28 June 2011

~ Cantekkan kulit anda ~


Hai korg...mst smua ingat saya dh slmt bersalin kan?? belum lg la...baby ni terlalu syok sgt kot dok dlm pewut mama die lama2....saya masih lg menanti saat2 indah tuh...ntah bila la agaknya saat itu akan muncul...hanya Allah shj yg mengetahuinya...saya hanya mampu berdoa agar saya dipermudahkan bersalin nnt...kpd sahabat2 yg readers2 yg mendoakan/mengirimkan email & sms,saya ucapkan bebanyak terima kasih...semoga doa kalian dikabulkan Allah dan saya selamat bersalin nnt...('-')

Ok kat sini saya nk amik kesempatan utk share kan tips2 atau sedikit petua utk bakal2 pengantin yg telah / ingin mengambil perkhidmatan saya as a MUA...apa tips2 yg saya bg tuh pd mereka?? jikalau anda ingin mengetahuinya,sila baca entry ni sampai habis...

3-4 bulan sebelum mereka ingin melangsungkan hari perkahwinan mereka,saya akan bertemu dgn bakal2 client saya utk consult & melihat kulit wajah mereka.Selain dr mengesyorkan mereka skincare marykay,saya terlebih dahulu consult mereka dgn amalkan suplement utk skin agar cantek utk suami luaran & dalaman....& so far alhamdulillah client2 saya sgt2 berpuas hati dgn apa yg saya suggestkan...sbb selain dari skincare yg bagus,suplement juga memainkan peranan yg pnting utk mendapatan kulit yg sihat & cntek...skincare hanya utk kecntikan kulit dari luar shj, so alngkah bagusnya jika kita dpt balance kan kecantikan luaran & juga dalaman...bila dalaman nya sihat & cantek,maka akan terpancar di luaran nya..('-")

So suplement yg saya suggestkan pd mereka adalah vit e from shaklee...so sebotol tuh tahan utk 4 bulan nya consume..so client2 saya boleh melihat hasil yg bagus pd kulit mereka sebelum hari bahagia mereka nnt...barulah kelihatan berseri2 dan kerja saya utk "me makeup" kan dorg pon jd mudah & lancar...

botanical skin care f1 dry skin,f2 normal skin,f3 oily skin ( for basic)
ini produk yg saya suggestkan kpd bakal2 pengantin saya,ada 120 tablet ,tahan 4 bulan nya consume,sgt2 jimat n berbaloi ditambah pula hasil yg sgt2 bagus...insyallah...('-')

Ringkasnya :

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam...sesuai utk kulit2 wajah yg bermasalah...

2. Vitamin e mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.

Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya. Ini kerana Vitamin e membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.

3. Vitamin e sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun melalui pengalaman ibu, pengambilan vitamin membantu mengatasi masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah sarah belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nipple. Rata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Ok utk skincare pula,utk kulit yg bermasalah,saya suggestkan mereka utk mengambil set basic botanical skincare f3( seperti pic di atas)...sihatkan dlu ur skin dari bahan2 racun yg dh serap ke lapisan kulit then after kulit dh sihat,baru boleh beralih arah ke set melacep whitening @ set timewise marykay...

Then utk client2 yg x de cela2 atau problem kat dorg nya skin,saya mmg suggestkan set melacep whitening tuh utk dorg...tp melacep tuh,bukanlah utk putihkan kulit ya...ramai yg salah faham...act set melacep tuh utk cerahkan /sihatkan kulit dari dalam lapisan kulit...so anda smua akan dpt kulit yg cerah sekata n sihat laa...("-")

set melacep whitening marykay semakin mendapat tempat di hati para wanita...

Ok bg yg masih lg tertanya2 harga utk botanical skincare marykay ni...harga utk 1 set nya adalah rm285 ada 4 item iaitu cleanser,freshner,masker n moisturiser...dan set2 ni tahan utk 3-4 bulan pakai...sgt2 jimat n berbaloi...anda x perlu risau kerna marykay ni diperbuat daripada tumbuh2 an...

manakala set melacep whitening pula,harga utk 1 set adalah rm1140 dan ada 7 item kesemuanya...anda boleh lihat entry yg sebelum ini yaa...dan set melacep whitening ni pula tahan utk 4-5 bulan pemakaian...so mmg hasilnya sgt2 superb...x percaya sila cuba sendiri & amalkan..('-')

dan terakhir skali harga utk sebotol vit e shaklee ni pula rm149 dan tahan utk 4 bulan..anda akan dpt hasil yg bagus hasil gabungan 2 produk hebat ini...so far saya punya client2 & bakal pengantin yg saya makeupkan,alhamdulillah smuanya berpuas hati...kpd yang email memberikan testimoni yg bagus2,nantikan misteri gift di pintu rumah anda yaa..bila kulit anda cantek,saya pun tumpang rasa happy..syukur alhamdulillah dan saya hrp dpt membantu lebih ramai bakal2 client2 saya di luar sana...insyallah

so utk order,sila emailkan kpd saya honey_nurhaliza@yahoo.com dan juga bg yg ingin membuat 2x pembayaran utk set melacep whitening,kini tawaran tuh saya lanjutkan sehingga bulan ramadhan nnt yaa..so anda boleh cantekkan kulit sebelum tiba nya syawal...('-")

sehingga kita berjumpa lagi utk next entry...maybe after saya slmt deliver kot...

p/s: nantikan CPM's skincare set after saya slmt berpantang nanti yaa...

18 June 2011

~ Ajaibnya Kuasa Allah ~



Semakin hari semakin dekatnya tarikh itu...saya sekeluarga mmg x sbr + excited utk menyambut ahli baru dlm keluarga kami...alhamdulillah murah rezki kami smua...dan semoga kelahiran 3rd baby saya kali ini akan menambahkan lagi keceriaan kami sekeluarga di aidilfitri pada tahun ini...yeayy thn ini nmpak nya kami akan beraya berlima dgn baby baru ni...sungguh tidak sabar rasanya hati ini utk menatap wajah baby yg x ternilai anugerah dari Allah ni...syukur Alhamdulillah,Allah dh permudahkan segala urusan2 saya selama saya mengandungkan baby kali ini....itulah berkat & kuasa doa seorg mama...

Saya x tahu nk gambarkan betapa happy & tenang nya saya di kala ini utk menyambut bayi yg saya telah kandungkan 9 bulan ni...semoga Allah permudahkan urusan2 saya ketika beersalin nnt...

Dan dikesempatan yg ada ni,saya ingin mengambil peluang utk menyusun 10 jari mohon ampun dan maaf sekiranya ada di antara kenalan2 saya especially pembaca2 blog saya ni ,ada yg tersinggung hati dan sbg nya,saya mohon maaf yaa...sesungguhnya saya hanya manusia biasa yg x lepas dr melakukan kesilapan...dan juga saya berharap anda smua dapat mendoakan yg terbaik utk saya ketika bersalin nnt...

Insyallah doc menjangka kan yg saya bakal menimang cahaya mata lelaki pada kali ini dan kpd yg sudi menyumbang/memberi nama2 baby boy yg baik2,boleh email kpd saya yaa...mmg kali ni saya pening dalam misi mencari nama baby boy saya...semoga Allah membalas jasa2 anda smua..:)

p/s: kpd client2 makeup saya,saya akan kembali aktif smula dgn class2 makeup sebaik shj saya tamat tempoh berpantang selama 2 bulan yaa...dan class makeup akan saya umumkan nnt...juga x lupa kpd yg ingin menggunakan servis "MUA" saya,saya akan kembali smula selepas 2 bulan berpantang yaa...hrp maklum..:)

akhir skali,sedikit mutiara kata buat anda di luar sana sbg seorg wanita /mama:-

Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya.
Allah S.W.T. mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebaikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.


Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin,
maka Allah S.W.T. mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah
s.w.t.

Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia daripada dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
15 June 2011

~Peluang Menjana Pendapatan with Mary Kay~

Kepada pembaca2 my blog qasehkuhoney yg ingin menjana pendapatan dalam bidang Mary Kay,dgn bermodalkan rm180 anda mampu mengubah kehidupan anda yg dahulu...jika berminat,sila beri details2 anda di email saya honey_nurhaliza@yahoo.com...saya akan explain kan n guide anda bagaimana cara utk menjana pendapatan dalam bidang kecantikan Mary Kay ni...sambil anda menggunakan produk2 Mary Kay,anda juga mampu menjana pendapatan dari rumah shj...:))

bagi yg berminat utk membeli set2 basic skin care botanical anda boleh lah membuat pesanan anda di email saya seperti biasa ya...basic skin care tuh mengikut jnis kulit anda dan berita gembira utk yg berminat mencuba melacep whitening set,kini anda berpeluang utk mendapatkan set2 ini dengan 2x pembayaran ( rm1140 fullset) dan anda layak menerima free gift ( brg marykay) ..sila buat tempahan anda dengan segera utk mendapatkan kulit yg sihat & cerah di hari raya nnt...:)

pendaftaran beauty consultant: anda akan menerima 1 bag marykay beserta brg2 marykay...uwaaa sgt2 best...
1) kak gee
2) kak fatma
3) sheela
4) rozita
5) cikgu mar
6) atie
7) laila
8) ira subang
9) zulaikha
10) manisah
11) yatie
12) wanie
13) xerra
14) lovely_gurl

melacep whitening set

Cerahkan kulit anda
Bukalah minda anda untuk menerima kemungkinan yang serba baru. Fikir tentang kulit yang lebih jernih, lebih cerah, lebih berseri yang memantulkan keseian baru keyakinan dalamam. Dalam MelaCEP Whitening System, semuanya tidak mustahil. Menggabungkan inovasi sains dengan kuasa alam semula jadi untuk mengatasi pelbagai punca nada kulit tidak sekata. Kini kulit anda yang paling sempurna dapat diserlahkan.

1. Foaming Cleanser - Formula berkrim ini bercampur dengan air untuk menanggalkan kotoran dan minyak berlebihan secara lembut. MelaCEP Whitening System Foaming Cleanser 100g (RM 120)

2. Mask - Masker yang kaya lembapan ini menjadikan kulit kelihatan lebih cerah dan berasa lebih lembut dan licin. MelaCEP Whitening System Mask 85g (RM 160)

3. Freshener - Penyegar lembut ini membuang semua sisa kotoran, membuatkan kulit berasa segar dan lembut. MelaCEP Whitening System Freshener 100ml (RM 120)

4. Dark Spot Serum - Pembungkusan dengan bebuli penggelek ini memudahkan pemakaian serum lut cahaya secara langsung pada bintik hitam, mengurangkan keketaraannya dalam jangka panjang. Formula yang amat berkesan dan ringan ini mengandungi askorbil glukosida. MelaCEP Whitening System Dark Spot Serum 10ml (RM 170)

5. Essence - Serum yang cepat meresap ini membantu mengembalikan kejernihan. Pembungkusan yang inovatifnya memastikan formulanya yang mengandungi askorbil glukosida ini berada dalam persekitaran sifar udara bagi mengekalkan keberkesanannya. MelaCEP Whitening System Essence 30ml (RM 230)

6. Day Moisturizer with SPF 15 - Melindungi kulit anda daripada dedahan UV dengan formula ringan, melembapkan dan mengandungi askorbil glukosida. Potensi formula ini dikekalkan dalam pam kedap udara. MelaCEP Whitening System Day Moisturizer with SPF 15 30ml (RM 170)

7. Night Cream - Belailah kulit anda dengan krim mewah ini sambil anda tidur. Formula yang mengandungi askorbil glukosida ini menjadikan kulit anda berasa seimbang dan dilembapkan. MelaCEP Whitening System Night Cream 30ml (RM 170)

MelaCEP Whitening System telah dirumus khas untuk kulit orang Asia bagi membantu meneutralkan unsur-unsur yang menyebabkan nada kulit tidak sekata serta tidak bermaya. Kami telah menguji sistem ini ke atas lebih 400 orang wanita Asia dan meminta mereka menyatakan faedah yang telah dialami setelah menggunakan produk tersebut. Di bawah ini ialah kenyataan majoriti daripada mereka yang terlibat dalam kajian pengguna yang mendalam ini :

91% melihat kulit yang lebih berkilau dan diperelok secara keseluruhan
88% melihat kulit yang lebih cerah dengan nada kulit yang lebih sekata
78% melihat kejernihan kulitnya kembali pulih

Hasil Klinikal Yang Pasti Anda Suka!
Faedah MelaCEP Whitening System turut disahkan dalam satu kajian klinikal yang dijalankan di Asia oleh seorang ahli dermatologi terkemuka, dan berikut ini ialah laporan beliau :

PENGURANGAN SEHINGGA 25% DARI SEGI KEKETARAAN BINTIK HITAM

* order Mary Kay product 1-3 hari waktu bekerja ya *
06 June 2011

~ MUA CPM honey nurhaliza ~

Maaf sbb lewat abeskan entry ni...bile saya upload pic makeup by CPM ni,smlm saya terima email yg x putus2 dari readers2 blog ni...baru saya tahu,dorg smua x tahu yg saya ada wat job as a MUA ni....

Yer,mmg slama ni,job MUA ni saya buat di belakang tabir shj...i mean saya kurang publish kan job ni sbb saya lebih suka buat bnde ni snyp2...saya aktif buat class2 makeup jgk,cuma yg tahu saya wat job ni hanya kwn2 terdekat dan family shj...alhamdulillah job saya telah diminati ramai...syukur alhamdulillah ..

ok straight to the point, terus terang saya katakan,mmg saya dh semakin sarat skang ni..now usia kandungan saya dah 8 bulan 1/2...mmg kalau org ngk pewut saya ni,nmpk sgt baby dh ke bawah..hanya tggu masa je nk kuar ni...but alhamdulillah,qudrat saya utk jlnkan job as a MUA ni masih kuat lg...cuma hsband la kene bantu pape yg patut...

last week,Norliyana Safain telah bersetuju utk ambil saya as a MUA di wedding nya ...yana ni saya kenal sbb beliau merupakan stokis catalyst saya dan kami mulai rapat since even catalyst kat Allson Klana Nilai, 2 bulan yg lepas...

Dan pd kebiasaan nya, sminggu sebelum tarikh wedding client2,saya akan suruh dorg dtg test makeup di rumah saya...bukan apa,kalau boleh,saya nak berikan servis yg terbaik utk smua client2 yg ambil package makeup dengan saya...

ok la x mo berceloteh panjang lg...saya sajikan anda smua dengan pic2 makeup wedding yana ni...die ambil 3 x sessi makeup iaitu photoshoot,mlm nikah dan hari persandingan...alhamdulillah smuanya berjalan dgn lancar walaupun saya semakin sarat...



puteri arab yg sgt2 cntek...



time ni makeup utk photoshoot wedding gaun...ala2 barbie doll..very nice



close up sket..



pic before & after



oleh kerana tema wedding yana arabian,so saya tekankan makeup di bhgn mata agar nmpk seperti 'puteri arab"



ni pic time after mlm nikah...pakaian songket...



pic yana ketika malam nikah...natural makeup



pic photoshoot gaun india...ala2 aisyhwarya rai dah haaa...



very nice...



nice pose from u dear..



mcm normala shamsudin kot time ni...:)



suke pic close up ala2 puteri arab ni....u mmg cntek dear...


last skali,terima kasih kpd family pihak pengantin di atas layanan yg baik terhadap saya pd hari makeup arituh...uolls mmg frendly sgt2...

x lupa juga all the picture credit to rfian photo..:)

dan kpd sesiapa yg berminat utk mengambil khidmat saya sbg MUA,boleh email saya mcm biasa ya...honey_nurhaliza@yahoo.com...insyallah saya akan berikan servis yg terbaik utk anda smua..

dan insyallah jikalau tiada apa aral melintang,after deliver n berpantang baby ni,saya akan open smula class makeup by CPM honey nurhaliza ya...dan kpd yg berminat nk booking tmpt dlu pon boleh...sila beri details anda di email saya ok..:)