18 June 2011

~ Ajaibnya Kuasa Allah ~



Semakin hari semakin dekatnya tarikh itu...saya sekeluarga mmg x sbr + excited utk menyambut ahli baru dlm keluarga kami...alhamdulillah murah rezki kami smua...dan semoga kelahiran 3rd baby saya kali ini akan menambahkan lagi keceriaan kami sekeluarga di aidilfitri pada tahun ini...yeayy thn ini nmpak nya kami akan beraya berlima dgn baby baru ni...sungguh tidak sabar rasanya hati ini utk menatap wajah baby yg x ternilai anugerah dari Allah ni...syukur Alhamdulillah,Allah dh permudahkan segala urusan2 saya selama saya mengandungkan baby kali ini....itulah berkat & kuasa doa seorg mama...

Saya x tahu nk gambarkan betapa happy & tenang nya saya di kala ini utk menyambut bayi yg saya telah kandungkan 9 bulan ni...semoga Allah permudahkan urusan2 saya ketika beersalin nnt...

Dan dikesempatan yg ada ni,saya ingin mengambil peluang utk menyusun 10 jari mohon ampun dan maaf sekiranya ada di antara kenalan2 saya especially pembaca2 blog saya ni ,ada yg tersinggung hati dan sbg nya,saya mohon maaf yaa...sesungguhnya saya hanya manusia biasa yg x lepas dr melakukan kesilapan...dan juga saya berharap anda smua dapat mendoakan yg terbaik utk saya ketika bersalin nnt...

Insyallah doc menjangka kan yg saya bakal menimang cahaya mata lelaki pada kali ini dan kpd yg sudi menyumbang/memberi nama2 baby boy yg baik2,boleh email kpd saya yaa...mmg kali ni saya pening dalam misi mencari nama baby boy saya...semoga Allah membalas jasa2 anda smua..:)

p/s: kpd client2 makeup saya,saya akan kembali aktif smula dgn class2 makeup sebaik shj saya tamat tempoh berpantang selama 2 bulan yaa...dan class makeup akan saya umumkan nnt...juga x lupa kpd yg ingin menggunakan servis "MUA" saya,saya akan kembali smula selepas 2 bulan berpantang yaa...hrp maklum..:)

akhir skali,sedikit mutiara kata buat anda di luar sana sbg seorg wanita /mama:-

Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.
Allah S.W.T. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.


Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin,
maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah
s.w.t.

Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.

9 CPM's comments:

  1. Subhanallah .

    Besarnya kuasa Tuhan .

    Semoga kak honey selamat melahirkan beby ketiga nih dengan sempurna . InsyaAllah semuanya selamat dan di permudahkan . Amin .

    p/s : nak request nama tuk baby boy . Sangat suka dengan nama Muhammad Adib [ mcm dlm Dunia Baru tuh ] heheh .

    ReplyDelete
  2. subhanallah...mmg takjub kan kuasa Allah yg menciptakan kita dlm perut ibu kita...

    muhamad adib tuh kan mmg dh ader dlm list nama2 baby akak kali ni...doakan akak ya..dh x lama je lg nia

    ReplyDelete
  3. CPM, kita doakan CPM dan baby selamat ye,,



    kt ade je, selalu je baca entry cpm,,



    nanti baby dah besar, tunjuk gamba baby yang mesti comel tu,, =)

    ReplyDelete
  4. yeke ?? wahhh same laa taste kita kan . Hopefully Adib menjadi pilihan . :)

    InsyaAllah , semoga akak n baby selamat dan sehat walafiat .

    nt jgn lupa upload gmbo baby ek .

    nak tgk kat FB tp FB akak xley add . huhuh . hanya bergantung pada blog je la . :D

    ReplyDelete
  5. salam akak....semoga selamat melahirkan baby...n owez be happy wif ur family...nnt sy doakan ...amin....hehehe

    ReplyDelete
  6. hebat sangat apa yang ALLAH bagi pada kita.. T.T

    ReplyDelete
  7. Salam kak..semoga selamat melahirkan anak yg insyaAllah akan jd seorang yg soleh.. amin..

    raihan.. :)

    ReplyDelete
  8. beznyer nk dpt baby..smoga slamat n mudah utk melahirkan..aminn

    ReplyDelete