23 March 2010

~ Shooting 6th Anniversary HoneyRuffy~

Salam Sejahtera...sari berita pengantin....haahaha...('-")

Amacam surprise x tunggu pic wedding shooting anniversary CPM kali ni...?? hahaha mmg sengaja je buat anda tertunggu2...x keruan kan?? hahaha ala2 artis gitchuu...

Oh ya,sebut pasal artis,serius saya dh rasa kan perasaan itu time shooting arituh...nk tahu kenapa?? jom teruskan pembacaan enrty kali ini...('-")

Ok seperti yg anda semua sedia maklum la kan,mmg impian CPM utk memakai gown wedding telah pon Mr Ruffy sempurnakan dgn sebaik yg mungkin...syukur alhamdulillah...Tahun ni merupakan sambutan yg sgt2 istimewa dlm hidup CPM...& thanks sgt2 to my prince charming sbb faham naluri wife nya...hahaha...('-")

Dan seperti yg anda smua maklum jugak,tahun ni CPM menyambut ulangtahun perkahwinan yg ke 6...alhamdulillah saya bersyukur dgn life yg saya ada skang ni...cuma niat dihati saya,saya nak tmbah ahli keluarga lagi tahun ini...sbb ye la kan,umur CPM pon dh 28 so ingt nk stop produce2 baby ni before umur 35thn...insyallah...doakan yg terbaik utk saya yaa..('-")

Ok berbalik pada cerita wedding shooting saya arituh,serius tarikh itu berlaku betul2 pada tarikh birthday saya yg ke 28thn iaitu 21 mac 2010...maka dengan ini,umur saya telah meningkat ke 28 thn...dan alhamdulillah bnyk pengalaman2 yg saya pelajari dan hingga ke hari ini,saya still lg belajar...yaa belajar utk memperbaiki kelemahan2 yg ada utk jd yg terbaik lg...insyallah...amin..('-")

So bnyk jugak la preparation yg kami kene siapkan...& Mr Ruffy telah decide utk mengambil khidmat "Khalis Photography" & kami amat2 berpuas hati dgn layanan2 dari mereka...('-")

Anda nk tahu x citer2 lucu di sebalik pengambaran itu berlaku?? ok la,CPM citer sket je ek...nk tahu lebih2,meh dtg umah...

Malam sebelum tarikh 21hb tuh,mmg Mr Ruffy dh arrangekan utk our candylight dinner @ bukit tinggi...so mlm tuh mmg kami pakai serba hitam...so waitress2 kat restoran tuh smua ckp eyh mcm muka juma la...ada sorg ni..eyh bukan la,iras2 dato' ct pon ada jugak...dah2 korg jangan nk cebik2 bibir ek?? bukan saya perasan tp itulah komen2 dorg yg saya terima pd mlm candylight dinner mlm tuh...('-")

So selepas candylight dinner,kitorg just shoot kwsn2 kat situ je...tp mmg best la...smua mata tertumpu ke arah kami....heheheh gila glamour tuh beb...dlm hati saya berkata," ni belum pakai gown wedding lg ni" eehehe

So hari yg kami nanti2 kan telah tiba....kunci jam seawal jam 5pagi utk bangun...excited+takot smua ada...mcm2 perasaan hadir time tuh...setelah 2 jam sessi makeup2 by puan norly,kini saya siap dgn gown wedding saya...& nk tahu x tibe2 saya rasa mcm nk nangis...nk tahu sbb apa?? sbb nya saya terharu apa yg Mr Ruffy telah lakukan dlm life saya selama 6 thn saya hidup dgn nya....& saya x dpt nk bayangkan camna hidup saya kalau tanpa nya...ahahhaah tibe2 plak sedih...tp jauh di sudut hati saya,benar2 rasa bertuah & bersyukur sbb Allah hadirkan die dlm hidup saya....thanks GOD!!!

So bile saya turun je bawah,smua mata tertumpu ke arah saya....cmna saya nk cover2 cun ni....ahhahaha...tp dh lama2,saya dh biasa dgn glamour itu...cayalahhhh...& sepanjang shooting itu jugak,ramai foreigner2 yg wish "congratulations...wow u look so beautiful dear...have a nice day..mcm2 lg la...mybe dorg ngk budaya org melayu pakai gown & bertudung...so dorg excited...& time tuh kitorg satu2 nya psgn yg shoot ala2 wedding....maybe sbb itulah smua mata tertumpu ke arah kami...('-")

Alhamdulillah shooting tuh smuanya berjalan dgn lancar & begitu baik skali...& ucapan terima kasih yg x terhingga kpd Khalis Photography sbb layanan yg diberikan begitu baik skali...nnt next time boley ikut kami ke Korea plak erk utk shooting2 lg...('-")

So saya rasa stop kat sini dulu ok...dan pic2 yg disediakan hanyalah sedikit shj tp utk tidak menghampakan anda smua maka CPM upload la jugak kan?? so pic2 seterusnya kalau anda nk ngk sndiri boley jumpe dgn CPM ok...CPM pon tggu sebulan lagi utk lihat album2 kami tuh....so enjoy yaaa...mmuuahhhhhh

Photobucket

ni pic time candylight dinner...sementara tggu photographer sampai...=)

Photobucket


ni pic kami sedang bersiap2 utk candylight dinner...


Photobucket

gaya wanita muslimah gitchuuuu...=)



Photobucket

ni pic after candylight dinner...suke sgt pic ni...ada feel laahhh..

Photobucket


happy 6th anniversary honeyruffy!!

Photobucket

ni pic gown wedding saya...ok x??

Photobucket

love this pic jugak...so romantic..:)

Photobucket

ala2 barbie doll die nya gown wedding

Photobucket

abg sayang hanny x?? tuh dialog pic ni...

Photobucket

suke jugak pic yg ni...i likeeeeeee

Photobucket

uwaaa feel gitchuuu kene kiss...

Photobucket

menuju ke hall

Photobucket

ada ke patut mr ruffy ajak menari time ni... ehhe

Photobucket

moga ikatan perkahwinan kita akan lebih diberkati..amin..

Photobucket

I praise Allah for sending me you my love...

p/s: pic yg lain2 saya akan update later yaa..so jgn lupe skodeng2 my fb yaa..hahaha
19 March 2010

~ Preparation 6th Annivesary~

Salam buat semua pembaca2 blog qasehkuhoney....semoga hidup kalian smua sentiasa mendapat keberkatan dari NYA,dan semoga hati kita smua terhindar dari sifat2 mazmumah,insyallah amin...(' -")

Ermmm nk citer apa erk?? gila btul tetibe ilang plak ideanya...haha...ermm ok2...sorry sbb sejak dua menjak ni CPM rasa diri ni bebetul x keruan...x tahu knapa...maybe anda smua tahu,pada bulan Mac ni ada 2 celebration yg penting dlm life CPM...anniversary & my birthday...so alhamdulillah pada tarikh 14 mac tempohari,CPM & Mr.Ruffy selamat meraikan ulang tahun perkahwinan yg ke 6...alhamdulillah dgn usia yg sebegitu, kami dpt lalui pelbagai dugaan kehidupan bersama2...syukur alhamdulillah...thanks GOD...('-")

Dan pada Ahad ini iaitu tarikh 21 Mac 2010 adalah birthday CPM yg ke 28 ...hahah bangga tu beb bgtau umur skali...so, serius CPM mmg x tahu apa yg bakal berlaku pd tarikh itu...& seperti yg anda smua sedia maklum,CPM akan jd pengantin baru smula...eyh yeke pengantin baru?? bukan lama ke?? x kesah la,jnji dlm perkahwinan kami,x pernah wujud perasaan "jemu" that's why kami tetap rasa mcm psgn2 yg baru kahwin...( mesti ada yg cebik2 kan bibir kan...tipu dosa..haha)

So apa yg CPM tahu,CPM kene pakai gown pengantin colour putih...yg lain2 smua Mr Ruffy yg setlekan...maybe tahun ni celebration nya lain dr yg lain kot...serius,setiap hari & setiap detik CPM tetap fikirkan kat mana la location yg Mr Ruffy nk celebrate & shoot nnt...sampai tidur pon terbawak2 dlm mimpi...('-") puas dah selongkar2 bag & diary Mr Ruffy tp malang nya CPM x jmpe kat mana location shoot tuh nnt...pandai betul die menyimpan rahsia itu...xpe la saya tetap setia menanti hari bahagia itu...('-")

Ok ramai jugak yg bertanya CPM,preparation apa yg CPM buat nk smbut anniversary & birthday ni...so jwpn nya...x de la preparation apa pon just simple2 shj sbb saya bukan lah psgn yg baru nk berkahwin yg perlukan preparation yg teliti...tp preparation nya boley dikategorikan ala2 nk kahwin la jugak...haha...

Cuma utk shoot ni,saya dikehendaki memakai gown putih & saya telah pun memilih gown tersebut....tp saya x de la publish dulu yaa pic nya sbb nnt x surprise la kan?? apa lagi ya?? oh inai...inai dh pon selamat berada di jari jemari saya ni...serius saya rasa smgt mcm bebetul nk kahwin...perasaan mcm 6 thn yg lalu...indahnyaaaaaa.....sila refer pic di bawah ye adik2 ku..('-")

Ermmm,rasanya cukuplah setakat ini shj yaa sbb now saya dikehendaki berehat secukupnya utk hari2 bahagia saya nnt...& plz plz plz kwn2 atau sesape yg mengenali CPM,tolong doakan yg terbaik utk saya yaa....mcm2 perasaan yg ada di hati saya skang ni...x tahu nk gambarkan mcm mana....

Saya akhiri entry blog ni dgn lafaz wassalam...doa kalian amat2 saya hargai...('-")


Photobucket

ini kasut wedding saya...white colour...

Photobucket

debar2 nk pakai kasut ni...mama kpd 2 org cahaya mata akan jd pengantin baru...phewiitttt

Photobucket

doakan yg terbaik utk saya yaa...thanks...('-")

Photobucket

mcm pengantin baru x?? siap inai2 bagai nia...:)
03 March 2010

~ Kerana Diriku Begitu Beharga~

" KERANA DIRI KU BEGITU BEHARGA" ...yaa sbb kan slogan tuh laa saya nekad utk jaga diri & penampilan sebaik yg mungkin...lagi2 org yg dh beranak pinak & status sbg seorang isteri yg membuatkan saya rajin utk menjaga kesihatan & kecantikan kulit...

Meh nk storykan sket history tentang kulit saya dolu2....percaya x dulu time sek rendah mana la reti nk jaga2 kulit ni sgt kan...ala lg pon time tuh budak2 je lg..x kesah sgt smpi muka time tuh pon cuci ngn sabun mandi...sabun apa ek pki time tuh...haaa sabun dettol...( ayah kan suke beli sabun dettol)

Saya semakin menginjak ke alam remaja...fuhhh zaman ni la,zaman paling tension sbb mybe perubahan hormon kot...yelah dh anak dara rite?? so mulalah jerawat sepah sana sini...especially kat bhgn dahi...time tuh kan,bebetul rasa rendah diri sgt2...yela ngk kulit kwn2 lain smua licin2 je...mcm kulit telur..gebu je...tp saya time tuh...rasa rendah diri sbb kan muka yg berminyak + jerawat...giler betul rasa hodoh sgt time tuh...mst x de anak raja nk pikat kan kalau muka cmni?? ( dlm hati berkata2...)

Then,after abes spm,dh mula pandai jaga bab2 muka ni...nk cntek la konon2...hahaha..heyyy kita dh anak dara laa..of cource la kene jaga kan?? silap2 kang,x de org yg nak plak nnt...ahaah..('-")
Time tuh la,aku dh mula rajin jaga muka...kejap2 cuci muka...mlm nk sleep guna bedak sejuk...hahaha...klakarnya time tuh...nk jaga punya pasal kan?? ('-')

Kalau x silap saya,jerawat dh stop kuar time pas spm kot...fuhh masa tuh happy giler jerawat dh x de...berjaya jugak aku jaga muka time tuh...bile jerawat dh x de,so muka nmpk lebih bersih & cantek...haaa time tuh la zaman saham saya tinggi...ahahhaah...('-")

Bile ek CPM mula bermakeup2 ni...start umo brapa?? ( hahha klakar tul soklan sorg kenalan ni) ...ok saya mula blaja makeup2 ni pd umur saya sek men kot...ermm time form 4...time tuh dh mula pandai beli alat makeup snyp2...snggup tuh ikat perut sbb nk beli lipstick maybeline...( gara2 terlalu obses ngn siti nurhaliza la ni ..) ok tuh citer dulu...kngn sgt2..('-")

Semakin lama,kulit saya menjadi matang & sihat...sbb saya x pernah abaikan 3 langkah mudah penjagaan muka iaitu cleanser,freshner & moisturiser....smggu skali pki scrub muka...mudah je kan?? haa lagi satu,after makeup,sebelum nk cuci muka kene bersihkan sisa2 makeup2 yg ada kat muka kita tuh..barulah nk pki cleanser ianya senang utk serap ke dalam kulit kita..('-")

And now,mmg saya gunakan "MelaCEP Whitening Complex Mary Kay"...saya guna fullset utk dptkan kulit yg benar2 sihat & gebu...so sape2 cust saya yg dh gunakan whitening set ni,so far mmg dorg berpuas hati ngn skincare ni...ok let me explain ...whitening set ni ada 7 brg smuanya...cleanser,freshner,masker,day cream,night cream,essence n serum...before guna whitening set ni ,saya telah menggunakan botanical skincare f2 punya...so bile kulit dh ok,baru saya beralih kpd whitening set...sgt2 berpuas hati...sbb slalu nya bile saya beeli produk2 skincare,mst pastuh ckp " menyesalnya beli mahal2 tp x berkesan"

Saya mmg x berminat utk try produk2 local kerana kebanyakkan produk yg saya telah kaji,rata2 smuanya menggunakan hidrokinon...so sebagai langkah yg bijak,saya tidak menggunakannya langsung...x perlu utk saya nyatakan di sini produk apakah yg saya maksudkan...kang ada plak pihak yg saman saya..ahah..('-")

Ok,selain skincare,vitamin2 kulit,utk menjaga kecantikan kulit,saya jugak mengamalkan "honey's jamu" selain ianya baik utk dalaman wanita,ianya juga bagus utk kulit2 wanita2 berusia seperti saya...sebab Allah dh pinjamkan kulit & muka yg baik utk kita smua...so utk rasa bersyukurnya,maka saya kene lah jaga amanah itu...dan of cource ianya utk suami saya...(''-")

Dan setiap hari,saya akan pastikan yg kulit saya mendapat air yg secukupnya...maka nya ,saya wajib minum 3liter air sehari utk melembabkan kulit saya...

Pada pendapat saya,kecantikan itu subjektif...bukan sekadar rupa paras tp lebih penting kecantikan dalaman seseorg...itu yg saya pandang & titik beratkan...x guna mempunyai rupa paras yg cantek tp akhlak wallahua'alam...(peringatan utk diri sendiri jugak)

So agak panjang juga yaa entry CPM kali ini?? hahah...diharapkan kwn2 yg request entry ni berpuas hati yaa...

" segala yg baik itu dtg dr Allah & yg buruk itu dtg dari kelemahan saya sndiri"


kulit saya skang lebih sihat...('-")

saya guna eye revitalizer utk elak kedutan tepi mata..('-")

~fullset MelaCEP Whitening Complex Mary Kay~


Photobucket

saya x kan bertukar lagi ke produk yg lain...janji!!

Photobucket


yg ni dark spot serum...sgt2 best sbb bile rasa2 nk kuar jerawat je..boley pki ni..ajaib!!

Photobucket


dark spot serum marykay...

Photobucket


ini shj tambahan dlm skincare saya...sk11 facial treatment essence

Photobucket


produk lama tidak pernah dilupakan langsung...tetap ada di bilik air saya...

Photobucket


eye revitalizer utk elak kedutan di bhgn tepi mata...ajaib lagi!! :)

Photobucket

ni honey's jamu...sudah keluar dlm bentuk kapsul...mudah utk telan...tp saya tetap tegar menggigitnya...('-")