04 August 2011

~ Surprise !! ~


amacam?? surprise x tunggu entry ni?? sorry laa...bukan nya sengaja nk biarkan anda smua tertunggu2 entry ni...sbb now masa saya 24 hours abes utk berpantang dan juga my 3rd baby ni....so far alhamdulillah baby x de la meragam sgt pon...sama juga seperti saya menjaga raja irfan dan juga raja damia dlu time berpantang...syukur Allah permudahkan segala urusan2 saya..:)

ramai yg x sbr2 nak tahu nama baby saya kali ni kan?? ok laa...saya umumkan yaaa...

" setelah diperkenankan oleh duli2 yg Maha Mulia Raja2...maka dengan ini nama my 3rd baby adalah " Raja Danish Ieman " dan untuk pengetahuan smua ,saya telah selamat melahirkan Raja Danish pada 2 Ogos 2011 bersamaan 2 Ramadhan...pada jam 11.11 pagi iaitu seberat 3.15kg...(normal) 
Raja Danish Ieman terlebey overdue 7 hari dlm pewut mama nya...so far Raja Danish & mama nya dlm kondisi yg baik2 saja...alhamdullillah....

Banyak jugak pengalaman2 sepanjang saya mengandung & melahirkan Raja Danish Ieman ni...tp biarlah pengalaman tuh saya simpan kemas2 dalam memori kehidupan saya...

ramai bertanyakan saya ttg kulit danish..." cantek & bersihnya kulit danish...mama nya mkn apa ek masa mengandungkan danish?? " kpd yg ingin tahu,boleh email ataupun msg saya ya...saya akan kongsikan bersama..:)

Masuk hari ni genap 6 hari saya menjalani proses berpantang...dan alhamdulillah saya banyak dibantu oleh mama dan juga suami saya...dan x lupa juga 2 org adik lelaki saya juga banyak membantu saya jaga kan irfan & mya...

Saya rasa benar2 ralat dan terkilan kerna tidak dpt sempurnakan puasa pada tahun ini tp saya tetap berharap agar ada ganjaran utk saya sbb melahirkan Raja Danish Ieman...

Nampaknya masa bebetul x mengizinkan saya nak cerita lebih panjang lagi sbb Raja Danish Ieman dah bangun ni sbb nk susu...insyallah ada kelapangan nnt,saya akan slalu update blog yaa...terima kasih kpd sahabat2 yg mendoakan utk saya selama ni...terima kasih kpd yg memberi hadiah utk danish...terima kasih yg sudi dtg ziarah ngk danish...terima kasih segala2 nya...hanya Allah yg akan membalas smua jasa2 kalian...:)

jemput2 la ngk pic RAJA DANISH IEMAN YAA..:))


HARI PERTAMA RAJA DANISH IEMAN DILAHIRKAN KE DUNIA...2 OGOS 2011 BERSAMAAN 2 RAMADHAN...


SEBAIK SAJA TIBA DI RUMAH,IRFAN & MYA X SABAR2 NAK MEMANGKU ADIKNYA...


NI PIC LATEST RAJA DANISH IEMAN BERUSIA 6 HARI...DAH MAKIN TEMBAM PIPINYA SBB KUAT MENYUSU...:)


P/S: SAYA AKAN UPDATE NAMA PEMENANG UTK CONTEST NAMA ANAK CPM TUH YAA...RASANYA PEMENANG TUH DAH TAHU KOT...

53 CPM's comments:

  1. Whoaaaa!!!! Baby dah keluar ke kak?

    Tahniah2...cepat2 update cerita.eksaited nih!!!!

    ReplyDelete
  2. dah bersalin ye ?? tahniah kak .. selamat berpantang :)) meh nak tgok muka baby, mesti comel cam irfan kannnn

    ReplyDelete
  3. wah2.. dah bersalin..:DDDD tahniah!!!!!!

    ReplyDelete
  4. new born!! alhamdulillah.. thniah sis..=)

    ReplyDelete
  5. bile delivered??congrat......moga baby sihat

    ReplyDelete
  6. new born baby! congrats! tapak kaki comel belongs to a baby girl

    ReplyDelete
  7. wah!!!baby da kuar ek sis?alhamdulillah

    tahniah!!! =)

    ReplyDelete
  8. finally d baby has arrived! congrats kak!

    ReplyDelete
  9. tak sabar nak tgk baby tomey + encem akak! :)

    ReplyDelete
  10. congratz sys=) moga dia jadi anak yang baek~

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah n tahniah! :)

    S a l a m r a m a d h a n~
    Jum hayati di sini (^o^)
    suatu kisah di ramadhan

    ReplyDelete
  12. wahh, ni yg tak sabar ni kak..

    mesti comel baby akak... meriah ler raya this year..ada org baru... ^___^

    ReplyDelete
  13. kiutnya tapak kaki baby tu..terasa cam nak preggy lagi..anyway doakan cpm slmt bersalin..*ker dh bersalin nie??*

    ReplyDelete
  14. ahahhahah comeynya anak babah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. cpt update.. comel nyer kaki baby.. ;)
    tahniah :)

    ReplyDelete
  16. wah...si comel dah selamat lahir ke dunia...:)

    tahniah kak honey...:)
    akhirnya...
    baby yang malu2 dapat jumpa mama and family dah...:)

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah. TAHNIAH MAMA MODEN ;)

    ReplyDelete
  18. tgk kaki pun dh comey dh kak..
    congrate ye..

    ReplyDelete
  19. wah baby dah kuar lah :))
    tak sbar nak tgk muka dia.
    mesti comel

    ReplyDelete
  20. Tahniah honey!!!! Comelnya kaki dia.. Hehehehrheh get well soon dear..

    ReplyDelete
  21. baby!! waa. dari situ dh tawu comel. cepat cite ye. :))

    ReplyDelete
  22. tahniah...dah bersalin ye..ni tak sabar nak tau bb pe ni...t update ye (^_^)slmt berpantang ye

    ReplyDelete
  23. congarate on ur new baby boy...

    putihnye, msti secomel mamanye kan??

    wink...wink...

    ReplyDelete
  24. TAHNIAH..

    Selamat BerPANTANG...
    smga cergas kembali dan smg bby sihat!!!!

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah selamat yer;)

    ReplyDelete
  26. congratez ye kak!!
    mst comel kn?
    cpt2 update tau!xsabar nk tgk..=D

    ReplyDelete
  27. geramnya tgk tapak kaki baby, nh yg x sabar nak jumpa babyboy nh....hehe....

    ReplyDelete
  28. syukur pada Allah semuanya dah selamat..semoga baby n mama sihat dan selamat berpantang buat mama baby...

    ReplyDelete
  29. Syukur Alhamdulillah..Tahniah akak..gebu nye kaki baby..Baby Ramadhan?hehe..jangan lupa update blog ye akak...nak tgk baby..:D

    ReplyDelete
  30. congrats honey...cpt2 update kisah bby plak + kasi tau name bby skali ek....selamat berpantang di bulan ramadhan...hehehe...

    ReplyDelete
  31. tahniah kak cpm! semoga baby sentiasa sihat dan mamanya juga sentiasa sihat. ameeen. :)

    ReplyDelete
  32. nah, i'd told u earlier, he's just comellll like u sis cpm!! and rupanya ada iras irfan..i love all the piccas. mukanya sesuci, putih bersih..hehe. nak jumpa adik raja danish ni ;) mmmmuuuuaaahhh to him ya :**

    ReplyDelete
  33. hanny, he looks like his papa la..kening lebat mcm mamanya..tp tak tau nnt kemudian hr mesti berubah lagi kan muka baby..anyway he's soo cute n hensem..rasanya kali ni muka dia mmg ikut papa dia la sbb irfan ikut muka mama dia dan damia mcm muka papa dia..yg ni mesti besar nnt muka mcm lelaki macho..hahahah

    p/s :nk pgl apa ni?raja iman cantik jgk mcm anak twin akak tu..tgu aunty bg hadiah ek...please kiss dia tuk akak yer..

    ReplyDelete
  34. omeynya danish, x sabar nak jumpa dia......gebu mcm akak.....peluk cium bg pihak lin akak...he

    ReplyDelete
  35. tahniah kak..comel+putih+gebu nya Danish!! nk baby mcamni jgk la..;)selamat bpantang..tke care..

    -lynn-

    ReplyDelete
  36. comelnye...btw tahniah! semoga jd anak yg soleh insya'allah :)

    ReplyDelete
  37. sis,, sebijik tgk macam mia la.. hehe..
    neway, congrate ye sis...

    ReplyDelete
  38. Kak honey.. omeynyaa raja danish ieman.. =)

    ReplyDelete
  39. wahh ! tahniah , btw birthday Raja Danish sama dengan birthday Nienyz laa . 2 August :) ada geng laa . hee

    ReplyDelete
  40. Lamanyer tak jenguk blog honey... tahniah!! Ur baby sangat comel :-)

    ReplyDelete
  41. tahniah kak cpm..cute sgt baby danish ni..ermm....mcm muka damia n irfan skit2...haa

    ReplyDelete
  42. comel nye raja danish ieman,
    cm mama die
    hik hik

    ReplyDelete
  43. taniah kak honey for the cute baby..
    selamat berpantang

    ReplyDelete
  44. tumpang hepi dgn kehaidran bby baru...
    sebak pun ada sbb sy blum ada rezeki
    untk ada bby...
    moga akak dgn baby sihat2...
    raya ni ada bby baru...syokknyerrr...

    ReplyDelete
  45. cngrate kak honey...

    danish muka macam damia...comel...

    ReplyDelete