11 August 2011

~ Review Simply 5 cream Simplysiti part 2 ~


3 jenis simply 5 cream...terbaekkk

Anugerah terindah dari Allah...

Fuhhh arini saya terkejar2 siapkan smua amalan berpantang sbb arini terbangun lewat sbb mlm berjaga sehingga jam 4 pagi...apa lagi layan si kenit danish tuh laa...walaupun mengantuk dan letih tp jangan sesekali merungut sbb itu smua pahala yg Allah nak berikan pd smua mama2 kat dunia ni...always think positif to Allah..insyallah smuanya akan dipermudahkan...

Ok berbalik pd entry,kali ini diberi tugas utk review product yg saya sgt2 suka skali pakai...act,ramai yg suruh saya update review cream simply 5 dari simplysiti ni...kalau anda pernah baca entry saya sebelum ni pernah update psl product simplysiti...yg masih belum baca entry terdahulu,sila baca di sini..

Memang x dinafikan saya mmg peminat dato' siti sejak dari sek men lagi...sbb itu saya mmg mengikuti segala perkembangan beliau...dan sbb kan saya minat dengan siti,saya support segala product2 yg beliau keluarkan...tp utk simplysiti.saya hanya menggunakan rangkaian makeup nya shj...skincare saya masih lagi tidak berpaling arah dari produk Mary Kay ( kpd yg ingin order dan cntek di hari raya,sila email saya ya) 

Krim yg bertindak dalam 5 cara ini melindungi,melicin,mencerah,memejal dan menutup cela pada kulit wajah kita..ucapkan selamat tinggal pada ketidaksempurnaan kulit wajah. Diformulasi dari teknologi kecantikan negara Korea,krim ini dapat membantu bg mereka yg mengalami warna kulit yg tidak sekata..kalau ada sape2 yg kulitnya sunburn,elok amalkan simply 5 cream ni.

Seriusly bila sapu krim ni mula2 dalam kuantiti sedikit sbb bimbang muka bercapuk2 tp utk hasil yg cantek n terbaik,saya suggestkan pakai selapis lagi utk menutup smua cela2 yg ada pada kulit wajah...ianya juga bagus merawat masalah jerawat ( pakai simply 5 hijau )

Dan tips saya utk hasil yg cantek,selepas menggunakan simply 5 cream ni,barulah pakai mineral powder foundation Mary Kay  utk hasil makeup yg kekal lama...tp apa2 pon before sapukan makeup,make sure anda smua pakai moisturiser pd kulit wajah yaa...nak tahu moisturiser apa yg terbaik yg saya gunakan,nantikan review saya akan dtg...dan kpd anda yg dah menggunakan simply 5 cream ni,sila beri komen anda utk berkongsi dengan pembaca2 yg lain..sharing is caring..:)

dan akhir sekali...

bukan sekadar kecantikan luaran
                         tp kecantikan bermula dari dalaman....


ok pic smlm sewaktu ke klinik...sorry saya belum kurus lagi...masih lagi berpantang utk dptkan berat bdn asal...

13 CPM's comments:

  1. dah pakai dulu...mcm teringin lak nk pakai balik...;)

    ReplyDelete
  2. @ImaDean nape x mentenkan?? nantikan review lg psl makeup dan juga product2 yg bagus..:)

    ReplyDelete
  3. waaaa..dato'siti la kat entry honey :))

    ReplyDelete
  4. u're so good in take care of the skin care!! no wonder u're very pretty.
    arisha baru perasaan ur face is just look alike dato' siti :)
    the last pic mmg gorgeous!! :)
    how's baby danish?

    ReplyDelete
  5. @nick dot anis aaahh dato' siti sentiasa ada...:)

    minat die x??

    ReplyDelete
  6. @Rtp Farra Arisha dear,jaga kulit mmg perkara wajib sgt2...:))

    tq ya arisha...baby danish alhamdulillah sihat..:)

    ReplyDelete
  7. iya sis. that's very important kan?
    alhamdulillah. bila arisha tgk danish skali lagi, rupanya ada iras mya plak. hehe.
    blog ni makin meriah klo taruh lagu raya by dato' siti. tak sabar nak beraya!! hehe.

    ReplyDelete
  8. mmg best pki simply 5 nie..fiza pn pki tau..rase licin n halus je kulit kite kn...fiza pki C bright.fieza pn hny gune produk makeupnye shj..

    ReplyDelete
  9. salam k.honey....akhirnya saya xmenjadi silent reader dah..hehehe...saya nk tya, macam mn nk tutup pori yang terbukak ye?sebab pori saya terbukak dan sangat jelas...nak2 kalo time tengahari, kalo dalam air-cond dia kurg ckit..huhuhu

    ReplyDelete
  10. @CPM honey_nurhaliza

    suka menerai2 katakan...tp dulu pakai yg c bright...now ada jerawat kecik2...kena pakai yg acne kot...plus now akk dah start makan vco catalyst...:)

    ReplyDelete
  11. rindu blog kak cpm..;)
    da lme xupdate,,,

    ReplyDelete
  12. Tadi dah tengok kat guardian... tapi beli yg lain pulak... next time nak cuba :-)

    ReplyDelete
  13. Pnh pkai c bright lbh krg 2 mggu. Mmg smooth n sekata. Mmg suka. Tp kulit mula naik jerawat kecik2. Trus brhnti. Lma gk nk hlg blk. Hmpr sbln lbh xpkai c bright. Bile tbca coment dr pngguna prduk ni trgin nk pkai blk. So skrg strt pkai blk dh 3 days. Hrp2 xde ape2 mslh lg.

    ReplyDelete