05 October 2010

~ Review Produk yg mampu dimiliki ~

meh close up sket meh...:D

Ini idea smlm,bila saya buat status kat fb yg saya nak share kan "produk murah" yg begitu berkesan pd kulit saya...act,brg ni saya dah try dlu hampir sebulan & then now,saya dapat lihat hasilnya...serius setanding produk mahal Melacep Whitening Mary Kay tuh...

Ceritanya bermula begini...

Saya telah berjumpa dgn seorg teman sebulan yg lepas & saya dapati kulitnya begitu flawless & lebih moisturise berbanding dahulu...jikalau dulu kulitnya sgt2 dry tetapi bila saya jumpa die sebulan yg lepas,keadaan muka nya sgt2 berbeza...selain die menggunakan produk Mary Kay,die juga telah meng suggest kan saya 3 produk ni...sila teruskan pembacaan anda,banyak bende saya mahu kongsikan dengan anda...('-")

Saya nak kongsikan dengan anda suatu perkara...

Ok saya nak buat satu pengakuan ekslusif ttg diri saya selama ni...dan saya harap bende ni saya dapat kongsikan dengan anda smua...mungkin ianya dpt jd pengajaran buat kita smua...dan saya harap jgn ada pihak yg mengatakan saya ni riak or sebagainya...niat saya,saya mahu kongsikan dengan anda smua...ok la x mo ckp lelebih,kang tersalah ckp plak...

Selama ni,serius saya katakan,saya kurang memandang pd produk2 yg agak murah...i mean skincare la..bukan brg lain yaa...sbb saya anggap skincare yg mahal2 ni mempunyai kualiti yg sgt2 bagus tapi rupa2 nya saya tersilap...

Sebelum saya menggunakan Melacep Whitening Mary Kay,saya pernah mencuba satu set produk yg agak mahal jugak laa...n produk ni mmg terkenal kat malaysia...& org pon sedia maklum akan harganya sbb serum shj boleh mencecah ribuan ringgit...

Saya berfikir 2-3 kali,alangkah bagusnya jikalau duit yg nak beli serum tuh,saya simpan utk pelajaran anak2 saya...mungkin masa tuh saya terlalu ghairah utk mendapatkan kulit yg puteh gebu...tuh sbb saya dah x boleh berfikir secara waras...:P

Dipendekkan cerita,now saya masih lagi setia menggunakan Melacep Whitening Mary Kay tuh..sbb maybe set2 tuh serasi dengan kulit saya yg sedang menginjak ke alam 30 an ni...cuma ada 3 produk ni yg saya baru shj gunakan & saya mendapat hasil yg baik juga seperti Melacep Whitening tuh..('-')

Dan di sini,saya akan berkongsi dengan smua pembaca2 blog saya ni...3 produk yg saya maksudkan ni ialah...:-

1) Loreal White Perfect Radiance Boosting Double Essence
2) Olay Total Effects ( ada foundation nya)
3) Krim kecantikan Safi Rania Gold...

Ok meh saya kupaskan satu persatu 3 produk yg baru saya gunakan tuh...

1) Loreal White Perfect Radiance Boosting Double Essence

Selain dari Melacep yg saya gunakan,saya juga telah tambahkan penggunaan Loreal Essence ni...dan ianya benar2 setanding dengan essence yg mencecah ribuan ringgit tuh...saya yg gunakan dan saya yg alaminya sndiri ke atas kulit saya...apa yg bagusnya ttg produk ini,muka nampak mcm pinky2 sket bila terkena kat cahaya matahari...ala2 kulit baby gitew...dan lama kelamaan saya mendapati kulit saya lebih lembab berbanding dahulu ,saya akan gunakan produk ni pada waktu mlm before sleep kerna baunya sgt2 wangi...kerna keesokan paginya,saya akan lihat kulit saya lebih bermaya...sgt2 bgus...dan saya amat syorkan pada anda smua...ermm dari segi harga pula x mahal,dlm rm50++ kot...so smua org mampu memiliki nya...('-")

2) Olay Total Effect ( foundation)

Act,ni bukannya foundation tau...teksturnya still lg sama mcm olay total effects yg biasa tuh cuma die dh tambahkan foundation..so saya gunakan ianya sbg base utk before makeup...sbb sebelum makeup "wajib" letak base kan,sbb ianya akan melindungi kulit anda dari bahan2 chemical makeup tersebut...apa yg bagusnya ttg produk ni bg saya?? saya akan menggunakan produk ni after mandi & before makeup n then saya dapati garis2 halus kat tepi mata sudah hilang...mungkin itu tanda2 penuaan..dan yg bagusnya lagi,masalah whitehead hilang terus dan serius saya nyatakan di sini,olay juga setanding dengan produk2 mahal di pasaran & harganya pula mampu dimiliki oleh smua org...dalam rm46++ ,so olay menjadikan kulit saya lebih muda remaja...('-")

3) Krim Kecantikan Safi Rania Gold

rasanya ramai yg telah gunakan produk ni kot...tp saya x guna 1 set produk ni,saya tetap dengan melacep whitening cumanya saya hanya menggunakan krim kecantikan nya shj...krim ni saya pakai bila agak2 jerawat mahu timbul,sebelum jerawat tuh membesar,saya akan spot kan kat tmpt jerawat tuh...n then keeseokan harinya,jerawat sudah kecut dan tiada lagi jerawat di wajah saya...saya x pakai utk whole muka sbb takut ianya mcm oily...so pakai bile jerawat nk kuar je...harganya pula sgt2 murah n berbaloi dlm rm5++ kot...tapi kalau muka x berminyak,n then nak jadikan ianya sbg asas solekan pon boley...tp kene betul la penggunaan nya agar ianya x capuk...saya kenal produk safi ni ( dlu sek men pakai yg ijau tuh) dari teman baik saya masa kat men...dh nama nya kwn,mstilah terpengaruh kan...so hasilnya sgt2 bgus...murah & berbaloi...

ok itu sahaja testimoni terbaikkkk dari saya...dan kesimpulan nya,x semestinya produk2 murah di pasaran tuh tidak berkualiti & tidak bagus,x kenal maka x cinta so pasni,mungkin anda juga boleh menggunakan produk ni selepas membaca testimoni ni kan...apa yg baik tuh kita share sama2 yaa...sbb perkara yg baik jikalau ianya dikongsi bersama,maka kebaikan tuh pon kita akan dpt sama2 jugak...

mungkin lepas ni,jikalau ada produk yg bagus2..saya akan kongsikan dengan anda lagi...

Melacep Whitening yg sgt2 bagus ke atas kulit saya...janji x kan curang dgn yg lain..:P

3 produk yg saya tambah dlm penjagaan kulit...:D

Dan akhir kata dari saya...sedikit mutiara kata dari saya:-

"Ikhlaslah menjadi diri sendiri agar hidup penuh dengan ketenangan dan keamanan. Hidup tanpa pegangan ibarat buih-buih sabun. Bila-bila masa ia akan pecah"

Salam kerinduan dari saya,CPM honey nurhaliza...

33 CPM's comments:

  1. Hi kak cpm,

    my mum mmg gune safi rania gold

    lama dh n berkesan

    ReplyDelete
  2. tq..blh try sebab muka selalu jerawat singgah.bekas jerawat pun ada tskk..

    ReplyDelete
  3. CPM.. LOREAL tu pakai malam jer erk? saya nk try ler loreal tu.. sbb muka duk ada bekas jerawat ler.. duk try memacam dah ni.. pening pala.. LOREAL tu mcm krim muka la erk... kan CPM

    ReplyDelete
  4. kak cpm..saya mmg pngguna olay tu..mmg brbaloi..murah dan berkualiti..kulit pun makin sihat.. ;)

    t akk buatlah review produk mekap yg mampu milik pulak ye! sesuai ngan student mcm saya nie.. :)

    ReplyDelete
  5. salam..
    hai kak cpm..
    sy nak tau tentang penggunaan Loreal White Perfect Radiance Boosting Double Essence. adakah produk ini dipakai semasa tido shj?..
    dan ape fungsi nyer yg sebenar?..
    mcm sy yg baru berumor 22 ni, sesuai ker?..

    terima kasih akk sudi membantu & berkongsi..:)

    ReplyDelete
  6. salam cpm..
    nk tau tentang penggunaan loreal white perfect radiance boosting double essence nih..
    mmg juz pkai mlm jee kee apee..
    sbb kulit ni mmg kering laa..
    si ingt mcm nk try produk loreal nih tuk melembapkan kulit.

    ReplyDelete
  7. akk cpm...
    boley ke sy gune safi rania golg 2??
    umo skg 21...
    sesuai x??
    @ bile mase yg sesuai??
    hope akk bg tips..
    tq :)

    ReplyDelete
  8. salam

    hye kak cpm honey :)

    suke la akak nie..cantik sgt

    btw,sy pun terpikat ngn yg loreal tue..suke part "bile tgh hari muke nmpk pinky2 ckit mcm baby"hahaha
    suke la tue

    skang pun sy gne safi je...tp still safi yang biru tue la..sbb muda lg kan..eceh!! :)
    tp safi mmg best dan murah ssuai tuk studnt2..ngeee

    papepun thanx sbb kongsikan pasal nie..

    luv u kak :))

    ReplyDelete
  9. salam kak cpm..
    ske pasal info akak ni..
    berguna jugak bwat kami2 student yg ngah blaja ni.. thanx for d info kak!!!
    nak try sume yg akak suggest tu.. hehehe

    ReplyDelete
  10. ternampak mary kay bersama hello kitty!! warghhhhhhhhh

    ReplyDelete
  11. hehehe...saya jugak adalah pengguna OLAY......glad u share ur review over here.....

    ReplyDelete
  12. hehehe...saya jugak adalah pengguna OLAY......glad u share ur review over here.....

    ReplyDelete
  13. saya pun dari sekolah lagi pakai olay sampai sekarang alhamdulilah kulit xpenah kusam,xpenah kering olay mmg baik utk semua kulit.. mak saya yang dah 55thun pon kai olay bila jalan gan dia org ingat dia kakak saya hehehe muda la katakan ;)

    ReplyDelete
  14. hye cpm,
    Loreal White Perfect Radiance Boosting Double Essence tu mmg best, i baru jer guna nak masuk sebulan dah, tp result dia tiptop..kulit muka i pun lembab je selalu, then, i noticed my blackhead pun dh makin berkurang..thanks to Loreal..kekeke

    ReplyDelete
  15. CPM,so glad u tak close blog ni. Sedih tawww kalau blog ni dan tutup.Mana lagi lah nak dapat info2 yang best macam ni. Anyway, produk Loreal memang best. Olay belum pernah trym

    ReplyDelete
  16. sy baru je na men-try loreal tu..hehe~

    ReplyDelete
  17. cpm beuatyconsult mkay jgk ke?hehe.sama mcm lyna tp tak aktif mana pun ;)

    ReplyDelete
  18. lama tak komen kat blog hanny ni...just nk share experience..mmg best pakai olay..terasa perubahannya d..satu lagi nk gtau hany, ada kawan2 akak cakap tak elok makan tomato byk sgt...sbb ada effect pada buah pinggang suatu hari nnt...bkn apa just bg peringatan tuk akak jugak...kulit hany kan dah cantik dan gebu..natural beauty gituuu... dah scan ke bby?

    ReplyDelete
  19. smpai hati akak dah lupe kt ain ye..cedey la camni.. =( nk borak ngan akak..mntak tips2..

    nak try la loreal white perfect tu..=)tq!

    ReplyDelete
  20. salam kak..ni just komen yang entah paer dari saya......lepas saya tgk blog akak saya tahu akak dari kelurga yang senang..bersyukurla akak..semua yang akak nak akak dapat..semua tu dapat puaskan hati akak...dapat beli apa yang akak nak...tapi saya.....teringin nak aper yg akak dapat...dan buat..hum....semua nyer untuk memiliki sesuatu memerlukan duit..so untuk saya susah mendapatkannya...............moga akak success sokmo yerrrrr.............hepi ending with your family...tq

    ReplyDelete
  21. olla sis...tq 4 the tips..

    sy mmg pengguna olay sejak dr zaman sekolah lagi...mmg sangat berbaloi...

    sy baru berjinak2 ngan loreal ni lepas baca blog sis n sy rasa essence ni sangat berbaloi sbb walaupun saya baru guna tp sy dapat rasa hasilnya walaupun cuma pakai pada waktu mlm...

    untuk sesiapa yg kurang mampu, ini antara produk yg mampu milik dan menjanjikan kepuasan...

    ReplyDelete
  22. salam kak cpm,
    mula2 baca blog akak ni sy igt akak anak dara lagi. xsgka dh kawin n punya anak. cntik akak. suke sy tgk...muka ala2 barbie.. akak sy pun guna Mary kay skrg..cuma botanical sets. brcdg nak tukar set MK yg lain plk..tp xtau lagi nk pilih ape.. ape pun kulit muka akak mmg halus dan flawles...sentekk sgt..

    ReplyDelete
  23. hye k.cpm..
    kak nk tnye ni..
    loreal tu leh pkai tanpa had umo ea?
    umo 22 pon leh kan?hee..
    gebu la muka akk..suka2

    ReplyDelete
  24. salam .
    yg melaCEP tu pakai cleanser saje ke pkai semua ? kalu pakai semua , bila pulak pakai loreal n olay ?

    ReplyDelete
  25. hai cpm...1st time jejak nie..trs jatuh hati..:)

    dari zaman sekolah hingga sekarang sy still pakai krim safi kaler hijau tu..tak berani nak cuba yg lain..mmg xpenah la jerawat jejak kt kulit muka nie..cuma skrg nie kulit nampak pucat n kusam..pas2 ada sikit2 jeragat..agaknya produk yg cpm gitau nie leh membantu kot..

    ReplyDelete
  26. hai kak..just nk tnya melacep whitening mary kay 2 mhal x??tringin nk try ar..

    ReplyDelete
  27. salam kak hani..just nk berkongsi pengalaman cket :)

    pada yg nk try olay total effect tu kenela tanye dulu sang pakar kulit tu ok ke x,kene ke x ngan olay tu..coz ia x serasi lgsung ngan kulit sy..maybe kulit kak hani ok n blend ngan product tu..tp sy pakai 2 minggu je.jerawat bagai nk rak tumbuh..huhu..alhamdulillah pas benti pakai,cket2 jerawat mula surut..thanx to vco gak :)
    vco yg bantu surutkan jerawat2 sy ni..

    so kengkawan,tanye pakar dulu k..
    wassalam :)

    ReplyDelete
  28. assalam kak..olay total effect touch of foundation ssuai tak tuk student yg brumur 16-17??saye ad ksan jrwt la..n klit sgt snstif sbb slalu tkar produk..please bg tips..

    ReplyDelete
  29. assalam kak..student yg bermur 16-17 ssuai tak pkai olay??n klit sye sgt snstif..ad ksan jrwt sbb sallu brtukar produk..please bg some tips

    ReplyDelete