19 September 2011

~ Review : Mascara MAC vs Maybelline ~

Ramai wanita obses dgn maskara?? saya stuju kot sbb secara jujurnya saya x boleh hidup tnpa memakai maskara...saya akuinya sbb eyelashes saya mmg agak pendek...x panjang mcm irfan & mya nya eyelashes...so bila saya lihat kaum wanita mempunyai eyelashes yg panjang & cantik,saya jd jeles sgt2...hehe

That's why la maskara ni bende yg wajib ada dlm makeup bag saya...saya cpt terpengaruh dgn iklan2 maskara tp saya akan cube terlebih dahulu sebelum membelinya...dan yg pnting,saya akan review dlu di internet,mcm2 jenis maskara yg terdapat di pasaran skang ni kan?? dari yg semurah2 sehinggalah yg mahal2...tp jangan terpengaruh sbb kdg2 yg murah tuh la lagi bagus dr yg mahal...

Brand MAC of cource smua wanita2 kat dunia ni kenal kan?? so far mmg ianya bagus sbb saya sendiri menggunakan brand MAC ni utk makeup my client for wedding...so far mmg berpuas hati dgn brand ni...stiap product ader pro n kontra...

Ok bercerita ttg pemakaian maskara ni,saya mula curi2 pakai kalau x silap time form 4 kot...yerla kan dah anak dara of cource la nak cantik2 kan...maskara mula2 saya beli time tuh brand maybelline,tp x ingt type yg mana...gegeh btul time tuh kumpul duit raya nak beli maskara...hehe..

So di sini saya nak review maskara nya product...since ramai yg kata maybelline magnum volume express tuh bagus,maka saya pon telah membelinya...mula2 pakai mcm ok la kot tp lama2 maskara tuh mcm bergumpal2 kat bulu mata...pastuh nak bersihkan ambil masa yg lama sbb ianya pekat...waterproof then bila dah apply kat eyelash rasa mcm berat sgt...so bg saya x best kot yg maybelline nya...tp product maybelline yg lain mmg best...

Berbeza pula dgn maskara loud lash from MAC ni...waterproof jgk ..tp before pakai yg loud lash ni,make sure saya akan sapukan dgn prep+prime maskara yg kaler putih ni dlu utk bg eyelash tuh lebih nmpk dramatik...so mmg cantik bila kita apply dua2 jenis maskara ni...mmg x mengecewakan...dan yg bestnya ianya x berketul2 bila apply kat bulu mata dan sng utk dibersihkan dgn makeup remover...

Ada juga brand2 maskara yg lain yg saya akan review di blog nnt k...so nk share la jugak,korang plak pakai maskara jenis/brand apa?? 
maybelline ni saya pakai mcm berketul2 kat eyelashes...frust kot!


loud lash mascara & prep +prime mascara...terbaekkk...:) korang boleh mencubanya nnt...:)

prep+prime mascara...ianya kaler putih..pakai yg jenis ni dlu


then baru apply loud lash mascara ni...mmg x mengecewakan...bulu mata lebih panjang & lentik..

15 CPM's comments:

  1. good tips! yg maybelline tue sbb die waterproof kan? yg brand MAC tue waterproof jgak ke?

    ReplyDelete
  2. @ina aahhh dua2 waterproof tp MAC ni lg natural sbb ianya x bergumpal2 kat eyelash..:)

    ReplyDelete
  3. kt pkai yg murah pnye jew..
    dlu pkai mayballine..
    mmg berketul2..
    tp skrg dh bertuka ke silky girl yg hi-definition pnye..
    ok la stakat nie..=)

    ReplyDelete
  4. xpenah try mascara MAC. Yang Maybelline tu boleh tahan la... Mmg clumpy, tp they hold the curls quite nice. Dah try Dior Show Mascara? I heard byk rave pasal mascara tu! Love the review anyway!

    ReplyDelete
  5. hai cpm, cuba try mascara brand max factor false lash effect...memang best n x bergumpal...

    ReplyDelete
  6. Make up mahal macam MAC mmg biasanya bagus kak...X terbanding la dgn Maybelline. Tapi apakan daya.... bukan semua orang mampu beli :(

    ReplyDelete
  7. thx sb slalu share tips makeup..saya suka sgt...saya suka n jatuh cinta ngan mascara body shop..sb saya mmg p'gguna tegar product ni...sejak dr dulu..

    ReplyDelete
  8. mac mahal kan kak =.= fyna pun xsuka sangat maybelline..dia suke gumpal2..xbest..

    ReplyDelete
  9. @Me maskara bodyshop type yg mana satu?? meh share meh

    ReplyDelete
  10. @fyna

    tuh la fyna,maybelline nya gumpal2...mmg failed kot die nya maskara...yg fyna avon tuh ok ke??

    ReplyDelete
  11. @Miss Ff tp alah membeli menang memakai..ehhe..:) cube try one day nnt

    ReplyDelete
  12. @Sabrina dior maskara mmg best jgk..tggu my review...x kuar dr oven lg ni..eheh

    ReplyDelete
  13. fieza pakai double intensity mascara...brand bodyshop....best jgk...lg lentik bulu mate tu...;-)

    ReplyDelete