25 August 2011

~ Timewise vs Safi Rania Gold ~



Saya kembali lagi utk update entry kali ni...maaf kerna lama x update sbb terlampau fokus pada proses berpantang saya...fokus la sgt kan?? act,saya bz siapkan persiapan raya utk ketiga2 anak saya...persiapan utk saya ala kadar shj sbb yer la kan,still lg berpantang...so smgt nak raya tuh kureng sket sbb x dpt nak jalan2 raya lg...xpe2,nnt abes je berpantang jln la sgt kan...

Act,saya buat entry ni sbb atas request kwn baik saya,yg mana die telah "pengaruh" saya utk mencuba 1 lg produk tempatan yg mana nya hasilnya setanding produk2 yg mahal di pasaran...

Serius saya nyatakan,saya tahu akan kewujudan produk Safi Rania Gold ni tp saya x pandang langsung sbb ntah la saya sndiri pon x de jwpn utk itu...haha...maybe sbb saya pengguna setia Mary Kay product (Melacep Whitening & Timewise) dan sbb itulah saya tidak mahu bertukar ke produk skincare lain..

Sehinggalah satu hari,kwn baik saya tuh telah mengesyorkan agar saya mencuba 1 set produk SRG ni...tp before saya pakai,saya telah buat reseacrh dlu ttg kebagusan produk ni...dan ternyata banyak testimoni2 yg bagus ttg produk ni...so saya beri peluang utk diri saya mencubanya...

So now dah masuk 2 month saya mencuba nya dan ini testimoni dari saya ...:-

Masa mula2 guna produk ni saya dah rasa wowww so amazing sgt2 bila after cuci muka tuh kulit x dry lagi...mmg after dah beranak pinak ni,kulit jd melampau2 plak dry nya...dan org ckp,kalau kulit jenis yg dry cpt nmpk tua dari kulit yg oily...saya rasa ader kebenaran nya sbb kulit yang oily walaupun ianya berminyak,ia  mampu memberikan lagi kelembapan pd kulit kan?? berbanding dgn kulit yg dry,nak2 kalau senyum ,nmpk betul garis2 halus di tepi mata dan bibir...tp saya belum lg la hadapi situasi yg ngeri cmtuh...tuh sbb bab2 penjagaan kulit saya sgt2 cerewet dan alert utk jaga smua2 tuh...

Saya beri peluang pd diri sndiri utk mencuba produk ni selama 2 bulan dan hari ini genap sudah 2 bulan saya menggunakan SRG skincare ni...dan ianya bebetul ternayata bagus...patutlah kat google bnyk betul testimoni SRG skincare ni...

ok saya bg testimoni setiap produk SRG ni ya :-

Cleanser ( gel &creamy)
Ada 2 jenis cleanser SRG ni,gel pembersih dan pembersih jenis creamy...creamy tuh saya guna pd waktu siang utk mencuci muka manakala yg gel pula saya gunakan utk mencuci muka pd sebelah mlm..

Toner
toner ni pakai after kita mencuci muka ..baunya harum seperti air mawar dan ianya mampu mengecilkan pori2 yg terbuka dan menyegarkan kulit..

Day Cream
krim siang SRG saya guna after toner..mampu melindungi kulit kita dari tabir suria yg merbahaya terhadap kulit...juga boleh dijadikan sbg moisturiser b4 makeup siang...mmg best sbb ianya tidak berminyak

Night Cream
Banyak2 produk kan,saya terlalu obses dgn night cream,apa shj jenis night cream yg bagus2 saya akan beli dan mencubanya sehingga saya dpt result yg baik...sbb night cream ni bagus diamalkan b4 tido sbb ianya boleh memperbaiki tisu2 kulit kita semasa kita sdg tido...tuh sbb saya x pernah sesekali mengabaikan pemakaian night cream...yg night cream SRG ni mmg superb! saya suka pakai tebal2 dan keesokan harinya,saya dpt hasil kulit yg selembut bayi...x caya?? sila cuba...

Scrub 
scrub pula saya akan pakai 2 hari skali utk buang sel2 kulit mati yg ada pd wajah...tuh sbb scrub saya ni cpt abes..juga mampu mencerahkan wajah kalau pakai secara kerap...

Krim Kontur Mata 
mula2 saya x berminat ngn krim kontur mata SRG ni sbb nampak mcm x berkesan je...pastuh saya try jugak utk lihat hasilnya dan masa dlm berpantang ni bawah mata saya mcm nak wujud dark circle sbb yerla berjaga mlm utk susu kan danish kan..so tidur saya mmg x ckup ...tp bila saya kerap dan rajin pakai krim kontur mata ni,serius ianya hilang...dlu krim mata ni yg saya x pandang langsung tp kini ianya menjadi krim yg wajib ada dlm bag makeup saya..:)

Serum
ok serum SRG ni mmg serius best sbb ianya tidak berminyak langsung...saya amalkan pemakaian serum dari dlu lagi...sbb serum mmg bagus utk menganjalkan kulit dan memberikan kulit yg sihat dan lebih bermaya...lebih2 lagi kulit di ambang 30an seperti saya ni...bnyk perkara yg perlu saya alert dan jaga...

Krim kecantikan
krim kecantikan ni saya readykan bila ader jerawat rasa2 nak tumbuh,so saya akan sapukan pd sebelah mlm dan esoknya jerawat tuh trus x jadi nak tumbuh...ada sesetengah org,dorg wat sbg base makeup..tp saya x brapa suggest utk dijadikan sbg base makeup sbb ianya terlalu oily utk dipakai di siang hari

so itu shj serba sedikit testimoni dari saya ttg SRG skincare ni...kpd kaum2 wanita yg seusia dgn saya ataupun yg ingin menggunakan SRG skincare ni,saya mmg amat2 syorkan...sbb harganya yg sgt berpatutan dan mampu memberikan hasil yg baik...tp kpd yg ada budget lebih utk mencuba mary Kay product,boleh email saya seperti biasa yaa...

nantikan next entry " tutorial makeup  simple for hari raya "

18 CPM's comments:

  1. akak nk tnye..hihi..

    dlm tempoh trial tu, akak still guna product Mary Kay ke akak pause kejap.. xde side effect ke

    ReplyDelete
  2. @asyiqin nasir mmg 2 bulan trial tuh akak stop mary kay product..sbb nk ngk bebetul bagus ke x SRG skincare ni...

    dlm proses nk upload pic latest 2 bulan try SRG ni...

    ReplyDelete
  3. safi rania ni seswai x utk org yg range age 20 an? sbb sgkakan utk golongan yg 30-40 ??

    so, boleh ke org sebaya saya pakai srg?

    ReplyDelete
  4. teringin nak try tapi umo baru 20. agak2 sesuai tak unt remaja yg umo 20 ?

    ReplyDelete
  5. sis..reen pun pakai SRG ni ..mmg bagus..yang cleanser tu ada 2 kan..gel n creamy..apa beza dua tu?mana yg best?

    ReplyDelete
  6. yeay!! sama la kak..sy pon baru start pakai SRG nak msk 3 minggu..kesannya bgs sgt..jerawat cpt surut..cream mlm 2 mmg btl..bila bngun pagi lps cuci muka lembuttt je muka..scrub 2 pon best..wangi lak 2..tp sy hanya pakai cream kcntikan, nite cream, toner ngn scrub..serum, kontur mata lom try lagi..mcm best je bc testimoni akak..kalu ada bajet lbh, mau try gak la..hehehe

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum w.b.t

    wah mummy hot gtu..selamat berpantang!!
    anyway i just mengukuhkan lagi pendapat mengenai produk SRG..memang i dah lama pakai produk nie..dalam 3 taun lebih...result nyer memang gempak n also makan produk VCO memang upmmm!!!..

    kalo x keberakatan..jg la follower i.

    www.radeka85.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Salam,
    nak kongsi skt ya berkenaan produk Safi Rania Gold ni. Nak tya kalau kulit yg agak oily macam mana? Dh cuba hampir sebulan, tp muka oily skt. mmg lembab cuma sbb ada jerawat skt. Minta cik bg pandangan...tq

    ReplyDelete
  9. (^_^), kebetulan la pulak...sama la, sy pun mmg pakai produk MK, yg set botanical tu...tp tak dek pakai serum, tp hr ni hr kedua pakai serum....nk try serum ni ja dulu, lgpun yg MK baru ja beli baru, maunya dlm 6 7 bulan baru abis...xsalah pilihan sy yee...harap seswai la, cuma tgh konfius, klu ikut betul after serum moisturiser, klu tak pakai ok tak ar....serum ja....

    ~tp sy still pakai lain² produk MK (cleanser, fresherner, moisturiser & timewise foundation)

    ReplyDelete
  10. btol ke untk kontur mate leh hilang sbb gne safi balqis xhilang pon...dh tension eyebeg truk sgt nih...

    ReplyDelete
  11. salam . sya baru try SRG ni . b4 this bnyk produk yg sya dh try . yg pling sya suka stkt ni nano white .

    but nak tnya , during day time , saya pkai toner , then letak day cream n then krim kencntikan . boleh ke pkai mcm 2. coz kblkgn ni kulit sya mula tumbuh jerawat dan kulit muka sya jd cm gelap sikit dr asal . huhu

    ReplyDelete
  12. kalau pakai pncuci muka SRG je nmpak x effect dia? tkot nk pkai krim lg..huhuu..muka sy slalu ada jrawat..nano white pon xbrkesan..mula2 je ok nano white tu..huhu

    ReplyDelete
  13. salam...

    mcm best je produk safi nie..tp still takut ag nk cuba mcm2 produk..he2

    ReplyDelete
  14. saya pun penggunaSRG...mmg best...tp saya xpkai krimmlm..heeee...

    ReplyDelete
  15. saya pun penggunaSRG...mmg best...tp saya xpkai krimmlm..heeee...

    ReplyDelete
  16. kalo dari indonesia bisa pesan gak?

    ReplyDelete
  17. Kalo dari indonesia macam mana cara pemesanannya?

    ReplyDelete