23 May 2011

~ Mary Kay...Mary Kay...Mary Kay..('-') ~

5 tahun yg lalu,saya mmg x pernah tahu apa itu Mary Kay...apatah lg dengan skincare nya yg mahal2...serius time tuh kalau x silap,saya sdg mengandungkan Raja Damia...hati saya meronta2 utk tahu dgn lebih lanjut ttg dunia Mary Kay ni...tp serius,saya lebih teringin nak mencuba produk2 yg hebat tuh...

Time tuh,saya telah mengenali seseorg yg telah mengajar saya ttg penjagaaan kulit yg betul,smuanya die guide tanpa rasa jemu...pengetahuan saya dlm dunia kecantikan semakin hari semakin bertambah...saya belajar dari bawah dan x kenal erti putus asa...dan sambil menjana karier saya,saya juga pengguna setia barangan skincare Mary Kay...

Mula2 skali,utk lebih berjaya,saya harus memakai & mencuba sndiri set2 skincare Mary Kay...bile dah alami perubahan yg sgt2 bgus n ketara pada kulit muka,keyakinan saya utk pergi lebih jauh dlm Mary Kay semakin tingggi...dan dari situ,saya create my income dlm dunia Mary Kay...syukur alhamdulillah...saya dpt kongsikan rahsia kulit yg sihat ni pd smua wanita2 di luar sana...

Dan majoriti smua client2 Mary Kay saya sgt2 berpuas hati dengan rangkaian2 skincare dari Mary Kay ni...apa2 pon istiqamah tuh pnting dalam apa jua yg kita lakukan...x boleh la,bile pakai je then x sesuai,trus stop,cmna nk dptkan hasil yg bagus kan?? tp pemilihan set2 produk kecantikan kulit di pasaran skang sudah melambak2 dengan pelbagai jenama & brand...tp jgn lupa,anda mesti kene alert stiap kandungan yg terkandung dlm set2 skincare tersebut...jangan terpengaruh dengan iklan2 yg konon nya muka boleh cerah dlm masa "14 hari"...of cource wanita2 pasti akan terpedaya dengan smua pengaruh2 tuh...tp kalau nk kulit cntek n sihat,jangan sesekali menggunakan skincare2 yg mengandungi "hidrokinon" dan bahan ini lah yg sebenarnya mengelupaskan kulit anda smua yg menyebabkan anda boleh "cerah" dlm masa 7-14 hari...cube kaji smula bahan2 apa yg terkandung dlm skincare tersebut...dan pernah x anda bile stop je guna produk2 hdrokinon tuh,jerawat n bintik2 merah mula la keluar dan lama kelamaan muka anda menjadi teruk n kusam...pernah x??

Saya ckp ni pon sbb saya lihat majoriti kulit wanita tidak dijaga dengan betul...pemilihan produk2 skincare pon main pakai je asalkan "cuci muka", yer mmg la anda smua cuci muka tp sejauh mana ianya serap ke dlm kulit dan memberikan impak yg bagus...mmg ianya cntek di luar tp adakah kulit anda benar2 sihat dari dalam??

Saya pon x nafikan ramai client2 saya dlu mengeluh sbb maintenance Mary Kay ni tinggi....yer saya akui...tp bile saya sedarkan & buka minda dorg ttg kualiti produk,alhamdulillah dorg stuju dan terus menjadi pengguna setia Mary Kay...

Saya nak pembaca2 smua cube renung2 & fikir2 kan kan apa yg ingin saya nyatakan di sini...set basic Mary Kay rm285 utk fullset mengandungi cleanser,freshner,masker n moisturiser dan bertahan selama 3-4 bulan pemakaian,memberikan kulit yg sihat dan cantek dari dalam...manakala set2 hidrokinon yg korg gunakan rm200++ jugak tp cuma bertahan hanya sebulan shj,mengelupas dan mengeringkan kulit,kulit x boleh kene cahaya matahari lgsuung sbb rasa terbakar,cntek hanya sementara shj...so korg rasa set mana yg korg pilih?? tepuk dada,tnya hati anda...

Tp entry ni,saya lebih nak pembaca2 smua sedar akan skincare2 yg mereka gunakan hari ini...plz check ingredient2 produk tersebut...tuh sbb la bile ader yg mengadu pd saya,jerawat,jeragat n kulit kusam x pernah nk hilang...dan pemakanan pon memainkan peranan yg pnting jugak...so plz alert dgn brg2 kecantikan & corak pemakanan anda smua...

Dan kpd sesiapa yg berminat utk join skincare class marykay secara percuma pada hari sabtu ini 28 May 2011,sila inbox ur details @ my email honey_nurhaliza@yahoo.com dengan tajuk "saya berminat dengan skincare class" ya...secara PERCUMA howkeyh..:))

Apa yang anda akan alami ketika Seisi ini :-

-Mengenalpasti jenis kulit (melalui soal jawab/sejarah pemakaian)
-Menggunakan sendiri set skin care yang sesuai dgn jenis kulit (kering/berminyak/biasa)
dari Cleanser,Freshner,Masker, Moisturizer
-Merasai sendiri kehebatan SPA BIBIR-LIP MASK & LIP BALM-mampu pinkkan kulit bibir, protect skin bibir dari mengelupas,kering dsbgnya
-Berpeluang merasai SATIN HANDS- kulit selembut satin dgn set losyen 3 in 1
-Berpeluang mencari foundation yang sesuai dgn kulit muka
-Menggunakan basic set make-up Mary Kay-Mineral powder, mascara, eye liner, eye color, blusher,lip balm, lipstik, lip balm & lip gloss.

5 Tips Rawatan Wajah...
- Setiap kali mencuci muka, jangan sesekali melupakan bahagian leher kerana ia juga antara bahagian yang menunjukkan reaksi masalah kulit terutamanya penuaan jika tiada penjagaan khusus.

- Pemakaian penyegar amat penting. Pastikan cara menyapunya juga paling tepat kerana waktu inilah kamu mahu melihat keadaan kulit benar-benar bersih atau tidak. Sapukan sehingga kapas tidak lagi terletak kotoran. Dan, pastikan juga ketika membasahkan kapas dengan penyegar, 70 peratus kapas diliputi penyegar.

- Apa jua bahan yang anda sapukan pada kulit mestilah menghala ke atas. Jangan sekali-kali menarik kulit ke bawah, ini akan menyebabkan keanjalan kulit berkurangan dan menyebabkannya lekas kendur.

- Bahagian mata perlu diberi penjagaan khusus. Apabila menyapu pelembap atau apa jua produk, jangan sesekali sampai mencecah bahagian sekitar mata. Hanya krim khusus untuk mata sahaja yang boleh sampai disitu. Malah, pencuci make up juga sebaiknya carilah khusus untuk bahagian mata, celak atau maskara.

- Jika siang hari, jangan lupa memakai tabir suria selepas semua langkah dilakukan. Pada waktu malam, jangan abaikan pemakaian krim malam sebelum tidur agar wajah segar keesokkan harinya. Amat rumit bagi anda yang mencicirkan penjagaan malam kerana ia satu bonus untuk anda memulihkan keadaan kulit setelah sepanjang hari terdedah pada radikal bebas


dan peluang terbuka utk sesiapa shj yg berminat utk menjana pendapatan yg lumayan dan menjadi "Beauty Consultant" dalam bisness Mary Kay boleh juga di email kpd saya @ honey_nurhaliza@yahoo.com dengan tajuk " berminat utk beauty consultant"

saya mencari surirumah2 yg bersungguh2 utk menjana pendapatan dalam bisness Mary Kay...modal serendah rm180 anda mampu mengubah nasib keluarga anda...plz contact me @ hotline 019-6663298

niat saya hanyalah ingin berkongsi segala kebaikan tentang Mary Kay,samada dari segi kecantikan mahupun memperkayakan hidup mereka..('-")


Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah
nasib sesuatu kaum sehingga mereka
mengubah keadaan yang ada pada diri mereka
sendiri
Surah Ar-Ra’d (ayat 11)





set skincare Mary Kay berasaskan tumbuh2 an...



stater kit yg anda akan perolehi apabila menjadi beauty consultant,mari kita mengubah nasib kita smua...tiada apa yg mustahil dalam hidup ini jikalau kita berusaha..:)



f1 botanical skincare : utk kulit yg kering...rm285/set


f2 botanical skincare: utk kulit normal/kombinasi..rm285/set



f3 botanical skincare : utk kulit berminyak/berjerawat...rm285/set

order set marykay :-

1) irine nadia -melacep whitening set
2) mira azlina - botanical skincare f2 normal skin
3) tyra -botanical skincare f3 oily skin
4) dzhurah - miracle set normal to dry skin
5) cik ika - eye makeup remover & eyeliner blue
6) aunty sal - melacep whitening
7) putry putrajaya - botanical skincare & mineral powder foundation
8) herlina - medium coverage foundation

kpd yg ingin order produk2 marykay,sila email kpd saya yaa..terima kasih...



saya pengguna setia botanical skincare f2 normal skin & miracle set Mary Kay...tunggu review saya ttg miracle set ya...masih belum terlambat lagi utk anda bertukar kpd Mary Kay...

12 CPM's comments:

  1. WAAAA X RUGI SY PAKAI MARY KAY :)

    ReplyDelete
  2. area nilai yanggg...jom blaja teknik2 memakai skincare yg betul..:) plz email me ya honey_nurhaliza@yahoo.com for reservation

    ReplyDelete
  3. wahh cammm beshh jer kak..sy area alor star laa..

    ReplyDelete
  4. mcm berminat..tp tkt takde mase nak gi..hurm..tp maera minat nak beli set penjagaan muka utk kulit kering lah sis =)

    ReplyDelete
  5. ala..
    xde rezeki nk g class Mary Kay yg free tu..
    hari tu ada buat way UUM tp yuran die agak mahal..
    nie time free pulak sy ade kat blah Utara lagi..
    xde rezeki la nmpk nye..
    kalau nk order produk mary kay nie bleh order kat akak ek..?

    ReplyDelete
  6. em,kak umo brape yg sesuai pkai mary kay ni??

    ReplyDelete
  7. Salam..bagaimana kalau saya nak beli tp saya skrg di london? Puas sudah cari dealer di sini. Saya mungkin balik bcuti di msia pd bulan 7 ni tp awak bsalin kan time tu. Apa2 bole email saya yer di tikusna@yahoo.com. Berminat sgt dgn produk ni sbb muka saya byk bintik hitam & byk bintik2 kecik.

    ReplyDelete
  8. No wonder la kulit akak cantik!pengguna Mary Kay rupanya hihi..
    sy pon da tersangkut dengan produk ni. Alhamdulillah mmg sangat sesuai dengan kulit sy

    ReplyDelete
  9. No wonder la kulit akak cantik!pengguna Mary Kay rupanya hihi..
    sy pon da tersangkut dengan produk ni. Alhamdulillah mmg sangat sesuai dengan kulit sy

    ReplyDelete
  10. salam ...saya zety dri mlk...nak tanya cara jadik stokis marry kay 017-6559990

    ReplyDelete