06 June 2011

~ MUA CPM honey nurhaliza ~

Maaf sbb lewat abeskan entry ni...bile saya upload pic makeup by CPM ni,smlm saya terima email yg x putus2 dari readers2 blog ni...baru saya tahu,dorg smua x tahu yg saya ada wat job as a MUA ni....

Yer,mmg slama ni,job MUA ni saya buat di belakang tabir shj...i mean saya kurang publish kan job ni sbb saya lebih suka buat bnde ni snyp2...saya aktif buat class2 makeup jgk,cuma yg tahu saya wat job ni hanya kwn2 terdekat dan family shj...alhamdulillah job saya telah diminati ramai...syukur alhamdulillah ..

ok straight to the point, terus terang saya katakan,mmg saya dh semakin sarat skang ni..now usia kandungan saya dah 8 bulan 1/2...mmg kalau org ngk pewut saya ni,nmpk sgt baby dh ke bawah..hanya tggu masa je nk kuar ni...but alhamdulillah,qudrat saya utk jlnkan job as a MUA ni masih kuat lg...cuma hsband la kene bantu pape yg patut...

last week,Norliyana Safain telah bersetuju utk ambil saya as a MUA di wedding nya ...yana ni saya kenal sbb beliau merupakan stokis catalyst saya dan kami mulai rapat since even catalyst kat Allson Klana Nilai, 2 bulan yg lepas...

Dan pd kebiasaan nya, sminggu sebelum tarikh wedding client2,saya akan suruh dorg dtg test makeup di rumah saya...bukan apa,kalau boleh,saya nak berikan servis yg terbaik utk smua client2 yg ambil package makeup dengan saya...

ok la x mo berceloteh panjang lg...saya sajikan anda smua dengan pic2 makeup wedding yana ni...die ambil 3 x sessi makeup iaitu photoshoot,mlm nikah dan hari persandingan...alhamdulillah smuanya berjalan dgn lancar walaupun saya semakin sarat...



puteri arab yg sgt2 cntek...



time ni makeup utk photoshoot wedding gaun...ala2 barbie doll..very nice



close up sket..



pic before & after



oleh kerana tema wedding yana arabian,so saya tekankan makeup di bhgn mata agar nmpk seperti 'puteri arab"



ni pic time after mlm nikah...pakaian songket...



pic yana ketika malam nikah...natural makeup



pic photoshoot gaun india...ala2 aisyhwarya rai dah haaa...



very nice...



nice pose from u dear..



mcm normala shamsudin kot time ni...:)



suke pic close up ala2 puteri arab ni....u mmg cntek dear...


last skali,terima kasih kpd family pihak pengantin di atas layanan yg baik terhadap saya pd hari makeup arituh...uolls mmg frendly sgt2...

x lupa juga all the picture credit to rfian photo..:)

dan kpd sesiapa yg berminat utk mengambil khidmat saya sbg MUA,boleh email saya mcm biasa ya...honey_nurhaliza@yahoo.com...insyallah saya akan berikan servis yg terbaik utk anda smua..

dan insyallah jikalau tiada apa aral melintang,after deliver n berpantang baby ni,saya akan open smula class makeup by CPM honey nurhaliza ya...dan kpd yg berminat nk booking tmpt dlu pon boleh...sila beri details anda di email saya ok..:)

8 CPM's comments:

  1. lahir da ek..alhamdulillah..cepat2 tnjuk kak..mesti sgt gorges kan.. :)

    ReplyDelete
  2. mata cpm lg cantik. lagi besar tau.

    ReplyDelete
  3. a'ahh la, a little bit like u sikit di area matanya.. :) waiting for more photos.:)

    ReplyDelete
  4. lawa sgt..... nk mate cm 2 jgk :)

    ReplyDelete
  5. hanny, mmg cantik make up yg hanny buat...2 sbb akak nk hanny buat tutorial tu...nnt hanny free2 buat la etutorial tu ek...

    p/s:cantikkkkk..suka tgk...natural jer mekap tu

    ReplyDelete
  6. cantiknya make-up puteri arab tu kak...mata mmg mcm akak sket..

    suka suka suka..!!hehe

    ReplyDelete