05 July 2011

~ Contest Nama Baby~

                                                         x lama lagi bertiga la kan??

Assalamualaikum buat semua pembaca2 blog yg saya kasihi....

Mesti smua org tertanya2 kan samada saya dh slmt bersalin ke belum skang ni?? hanya sahabat2 yg mengikuti saya di alam twitter shj yg tahu samada saya dh bersalin atau belum...

Ok ni entry pendek je sbb saya nak adakan contest utk my new baby...sbb kan saya masih lg samar2 utk meletak nama kat baby saya,jadi contest ni saya adakan utk sahabat2 atau pembaca2 blog boleh memberikan nama2 yg bagus utk anak saya...mana tahu nama yg anda cadangkan tuh terpilih utk saya berikan pd nama anak saya....

Apa hadiahnya kalau menang contest ni?? ini yg bermain di benak fikiran anda smua kan?? betul x betul x?? ok pemenang yg bertuah saya akan berikan trial set marykay produk botanical skin care f2 normal skin...sgt2 lumayan sbb hadiah ni limited utk seorg pemenang shj yaa...

Apa syarat2 contest nama anak CPM ni??

1) kpd yg berminat utk join,anda hendaklah berikan nama tersebut di ruangan komen entry ni...tidak perlu membuat entry ya, contoh : saya ira from skudai ingin menamakan anak cpm " raja......" ( ini sbg contoh ya)

2) nama hendaklah mempunyai maksud/makna yg baik2...(sertakan skali makna disebalik nama yg diberikan ya)

3) nama yg diberikan hendaklah disertakan " Raja Mohamad...." ini mmg syarat wajib sbb saya perlulah kekalkan tradisi keturunan husband saya...

4) hendaklah memberikan 1 nama shj...bermakna seseorg itu perlulah memberikan 1 nama shj ,tidak boleh lebih...

5) mana2 peserta yg memberikan nama yg sama,penyertaan itu tidak dikira yaa

6) contest ini akan saya tamatkan sehingga 31 julai 2011...

ok jumpa di next entry,dan saya akan berikan anda dgn kejutan2 yg menarik...terima kasih kpd sahabat2 yg banyak menyokong saya selama ini...segala budi baik anda,saya serahkan pd Allah utk membalasnya...

wassalam...

79 CPM's comments:

  1. diba from Banting Selangor ingin menamakan anak cpm "Raja Mohamad Fauzi"

    ReplyDelete
  2. Zaty from Kedah nak namakan anak CPM ni. " Raja Mohamad Ikhwan"

    ReplyDelete
  3. saya Yana dari Terengganu cadangkan nama anak akak cpm "Raja Mohamad Fayruz Fawwaz" yang bermaksud Permata yang Berjaya :')

    ReplyDelete
  4. saff from KJ,
    nak bg nama " raja mohamad fahri"
    fahri - kegembiraanku

    semoge selamat semuanya, amin.

    ReplyDelete
  5. Assalam..Akak kena buat entri tak..kalau tak payah..sy sertai contest ye :)

    Sy Ailullaby dari Kedah ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Zaquan "



    ^^

    ReplyDelete
  6. shida dari putrajaya ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Isyraf "

    tQ...

    ReplyDelete
  7. zue dari kajang selangor ingin menamakan anak CPM Raja Mohamad Izdihar

    Izdihar bermaksud yang berkilau, bercahaya

    hope selamat semuanya...=)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum.. :)
    Bissmillahh....

    sy Alia dr penang ingin menamakan anak CPM " RAJA MOHAMAD ISHAL"....

    ReplyDelete
  9. RAJA MOHAMAD RAYYAN ZAREEF

    Rayyan :Kepuasan; pintu syurga utk orang yang berpuasa

    Zareef : Periang

    ReplyDelete
  10. SALAM.

    saya Nurul Huda from Mentakab, pahang sggest name 'Raja Mohamad Harraz Rifqi'

    Harraz Rifqi bermaksud "Yang amat warak & lemah-lembut"

    semoga sis bersalin dengan selamat. amin~ :)

    ReplyDelete
  11. salam sis, i dahayu dari penang...
    CPM RAJA MOHAMAD AMSYAR

    amsyar = Yang cergas

    ReplyDelete
  12. saya chenta MIA dr kedah ingin menamakan ank CPM degan nama :RAJA MOHAMAD RIFQI


    rifqi- lemah lembut

    ReplyDelete
  13. salam cpm..

    saya anim dr cheras nk suggest nama raja mohamad aqil..

    aqil bermaksud yg baik budi, bijaksana,dapat dipercaya serta pintar..

    smoga selamat bersalin ;)

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. RAJA MOHAMAD FAKHRUDDIN

    Fakhruddin - Kebanggaan agama, keutamaan dari Allah

    Mas dari Putrajaya memilih nama ini sebagai pilihan: RAJA MOHAMAD FAKHRUDDIN

    ReplyDelete
  17. aslmkum CPM...saya syifasya dari kedah ingin cadangkan nama anak cpm Raja Mohamad Adeeb Fayyadh

    Adeeb : Berpengetahuan, beradab (cultured, civilised)
    Fayyadh : murah hati

    semoga selamat melahirkan putera kedua cpm =))

    ReplyDelete
  18. assalam CPM.. saya Anis Shafeera Sapli dari Sandakan,Sabah ingin cadangkan nama anak cpm Raja Mohamad Shafiq Fikri

    Shafiq: Penyayang
    Fikri: Fikiranku,pemikir,pemikiranku

    semoga selamat bersalin...amin ya rabb ;)

    ReplyDelete
  19. Saya Dayg nak bagi cadangan nama putera kedua kak CPM RAJA MOHAMAD IZZAT HILFIY

    IZZAT HILFIY - kemuliaan yang memuliakan.

    TQ. :)

    ReplyDelete
  20. Hai kak kita nak bagi nama
    "Raja Mohammad Ilham Adli"

    maksudnya- sumber keadilanku

    ReplyDelete
  21. Salam CPM .
    Saya Nasuha Mansor dari Penang ingin mencadangkan nama untuk putera kedua CPM . Raja Mohamad Ilman Qayyum .

    Ilman : Berilmu
    Qayyum :Abadi, kekal .

    Saya doakan akak selamat bersalin . Amin . :)

    ReplyDelete
  22. salam kak, saya shafikah dari banting selangor ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Hazim " iaitu Hazim bermaksud Tegas,cermat, bijak,teliti

    terima kasih

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum akak, saya lin dari penang ingin menamakan anak cpm Raja Mohamad Danish

    maksud danish : pengetahuan, bijak

    selamat bersalin dan semoga dipermudahkannya, =)

    ReplyDelete
  24. salam..sy queraiza dri perak cadangakan nama utk anak akak CPM HONEY NURHALIZA :
    "RAJA MOHAMAD ANIQ DARWISH"

    ANIQ:YANG KACAK LAGI MENAWAN HATI
    DARWISH:WARAK

    ReplyDelete
  25. salam,

    saya nadia havez dari KL mencadangkan nama

    RAJA MOHAMAD HAFIZUDDIN

    HAFIZUDDIN: Penjaga, pelindung agama

    ReplyDelete
  26. salam kak, sy nisa from ipoh.

    sy nak bagi cadangan, Raja Mohamad Rizal Iskandar

    Rizal-kesejahteraan
    Iskandar-nama seorang raja

    okay tq

    ReplyDelete
  27. Saya Ummi Nadrah dari Seremban ingin menamakan anak CPM Honey "RAJA MOHAMAD IRHAM MIRZA"

    ReplyDelete
  28. salam . sy aliya dari johor
    mencadangkan nama Raja Mohamad Isyraf.

    isyraf = pengawasan

    ReplyDelete
  29. Saya Riha dari KL.

    Saya nak cadangkan nama Raja Mohamad Ilham Harith


    Ilham = Ilham, Idea

    Harith = Kuat, Berusaha


    Makna yang sangat baik untuk bakal anak CPM Honey!


    ^______^

    ReplyDelete
  30. saya marliana dari terengganu mencadangkan nama

    RAJA MOHAMAD AIMAN

    Aiman : yang kanan :)

    semoga dipermudahkan urusan. Aminn.

    ReplyDelete
  31. saya marliana dari terengganu mencadangkan nama

    RAJA MOHAMAD AIMAN

    Aiman : yang kanan :)

    semoga dipermudahkan urusan. Aminn.

    ReplyDelete
  32. assalamualaikum,
    saya ellysya from perak.
    i suggest nama anak CPM honey.

    " RAJA MOHAMAD DAYYAN "



    makna dayyan : hakim/pemerintah yang agung



    i think this is nice name,with good meaning n cute! :D

    ReplyDelete
  33. Saya Wawa from Sabah ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Irsyad"

    Irsyad bermaksud petunjuk,panduan..

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum...

    saya mas dari johor bahru ingin menamakan anak cpm ,

    'Raja Mohamad Niyaz Iqbal'

    Niyaz : Doa

    Iqbal : Harapan & kejayaan

    Tahniah for ur 3rd baby..!!!

    ReplyDelete
  35. salam CPM ;)

    saya diya nadia dari terengganu ingin memberi cadangan nama pada ur baby..RAJA MOHAMAD DARWISY MIQAIL

    DARWISY - YG WARAK
    MIQAIL - PEMBERI REZEKI

    smoga slamat semuanya ya ;)
    doakan yg terbaik utk kamu..

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum .

    Saya Anisa Liyana dari Melaka ingin menamakan anak cpm, "RAJA MOHAMAD IZZUL HAQ"

    IZZUL HAQ : KEMULIAAN YANG HAQ , SEBENAR-BENARNYA MULIA.

    Semoga semuanye dalam keadaan yg selamat . CONGRATE ``

    ReplyDelete
  37. salam cpm...saye nur hidayah dari kuching ingin cadangkan nama ank cpm Raja Mohamad Abrar.....

    Abrar : golongan yang berbuat kebaikan

    semoga selamat bersalin ^_^

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum w.b.t

    Saya Syuhada dari Bangi, Selangor ingin mencadangkan nama anak kepada CPM dengan nama :

    RAJA MOHAMAD KHALISH AMSYAR

    KHALIS - SUCI, IKHLAS, MURNI
    AMSYAR - YANG CERGAS


    Semoaga ALLAH s.w.t mempermudahkan segalanya dan melimpahkan rahmat ke atas keluarga CPM..Amin ;)

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum kak cpm :)

    saya shaera dari klang, kini di mesir.

    cadangan saya ialah,

    raja mohamad amiruddin

    maksud dia, pembela agama..

    pastuu nnti mesti panggil nama pendek kan/. mesti panggil amir, amir tu pun ada maksud tersendiri. iaitu Putera, ketua, pemerintah, penguasa, pemimpin, makmur..

    wallahualam :)

    moga proses bersalin dipermudahkan allah dan anak2 akak semua soleh dan solehah :0

    ReplyDelete
  40. i'm asha from johor...

    Raja Mohamad Dhiya'Ulhaq :
    Sinar (cahaya) hak, sinaran kebenaran

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum CPM,

    saya cadangkan nama utk baby CPM

    Raja Mohammad Dhiya'ur Rahman

    yang membawa maksud Cahaya yang Maha Pemurah

    :)

    ReplyDelete
  42. najibah dari kelantan

    raja mohammad taufiq

    ReplyDelete
  43. salam
    saya wanjunsmile dr perak na cdgkan nama...RAJA MOHOMAD QA'ID ASYRAAF
    QA'ID = PEMIMPIN
    ASYRAAF = YG MULIA

    SMG BELIAU JD SEORG PEMIMPIN YG MULIA

    ReplyDelete
  44. saya ameira sari terengganu nama yang dicadangkan Raja mohammad Alif Haikal

    ReplyDelete
  45. As salam,

    Sy Dawia dari Kedah ingin menamakan anak CPM " Raja Mohamad Aiezwan "


    Moga dipermudahkan segala nya kak CPM:)

    ReplyDelete
  46. hasni dari bangsar,kl ingin menamakan anak CPM Raja Mohammad Thaqif

    Thaqif bermaksud yg cepat faham lagi bijaksana.

    Smg dipermudahkan segalanya..amin ;-)

    ReplyDelete
  47. SAYA SITI DARI PENANG CADANGKAN NAMA ANAK CPM RAJA MUHAMMAD NUR FAIDHI

    NUR - CAHAYA
    FAIDHI - KURNIAANKU

    ReplyDelete
  48. Assalamualaikum. Saya Fairus dari Perak ingin menamakan anak CPM :

    Raja Muhammad Rayyan Iskandar yang bermaksud Pahlawan yang agung dan tertinggi.



    semoga semuanya selamat =)

    ReplyDelete
  49. ida dr trg.
    Raja Mohamad Faiq.
    Faiq = Tertinggi, utama, terkenal, terkemuka

    ReplyDelete
  50. hye akk
    ezy dari n9
    nk namakan ank akk CPM:

    Raja Mohamad Irsyad

    Irsyad = Nasihat, panduan, petunjuk


    selamat bersalin akk ;)

    ReplyDelete
  51. syg ku hanny..
    aida from subang jaya ;)

    aida cdgkn nama baby RAJA MOHAMAD IHTIFAZHUDDIN.. yg membawa maksud USAHA BERHAKIMKAN AGAMA..

    selamat bersalin sygku..semoga Allah permudahkan segala urusan hanny..amin.. muuaahh! :)

    ReplyDelete
  52. saya adeq dr kelantan..
    saye cdgkan Raja Mohamad Iman Aqmal

    ReplyDelete
  53. saya atin aziz from penang ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Isyraf - Pengganti -

    ReplyDelete
  54. salam cpm,
    saya cik haa dr klantan,

    saaya cdangkn nama "raja mohamad nawfal"


    nawfal=murah hati

    selamat bersalin akak cpm :)

    ReplyDelete
  55. Salam kak honey,

    Nurul from Kuala lumpur ingin menamakan anak cpm " Raja Mohamad Irsyad Afham "

    maksud :

    Irsyad = Nasihat, panduan, petunjuk

    Afham = Yang Pandai

    ReplyDelete
  56. saya ika dari kl mencadangkan nama anak cpm

    RAJA MOHAMAD TARIQ AZ-ZIYAD

    tariq maksudnya petunjuk
    tariq az-ziyad ialah nama seorang panglima islam yang ulung..

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum.....
    hye. saya sheila dari klang... saya cadangkan nama anak cpm

    RAJA MOHAMAD RAYYAN DARWISH

    RAYYAN - penjaga syurga
    DARWISH - YG WARAK....

    semoga cpm selamat & beroleh kberkatan dlm proses bersalin nnt... amin...

    ReplyDelete
  58. hye. saya sheila dari klang... saya cadangkan nama anak cpm

    RAJA MOHAMAD RAYYAN DARWISH

    RAYYAN - gate of heaven...
    DARWISH - YG WARAK....

    semoga cpm selamat & beroleh kberkatan dlm proses bersalin nnt... amin...

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum kak cpm..sy syuhada dari terengganu ..cadangkan nama anak kak cpm

    RAJA MOHAMAD FARHAN

    FARHAN : BERGEMBIRA

    SEmoga kak cpm slamat brsalin dan sentiasa di rahmati Allah S.W.T ..arap2 kak cpm pilih nme ni.. hehe~
    ^_^

    ReplyDelete
  60. assalamualaikum kak cpm..sy syuhada dari terengganu..saya cadangkan nama ank kak cpm

    RAJA MOHAMAD FARHAN

    FARHAN : BERGEMBIRA

    SMoga kak cpm slamat bersalin dan dikurniakan ank yg soleh serta diberkati oleh ALLAH S.W.T.. arap2 kak cpm nme ni.. hehe .. ^_^

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum , saya Wani dari johor , mencadangkan nama Raja Mohamad Elman .

    Elman = Knowledge .

    semoga selamat melahirkan kak CPM :)

    ReplyDelete
  62. salam. :)
    saya afak, dari Taiping.
    saya ingin menamakan anak CPM dengan nama 'Raja Mohamad Ifwat'

    maksud Ifwat = yang terbaik.

    moga akak selamat melahirkan baby.
    dipermudahkan, inshaAllah :)

    ReplyDelete
  63. thniah ye cpm..

    syu pon cdgkan nma jgk la..

    syu dari KL cdangkan nama Raja Mohamad Akram Danish ..

    Akram -Most generous
    Danish -Pengetahuan, bijak

    ReplyDelete
  64. salam..sy eyrah dri terengganu cadangakan nama utk anak akak CPM HONEY NURHALIZA :
    "RAJA MOHAMAD ADAM ASYRAF"

    ReplyDelete
  65. Sy Nur Azreen dari terengganu ingin namakan anak CPM dengan nama Raja Mohamad Irham.

    Irham maksudnya berkaitan dengan jiwa insan aka alam rahim.

    ReplyDelete
  66. Salam..

    Saya amaniammar dari Kuala Lumpur

    Saya mencadangkan

    Raja Muhammad Thaqif Umar
    *Thaqif : Yang Bijak dan cepat faham
    *Umar : Yang Memakmurkan

    Sekian , dari saya..smga selamat melahirkan kelak

    ReplyDelete
  67. salam..

    saya amaniammar ingin menyahut contest ni..

    nama

    RAJA MUHAMMAD THAQIF UMAR

    * Thaqif : Yang Bijak
    * Umar : Yang Memakmurkan

    Semga Selamat Bersalin

    ReplyDelete
  68. salam sis CPm..

    saya zakiah dari subang jaya mencadangkan nama

    raja muhammad syarafuddin

    syarafuddin = yang mulia agamanya

    tq sis..
    neway, hope sis n baby sihat ye.. :)..

    ReplyDelete
  69. salam sis..
    saya zakiah dari subang saya..

    saya mencadangkan nama Raja Mohamad Syarafuddin

    Syarafuddin=Ynag Mulia Agamanya,

    tq sis, neway, hope sis n baby sihat.. :)

    ReplyDelete
  70. sy sumaiyah from johor,

    Raja Mohamad Qayyum
    maksud abadi & kekal

    ReplyDelete
  71. sy chik dri gombak,mencadangkn nama tuk ank kak CPM 'RAJA MOHAMAD KAMEEL'

    maksud KAMEEL: sempurna. ;)

    selamat bersalin ye kak CPM.

    ReplyDelete
  72. salam kak.
    semoga anak akak selamat dilahirkan.
    dan akak sihat sejahtera.

    saya amier azrul dari blog triple A or dari terengganu mengusulkan nama anak lelaki akak diberi nama...

    Raja Mohamad Zafran Nufail :)

    zafran bermaksud kejayaan dan pemberian.
    nufail bermaksud hadiah..

    semoga mendapat tempat di hati akak dan suami..hehe

    ReplyDelete
  73. salam kak,
    saya nur khairunnissa' akmal dari melaka nak cadangkan nama utk baby yg bakal lahir ni Raja Mohamad Amsyar Hariz

    Amsyar bermaksud yg cergas
    Hariz bermaksud yg kuat atau terpelihara

    Sekian
    Semoga akak selamat melahirkan seorg bayi yg comel dan akan menjadi anak yg soleh kelak:)

    ReplyDelete
  74. saya dah jmpa bakal pemnenang contest ni...

    ReplyDelete
  75. wow, bertuah pemenangnya.....ramai lak tue yg join.....

    ReplyDelete
  76. @greenailin nantikan entry pemenang ni ya..:)

    siapalah yg bertuah dpt trial skincare marykay ni kan??

    ReplyDelete
  77. btuahnye la spe yg mng tuh.. :) tak sabar nk taw...

    ReplyDelete
  78. hahahaha.... mcm dah taw je nama baby... sbb de tulis kat side bar! hehehehe

    ReplyDelete
  79. rasa mcm taw name baby sbb clue dah de..hehehehe... = )

    ReplyDelete