22 September 2011

Review : Elite Kajal Eyeliner ( effect smokey eyes )

Views

Items used : 

Face

1) Cleanser + moisturiser Melacep Whitening.
2) Prep + prime face MAC
3) Concealer Sisley Paris ( with botanical ) # 1
4) Blusher Stila colour Poppy.
5) Bronzer NARS ( laguna) + Bobby Brown Bronzer pink 
6) Studio Fix powder MAC ( 2 way cake with spf )

Eyes

1) UDPP eye primer 
2) Estee Lauder Bronze Goddes Liquid eyeshadow (ultra violet) + 120 eye pallete colour eyeshadow.
3) Elite KAJAL eyeliner ( effect smokey look) in black + grey colour (mix)
4) MAC loud lash mascara + prep prime MAC 
5) Lens Freshlook Blue ocean

Lips

1) Lipstick covergirl Red Cashmere 579
2) Estee Lauder lipgloss

Makeup kali ni saya fokus makeup bhgn mata agar lebih menyerlah dan memukau...utk lebih menyerlah makeup bhgn mata,saya gunakan Elite Kajal eyeliner for effect smokey eyes...so kalau  korang perasan,makeup cmni selalunya wanita2 timur tengah suka memakai nya...gelap di bhgn mata...tuh sbb la mata wanita2 arab lebih menyerlah...dan menjadi 1 sunnah bila memakai "celak" (eyeliner)

Elite Kajal eyeliner ni masa mula2 terpandang pon saya terus grab je tnpa berfikir panjang sbb susah kot nak jmpe celak cmni...celak kajal ni mmg org2 arab gemar memakainya..sbb effect nya lebih pekat dan x comot...sbb dlu saya pnh beli yg body shop punya..tuh pon syg nak guna sbb dah x de jual lg sbb ianya limited edition...mmg best pakai eyeliner jenis kajal cmni...

saya stop sini dlu bg korang usha2 dlu makeup kat bwh ni...

dan kpd sesiapa yg berminat utk mengikuti class makeup secara personal dengan saya boleh la email seperti biasa yaa...juga kpd bakal2 pengantin di luar sana,kpd yg ingin booking makeup saya,sila beri details2 yg lgkap yaa agar sng utk pihak kami uruskan...terima kasih...


 makeup wedding biasa nya saya akan makeup simple cmni...so nice..pic sbg contoh


 ini contoh makeup simple for shoot my sis irine nadia marcello...makeup by CPM honey nurhaliza


 makeup yg sgt2 simple but nice...:) 


the power of my eyes...kajal eyeliner in black ...superb! x comot langsung! 
kpd yg ingin order eyeliner kajal ni boleh email honey_nurhaliza@yahoo.com..sape cpt die dpt yaa...:) tahan 3-4 bulan pakai...jimat!


 ini bukan solekan utk natural ya...ini solekan smokey eyes.....ini hasil my review kajal eyeliner in black...dh layak berada dlm makeup bag pink saya..

Domain dan Hosting oleh Hosting Rajawali - Social blogging in Malaysia Oneblogsocial

18 comments:

  1. thanks kerna sharing disini..arisha pun sedang belajar bab2 asas untuk make-up..hehe..btw, u're so gorgeous and the way u make-up urself sgt bagus..di bahagian mata tampak menarik, menyerlah..one fine day, bolehlah sis make-up kan untuk arisha juga ya?? ;) kuikui..

    p/s: the pretty sis irine pun cantik..itu sis cpm ya yg make-up kan?? sampaikan salam buatnya!

    ReplyDelete
  2. @Rtp Farra Arisha

    insyallah boleh je kalau nk request makeup by me...thanks ya..eehhe

    aahh sis irine akak yg makeup kan time shoot arituh...

    ReplyDelete
  3. cantiklah akak..
    eka pun suka mekap bahagian mata...hehehe

    kat mane ye ada eyeliner kajal camtu??

    selalu nampak yg biasa punya tu jer

    ReplyDelete
  4. Cantiknya mata kak honey,da lama belajar tapi susah nak jadi sebab eyeliner mudah luntur,selalu guna produk avon..beli kat mana eye liner mcm tu??

    Kak honey nak request muleh,,buat tutorial mcm mana nak pakai celak kat kening.Sangat tak reti,bila pakai nampak mcm shin chan,nak mo..kening akk cantik

    ReplyDelete
  5. @Cik Eka if minat boleh order yaa..:) mmg best n x comot pon..:)

    ReplyDelete
  6. @cik chinta tutorial youtube abg rafi x izinkan..insyallah akak wat tutorial satu2 kat blog nnt yaa..:)

    ReplyDelete
  7. kak mana nk dapat elite kajal eyeliner tu

    ReplyDelete
  8. wa cantik gilar akak...zaza xpandai pon pakai eyeliner kajal ni..die cam lembut sgt..akak buat la tutorial.

    ReplyDelete
  9. @Zaza Zafran 귀여운 eyeliner kajal ni mmg the best...ehhe..:) free nnt akak wat tutorial yaa..thanks.:)

    ReplyDelete
  10. kak cpm buat video tuturial kt blog sng nk refer cmner..bley yer kak

    ReplyDelete
  11. boleh tunjuk x mcna rupa dia celak ni bile dah di buka penutup tu? yg n kompom x melekat ke kat bawah2 mata or atas kelopak mata tu?

    ReplyDelete
  12. kak.ada lagi ke celak tue? kalau x da tau x kat mana nak cari ?

    ReplyDelete
  13. kak...ktne nk dpt celak tu...sb survey company name WATSON'S PERSONAL CARE STORES PTE LTD....erm...

    ReplyDelete