29 January 2010

~ kuiz kekasih hati~

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smua pembaca2 blog CPM...semoga anda smua sntiasa dirahmati oleh Allah s.w.t...semoga ukhwah sesama saudara Islam kita bertambaik baik...insyallah...('-")

Ok sebenarnya x de apa pon kat entry kali ni just nk share apa yg CPM dpt dr hasil kuiz "kekasih hati" ni....bulan februari mmg smua sedia maklum adalah bulan utk kekasih...sebenarnya bg CPM,tiada hari atau bulan2 tertentu yg dianggap "hari kekasih"...bg CPM,setiap hari adalah hari kekasih dan terpulang pd individu atau pasangan2 utk meraikannya cuma kita sbg umat Islam wajib tahu batas2 nya ok...('-")

So smlm CPM & Mr Ruffy ada masa yg terluang,so CPM amik kesempatan yg ada utk die jwb smua kuiz2 yg CPM bg tuh...act,kuiz tuh CPM terjumpe kat salah satu my favourite magazine...so CPM just copy je die nya soalan2 dan selebihnya jwpn itu mr ruffy harus jwb dgn ikhlas dan jujur...dan kita lihat adakah die benar2 kenal akan psgn nya...ehehe...('_")

Tanpa berlengah kan masa lagi,ayuh kita mulakan...

1) Tabiat CPM setiap pagi??

kata ruffy : cuci muka n gosok gigi dulu br mandi
komen CPM: ye betul,harus bersihkan diri especially wajah

2) Pencuci muka yg CPM gunakan??

kata ruffy : whitening set marykay
komen CPM: yaa betul,mmg dh serasi ngn whitening set marykay,sumpah x nak tukar2 lagi...kulit lebih gebu..:)

3) Jenis kulit CPM??

kata ruffy : dry skin..eh betul ke??
komen CPM : betul sygku,yup kulit CPM sgt2 kering ok...dulu time sek oily skin...dh kawen dry skin plak...tuh sbb moisturiser mmg sntiasa dlm handbag je...

4) Syampu apa CPM gunakan??

kata ruffy: L'Oreal pink
komen CPM : yup L'Oreal pink utk rambut lebih lembut.

5) Benda paling bnyk kat atas meja solek CPM??

kata ruffy: brg2 makeup paling bnyk...
komen CPM: yup betul,alat makeup paling bnyk sbb CPM suke makeup...

6) Warna gincu kesukaan CPM??

kata ruffy: pink
komen CPM : salah,hanny x suke gincu laa,suke lipgloss pink diamond marykay...

7) Kosmetik terbaru dibeli oleh CPM ??

kata ruffy: arituh sy yg belikan compact powder utk die...
komen CPM : aahh mmg abg yg belikan slalu pon...sbb kita slalu kuar bersama...:)

8) Perkara terakhir yg CPM slalu lakukan sebelum tidur??

kata ruffy: mkn ubat,minum jamu n minum segelas susu
komen CPM : ehehhehe..betul...itu rutin harian sy yg wajib skali

9) Perbezaan CPM dulu masa bercinta & selepas berkahwin??

kata ruffy: dulu x pandai makeup...after kahwin die semakin cantek sbb dh pandai makeup2 utk saya...
komen CPM: ooyeke..itu perbezaan yg abg nmpk yaa?? malu...

10) CPM x boley keluar rumah tanpa memakai??

kata ruffy: of cource la hijab kan??
komen CPM: yaa mestilah wajib memakai hijab..:)

11) 3 produk yg mesti ada dlm tas tgn CPM??

kata ruffy: compact powder,moisturiser n lipbalm
komen CPM: smua betul sbb syg slalu check...ehhe

12) CPM suka bulu mata palsu atau maskara??

kata ruffy: maskara
komen CPM : salah la yanggg,kan hanny suke fake eyelashes...hahah

13) Tempat pertama kali date dulu??

kata ruffy : act,kami kenal melalui internet kat #kisdar...time tuh CPM guna nick siti^^ nurhaliza then rupanya kami satu kuis...1st time jmpe kat block A asrama puteri...ehhehe
komen CPM : betul...indahnya kngn dolu2 kan syg??

14) Haruman perfume kesukaan CPM ??

kata ruffy : gucci rush 2
komen CPM : x kan satu je yanggg...bnyk lg yg hanny suke...

15) mana pilihan CPM antara handbag & perfume??

kata ruffy: die akan pilih handbag sbb die suke kumpul koleksi handbag...
komen CPM : ye betul...pandai syg..mmg syg bebetul faham hanny kan??

yaaa tamat sudah kuiz "kekasih hati" yg CPM bg kat mr ruffy...n so far bnyk gak soklan yg die betul jwpn nya....tahniah syg...abg btul2 faham kat hanny...

so kalau korg nk tahu psgn korg bebetul faham & alert akan psgn nya...try la buat kuiz ni...bg die soklan2 tuh utk die jwb...n lihat bape yg die betul jwb...:)

ok guys,i've to go now...n insyallah CPM akan update entry psl makeup2 seperti yg kwn2 kat fb request yaaa....daaa~
16 January 2010

~ Ya Allah~




Assalamualaikum buat semua pembaca2 blog qasehkuhoney,my follower yg x sebarapa nk bnyk tuh...ngeh2..ehhhe...tp alhamdulillah follower2 itu lebih ramai mengenali siapa CPM honey nurhaliza melalui "facebook " saya...:)

CPM mohon maaf sbb thn baru 2010 ni...entry ni merupakan entry pertama di tahun baru...bukan sengaja lewat meng update ye kwn2...tp siapa yg kenal CPM,die akan tahu cmna sibuk nya rutin seharian saya...tp alhamdulillah saya dpt manage masa saya dgn baik iaitu antara kerjaya bsness dan jugak my sweet family...alhamdulillah saya masih tidak abaikan tanggungjwb saya sebagai seorg isteri kpd mr ruffy,tanggungjwb saya sbg seorg mama yg hebat utk kedua2 anak saya...alhamdulillah thn baru ini,sy dh susun smua jadual2 saya dgn baik....saya amat mementingkan kualiti masa dgn family saya...('-')

Sebagai yg smua sedia maklum,CPM ada buat contest gaya makeup cantek kan?? so alhamdulillah feedback yg CPM terima sgt2 menggalakkan...mana org x suke...dh contest ni psl makeup2 kan?? gegurl2 of cource la suke makeup2 kan?? so ramai jugak la yg join...n mcm2 slogan yg CPM terima...ada yg klakar pon ye jugak...btw,thanks kpd sesiapa yg sudi menyertai nya...dan insyallah contest ni akan tutup pd tarikh 19 januari 2010 ( selasa) dan CPM akan hubungi pemenang yg bertuah itu melalui email ataupun CPM sndiri yg akan pergi ke blog pemenang tersebut dan tulis " tahniah,anda adalah pemenang contest gaya makeup cantek by CPm honey nurhaliza,sila tuntut hadiah anda dan berikan segala details2 anda ok"...so sama2 lah kita tggu ok..('-')

Di kesempatan saya menulis entry kat blog saya ini...ingin saya meluahkan sesuatu perkara dan saya rasa perkara ni smua org sedia maklum yg irine nadia marcello itu adalah adik kandung bongsu CPM...apa yg CPM nk tegur di sini adalah,jikalau anda smua ingin berkawan,biarlah ianya ikhlas datang dr hati anda sndiri dan jgn berkawan itu ada niat buruk yg tersembunyi..tidak kiralah samada irine,aizul,benloy...kerna 3 org itulah adik2 saya dunia & akhirat,,,saya berhak pertahankan adik2 saya...dan plz jgn lah ada pihak2 yg cube nk porak perandakan hubungan kami adik beradik...yaaa kami mmg sgt2 close each other,that's why la ramai sgt yg dgki akan keakraban kami....so kpd pihak2 berkenaan,thanks a lot apa yg telah kamu buat...kerna perbuatan2 kamu itu lagi merapatkan kami smua...alhamdulillah....CPM akan jaga adik2 CPM smpi ke akhir hayat ...insyallah..('-')

CPM rasa ckup setakat ini dulu dan insyallah kita akan berjumpe di next entry yaa...yg baik itu smua dtg dr Allah dan yg buruk itu dtg dr kekurangan saya sebagai seorg hamba Allah yg daif...dan insyallah segala kekurangan2 itu akan saya perbaiki utk menjadi seorang manusia yg selalu dihormati dan terhebat...insyallah...('_')

p/s: komitmen saya lg bertambah sbb raja irfan & raja damia sudah mula bersekolah....sgt chummil bile melihat dorg bwk bag berat2...mmuuahhh,mama syg sgt kalian berdua dan mama & papa akan berikan didikan yg sempurna utk kalian dunia & akhirat..insyallah...('-")