28 November 2010

~ Alhamdulillah~

nantikan shooting preggy mummy nnt yaa...saya bagi pic close up muka time prgnant je dlu...

Fuhhhh lama gilerrr saya menyepikan diri kan,bukan apa,bnyk perkara yg berlaku sejak dua menjak nia...dan ianya benar2 membuatkan saya hilang fokus sebentar kat dunia blog saya....tp ok la kan...at least,bile saya menyepi,ramai org email saya bertanyakan hal saya...ni menunjukkan bahawa anda benar2 menghargai diri saya...alhamdulillah...

Ok laa,di kesempatan ni jugak,saya nak mengumumkan berita gembira buat readers2 my blog ni...mungkin readers2 blog yg tiada list di facebook saya tidak mengetahui akan hal saya di kala ini...dan ramai yg bertanyakan saya adakah benar saya pregnant skang ni...sbb kat nufnang saya pon hari2 ada je org search psl "cpm pregnant" ...dan ada yg paling klakar,dorg siap search " wajah cpm honey ketika pregnant" hahahaha...siapalah yg search cmtuh agaknya kan...xpe,saya x marah pon tp saya anggap perkara tuh positif laa..sbb dorg mungkin teringin nk ngk muka saya ketika pregnant...comel tau korg...:P

Ok la,mmg berita gembira ni saya ingin kongsikan dengan smua readers2 blog saya ni...saya kini hamil dan insyallah jikalau tiada apa aral,saya akan bersalin pada tahun depan 2011...so irfan & mya akan dpt adik lg laa...dan harap smua sahabat2 saya di luar sana,dpt mendoakan yg terbaik utk saya & baby dlm pewutt ni...doakan kedua2nya selamat yaa...

Saya jarang update blog pon sbb keadaan diri benar2 x larat sbb kan pregnant kali ni yg sgt2 truk...dulu time irfan & mya x de plak sampai cmni skali...ntah2 baby twin kot...kalau ya,alhamdulillah...dan kalau x pon,saya terima seadanya janji saya & baby selamat & sihat...amin insyallah.

Dan baru2 ni , saya dpt tahu blog saya yg x seberapa ni telah dicalonkan utk Blog Pilihan Malaysia 2010...saya pon baru je tahu akan hal ni...tp jauh di sudut hati saya,saya rasa mcm x layak sbb saya jarang update blog..x macam blog2 lain yg lebih hebat dari saya...tp apa2 pon,ianya mungkin satu penghargaan utk blog2 yg bagus...tp percayalah walaupun blog2 lain x tersenarai dalam list,tp bnyk lagi blog lain yg lagi hebat...itu bukan ukuran nya,yg pnting bagi saya,saya tulis blog ni bukan utk menarik perhatian org ramai mahupun readers2 tp hadirnya saya di dunia blog hanyalah utk berkongsi segala mcm ilmu...sbb bila kita berkongsi ilmu kpd smua org,maka kebaikan tuh akan hadir dengan sndirinya sbb makin banyak kebaikan yg kita berikan,maka lebih banyak kebaikan yg kita akan terima...trust me!!

Ok la,saya benar2 x larat skang ni...dalam sehari brapa bnyk kali saya muntah2,makan x de la banyak mana pon,so dpt bayangkan x cmna keadaan saya yg lemah?? tp x pe,mungkin ni pahala yg Allah ingin berikan pd ibu2 hamil seperti saya...

Dan kepada pembaca2 blog saya ni...jikalau anda ingin mengundi blog saya ni...boleh la pergi ke http://bpm-undi.blogspot.com/...dan blog saya tercalon dalam kategori blog personal isteri pilihan dan anda boleh la carik nama blog saya "every minute is my precious"...sokongan anda amatlah saya hargai...

Insyallah bertemu kita di next entry yaa...makin banyak tutorial yg ingin saya kongsikan dan jangan lupe nantikan E-Book Tutorial Makeup by CPM honey nurhaliza yaa...dan sesiapa yg ingin booking nama dulu pon dialu2 kan...

Wassalam...('-")
02 November 2010

~ Megan Fox Makeup Look ~


tutorial saya pada kali ini ialah...Megan Fox Makeup Look...('-")

Fuhhhh lama gilerrr saya x update blog kan?? ramai tnya saya,bilakah saya ingin meng update blog...saya nya blog ni x de la se famous blog adik2 saya...dorg bnyk masa,saya x de masa sgt utk update blog...cumanya bile bebetul free je,saya akan update...dan semestinya cerita2 di entry saya bukanlah kisah2 peribadi saya...serius saya dah x berminat sgt utk jaja2 kisah pribadi saya...cukup saya bahagia dgn kehidupan skang ni...alhamdulillah...blog saya ni,kini lebih bnyk saya isikan dgn tips2,petua2 kecntikan kulit...& yg paling readers paling suka makeup2 tutorial...tp saya x de la setanding makeup2 profesional tuh...biasa2 sajork but yg pnting nmpk simple,cntek & yg pastinya x teballl makeup nya...:D itu yg saya akan kongsikan dgn anda smua...

Jap2 before saya truskan entry tutorial ni...sekali lg saya nk tegaskan ttg satu tips cmna nk makeup kita tuh tahan lama...ramai yg bertanyakan soalan2 sebegini...ok saya akan jwb dlu pertanyaan2 anda tuh yaa...

Untuk mendapatkan hasil makeup yg flawless & look natural beauty...paling important skali,jaga anda punya kulit wajah...i mean,3 penjagaan basic tuh jgn diabaikan langsung...mencuci,menyegar & melembab...kalau nak bli set skincare yg baik..3 brg ni wajib ada dlm penjagaan kulit kita seharian...kalau ada mask @ scrub tuh lagi bagus utk kita punya kulit...jelas x yangg?? ok next plak,selain dari penjagaan luaran,penjagaan dalaman jgn dilupakan...anda boleh juga mengamalkan suplement2 utk kulit...utk lebih cerah,lembut dan segar sentiasa...

Ok tuh basic utk dapatkan makeup yg cntek & kekal lama...next,before makeup,make sure anda smua harus cuci muka sebersih2 nya then apply kan moisturiser yg sesuai dgn kulit anda sebelum menyapukan bahan makeup...moisturiser ni penting kita sapukan sbb boleh bagi makeup kita tahan lama then melindungi kulit kita dari bahan2 chemical makeup tersebut...jelas x ni?? berbuih2 dah nia pesan...kalau x buat jugak...x tahu laa...:D

Ok jom kita teruskan dgn tutorial makeup ni...nama makeup ni..."megan fox makeup tutorial"...nama makeup komain gahhh lg kan?? tp tp tp x de la susah mana pon...but ianya lebih kpd natural look...trust me..anda akan tampil cntek dgn hasil gaya makeup ni...bahan2 die pon sng je...saya akan ajar satu persatu nnt yaa..('-")

ok kali ni saya menggunakan rangkaian makeup from Bobby Brown yaa...so brg2 utk makeup kali ni sket je...x guna bnyk brg pon...ok saya perkenal kan brg2 nya yaa..:-


1) tinted mosituriser Bobby Brown (sgt2 bgus)
2) Oslee BB Cream ( lg lg bagus )
3) concealer stick Bobby Brown
4) eye primer
5) gel liner Bobby Brown ( dark brown)
6) shimering eyeshadow Bobby Brown (gold)
7) powder brush Bobby Brown
8) bluher brush MAC
9) mineralize powder MAC
10) 2 way cake powder foundation Bobby Brown (natural colour)
11) span


step2 nya ialah:-

1) sapukan moisturiser ke seluruhan muka.

2) then sapukan Oslee BB Cream...kalau boleh ratakan dgn span yaa...

3) setelah bb cream rata,then sapukan stick concealer Bobby Brown ( saya x gunakan foundation ya)

4) setelah ianya rata ke seluruhan muka,sapukan mineral powder foundation...better sapu mineral powder dari loose powder kerna mineral powder membuatkan makeup anda lebih tahan lama.

5) bentukkan kening anda menggunakan eye brow pencil..lebih cntek gunakan kaler brown dari black sbb brown colour nampak muka jd soft & black nmpk muka mcm garang..:P haa lg satu,suka saya nk ingatkan,jgn nk ngade2 cukur kening ek?? bersyukur dgn apa yg telah Allah berikan tuh...lgpon,tuh kan dosa...haippp x mo wat dosa...x elok..:D

6) setelah buat kening,sapukan eye primer b4 sapu colour2 eyeshadow yaa...eye primer ni tujuannya ialah menjadikan eyeshadow anda lebih tahan lama & menaikkan lagi warna2 eyeshadow tersebut....

7) setelah menyapu eye primer,letakkan shimmering eyeshadow kaler gold ke seluruh kelopak mata...ni bertujuan utk memberikan effect blink2 pada bhgn mata...

8) setelah selesai,sapukan eyeshadow colour peach ke bhgn atas mata...then ambil brush blending then blend kan 2 warna eyeshadow tadi

9) then ambil colour eyeshadow purple,letakkan sedikit di bhgn kelopak mata..sedikit shj yaa then blend kan smula...maka anda akan dapati 2 warna yg sungguh cantek & natural bila 2 kaler td diblend kan.

10) setelah eyeshadow selesai,ambil gel liner & brush yg sesuai then letakkan kat bhgn atas n bwh mata...yg bawah mata tuh,kalau boleh guna kan smudge brush ya.

11) curl ur eyelashes then sapukan maskara...kalau nak lebih cntek,gunakan mascara yg volume..so hasilnya seperti memakai fake eyelashes...jgn lupa pakai kat bulu mata bwh skali yaa...

12) dah siap smuanya,sapukan blusher di tulang pipi kanan & kiri...kalau muka boolatt mcm saya nk nampakkan kurus,maka gunakan teknik shading yg sesuai...then baru sapukan blusher...sekiranya nak nmpk natural,sapukan blusher kaler peach...kalau nak nampak ala2 comel mcm doll,guna blusher kaler pink...maka anda akan nmpk comel mcm doll..:P

13) dan akhir skali...lipstick & lipgloss...mudah shj kan??




ini hasil makeup nya...yg pnting makeup tuh x nmpk tebal ya...

oleh kerana Bobby Brown x de mineralize powder,so saya pilih MAC punya..sgt2 comel bila ianya berada di dalam bag makeup saya.

ok ni mosituriser no 1 pilihan saya...oil free punya...so x berminyak bila apply kat muka...& dpt menjadikan kulit sehalus bayi & menjadikan makeup kekal lama...saya amat syorkan pada anda smua...harga dlm rm125 sajork

1) erna
2) puan fauziah
3) pinkygurl (eira)
4) ika
5) aqilah

ini pula BB Cream yg sedang mendapat perhatian ramai...Oslee BB Cream...pakai after moisturiser

rangkaian produk2 makeup saya elok tersusun rapi di dalam makeup case...senang nk cari...x de la bersepah2...sbb saya amat2 cerewet..:P

kan mudah bila tersusun kemas cmni kan??


i love my makeup case...kalau ilang,mau nangis ni..


kepada sesiapa yg ingin menggunakan perkhidmatan saya,just email me yaa...:D

nantikan entry yg seterusnya yaa.."arabic look makeup"

Oslee BB Cream now sold out!!