05 December 2011

Doa Amalan utk Ibu yg Menyusukan Anak

Salam,
Kepada ibu-ibu yang menyusukan anak walaupun dah bermacam-macam usaha anda lakukan untuk memastikan susu sentiasa cukup dan meriah tapi jangan lupa untuk berdoa. Kerana kita tahu bahawa susu itu adalah rezeki yang telah ditetapkan oleh Allah S.W.T untuk anak kita dan dari Dia jugalah kita memohon agar murah rezeki susu untuk anak kita..InsyaAllah..

"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

Surah al-Hujurat & al-Kautsar juga baik diamalkan bermula sejak mengandung lagi ...Niatkan dalam hati semoga ALLAH swt murahkan rezeki kite, anak kite dan banyakkan susu kite.Bagaimana pun jangan kita lupa juga bahawa rezeki itu semuanya datang dari Allah.Sebaiknya dibaca dan difahamkan juga tafsiran ayatnya.
Selain dari itu amalkan surah al-Baqarah ayat 60. Sambil dibaca letakkan tangan pada breast, and doa dalam hati semoga Allah murahkan rezeki anak kita dan supaya kita mampu memberikan susu yg cukup pd anak kita hingga sekurang-kurangnye umurnya 2 tahun... 

Dan (ingatlah) ketika Nabi Musa memohon supaya diberi air untuk kaumnya, maka Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu", (ia pun memukulnya), lalu terpancutlah dari batu itu dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (di antara mereka) telah mengetahui tempat minumnya masing-masing. (Dan Kami berfirman): "Makanlah dan minumlah kamu dari rezeki Allah itu, dan janganlah kamu merebakkan bencana kerosakan di muka bumi".

Lagi satu, amalkanlah berzikir dgn kalimah YA MATIN (Maha Sempurna KekuatanNya) 70 kali setiap hari. Waktu yg paling bagus adalah pada waktu malam dan subuh. Anda juga boleh bacakan zikir tersebut dan hembuskan ke dalam segelas air lalu diminum. Yakinlah.InsyaALLAH susu badan kita akan bertambah jika kite istiqamah dgn amalan yg tersebut di atas....



credit..:)

 kedua2 anak saya yg berjaya full breastfeeding selama 2 thn..syukur




dan kini danish ieman sdg dlm proses breastfeeding mama nya...hope berjaya seperti abg dan kakak nya..amin

My journey -breastfeeding ieman ~


alhamdulillah danish ieman membesar dgn baik & sihat dgn susu mama nya...Allah murahkan rezeki nya utk menikmati susu yg lebih berkhasiat iaitu "breast milk"

Alhamdulillah bila saya berkongsikan pengalaman saya menggunakan set vitamin for breastfeeding di email,ramai ibu2 /mama2 di luar sana yg sudah pon berjaya mendapatkan apa yg diimpikan selama ini iaitu dpt menyusukan sepnuhnya baby mereka...syukur alhamdulillah bila benda yg baik kita kongsikan dgn org lain maka kebaikan nya kita akan rasai bersama...syukur..

Di sini juga saya ingin menceritakan serba sedikit tentang set2 yg saya amalkan utk bnykkan susu ibu utk si kecil danish ieman...

Sejak dr pregnant kan danish lagi,saya banyak membaca buku2 dan pengalaman2 ibu2 yg berjaya breastfeed ..mmg dlu irfan & mya saya berjaya breastfeed selama 2 thn tp saya tetap juga baca dan timba pengalaman2 ibu2 yg lain juga sbg pandauan utk saya berjaya kali ke 3 ni...insyallah bila niat kita dh ader,insyallah segala2 nya Allah akan permudahkan..saya juga ader mengamalkan doa2 utk banyakkan susu ibu sampailah skrg agar pengeluaran susu ibu sentiasa ada utk si kecil danish...

Since danish ieman lahir ke dunia ni,pengeluaran susu telah berjaya dari hari pertama lg..tp x sebanyak skrg sbb maklum la time tuh kan baru je lepas bersalin,so ambil masa utk saya perbanyakkan susu ibu...

dan bila saya consume makanan + set vitamin for breastfeeding,alhamdulillah susu makin banyak dihasilkan dan yg paling bestnya danish ieman mudah kenyang,mudah hadam,antibodi bdn kuat ,jarang demam,tulang kuat,kulit cntek ( yg ni saya amalkan vitamin khas utk skin baby since prgnant)

set2 vitamin yg saya amalkan utk banyakkan penghasilan susu ibu adalah :-

1) b complex 
2) vit c
3) alfalfa
4) vitalea

ini rahsia saya berjaya menyusukan danish,maka saya akan kongsikan dgn mama2 di luar sana yaa:-
  1. kerap dan konsisten pam
  2. jaga makan
  3. bertenaga
  4. minum air mencukupi
  5. sentiasa berdoa seiring dengan usaha yang dilakukan.
Sifat kebergantungan pada Al Khaliq wajib ada dalam diri setiap insan. Sebab rezeki ini datang dari ALLAH....walau banyak mana usaha perlu disertakan doa. Kerana doa pelengkap usaha dan doa membuatkan kita sedar kemampuan kita sebagai makhluk. Kita kena tahu sebagai makhluk kita perlu berusaha dan usaha perlu seiring dengan matlamat. 


Last but not least, ingatlah bahawa susuibu itu adalah rezeki. Rezeki yang sangat unik. Namun rezeki ini datangnya dari ALLAH jua. Dekatkan diri padaNYA, nescaya kita kuat dalam melalui apa jua cabaran. cabaran boleh hadir dalam banyak bentuk namun jika mentally prepared, insyaALLAH kita teruskan jua perjuangan demi anak tersayang.

bg yg ingin berjaya menyusukan baby sepnuhnya,boleh la mendapatkan set vitamin ni dgn saya...boleh email ur order di honey_nurhaliza@yahoo.com...


b complex,vita c,vitalea & alfalfa kini hanya Rm 332 sahaja..
18 November 2011

~ Vitamin E,vitamin utk kecantikan kulit ~

  ADER 120 CAPSULES - CONSUME FOR 4 MONTH...JIMAT!

Shaklee Vitamin E dalam majalah iSihat November 2011

 mama with danish..latest pic of me

Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan "premenstrual syndrome" dan penyakit fibrocystic buah dada. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

Secara kesimpulan :

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.



Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu?Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik.Apa lagi khasiat Vitamin E?Jika anda konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti. anda akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang....Selain bagus untuk kulit ia membantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola..

PLZ EMAIL ME FOR ORDER honey_nurhaliza@yahoo.com
01 November 2011

~ Bagaimana nak dptkan skin yg sihat + cntik + flawless ~


Fuhhh semenjak saya buat promotion baru2 ni alhamdulillah dpt feedback yg sgt2 memberangsangkan dr smua client2 saya yg mempunyai problem skin...so far saya dpt consult mereka dgn baik dan alhamdulillah Allah kabulkan smua doa2 saya agar dikurniakan client2 yg sgt2 baik,memahami & tidak cerewet...kdg2 dlm dunia bisness mcm ni,apa2 pon kene minta direct dari Allah dan bukannya mntk simpati drpd manusia...ini yg cube saya pratikkan dlm cara saya berbisness...:)

ok x mo berceloteh panjang lg...so promotion entry lepas2 dh abes yaa...tp pd sape2 yg nak dptkan GLA COMPLEX,mereka tetap dpt free gift comel dari saya...cumanya promotion kali ni lg super duper best...sbb dengan pembelian set CPM's suplement skincare set tuh mereka akan dpt cntekkan kulit dorg dengan 2 way cake foundation...picture gift seperti di atas yaaa...ramai amik set ni sbb nak kan gift yg sgt2 special...
berminat boleh la email cpt2 pd saya di honey_nurhaliza@yahoo.com.

Jugak berita baik pd smua client2 yg pernah membeli suplement2 pd saya...x kiralah GLA complex ke,suplement set ke...breastfeeding set ke...set utk kurus ke...vit e shj ke...korg smua akan berpeluang utk menyertai contest testimoni terbaik yg akan saya umumkan tidak lama lagi...so pd smua client2 yg dh dpt kan skin yg sihat + cntek,boleh la email pd saya tetsimoni2 tersebut yaa...

Dan kpd repeat cust2 saya,jikalau anda purchase utk kali ke 2 dan seterusnya ( regular cust),korg akan dpt special price ...yg pnting korg nyatakan pernah purchase vitamin2 pd saya...

dan kpd yg ingin mencuba set suplement ni,saya suggestkan buat seperti amalan di bwh ni yaa ,insyallah akan dpt skin yg cntek,sihat + flawless...:-

1) amalkan 3 jenis vitamin setiap hari tanpa skip2...vit e,b complex dan vit c,sebelum telan smua vitamin2 tuh selawat dan doa " Ya Allah,cantekkan kulit ku dan rupa parasku serta akhlak dan budi pekertiku,aku ikhlas ingin cantekkan kulitku hanya utk tatapan suamiku" haaa doa cmni yerr...


2) banyakkan minum air suam 8 gelas sehari atau 2 liter air sehari...lg bnyk lg bgus sbb bg mudah toksin keluar dgn lancar.


3) gunakan skincare yg baik iaitu tnpa hdrokinon yg boleh mengelupas2 kan kulit,sgt2 todak bagus yaa...skin korg akan lebih nipis dan rosak...sebaliknya guna skincare yg berasaskan tumbuh2 an seperti marykay...


4) pakai moisturiser setiap hari agar dpt kekalkan kelembapan kulit anda.


5) kalau nak lbih kulit tuh sihat + cntek,mentenkan la smpi bila2 vitamin ni ..insyallah korg akan dpt skin yg sgt2 cntek dan sihat..:)

so pd sape2 yg inginkan set ni ,cpt2 email yaa..:) email saya honey_nurhaliza@yahoo.com
25 October 2011

~ Promo vit e !! ~

sebotol vit e ada 120 capsules ( consume 4 month ) 
1 biji sehari ..

Alhamdulillah bertemu skali lagi di entry yg baru...saya perlu update laju2 utk update promotion yg sgt2 best ni...but kali ni bg penggemar2 vitamin e anda boleh la membeli/menyediakan stok sementara harga masih dlm promotion skang ni...

Saya kini sdg dlm proses menyiapkan "album testimoni" bg smua client2 yg terlalu sabar consume dgn smua vitamin2 yg saya jual ni...especially CPM"s suplement skincare" ni...mmg benar kata2 sifu saya,hendak cantik,janganlah terlalu ambil jln yg mudah & singkat tp hendaklah slalu bersabar dgn suplement2 yg diambil,insyallah hasilnya pasti superb...dan alhamdullillah rata2 smua client2 "baru" saya smuanya sgt2 berpuas hati dgn set suplement ni...x sia2 dgn wang yg dilaburkan oleh mereka...dan bila mereka smua berpuas hati,maka nya saya rasa lebih dihargai...alhamdulillah....kdg2 Allah uji kita sbb Dia ingin memberikan yg "lbih terbaik" dr apa yg kita impikan...saya bersyukur usaha saya slama ni utk meyakinkan smua org berjaya mendapat perhatian yg baik...tetapi sebelum saya meyakinkan mereka,saya yg terlebih dahulu harus mencuba dan mendapatkan hasil yg baik then barulah client2 akan mencubanya pula....bersyukur kerana Allah juga kurniakan saya client2 yg benar2 inginkan set suplement ni...dan saya dpt buat yg terbaik utk mereka...dan kini saya mampu senyum sampai ke telinga...syukur100x...

Dan sbg menghargai smua client2 saya samada yg lama mahupun client yg 'baru" ingin mencuba set suplement ni,boleh la email seperti biasa di email saya yaa...tetapi promotion utk kali hanyalah utk vitamin e shj.......

Saya amat2 suggest kan amalkan vit e dlm kehidupan seharian kita sbb hasilnya masyallah dgn izin nya anda smua akan dpt hasil kulit yg sgt2 cntek,lembut & flawless...cube bilang pd saya wanita mana yg x inginkan kulit yg halus mulus?? x de kan?? so gunakan kesempatan yg ada ni,utk jaga anugerah Allah tuh dgn sebaik2 nya...jagalah kulit anda di mana shj anda berada...dan anda pasti berpuas hati dgn hasil kulit yg anda perolehi nnt...dan harganya sgt2 la berbaloi ..x percaya,jom saya kira2 kan...


SO REBUTLAH PROMOTION YG SAYA TAWARKAN INI...RAMAI YG DH BERPUAS HATI,ANDA BILA LAGI???? 

SILA EMAIL KAN UR ORDER DI honey_nurhaliza@yahoo.com with title " promotion vit e" 

kpd yg ingin mendaftar utk menjana income dgn vitamin2 ni...boleh juga email kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com yaa...sila berikan details2 yg lengkap name,address,no phone,ic yaa,saya cube reply email2 secepat yg mgkin yaa...

"terima kasih kpd smua client2 yg slama ni setia dgn CPM's suplement skincare set ni...."


akhir skali,sbg seorg usahawanita muslimah,saya suka berkongsi rahsia kejayaan cara Rasullah s.a.w...insyallah sama2 kita amalkan dlm kehidupan seharian kita yaa..:)) 




✿ ܓBerterima kasihlah pada yang kalah, kerana mereka kita menjadi juara.
✿ ܓBerterima kasihlah pada yang menegur, kerana mereka mungkin kita di syurga.
✿ ܓBerterima kasihlah pada yang menyokong, kerana mereka kita punya sumber kekuatan.
✿ ܓBerterima kasihlah pada yang memberi, kerana mereka kita menjadi seperti sekarang.
✿ ܓBerterima kasihlah pada yang berjasa, kerana mereka kita merasa sebuah kehidupan.
✿ ܓBerterima kasihlah pada Allah, kerana setiap ujian yang datang menjadikan kita lebih baik!!

terimakasih semua ;)
19 October 2011

~ nak muka flawless,meh sini try ~


sebotol GLA Complex mengandungi 60 biji kapsul
vitamin shaklee smuanya ada sijil halal,dun worry yaa..

Kalau dlu saya tercari2 1 produk yg bagus utk org2 yg skin nya berlubang...opss berlubang disebabkan parut2 jerawat yaa...ramai kwn2 yg tnya saya produk apa yg bagus utk hilangkan skin yg berlubang2 ni + jeragat2 yg kecoklatan tuh...serius mst wanita2 yg mengalami masalah2 cmni mst rasa rendah diri & kurang berkeyakinan utk berdepan dgn kwn2 yg lain kan...

Dan akhirnya saya dh jumpa penawar kpd masalah2 yg saya sebutkan td...dan so far produk ni menjadi hot selling di blog saya...selama ni saya tidak berkesempatan utk update blog ttg kebaikan GLA Complex ni...cuma saya lebih suka share secara personal di email & fb...dan so far alhamdulillah,ramai customer2 yg repeat order sbb mereka nmpk & rasai perubahan ke atas kulit mereka...mcm yg pernah saya nyatakan dlu,x kesah brand skincare apa yg korg gunakan janji suplement kulit jgn abaikan...itu juga menjadi cara & rutin harian saya menjaga kesihatan kulit...

Dan sekiranya bg korang yg x mampu utk membeli set suplement skincare tuh,dun worry...korg leh try GLA Complex ni dgn harga yg sgt2 berpatutan + dgn hasil yg sgt2 superb korg akan perolehi...saya jamin...:)

So utk promotion kali ni,saya suka mengadakan lg promotion yg sgt2 best di samping tuh korg leh cntik dgn gift yg saya tawarkan ni...terhad ya..so sape cpt die dpt...

siapa yg patut mencuba this product :
1) mereka yg mengalami masalah jerawat yg sgt2 teruk 
2) kulit yg berlubang2 akibat bekas2 jerawat
3) mereka yg mengalami jeragat2 coklat di bhgn muka


 Ambil sebiji GLA Complex sebelum tidur, kerana ia dipercayai dapat membantu memecahkan lemak tatkala kita sedang tidur. 
 GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit dan kestabilan hormon.  
 GLA juga bagus utk mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol.

tips: sila jgn guna produk2 yg mengandungi bahan2 hidrokinon..bagaimana mengenalpasti produk tersebut mengandungi hidrokinon,bila pakai je kulit anda akan mengalami pengelupasan...so utk cantek,janganlah mengambil jln yg mudah & singkat,so gunakanlah produk2 yg bagus berasakan tumbuh2 an seperti MARY KAY product...so kulit anda lebih sihat dan natural...ramai yg dah mengalami perubahan yg bagus ke atas kulit mereka,anda bila lagi?? 

p/s: "bila kulit dh sihat,barulah makeup anda akan cantek & natural..so x de la istilah smoothing2 pic yaa.."
by 
CPM honey nurhaliza
12 October 2011

~ EyeStudio's Promotion !! Hurrry up !! ~



Nak feeling ala2 model mcm pic kat atas ni x??  Kami di EyeStudio akan merealisasikan impian anda dgn promotion harga yg sgt2 menarik...korang smua pon tahu kan,if nak amik package gambar di studio harga nya mmg sgt2 mahal...tp sempena pembukaan EyeStudio,kami telah menyediakan 2 package harga yg sgt2 murah dan menarik....

1st package 


1) harga rm99 ( without makeup)
2) unlimited shoot dan 1 pic yg dipilih oleh anda akan diabadikan di EyeStudio kami.
3) single photoshoot
4) pic anda akan diedit oleh photographer kami...mmg superb!

2nd package 


1) harga rm99 + rm50 ( utk makeup simple ) dgn hanya menambah rm50,anda akan di makeup oleh seorg MUA ...
2) unlimited shoot dan 1 pic yg dipilih oleh anda akan diabadikan di EyeStudio kami.
3) single photoshoot
4) Pic anda akan diedit oleh Photographer kami..mmg superb!!

Promotion ni terhad ya..so if korg berminat boleh email & booking cpt2 di honey_nurhaliza@yahoo.com with title " shoot EyeStudio" ...dan sila beri details anda yg lengkap name,address & no phone...

shooting akan dijalankan di EyeStudio kami di Laman Seri,Shah Alam ya...

Anda x akan dpt package yg murah & berkualiti seperti package yg EyeStudio tawarkan tp terhad yaa..so kene cpt2 booking yaa..

hanya RM99 SHJ ( without makeup ) if nak tmbh makeup hanya plus RM50 SHJ...SO ANDA AKAN DPT SHOOT PIC ALA2 MODEL...CPT2 EMAIL SAYA YAA..:)





07 October 2011

~ Makeup Classes with me ~

 Arini ader 2 class makeup with me,CPM honey nurhaliza...penatnya Tuhan je yg tahu cmna...but so far alhamdulillah...mmg enjoy dan client makeup pon berpuas hati...syukur...

Now saya update entry ni laju2 sbb bnyk bnde saya nak share kan dgn anda smua pembaca2 di luar sana...kpd yg email bertanyakan ttg skin,alhamdulillah smuanya saya dh reply dgn pantas & laju...

Skang ni saya baru shj habis berpantang tp bukan bermakna dh abes berpantang ni saya kene lasak2 ke sana sini tp itulah rutin harian saya...weekend saya skang ni dh bz dgn class2 makeup & juga makeup pengantin2...kdg2 saya terfikir juga ttg masa dgn 3 org anak saya tuh...xpe,saya kene juga curik2 masa time weekend tuh bersama dgn mereka...sbb bila bersama dgn dorg,segala kepenatan saya tuh hilang serta merta...mmg magik!

ok tutup citer psl tuh now nak cerita ttg class makeup personal with me...td saya ajar kwn baik saya ttg makeup...from A to Z saya ajarkan nya...so far alhamdulillah,die cpt belaja apa yg saya ajarkan...saya hrp die dpt pratikkan apa yg tlh dipelajari di class makeup tuh...

session yg ke 2,saya uji die dgn makeup sendiri tnpa guide dari saya...dan hasilnya alhamdulillah,die dpt tnjukkan kebolehan nya dlm makeup..cuma ader beberapa cara yg perlu di pertingkatkan...xpe practice make perfect..:)

so saya tgh letih ni...layan je la pic2 makeup td yaa..:)

bagi sesiapa yg berminat utk mengikuti class makeup personal with me,boleh la email kpd honey_nurhaliza@yahoo.com

dan juga kpd bakal2 pengantin yg ingin berkahwin utk next year,boleh la booking now yaa..itupun if korg berminat laa..:) dari segi harga korg boleh email mcm biasa yaa...



pic before makeup


 pic after makeup...smokey purple look...


 pic separuh siap..sbb kening x siap lg time ni...time ni saya ajarkan natural makeup...


muka die mmg cantek & fotogenik..sesuai dgn makeup smokey eyes...:)


ok ini pula pic die makeup sndiri...pandai x?? saya uji die tnpa guide dr saya..:) so saya bg markah 8/10


before & after...;)


next tutorial : "how to wear white eyeliner"...nantikan yaa..:)

daaa ~~~
29 September 2011

~ Tudung murah & cantek! ~

Dunia fesyen tudung muslimah skang dah mcm2 design di pasaran...x kiralah samada yg mahal mahupun yg murah...bg yg berkemampuan boleh lah mencuba koleksi2 kegemaran saya seperti brand dari pearl haya & juga de zahra...2 brand ni mmg menjadi kegilaan saya dr dulu smpilah skang...

tp skang ni ada juga penjual2 tudung dah boleh create tudung2 like pearl haya dan kualitinya pon hampir2 serupa dgn jenama yg mahal tuh...kdg2 x semestinya tudung tuh murah x bermakna ianya x berkualiti...saya mmg cerewet bab2 memilih tudung especially dr segi jahitan nya...if jahitan nya kemas,x kiralah murah atau mahal,maka saya akan membelinya...sbb selain dr menutup aurat,ianya mampu memberi kepuasan kpd si pemakainya...

Kalau bg remaja2 sesuai la kot pakai shawl lilit sana sini tp secara jujurnya,saya x sesuai memakai shawl sbb tahu2 je la bila dh ader 3 org anak ni...smuanya nak dilakukan dgn pantas...so pemilihan tudung2 seperti tudung "express" ni amat2 sesuai skali...just sarung then siap...!

Kalau korg smua nak dptkan tudung2 yg cntek,jahitan kemas,koleksi design & colour yg menarik,boleh la berkunjung ke butik online kakak saya Julisa Collections & Alya Gallery ...mmg superb smua tudung2 nya...dari segi kualiti kain mmg setanding brand A****I di pasaran...serius x tipu punya...korg boleh try beli selai dua & lihat hasilnya..yg penting harganya MURAH !! itu yg korang nak kan?? betul x?? 

ok jom lihat koleksi2 tudung yg saya gayakan di bwh ini...dan kalau nak ngk koleksi tudung2 yg lain,bolehlah pegi kat link yg saya bg td yaa...atau pun boleh email pd saya seperti biasa yaa...korang mst akan jatuh cinta ngn koleksi2 dari alya gallery & julisa collection ni...trust me!



ini koleksi tudung syria...mmg cntek n sdp kualiti kain nya..


 tudung printed alya..bnyk lg corak2 yg cntek


 ini pula koleksi syria arab...tudung ni sesuai utk smua majlis...kain nya x panas...sesuai juga dipakai utk beriadah..:)


tudung ni jahitan teepi nya sgt2 kemas..


 mmg nampak mcm tudung yg mahal di pasaran...


 printed alya












 tudung jenis cmni serius best!


jenis syria...kain mmg superb!

kpd usahawan2 yg lain,jika anda ingin saya mempromote kan koleksi2 jualan online anda,boleh la email saya di honey_nurhaliza@yahoo.com...ok jumpa lagi di next entry ya...
22 September 2011

Review : Elite Kajal Eyeliner ( effect smokey eyes )


Items used : 

Face

1) Cleanser + moisturiser Melacep Whitening.
2) Prep + prime face MAC
3) Concealer Sisley Paris ( with botanical ) # 1
4) Blusher Stila colour Poppy.
5) Bronzer NARS ( laguna) + Bobby Brown Bronzer pink 
6) Studio Fix powder MAC ( 2 way cake with spf )

Eyes

1) UDPP eye primer 
2) Estee Lauder Bronze Goddes Liquid eyeshadow (ultra violet) + 120 eye pallete colour eyeshadow.
3) Elite KAJAL eyeliner ( effect smokey look) in black + grey colour (mix)
4) MAC loud lash mascara + prep prime MAC 
5) Lens Freshlook Blue ocean

Lips

1) Lipstick covergirl Red Cashmere 579
2) Estee Lauder lipgloss

Makeup kali ni saya fokus makeup bhgn mata agar lebih menyerlah dan memukau...utk lebih menyerlah makeup bhgn mata,saya gunakan Elite Kajal eyeliner for effect smokey eyes...so kalau  korang perasan,makeup cmni selalunya wanita2 timur tengah suka memakai nya...gelap di bhgn mata...tuh sbb la mata wanita2 arab lebih menyerlah...dan menjadi 1 sunnah bila memakai "celak" (eyeliner)

Elite Kajal eyeliner ni masa mula2 terpandang pon saya terus grab je tnpa berfikir panjang sbb susah kot nak jmpe celak cmni...celak kajal ni mmg org2 arab gemar memakainya..sbb effect nya lebih pekat dan x comot...sbb dlu saya pnh beli yg body shop punya..tuh pon syg nak guna sbb dah x de jual lg sbb ianya limited edition...mmg best pakai eyeliner jenis kajal cmni...

saya stop sini dlu bg korang usha2 dlu makeup kat bwh ni...

dan kpd sesiapa yg berminat utk mengikuti class makeup secara personal dengan saya boleh la email seperti biasa yaa...juga kpd bakal2 pengantin di luar sana,kpd yg ingin booking makeup saya,sila beri details2 yg lgkap yaa agar sng utk pihak kami uruskan...terima kasih...


 makeup wedding biasa nya saya akan makeup simple cmni...so nice..pic sbg contoh


 ini contoh makeup simple for shoot my sis irine nadia marcello...makeup by CPM honey nurhaliza


 makeup yg sgt2 simple but nice...:) 


the power of my eyes...kajal eyeliner in black ...superb! x comot langsung! 
kpd yg ingin order eyeliner kajal ni boleh email honey_nurhaliza@yahoo.com..sape cpt die dpt yaa...:) tahan 3-4 bulan pakai...jimat!


 ini bukan solekan utk natural ya...ini solekan smokey eyes.....ini hasil my review kajal eyeliner in black...dh layak berada dlm makeup bag pink saya..
19 September 2011

~ Review : Mascara MAC vs Maybelline ~

Ramai wanita obses dgn maskara?? saya stuju kot sbb secara jujurnya saya x boleh hidup tnpa memakai maskara...saya akuinya sbb eyelashes saya mmg agak pendek...x panjang mcm irfan & mya nya eyelashes...so bila saya lihat kaum wanita mempunyai eyelashes yg panjang & cantik,saya jd jeles sgt2...hehe

That's why la maskara ni bende yg wajib ada dlm makeup bag saya...saya cpt terpengaruh dgn iklan2 maskara tp saya akan cube terlebih dahulu sebelum membelinya...dan yg pnting,saya akan review dlu di internet,mcm2 jenis maskara yg terdapat di pasaran skang ni kan?? dari yg semurah2 sehinggalah yg mahal2...tp jangan terpengaruh sbb kdg2 yg murah tuh la lagi bagus dr yg mahal...

Brand MAC of cource smua wanita2 kat dunia ni kenal kan?? so far mmg ianya bagus sbb saya sendiri menggunakan brand MAC ni utk makeup my client for wedding...so far mmg berpuas hati dgn brand ni...stiap product ader pro n kontra...

Ok bercerita ttg pemakaian maskara ni,saya mula curi2 pakai kalau x silap time form 4 kot...yerla kan dah anak dara of cource la nak cantik2 kan...maskara mula2 saya beli time tuh brand maybelline,tp x ingt type yg mana...gegeh btul time tuh kumpul duit raya nak beli maskara...hehe..

So di sini saya nak review maskara nya product...since ramai yg kata maybelline magnum volume express tuh bagus,maka saya pon telah membelinya...mula2 pakai mcm ok la kot tp lama2 maskara tuh mcm bergumpal2 kat bulu mata...pastuh nak bersihkan ambil masa yg lama sbb ianya pekat...waterproof then bila dah apply kat eyelash rasa mcm berat sgt...so bg saya x best kot yg maybelline nya...tp product maybelline yg lain mmg best...

Berbeza pula dgn maskara loud lash from MAC ni...waterproof jgk ..tp before pakai yg loud lash ni,make sure saya akan sapukan dgn prep+prime maskara yg kaler putih ni dlu utk bg eyelash tuh lebih nmpk dramatik...so mmg cantik bila kita apply dua2 jenis maskara ni...mmg x mengecewakan...dan yg bestnya ianya x berketul2 bila apply kat bulu mata dan sng utk dibersihkan dgn makeup remover...

Ada juga brand2 maskara yg lain yg saya akan review di blog nnt k...so nk share la jugak,korang plak pakai maskara jenis/brand apa?? 
maybelline ni saya pakai mcm berketul2 kat eyelashes...frust kot!


loud lash mascara & prep +prime mascara...terbaekkk...:) korang boleh mencubanya nnt...:)

prep+prime mascara...ianya kaler putih..pakai yg jenis ni dlu


then baru apply loud lash mascara ni...mmg x mengecewakan...bulu mata lebih panjang & lentik..