23 May 2011

~ Mary Kay...Mary Kay...Mary Kay..('-') ~

5 tahun yg lalu,saya mmg x pernah tahu apa itu Mary Kay...apatah lg dengan skincare nya yg mahal2...serius time tuh kalau x silap,saya sdg mengandungkan Raja Damia...hati saya meronta2 utk tahu dgn lebih lanjut ttg dunia Mary Kay ni...tp serius,saya lebih teringin nak mencuba produk2 yg hebat tuh...

Time tuh,saya telah mengenali seseorg yg telah mengajar saya ttg penjagaaan kulit yg betul,smuanya die guide tanpa rasa jemu...pengetahuan saya dlm dunia kecantikan semakin hari semakin bertambah...saya belajar dari bawah dan x kenal erti putus asa...dan sambil menjana karier saya,saya juga pengguna setia barangan skincare Mary Kay...

Mula2 skali,utk lebih berjaya,saya harus memakai & mencuba sndiri set2 skincare Mary Kay...bile dah alami perubahan yg sgt2 bgus n ketara pada kulit muka,keyakinan saya utk pergi lebih jauh dlm Mary Kay semakin tingggi...dan dari situ,saya create my income dlm dunia Mary Kay...syukur alhamdulillah...saya dpt kongsikan rahsia kulit yg sihat ni pd smua wanita2 di luar sana...

Dan majoriti smua client2 Mary Kay saya sgt2 berpuas hati dengan rangkaian2 skincare dari Mary Kay ni...apa2 pon istiqamah tuh pnting dalam apa jua yg kita lakukan...x boleh la,bile pakai je then x sesuai,trus stop,cmna nk dptkan hasil yg bagus kan?? tp pemilihan set2 produk kecantikan kulit di pasaran skang sudah melambak2 dengan pelbagai jenama & brand...tp jgn lupa,anda mesti kene alert stiap kandungan yg terkandung dlm set2 skincare tersebut...jangan terpengaruh dengan iklan2 yg konon nya muka boleh cerah dlm masa "14 hari"...of cource wanita2 pasti akan terpedaya dengan smua pengaruh2 tuh...tp kalau nk kulit cntek n sihat,jangan sesekali menggunakan skincare2 yg mengandungi "hidrokinon" dan bahan ini lah yg sebenarnya mengelupaskan kulit anda smua yg menyebabkan anda boleh "cerah" dlm masa 7-14 hari...cube kaji smula bahan2 apa yg terkandung dlm skincare tersebut...dan pernah x anda bile stop je guna produk2 hdrokinon tuh,jerawat n bintik2 merah mula la keluar dan lama kelamaan muka anda menjadi teruk n kusam...pernah x??

Saya ckp ni pon sbb saya lihat majoriti kulit wanita tidak dijaga dengan betul...pemilihan produk2 skincare pon main pakai je asalkan "cuci muka", yer mmg la anda smua cuci muka tp sejauh mana ianya serap ke dlm kulit dan memberikan impak yg bagus...mmg ianya cntek di luar tp adakah kulit anda benar2 sihat dari dalam??

Saya pon x nafikan ramai client2 saya dlu mengeluh sbb maintenance Mary Kay ni tinggi....yer saya akui...tp bile saya sedarkan & buka minda dorg ttg kualiti produk,alhamdulillah dorg stuju dan terus menjadi pengguna setia Mary Kay...

Saya nak pembaca2 smua cube renung2 & fikir2 kan kan apa yg ingin saya nyatakan di sini...set basic Mary Kay rm285 utk fullset mengandungi cleanser,freshner,masker n moisturiser dan bertahan selama 3-4 bulan pemakaian,memberikan kulit yg sihat dan cantek dari dalam...manakala set2 hidrokinon yg korg gunakan rm200++ jugak tp cuma bertahan hanya sebulan shj,mengelupas dan mengeringkan kulit,kulit x boleh kene cahaya matahari lgsuung sbb rasa terbakar,cntek hanya sementara shj...so korg rasa set mana yg korg pilih?? tepuk dada,tnya hati anda...

Tp entry ni,saya lebih nak pembaca2 smua sedar akan skincare2 yg mereka gunakan hari ini...plz check ingredient2 produk tersebut...tuh sbb la bile ader yg mengadu pd saya,jerawat,jeragat n kulit kusam x pernah nk hilang...dan pemakanan pon memainkan peranan yg pnting jugak...so plz alert dgn brg2 kecantikan & corak pemakanan anda smua...

Dan kpd sesiapa yg berminat utk join skincare class marykay secara percuma pada hari sabtu ini 28 May 2011,sila inbox ur details @ my email honey_nurhaliza@yahoo.com dengan tajuk "saya berminat dengan skincare class" ya...secara PERCUMA howkeyh..:))

Apa yang anda akan alami ketika Seisi ini :-

-Mengenalpasti jenis kulit (melalui soal jawab/sejarah pemakaian)
-Menggunakan sendiri set skin care yang sesuai dgn jenis kulit (kering/berminyak/biasa)
dari Cleanser,Freshner,Masker, Moisturizer
-Merasai sendiri kehebatan SPA BIBIR-LIP MASK & LIP BALM-mampu pinkkan kulit bibir, protect skin bibir dari mengelupas,kering dsbgnya
-Berpeluang merasai SATIN HANDS- kulit selembut satin dgn set losyen 3 in 1
-Berpeluang mencari foundation yang sesuai dgn kulit muka
-Menggunakan basic set make-up Mary Kay-Mineral powder, mascara, eye liner, eye color, blusher,lip balm, lipstik, lip balm & lip gloss.

5 Tips Rawatan Wajah...
- Setiap kali mencuci muka, jangan sesekali melupakan bahagian leher kerana ia juga antara bahagian yang menunjukkan reaksi masalah kulit terutamanya penuaan jika tiada penjagaan khusus.

- Pemakaian penyegar amat penting. Pastikan cara menyapunya juga paling tepat kerana waktu inilah kamu mahu melihat keadaan kulit benar-benar bersih atau tidak. Sapukan sehingga kapas tidak lagi terletak kotoran. Dan, pastikan juga ketika membasahkan kapas dengan penyegar, 70 peratus kapas diliputi penyegar.

- Apa jua bahan yang anda sapukan pada kulit mestilah menghala ke atas. Jangan sekali-kali menarik kulit ke bawah, ini akan menyebabkan keanjalan kulit berkurangan dan menyebabkannya lekas kendur.

- Bahagian mata perlu diberi penjagaan khusus. Apabila menyapu pelembap atau apa jua produk, jangan sesekali sampai mencecah bahagian sekitar mata. Hanya krim khusus untuk mata sahaja yang boleh sampai disitu. Malah, pencuci make up juga sebaiknya carilah khusus untuk bahagian mata, celak atau maskara.

- Jika siang hari, jangan lupa memakai tabir suria selepas semua langkah dilakukan. Pada waktu malam, jangan abaikan pemakaian krim malam sebelum tidur agar wajah segar keesokkan harinya. Amat rumit bagi anda yang mencicirkan penjagaan malam kerana ia satu bonus untuk anda memulihkan keadaan kulit setelah sepanjang hari terdedah pada radikal bebas


dan peluang terbuka utk sesiapa shj yg berminat utk menjana pendapatan yg lumayan dan menjadi "Beauty Consultant" dalam bisness Mary Kay boleh juga di email kpd saya @ honey_nurhaliza@yahoo.com dengan tajuk " berminat utk beauty consultant"

saya mencari surirumah2 yg bersungguh2 utk menjana pendapatan dalam bisness Mary Kay...modal serendah rm180 anda mampu mengubah nasib keluarga anda...plz contact me @ hotline 019-6663298

niat saya hanyalah ingin berkongsi segala kebaikan tentang Mary Kay,samada dari segi kecantikan mahupun memperkayakan hidup mereka..('-")


Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah
nasib sesuatu kaum sehingga mereka
mengubah keadaan yang ada pada diri mereka
sendiri
Surah Ar-Ra’d (ayat 11)





set skincare Mary Kay berasaskan tumbuh2 an...



stater kit yg anda akan perolehi apabila menjadi beauty consultant,mari kita mengubah nasib kita smua...tiada apa yg mustahil dalam hidup ini jikalau kita berusaha..:)



f1 botanical skincare : utk kulit yg kering...rm285/set


f2 botanical skincare: utk kulit normal/kombinasi..rm285/set



f3 botanical skincare : utk kulit berminyak/berjerawat...rm285/set

order set marykay :-

1) irine nadia -melacep whitening set
2) mira azlina - botanical skincare f2 normal skin
3) tyra -botanical skincare f3 oily skin
4) dzhurah - miracle set normal to dry skin
5) cik ika - eye makeup remover & eyeliner blue
6) aunty sal - melacep whitening
7) putry putrajaya - botanical skincare & mineral powder foundation
8) herlina - medium coverage foundation

kpd yg ingin order produk2 marykay,sila email kpd saya yaa..terima kasih...



saya pengguna setia botanical skincare f2 normal skin & miracle set Mary Kay...tunggu review saya ttg miracle set ya...masih belum terlambat lagi utk anda bertukar kpd Mary Kay...
21 May 2011

~ Masanya kian hampir ~

Iyer,mmg benar..masanya kian hampir tidak lama lagi...saya hanya menghitung hari shj di waktu ini...segala2 nya di waktu ini smuanya serba x kena...tidur saya dh x mcm dulu2 lg...mmg x lena sbb baby dah pandai memberi respon terhadap persekitaran nya...walaupun ianya hanya di dlm perut,tp baby dapat memberi respon dan tindak balas terhadap apa yg didengari & dirasainya...sungguh ajaib kan kuasa Allah?? Subhanallah...

Cuma apa yg saya cukup terkilan,semasa mengandung baby ni,saya banyak diuji dengan karenah2 manusia yg sememangnya tidak faham emosi ibu yg mengandung seperti saya...tp alhamdulillah segala2 nya,saya mengadu pd Allah dan berinteraksi dengan baby saya ni...dan Allah dengar segala rintihan2 hamba2NYA...dan maka itulah Dia telah "menghadiahkan" saya "kesabaran & kekuatan" yg sgt2 luar biasa...syukur saya masih mampu lagi tersenyum dengan ujian2 tersebut sbb saya belajar erti tawakal dari smua ujian2 Allah...('-") nampak jelas kan saya kini sdg tersenyum...

Ok now segala persiapan utk menyambut "ahli baru" dalam keluarga kami,sudah pon 90% siap...cuma ada beberapa perkara dan benda lagi yg perlu saya setlekan...

Serius saya ckp,saya x gentar langsung nk bersalin kali ni tp apa yg saya takutkan adalah waktu sessi2 doctor nak jahit smula...perghhhhhhhhhh saya x dpt nk bayangkan perasaan saya tuh cmna...hrp2 Allah mudahkan segala2 nya...

Semasa mengandung ni,saya banyak membaca2 kisah srikandi2 islam zaman dahulu utk dijadikan panduan utk saya,membaca buku La Tahzan yg tebal tuh sbb di dalamnya bnyk kata2 semangat yg boleh saya jadikan panduan dlm hidup saya...dan saya banyak google kata2 motivasi dalam kehidupan kita seharian...bila saya suka dengan kata2 motivasi tuh,saya akan catit dan simpan dalam diary pink saya...itu cara saya menghargai diri sendiri...

act entry ni saya nak buat reminder utk diri sndiri ttg keperluan2 baby dan juga diri saya sendiri...saya takut ada yg terlepas pandang nanti...terima kasih buat sahabat2 yg bnyk membantu saya utk menyediakan list brg2 baby ni....

Segala2 nya sudah saya sediakan dari awal lg sbb takut terbersalin awal plak dari tarikh due date saya...barang2 baby dah masuk dlm "bag purple" manakala keperluan2 saya dalam 1 bag pink...so bile dh mula sakit2 nk bersalin,sng husband terus hangkut je nnt...

BARANG-BARANG IBU


BIL KEPERLUAN DI KAUNTER PENDAFTARAN

1 REKOD & MAKLUMAT KESIHATAN
2 BUKU LAWATAN KESIHATAN/MENGANDUNG (PINK)
3 KAD PENGENALAN
4 SURAT RUJUKAN/JAMINAN MAJIKAN
5 KAD INSURANS
6 MAKLUMAT SUAMI/WARIS

BIL KEPERLUAN PERIBADI IBU

1 BAJU LONGGAR/YG MEMPUNYAI BUKAAN DEPAN

-SENANG UTK MENYUSU (3PSG ATAU LEBIH)

2 KAIN BATIK/SELUAR LONGGAR (3 PSG ATAU LEBIH)


BARANG-BARANG BAYI BIL KEPERLUAN ASAS DAN PENJAGAAN BAYI
1 BEG BARANGAN BAYI
2 BAJU (2-3 PASANG)
3 BARUT (1-2 PASANG)
4 SELUAR (2-3 PASANG)
5 STOKIN TANGAN& KAKI, TOPI(1-2 PASANG)
6 BARANG MANDIAN
7 PAMPERS (SAIZ KECIL)
8 BEDUNG/NAPKIN (1-2 PASANG)
9 TUALA(2 PASANG)
10 KRIM RUAM
11 TISU LEMBAP
12 MINYAK UNTK ELAK KEMBONG PERUT


3 SET MANDIAN JIKA BERSALIN DI HOSPITAL KERAJAAN

(BERUS GIGI, SHOWER FOAM,UBAT GIGI, PENCUCI MUKA,TUALA, BEDAK,SHAMPOO)

4 STOKIN KAKI (2 PSG ATAU LEBIH)
5 UBAT BERSALIN
6 NURSING BRA (3 PASANG ATAU LEBIH)
7 SELUAR DALAM/ DISPOSABLE PANTIES (5 PASANG)
8 PAD SELEPAS BERSALIN ( 1 KOTAK)
9 SELIPAR TANDAS
10 TUDUNG SARUNG (2-3 PASANG)
11 PAM SUSU (JIKA PERLU)
12 AIR MASAK/MINERAL & BISKUT/ROTI/BUAH-BUAHAN
13 MAJALAH/HANDPHONE/KAMERA

last skali,saya harap smua kwn2 dan readers2 blog saya ni dpt mendoakan yg terbaik utk saya bersalin baby ni nnt ya...thanks kpd smua sahabat2 yg banyak support saya dari blkg slama ni...dan akhir skali ,terima la kata2 ni utk tatapan anda smua....

dan sebelum terlupa,alhamdulillah,saya dh dpt akar siti fatimah dari mekah yg dikirimkan oleh seorg sahabat yg baik hati di fb ni...terima kasih ya,hanya Allah yg akan balas jasa2 mu..:) semoga Allah permudahkan saya bila saya bersalin nnt..amin

dan sebelum saya mengakhiri coretan entry ni,kpd sesiapa yg masih lg belum menonton movie "nur kasih" silalah pergi ngk sbb banyak input yg positif yg boleh diambil dari cerita tersebut...sbb apa yg dpt saya pelajari dari cerita tersebut, berkaitan dengan "kuasa doa" mampu mengatasi segala2 nya...

Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah S.W.T. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.


Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah S.W.T.
"Semakin derita menghimpit kita, semakin dekat rahmat menghampiri kita"
Aku belajar DIAM dari banyaknya BICARA,
aku belajar SABAR dari sebuah KEMARAHAN,
aku belajar KESUSAHAN dari hidup SENANG,
aku belajar MENGALAH dari satu KEEGOISAN,
aku Belajar KEIKHLASAN dari KEPEDIHAN,
aku belajar TAQWA dari KEKUFURAN,
aku belajar TAWAKKAL dari UJIAN,
aku belajar REDHA dari satu KETENTUAN

jom lihat pic2 kenangan family kami...dan insyallah raya tahun ni,kami akan "berlima"..syukur alhamdulillah..:))




pic kami berempat time shooting arituh..:)



irfan & damia dh semakin membesar...x lama lagi nk dpt adik baru daa...
pic2 kenangan irfan & damia sewaktu mereka kecil...



pic ni irfan baru je dpt adik...Raja Damia..


irfan & damia...time ni damia berusia setahun lebih..


pic kenangan mereka...irfan suke membuli damia..



damia baru blaja meniarap time ni...



damia berusia 3 bulan lebih...



irfan berusia 7 bulan kalau x silap...saya pon lupe daaa



mya berusia 9 bulan



mya baru blaja merangkak...



paling suke pic mya yg ni..:)