10 April 2010

~ Review Product Simply Siti~

Hye smua...bertemu lg kita di entry yg baru...so kali ini CPM nk berkongsi ngn smua pembaca2 di luar sana ttg satu produk ni...ermmm rasanya smua org dh sedia maklum yg dato' siti nurhaliza telah menghasilkan satu produk kecantikan beliau iaitu "Simply Siti" ...so peminat2 beliau mesti x miss mencuba produk ini termasuklah saya sendiri...('-')

Ermmm rasanya sudah hampir 2 mggu saya menggunakan produk simply siti ni tp saya mencuba rangkaian brg2 makeup nya shj sbb skincare seperti yg saya pernah nyatakan dulu,saya x kan berpaling tadah dari marykay whitening...haha...x de la,kulit saya lebih memerlukan melacep whitening sbb maybe faktor usia saya..('-")

Act,saya susah utk terpengaruh dgn sesetengah produk sehinggalah saya merasainya terlebih dahulu...bila ianya ternyata bagus utk kulit saya...maka saya akan membelinya tanpa rasa was-was...dan sbg peminat siti,saya bukannya terpengaruh dgn produk2 beliau tp saya seharusnya menyokong usaha2 beliau dlm penghasilan produk...dan yg pnting saya bangga kerana saya menggunakan produk usahawanita muslimah...('-')

Ok tanpa berlengah kan masa lagi,jom saya kongsikan dgn anda smua produk2 "Simply Siti" yg saya gunakan...seperti mana yg saya nyatakan di atas td,saya telah memilih barangan makeup dato' siti dan setelah mencubanya sendiri,saya dapati barangan makeup2 tersebut boleh setanding dgn rangkaian produk2 yg terkenal yg ada di pasaran...dan yg pnting ianya bagus utk kulit wanita di asia...('-")

Secara peribadinya,produk yg saya sgt2 suka adalah "C bright simply 5 cream"...saya x tahu apa kehebatan produk tersebut sehinggakan saya merasai kulit saya bertambah2 halus & lembut...dan yg bagusnya smua produk2 dato' siti smuanya berbau harum,termasuklah compact powder 2 way cake...boleh dikatakan saya sudah memiliki kesemua rangkaian brg2 makeup tersebut...cuma skincare shj yg masih belum saya mencubanya...

C bright simply 5 cream tuh boleh dipakai sekerap yg mungkin seperti yg saya lakukan then anda akan rasainya sendiri ke atas kulit anda...dan dato' siti pon sgt2 mengsyorkan produk tersebut dalam "nona" baru2 ini...dan serius saya sgt2 suka akan iklan ttg cream tersebut...('-")

Ok la,x nak berceloteh panjang,jom review produk2 makeup simply siti yg saya telah gunakan....moga anda smua dpt mencubanya dan harganya sgt2 berpatutan...('-")

" Simply Siti...Rahsiaku kini Milikmu"


Photobucket

Photobucket


produk inilah yg saya maksudkan...kulit menjadi lebih lembut & halus...

Photobucket


ini loose powder yg sgt2 superb sbb kulit nmpk lebih natural & berkilau...

Photobucket


Rahsiaku kini milikmu...yeahhh

Photobucket

lipcolour yg setanding dgn produk2 mahal di pasaran...kulit bibir saya kini tidak mengelupas setelah menggunakannya...

Photobucket


antara barang2 makeup "SIMPLY SITI"

Photobucket

antara Lipcolour simply siti pilihan saya adalah nian dihati,nirmala,jerat percintaan,hati berbisik...

19 CPM's comments:

  1. heheh...saya baru ja td sempat m'jenggah ke watson utk lihat sendiri produk ni..very impress ngan all lipcolour name...best nya...insyaallah akan saya dptkan..nya..

    ReplyDelete
  2. kaklyn dah tgk SS...bukan tak mau beli lagi tapi mau survey2 comment sebegini dolu2...wah...mmg ok yer..

    komen kaklyn ...
    kaklyn rasa sasaran CT just untuk org bekerja n berkemampuan..coz...harga dia agak mahal..tak macam silky girl..mesti budak2 frust kan..lipstick pown dah 30++..tapi wana dia mmg chantekkk...

    hanny pakai apa pown nice....
    bangga dapat adik cam hanny...

    ReplyDelete
  3. hehe. comel je nama2 lip color.
    harga dia plak cmne kak? reasonable x?

    ReplyDelete
  4. ramai gak yg kata C Bright tu elok.. nanti nk cuba gak la.. :-)

    ReplyDelete
  5. Datok CT kene bg royalti kat akak nih sbb wat promosi ..hahahaa

    akak saya cun..hoyeh!!!

    adik kakak pon ensem! haha

    ReplyDelete
  6. okehh..btol2v pminat kak CT nih..
    mmg cntekk hsilnye...:)
    lipclour tu mcm besshhh jep..
    cntek jep kat bbir...

    ReplyDelete
  7. da beli jugak..tp lom borong byk2 cm hanny..hik3

    ReplyDelete
  8. salam ..
    saya da follow kak cpm..
    hopefully kak cpm follow me back..
    tengs...

    ReplyDelete
  9. support local product!

    bagus2....

    tapi kolo dh orangyna lawa pakai apepon lawa...

    ReplyDelete
  10. cpm..
    teruje betul ngn nm lipcolor ct tuh...
    lipcolor dy nmpk cntik..
    shining n sooo stunning.
    nway...
    semoge cerie2 slu ye..
    =]

    ReplyDelete
  11. penah tgok produk nie kat watson, tp taka teniat nak beli.. skang pas tgok cpm honey guna dan hasilnya cantik, rasa cam nak try beli n test produk nie juga... :)

    ReplyDelete
  12. I actually wanted to get the C Bright. I know that Vitamin C has that 'stinging sensation' on sensitive skin like mine but I'd like to try anyway. Vitamin C is the best for anti-ageing as it plumps up the skin, (ambik sebagai suplement dan face serum/cream or even injection like botox). The other one is collagen (rahsia orang Jepun nih). Tolong review the C Bright okey?

    I dah try the eyeshadows (yang warna biru) dan lipgloss + lipstick. Eyeshadows dia bright and longlasting sebab ada 1 creamy as base + 3 shades. It's exactly as shown on the poster so I can say it's better than most of the eyeshadows yang I pernah try. Lipstick dia abit terang so I guna malam je. Lipgloss dia (yang part of the 2-in-1) is superb!!! because takde kilat2, takde fragrance, takde taste, dan very soft. Ni important for me because I dont like lipgloss yang ada sparkly2, ada fruitty taste, ada fragrance and stuff like that.

    Can I ask whether C Bright ada listed tak ingredients dia? If yes can share here? Tq.

    BTW, Im not even Malay but I bought the products. Hehehehe... I think I agree that the product itself ada quality. Tapi product packaging kureng sikit.

    ReplyDelete
  13. good product where to buy????

    ReplyDelete
  14. thx for the review. excited nak try c bright tu. ari tu dah pegang2 dah, tp xsure, sbb nak baca review pengguna dulu :)

    ReplyDelete
  15. wah ... peminat tegar dato' ct ni ... sy ni pun peminat gak tp masih belum try mekap n skincare products beliau ... byk betol koleksi CPM ;)

    ReplyDelete