28 November 2010

~ Alhamdulillah~

nantikan shooting preggy mummy nnt yaa...saya bagi pic close up muka time prgnant je dlu...

Fuhhhh lama gilerrr saya menyepikan diri kan,bukan apa,bnyk perkara yg berlaku sejak dua menjak nia...dan ianya benar2 membuatkan saya hilang fokus sebentar kat dunia blog saya....tp ok la kan...at least,bile saya menyepi,ramai org email saya bertanyakan hal saya...ni menunjukkan bahawa anda benar2 menghargai diri saya...alhamdulillah...

Ok laa,di kesempatan ni jugak,saya nak mengumumkan berita gembira buat readers2 my blog ni...mungkin readers2 blog yg tiada list di facebook saya tidak mengetahui akan hal saya di kala ini...dan ramai yg bertanyakan saya adakah benar saya pregnant skang ni...sbb kat nufnang saya pon hari2 ada je org search psl "cpm pregnant" ...dan ada yg paling klakar,dorg siap search " wajah cpm honey ketika pregnant" hahahaha...siapalah yg search cmtuh agaknya kan...xpe,saya x marah pon tp saya anggap perkara tuh positif laa..sbb dorg mungkin teringin nk ngk muka saya ketika pregnant...comel tau korg...:P

Ok la,mmg berita gembira ni saya ingin kongsikan dengan smua readers2 blog saya ni...saya kini hamil dan insyallah jikalau tiada apa aral,saya akan bersalin pada tahun depan 2011...so irfan & mya akan dpt adik lg laa...dan harap smua sahabat2 saya di luar sana,dpt mendoakan yg terbaik utk saya & baby dlm pewutt ni...doakan kedua2nya selamat yaa...

Saya jarang update blog pon sbb keadaan diri benar2 x larat sbb kan pregnant kali ni yg sgt2 truk...dulu time irfan & mya x de plak sampai cmni skali...ntah2 baby twin kot...kalau ya,alhamdulillah...dan kalau x pon,saya terima seadanya janji saya & baby selamat & sihat...amin insyallah.

Dan baru2 ni , saya dpt tahu blog saya yg x seberapa ni telah dicalonkan utk Blog Pilihan Malaysia 2010...saya pon baru je tahu akan hal ni...tp jauh di sudut hati saya,saya rasa mcm x layak sbb saya jarang update blog..x macam blog2 lain yg lebih hebat dari saya...tp apa2 pon,ianya mungkin satu penghargaan utk blog2 yg bagus...tp percayalah walaupun blog2 lain x tersenarai dalam list,tp bnyk lagi blog lain yg lagi hebat...itu bukan ukuran nya,yg pnting bagi saya,saya tulis blog ni bukan utk menarik perhatian org ramai mahupun readers2 tp hadirnya saya di dunia blog hanyalah utk berkongsi segala mcm ilmu...sbb bila kita berkongsi ilmu kpd smua org,maka kebaikan tuh akan hadir dengan sndirinya sbb makin banyak kebaikan yg kita berikan,maka lebih banyak kebaikan yg kita akan terima...trust me!!

Ok la,saya benar2 x larat skang ni...dalam sehari brapa bnyk kali saya muntah2,makan x de la banyak mana pon,so dpt bayangkan x cmna keadaan saya yg lemah?? tp x pe,mungkin ni pahala yg Allah ingin berikan pd ibu2 hamil seperti saya...

Dan kepada pembaca2 blog saya ni...jikalau anda ingin mengundi blog saya ni...boleh la pergi ke http://bpm-undi.blogspot.com/...dan blog saya tercalon dalam kategori blog personal isteri pilihan dan anda boleh la carik nama blog saya "every minute is my precious"...sokongan anda amatlah saya hargai...

Insyallah bertemu kita di next entry yaa...makin banyak tutorial yg ingin saya kongsikan dan jangan lupe nantikan E-Book Tutorial Makeup by CPM honey nurhaliza yaa...dan sesiapa yg ingin booking nama dulu pon dialu2 kan...

Wassalam...('-")

36 CPM's comments:

  1. syukur alhamdulillah akak sy nie shat je n mkin cantik bseri2.. x sbr nak tgk gmbr2 photoshoot tue..cpt upload tau..

    ^_^

    ReplyDelete
  2. heheheh sabar taw sis:D:D:D:D....insyaallah sentiasa doakan akak!!

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah akak sihat seperti biasa..
    Yup, alahan tu semua besar pahalanya untuk akak jika akak sabar menghadapinya..
    Always take care of yourself sis..
    Selalu nantikan update dr akak =)

    ReplyDelete
  4. miera doakan agar akak sihat sntiasa. anyway miera dh undi blog akak kat bpm tuh.. congrat. hehehe

    ReplyDelete
  5. congrats cpm.... smoga smuenye slamat ye...

    ReplyDelete
  6. sis twin twin ! ceh twin birthday sama kan.. tu la. lama tak update. dyla suka okay make up sis buat. Lama dah tak buat tutorial kat belog..=)

    ReplyDelete
  7. akhirnya sis update blog jg..tertunggu2 entry dr sis.. ;) gudluck BPM2010..suke sgt blog nie..sy pun tpilih kategori same --segan-- huhu~

    ReplyDelete
  8. congrats kak!kalau akak dpt twins seronok tau sebab saya pun twins:)..
    tak sabar nak tgk e-book makeup akk..bagus2 saya memang minat dgn mekap ni

    ReplyDelete
  9. salam..
    tahniah ye akk..pregnant2 pun akk tetap cantik berseri2...
    semoga tabah dan sabar dengan setiap dugaan sepanjang waktu kehamilan nie..jg diri baik2 ye akk... :)

    ReplyDelete
  10. akak chomelll..tahniah dan semoga mendapt keberkatan..aminnn

    ReplyDelete
  11. dgr cite blog anda byk cite sal makeup dan suke wane pink~

    ReplyDelete
  12. tahniah sis.. jage diri selauu.. ;))

    ReplyDelete
  13. congratulations kak cpm. moga selamar melahirkan baby. insyaAllah..aminn~

    ReplyDelete
  14. congratz akak cpm!
    doakan akak selamat bersalin nt . :)
    nk booking e-book tutorial akak bley . heheh .

    ReplyDelete
  15. tahniah kak...insyaallah anak kita sebaya..hehehe..kalau dapat twin bestkan..saya doakan agar akak sihat dan selamat melahirkan...aminn...bila due?

    ReplyDelete
  16. As salam,
    Hope akak & baby & family sihat2 belaka. InsyaAllah nnt ayu vote akak ya. Pa2pun jaga kesihatan ya sis.. :)

    ReplyDelete
  17. yangg.. kamu akak irine rupanya.. br tau after baca blog dia

    ReplyDelete
  18. tahniah sis..waa..
    moga sis sntiasa di murahkan rezeki..=)

    ReplyDelete
  19. wah comelll la muka orang pregnant. mood : xsabar nak tengok muka sendiri nanti. haha
    semoga dapat baby comel+sihat okeee.;)

    ReplyDelete
  20. taniah akak...
    sy reader baru akak...
    sy akan doakan sumernyer selamat

    ReplyDelete
  21. hot mamma!
    1st tyme singgah sini:)
    tahniah akak..aritu tgk pic damia n irfan kat page aizul marcello...baru tahu inilah mamanye..patutleerr mereka berdua sgt adorable:)

    tc ye..smga kuat hadapi morning sickness so on:)

    ReplyDelete
  22. Tahniah...srnk dgr org pegnen...

    ReplyDelete
  23. hi sis,,, SALAM..
    dah lama jd silent reader blog sis ni..
    really adore cara sis make up..
    sblm ni sy x der blog,
    so x tau mcm mana nak leave some comment..
    td baru buat blog..
    then trus comment,,
    nk add ur fb, tp dah full..
    apa pun suka gile2 tgk ur make up style..

    ReplyDelete
  24. wahh.. tahniahh yer..
    hepi to hear dat.. kembar?? aminnnn

    ReplyDelete
  25. askum akak...
    lama nye akak rehat..
    tp tape..take ur time..

    hee..dh undi akak dh aritu..

    mish u lap u kakak cantek~!
    -sha-

    ReplyDelete
  26. Dear. Shag nak tanya. Lagu apa eh dalam belog awak ni? Terjatuh hati lah pulak dengar ;)

    ReplyDelete
  27. cpm sayang, update la blog. rindu rindu rindu !

    ReplyDelete
  28. salam perkenalan...suka bc blog...suka ngn info2 yg CPM bg...seronok n love ur pic so much..cantik anugerah ALLAH...wish u happy slalu,n dipermudahkan segala urusan especially...sepanjg kehamilan kali ni...amin

    ReplyDelete
  29. congratez.. wowo.. hot mama.. :)

    ReplyDelete