  13. ni memg n3 paling malatop la dear!! sgt romantik okeyh..semoga kebahagian ini berkekalan hingga keakhir hayat.. =)

    ReplyDelete
  14. salam hanny..
    wah,cantik2 pic masa photo shoot aritu..ske yg hanny pakai bj hitam tu..dgn yg out door..smua cantik..xnampak mcm pengantin "lama' pon..'hanny yg tny akk smlm kan..'hehe.
    apapun..semoga ikatan perkahwinan hanny kekal bahagia selamanya..
    -sis murni-

    ReplyDelete
  15. akhirnya...yg ditunggu dah tiba... hehe

    cantikkkk & so romantic..!!..tp xpuas la tgk, klu dpt tgk 1 album br puashati..hehehe(melampau plak)

    **ada satu pic yg Hunny pakai gaun tu nampak tinggi tu..mcm berterbangan di awangan plak..i like.. :-)

    Hunny, apa kata pilih satu pic yg paling hunny suka pastu bt wallpaper & letak dlm bilik..so sweet.. :-)

    ReplyDelete
  16. alololo sahabat aku ni
    sweet & cumillll sesangat
    aku suka pic ko sorang2 kat tepi tingkap tu
    nampak cantek segala galanya...

    aku doakan kasih sayang, kebahagiaan & kegembiraan ko-rafi menjadi milik korang yg abadi...AMIN :-)

    MISS U BEBEH!

    ReplyDelete
  17. so sweet la sis =)
    suka gmbr menuju ke hall 2...
    cantik =)

    congratulation on ur 6th annivsry =)

    ReplyDelete
  18. congratszz

    thanx CPM sbb jadikan ni cth terbaekk tuk dak2 muda cm qarl

    at least qarl da dpt idea nnt nk buat surprise to my wife nnt

    hehe

    ReplyDelete
  19. chomey nyerr...

    happy anniversary! semoga bahagia hingga skhir hayat

    ReplyDelete
  20. cantik!!

    cpm,mr ruffy bergambar tersangat natural,,cpm perasan tak??


    tahniah cpm,semoga berkekalan sampai akhir hayat k,,


    selalu doakan kebahagiaan cpm ngan mr ruffy dan anak2 yang comel dan bijak2 tuh,,


    tunggu baby plak lagi sorang kan kan,,=)

    ReplyDelete
  21. congrats kakak...btol la..ada iras juma n dato siti..hehehe...moga kekal selamanya kak...insyaALLAH...

    pics sgt meletop...next year invite the laki2 lak k...kta tgk hasilnya lak...hehehe...'

    take care kak..:)

    ReplyDelete
  22. akak.

    sweettttttttttt gila2 !


    suke gambo kissinggg tuh hahahhaha !


    tahniah~

    ReplyDelete
  23. sis, love it la... encik ruffy sis very romantic qlah! semoga dapat baby lagi tahun ni and kekal sampai akhir hayat. also, jangan miss untuk shooting lagi pada setiap anniversary ya!~ love ya.

    ReplyDelete
  24. semoga berbahagia...

    sy follow akak
    suhaidasupalio.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. salam... :0 akk ader x orang ckap facE akak ader iras2 tiz zaqiah and ct ...
    im pretty surE bout that...

    ReplyDelete
  26. sweet lah k0wang neh~ suke sgt tg0k pic3 nyer~;) bahagia~ m0ga kekal hingga ke akhir hayat~ aminnnn~;)

    ReplyDelete