24 July 2011

~ My Designer Blog ~


ini design yg mula2...tp saya mintak sha tukarkan kaler kpd deep pink agar lebih menyerlah


ini colour yg saya mahukan..deep pink...happy family doll 5 beranak..:)

Amacam dengan new template blog saya skang ni?? cantek bukan?? saya baru bercadang nak rasmikan blog ni bila baby kuar mggu ni tp tuh laa...baby x mo kuar2 lg ...xpe,maybe baby syok sgt dok dalam pewut mama die agaknya...

Rasanya smua org dah sedia maklum kot saya tempah design blog ni dgn siapa...so far saya mmg rasa berpuas hati sgt2 dgn hasil kerja dari Whiteymommy ni...dan walaupun ketika die design blog saya ni,saya berada di hospital.mujur ada line 3g kat sana,so dapatlah saya cek email yg dihantar oleh nya...dan sepanjang bekerjasama dgn sha , die sgt2 sporting melayan kehendak design yg saya mahukan...

Banyak juga sha bantu saya,dari segi penukaran domain blog,design header,watermark,badge mata kelip2,signature..mcm2 lagi la yg saya minta sha tolong buatkan dan sgt2 berpuas hati dengan amount yg saya laburkan..:)

Ok bercerita tentang tema blog pula,mula2 skali of cource ianya adalah tema pink...itu mmg x leh nak dielakkan...dan saya mahukan ianya berkonsepkan "family bahagia" 5 beranak yg sdg duduk di landskap taman qasehkuhoney & berlatar belakang kan rumah saya...sbb itu yg saya dok bayangkan tema design blog dari dlu lagi...sbb tuh saya percayakan sha utk create kan mcm yg saya inginkan tuh...dan alhamdulillah sha dpt buat yg terbaik utk blog saya...

Kalau x silap saya,blog ni siap ketika saya berada di hspital tempoh hari...dan ketika tuh saya hanya dpt view melalui iphone shj...x sbr nak pulang ketika tuh & nk lihat besar2 kat my notebook...dan bila saya lihat sndiri design nya kat notebook,mmg beebetul rasa puas hati dengan hasil kerja sha...sgt2 kemas dan menepati ciri2 yg saya inginkan...

Dan kpd sesiapa yg inginkan sha designkan blog anda,boleh la refer pd blog nya ok...saya percaya,die mampu buat lagi baik sepertimana yg die telah buat pd blog saya...dan secara jujurnya,apa yg saya dapat perhatikan,sha punya design mmg lain dr yg lain...

to sha a.k.a whiteymommy,thanks tau sbb x jemu2 melayan karenah permintaan akak sepanjang kita bekerjasama...dan terima kasih kerna banyak membantu ketika akak berada di hospital arituh...akak doakan semakin ramai yg order design blog dgn sha ok...nice to knowing u my dear...:) next year boleh order lagi...:))

19 CPM's comments:

  1. Terima kasih akk untuk entry ni..
    Ya allah terharunya..
    huraian yang lengkap dan padat...
    dua kali ulang baca...:)

    akk...
    terima kasih kerana suka dengan design yang buat...:)
    mohon maaf atas salah dan silap sepanjang kita bekerjasama...:)

    Serius terharu baca entry ni...
    tambah dengan lagu...
    syahdu...

    terima kasih buat akk kerana percayakan sha, mula2 gugup juga nak design...tapi lepas dah hantar first draft... dah yakin...rasa macam nak letak macam2 kat blog akk ni..:D
    akk berikan kerjasama yang baik sekali walaupun dalam keadaan sakit kontraksi kat hospital...
    memang iron lady, kuat sangat2..masih boleh layan sha bila tanya itu ini...:)

    lepas raja ......? lahir nanti...lagi bersemangat untuk berblog...:D

    msg akk
    "akak puas hati amik sha"
    terharu sangat2 bila baca :)

    terima kasih akk...semoga akk selamat bersalin...akak dan baby selamat keduanya.:)

    ReplyDelete
  2. @Whitey Mommy segala apa yg akak coretkan kat entry khas ni,itulah yg lahir dari hati akak...puas hati nya,hanya Allah shj yg mengetahui sbb ini tema blog yg akak idam2 kan slama ni...tp x de sorg pon yg boleh buat...

    akak mmg akui sha mmg sgt2 berbakat bab2 design ni...tp design ni paling akak suka skali...dan sha pon akak puas hati sgt bekerjasama ngn sha..

    nnt boleh la pasni ni every year akak tempah pd sha ok...

    ramai yg puji tau design blog ni...hope lebih ramai yg order dgn sha nnt..makin murah rezki la pasni,amin amin amin...:))

    last skali,thanks sgt2 tau..:))

    ReplyDelete
  3. @CPM honey_nurhaliza
    Hehe booking awal2 ya...:)

    terima kasih untuk akk juga...
    all your compliments make my day...:)

    akk puas hati terima blog design...
    sha pun dapat design blog akk dengan puas hati juga...:)
    hehehe gembira...

    ReplyDelete
  4. @LaLaLovy nnt boleh la tnya pd whiteymommy ok...

    jom temnpah skang...kene booking awal2 yaa

    ReplyDelete
  5. @AYuNG thanks dear...awak pon leh tempah jgk ok...

    ReplyDelete
  6. @Whitey Mommy insyallah next year akk kene tempah awal2 kat sha...

    thn depan x tahu tema apa plak kan?? :)

    ReplyDelete
  7. comel suka tgk heheh
    nnt nur dah kawin nak buat jgak la mcm nie nampak comel dan bahagia hehehe

    ReplyDelete
  8. @cik nur ala skang pon boleh buat jgk tp bile dh kawen n ader baby,baru best sket kan?? sbb bahagia n comel..:)

    nnt leh la tempah yaa..

    ReplyDelete
  9. tuela, hari tue lin terjah blog whiteymommy, mmg bnyak da blog yg dia wat, semua cantik2....he

    dlm proses nak tempah...he

    ReplyDelete
  10. Memang tak akan kecewa guna sentuhan emas WhiteyMommy.. Bila dah guna sekali nanti nak berkali2.. ;) Sememangnya cantek!!! :D Dia x penah mengecewakan customer dia.. :D

    ReplyDelete
  11. sesungguhnya blog akak cantik sangat sangat ^^

    ReplyDelete
  12. @greenailin ok nnt dh tempah n dh siap gtau akak tau..nak jugak terjah nnt..:))

    ReplyDelete
  13. @Salina@IbuAqil bg saya ianya sentuhan magik..ehhehe

    blog ibu aqil pon cntek juga...saya sudah terjah...:)

    ReplyDelete
  14. @Wani tq wani...

    pasni wani pon leh tempah jgk..ok??

    ReplyDelete
  15. hye akak..boleh tanya macam mane nak order Mary kay set dengan akak yea??

    ReplyDelete
  16. hye akak. di mne ye nak tmpah blog utk bisnes ye?
    email sy ye tudung.kasih@yahoo.com

    ReplyDelete