31 May 2010

~ Happy 4 th birthday Raja Irfan ~

Photobucket

happy birthday sayang yg ke 4 thn..:)

Photobucket

jd abg yg baik & contoh kpd adik2 mu nnt yaa...:)

Photobucket

wajah anak2 mama...sejuk perut mama mengandungkan kalian berdua...:)

Salam buat smua pembaca2 blog qasehkuhoney...perghh agak lama jugak CPM x update blog kan?? lebih kurang 5 weeks cmtuh la...so dlm tempoh 5 weeks ni,bnyk betul yg berlaku...mcm2 episod yg berlaku dlm kehidupanku sbg seorg hamba Allah...sedih,cemas,gembira...mcm2 lg laa...dan smua dugaan2 itu menjadikan saya seorg yg kuat & tabah...

Dan pada hari ini 31 mei maka genaplah umur anak bujang CPM yg ke 4 thn...

Masih segar lagi dlm ingatan mama,4 tahun yg lalu...saat2 mama dpt tahu yg mama prgnant kan mu sayang...terpancar wajah kegembiraan papa time tuh...sbb selama setahun lebih mama & papa menunggu kehadiran cayaha mata...tp masih belum ada rezeki lagi...Allah punya perancangan sgt2 baik syg,sbb time tuh mama & papa masih lagi study,so Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hamba2NYA...dan masih mama ingat lagi saat2 mama dpt tahu yg mama prgnant kan irfan...ye time tuh mama baru je 2 bulan abes berpantang...sedih masih lagi menyelubungi hati mama saat2 tuh...tp sbb kan papa bnyk bg smngt kat mama,mama jd kuat utk truskan hidup time tuh ( tp betulll weyyy aku sedih mcm org gila sket2) sedih sbb 1st time pgnant tp gugur x de rezeki...then after 2 bulan mama berpantang,pastuh Allah beri rezeki utk mama prgnant lg time tuh...fuhhh masih mama ingat lagi time tuh doc amat jaga kandungan mama,sbb takut gugur lagi...n so far alhamdulillah,sepanjang mama prgnant kan mu syg,kamu sgt2 aktif dlm pewutttt mama...(komain lagik bersilat2 ek dlm pewutt mama..ngeh2) dan mama ingat lagik time mama prgnant kan irfan dulu,mama adalah seorang ustazah b.arab...(ustazah hanny paling garang kat sek tuh..heheh..) so time mama pgnant kan irfan tuh,mama sgt2 aktif...x pernah ponteng ngajar pon...n time tuh mama sgt suke tasmi' anak murid mama utk hafal vocab2 b.arab...sbb mama tahu bile mama buat mcm tuh,irfan mst blaja skali dlm pewutt mama kan?? n irfan akan jd budak yg bijak n genius...alhamdulillah..:)

Masa berlalu begitu pantas skali,berat mama sebelum prgnant 55kg naik mendadak ke 92kg...hahahaha ni makan ke menterdaghah ni?? tp mmg btul ms mama 7 bulan mmg btul2 dh x larat nk pi ngajar lg...n yg klakarnya rupe mama time tuh btul2 dh mcm penguin...merayappp je..hahaha...sgt klakar...pastuh mama ingat lagi time 7 bulan tuh x larat,mama antar surat utk mohon cuti awal...reason yg sgt2 kukuh n alhamdulillah permohonan cuti mama diluluskan oleh pihak sek...gilaaaa arrrr...mama je yg bnyk songeh kan...ngada2 cuti awal...tp mmg btul x larat..bukan wat2 x larat howkeyhhh....:)

Dan selama mama cuti tuh sementara nk tggu irfan kuar dr pewutt mama ni,mama abeskan masa ngan ym2 ngan kwn2 mama...( sbb time tuh kalau on9,tahu bukak ym je)...hehehe...dan time 7 bulan tuh jugak,mama & papa setlekan kelengkapan utk smbut irfan kat dunia ni nnt...:) terlampau excited sbb nk smbut irfan...smua mama nk beli...:)

Dan masih mama ingat jugak time 8 bulan kot,mama tingin nk mandi laut...n kebetulan time tuh mama ajak papa tdo hotel kat Seri Bayu Port Dickson...n pagi esoknya mama trus ajak papa mandi laut...mula2 mmg papa risau tp sbb kan mama dh desak2,papa pon ikut kan je...mandi mmg x ingat yg awak tuh sdg pgnant....smua org kat situ pandang mcm aku org gila je...(tp btul la kan,tgh2 sarat gatal nk mandi laut)...pastuh mlm tuh mama rasa lain mcm sgt kat pewuuttt mama....btul2 sakit...x tahan...dlm hati mama terdetik,aku nk bersalin ke...tp br je 8 bulan...baby ni ok ke?? gerak x die?? mmg risau sgt2 time tuh....mama takut kalau kehilangan lagi...so mlm tuh mama mmg sakit gila2...then mama kol papa sbb time tuh papa tgh jmpe client die...so bile papa smpi je..ngk mama dh nangis2 sbb x tahan sakit...:( then trus bwk jmpe doc...doc scan baby...tp mcm x gerak je...rupa2nya irfan ngah lena tdo...hahaha wat suspen je...n then doc check kedudukan kepala baby masih x trun2 lg...then doc suh dtg lagi 2 hari utk check kepala baby...:)

Dipendekkan cerita,tibalah saat2 mama nk lahirkan irfan...masa tuh mmg x rasa sakit apa2 pon...cuma kuar tanda2 lain...then papa trus bwk mama ke hospital utk check up...doc kata masa baby nk kuar dh smpi...perasaan mama time tuh x takut lgsung...excited lg ada la...maklumlah 1st time kan...x de pengalaman..tuh sbb x takut...n time tuh ketuban dh doc pecahkan tp bukaan utk baby kuar still 3cm je...sakit hanya Tuhan je yg tahu...masa tuh insaf sgt2...sbb baru aku tahu camna payah nya mak lahirkan aku...tibe2 air mata aku mengalir...dan akhirnya doc tekad utk operation sbb takut baby lemas dlm pewuttt ni...time tuh aku dh x kesah,janji baby ni selamat dikeluarkan....dan mmg kuasa Allah,saat2 doc nk operation tuh,doc check bukaan rahim...n wowwww...dh 10cm...so doc x jd utk operation then suruh aku teran...fuhhhhhhh,sakitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt...:(( dan baby still x mo kuar walaupun beberapa kali aku dh teran...then doc suh aku relax tennagkan hati...mengucap2 bnyk2 sbb doc nk vacum baby...then aku ckp x perlu smua tuh...aku mampu teran...dan akhirnya allahukabar!! baby yg aku tggu selama ni telah selamat dikeluarkan...:))
walaupun sakit tp bile aku ngk wajah baby aku,mengalir air mata aku skali lg...x sngka aku dh bergelar seorang mama!!

Haaa kini tibe plak bab2 nk jahit2 ni....fuhhh time ni la mama paling x leh lupakan...boleh plak nurse pelatih tuh main salah2 jahit...ingat ni baju ke apa?? ngeri sgt2...n pas 1 jam dh siap dijahit,tibe2 nurse serahkan my baby...wangi n abes comot2 dorg bedakkan irfan time tuh...:) n bile 1st time irfan kat pangku mama,sgt2 kekok utk mama nk setle2 kan irfan tp nasib baik nurse kat situ smua baik2,dorg yg bnyk bg tnjuk ajar kat mama...tp bile irfan dh balik rumah,doc yg checkup irfan tuh kata irfan kene jugak masuk wad...sbb jaundis irfan sgt2 tinggi...so dlm berpantang tuh laa mama ulang alik ngan papa dr rumah atok ke hospital...selama 4 hari irfan ditahan di hospital...sedey sgt2...tp sbbkan keselamatan & kesihatan irfan,mama kene akur jugak...dan selama irfan kat hospital tuh,mama bentan( ni ayat org2 tua) mybe sbb ulang alik ke hospital...:)

So bile irfan dh kembali ke rumah,mama menjalani proses berpantang dgn begitu baik skali,smua tuh mama aku yg bnyk setlekan...tq mama...ermmm rasanya setakat tuh je aku leh ingat,lain2 dh x ingat daa psl urat aku dh bnyk putus...hahaha..:)

HAPPY 4 TH RAJA IRFAN...SEMOGA JADI ANAK YG SOLEH DUNIA AKHIRAT YAA...MUUAHHHH


Photobucket

nantikan kemunculan model terbaru dara.com...Raja Damia Adriana...eheh